31.10.2012

Materialismionnellisuus

Vaikka mun tänään ehkä ois aika vihdoin postata Halloween kynnet (jotka tein ehkä 2 viikkoa sitten, hups) niin en vaan saa niitä tuolta muistikortin kätköistä kaivettua. Sen sijaan mennään pienen ostostelunja vinkkeilyn voimalla tämä päivä. 

Olin nimittäin tänään lähdössä kaupunkiin ostamaan muistivihkoa, josta saisin askarreltua pienen scrap bookin tulevaa ulkomaanreissua varten - joo, takoitus ois taas lähteä - ja samalla kun meikkailin, ihanainen Sonne lähetti mulle tekstarin ja kertoi, että Tampereen Näytä Kyntesi -salongissa on muuttomyynti, ja mm. Nfu Oh:ta, OPIa ja Misaa poistomyynnissä super halvalla. Mulla on parin vuoden takaa vähän huonoja kokemuksia ko. paikasta ja siksi sitä olenkin vältellyt, mutta kun facebookin kynsikoristelut ryhmästä kävin vielä lisää infoa lukemassa, taikasanat OPI DS Glamour saivat mut hautaamaan sotakirveeni ja siniset holagrammit silmissä matkasin kaupunkiin.

Mainittakoon tähän kun moni on varmasti utelias, että tosiaan aikanaan sain aika huonoa palvelua tuolta, mikä pisti huonon maun paikasta suuhun ja siksi sitä olen vältellyt. Varmasti jollain oli silloin vain huono päivä, mutta huono asiakaspalvelu on vain sellainen juttu, mistä itse en pidä, koska itse ainakin pakotan töissä ikävät asiat pois mielestä ja asiakkaita palvellaan iloisesti, vaikka mikä olisi. Nyt kuitenkin sain taas todella iloista ja mukavaa palvelua, joten kyllä ne mut taisi takaisin puolelleen voittaa tuolla...


Nfu Oh lakkoja oli 3 kapaletta kympillä tarjouksessa ja nappasinkin kolme mukaan. Tällä hetkellä siellä oli lähinnä Jelly Sirop ja creme lakkoja tarkouksessa, mutta kuulemma lisää laitetaan koko ajan tarjoukseen. Näissä sävyt 392, 423 ja 302 ihastuttivat itseäni eniten, kaikki creme sävyjä siis. Rakastan Nufujen pulloa ihan vietävästi, mutta annoin mopon olla karkaamatta käsistä, vaikka nämä halpoja ovatkin ja otin vain sellaisia sävyjä, jotka olivat 100% omaan mieleeni. 


Muutama China Glaze oli kanssa tarjouksessa ja pakkojan sitä oli kotiuttaa ne pari OMG sarjan lakkaa, jotka sieltä löytyi, vaikka koko OMG kokoelma itselläni olikin. Ajattelin, että joko back up pulloiksi tai sitten kiertoon. TTYL ja BFF siis kyseessä. Sekä sitten hopea leimauslakka Devotion, koska se on pitänyt tilata jo ikuisuuden, mutten koskaan muista. 



Viimeiseksi se kaunotar, jonka takia suostuin reissuun lähtemään. Se. On. OPI. DS. Glamour. Jos mun olisi pitänyt sanoa yksi lakka, jota himottelen ihan yli muiden maailmassa, olisi se ollut DS Glamour (etenkin sen jälkeen kun OPIn Parlez-vous OPI? kotiutui mulle tässä taannoin). Ainoa ebay myyjä, joka tätä tällä hetkellä myy pyytäisi tästä $90 postikuluineen. Ja mitä minä maksoin? Viisi euroa. Kyllä, se pisimpään ikinä himoitsemani lakka ja hintaa viisi euroa. Mä luulen, ettei ole ihan tervettä innostua kynsilakasta ihan näin paljon, mutta katsokaa nyt sen kauneutta. Lupaan olla kiltti lapsi ainakin jouluun saakka jo tämän aarteen takia.


Mä en kaupassa katsonut selvästi hirveän tarkasti noita Chinan pulloja, koska kotiin päästyäni aloin vertaamaan tota BFF:ää jonka ostin ja BFF:ää, joka mulla jo on. Molemmissa on siis pohjassa sama tarra, mutta vasemmalla oma pinkki BFF:äni ja oikealla juuri ostamani ruosteenpunaisempi versio, eikä nämä kyllä samat lakat ole. Onko joku kuullut, että tuosta BFF:stä olisi kahta eri versiota liikkeellä vai onkohan tuolle kaverille vain käynyt kurjasti esim liikkeen kirkkaassa valaistuksessa tai jotain vastaavaa? 

Ja tosiaan, tuolla Näytä Kyntesi salongissa Tampereella osoitteessa Puutarhakatu 23 on muuttomyynti nyt marraskuun loppuun ja paljon huippulakkoja mm. tuossa 3 kappaletta kympillä tarjouksessa. Ainakin tosiaan Nfu Oh, China Glaze, OPI, Creative ja Orly oli siellä tällä hetkellä edustettuina ja kuulemma koko ajan laittavat lisää lakkoja muuton tieltä myyntiin, joten jos Tampereen seudulla liikkuu, kannattaa poiketa katsomaan!

15.10.2012

Aqua Violet


Mä järjestelin eilen lakkojani laatikoissa uuteen uskoon ja samalla yritin poimia kokoelmasta niitä lakkoja, joita syystä tai toisesta ei ole tullut testattua vielä kynsille. Tottakai siinä järjestelyn huumassa unohdin puolet ajasta, että ne käyttämättömät piti kerätä erilleen koriin ja jouduinkin äsken käymään uudelleen läpi kaikki laatikot ja pohtimaan mitä lakkoja olen käyttänyt ja mitä en. Loppuviimein tehtävä oli aika vaikea, kun esim viime syksyn/talven ajalta mulla ei ole oikein minkäänlaista todistusaineistoa siitä, mitä lakkoja olen käyttänyt ja mitä en, ja muistikin pätkii, joten aika rajulla kädellä heitin sellaisia "not so sure" lakkoja testaamattomien koppaan. 42 lakkaa sinne jäi asumaan, jos ei ota lukuun näitä tällä hetkellä kynsillä olevia kavereita. Isompi luku kuin monen ihmisen lakkakokoelma, mutta omaan silmääni ihan kohtuullinen. Jos vaihtaa lakat päivittäin ja käyttää 2 lakkaa per lakkaus, eihän tosta riittäisi kuin kolmeksi viikoksi lakattavaa... Mistähän minä pessimistisyyden perikuva löysin yhtäkkiä sen optimistisen puolen. God only knows. 


Kun lakkoja selailin, tulin siihen tulokseen, että Models Ownin alkuperäisestä Beetlejuice viisikosta olen tainnut käyttää yhtä lakkaa. Tai muistan käyttäneeni yhtä, uskon, että olisin testannut useampaakin. Siksi neljä niistä päätyi testaamattomien koriin ja päätinkin, että yksi pääsee heti kynsille. Muistin selvästi joulun alta tappelun Aqua Violetin kanssa siitä, levittyisikö tämä nätisti, joten nappasin tämän alle hiukan violettiin taittavan tummanharmaan lakan Golden Roselta. Sävynumero sillä on 11 ja sen verran tasaisesti se levittyi ongelmitta yhdellä kerroksella, että varmasti tulee tummana pohjana pääsemään kynsille useamminkin. Pari viikkoa sitten tuo pullo kotiutui kanssani vain siitä syystä, että seppälän aletuotteet oli ota kaksi, maksa yksi, joten kaupanpäällisiksi nappasin tämän mukaani. Ei onneksi kaduta.
Aqua Violet levittyi täysin ongelmitta tuon tumman pohjan päälle yllätyksenseni. Käytin kahta kerrosta, vaikka yksikin olisi riittänyt. Kyseessä on tosiaan sinisestä violettiin shiftaava duochrome lakka. 


Mun pitää myöntää ehkä yksi juttu ääneenkin: mä en pidä duo/trio/multichrome lakoista. En vaan pidä. Mun mielestä ne sävyt vain ei usein ole todellakaan kauniita ja onhan se selvää, että kun kynnen pinta-ala ei ole yhtä kaareva kuin pullon muoto, ei sitä värien vaihtelua niin kynsiltä nää. Musta tuntuu, että olenkin ainoana tämän mielipiteeni kanssa, mutta ei anneta sen häiritä. Tämä Aqua onneksi osui kyllä jopa siihen mun "tykkään tästä" kenttään. 
Vähän yritin sormia kameralle väännellä, josko saisin sitä violettisuutta näkyviin kuvissakin, mutta hirveän hyvin ei onnistunut. Kaikesta huolimatta nämä kynnet piti kyllä ainakin itseni tyytyväisinä päivän verran, mutta nyt voisi jo vaihtaa jotain kirkkaampaa kynsille piristämään synkkää syksysäätä. 

14.10.2012

Electric boogie nights


Toisiksi viimeistä Mirrorball lakkaa viedään. Pidin vähän taukoa näistä glittereistä, ettei tule yliannostusta, mutta näiden kynsien jälkeen yksi niistä on enää testaamatta. Kyseessähän on se kultapainotteinen Disco Inferno, josta jo valmiiksi sanoin, että se on kaikkein vähiten suosikki. Pitää sekin kohta iskeä kynsille testiin. 


Näihin kynsiin idea ei kyllä lähtenyt glitteristä, vaan tuosta ihanaisesta neonpinkistä pohjasta, nimittäin Color Clubin Electro Candy lakasta. Mielettömän ihana purkkapinkki sinisellä flashillä, joka on ihan yksi ultimate suosikkilakkojani ikinä. Kunnon kaunotar. Eilen kun tällä lakkailin, mietin, kuinka suurta kusetusta on joidenkin kynsilakkapullojenkin kyljessä olevat säilyy 12/24/36 kuukautta merkinnät. Tämä Electro Candy on nimittäin ostettu keväällä 2009 yhdestä independent beauty storesta New Yorkista, ihan Madison Square Gardenin vierestä ja se on ollut käytössä siitä saakka. Eli ikää on arviolta 3,5 vuotta tällä hetkellä ja koostumus ei ole muuttunut yhtään, lakka on edelleen yhtä ohutta, kauniisti levittyvää ja helposti käyttäytyvää. Alkoi itseänikin melkein huvittaa ajatella, että pullo on ihan uudenveroisessa kunnossa, enkä usko, että tuolle tarvitsee thinneriäkään näyttää ennen kuin sillä on tuplasti sen verran ikää kuin nyt. Salla hearts Color Clubs!
Okei, kun pinkkiä on hehkutettu tarpeeksi, voidaan vähän hehkuttaa tuota peilipalloakin. Tämä pullossa violetiksi taittava lakka taitaa saada violettisuutensa eniten magentan ja sinisten hex-glittereiden sekoituksesta ja vaaleanvioletit foliopalat korostavat violettisuutta. Ohuen kerroksen levittämällä kynnelle päätyy lähinnä vain noita pieniä pinkkejä glittereitä, mutta vähän temppuilemalla, myös foliopaloja tuli kynsille. Pidän tästä Boogie Nightsista ja siitä miltä tää näyttää, mutta pullossa tää oli noista testaamistani Mirrorballseista paksuinta ja hiukan tahmaista. Ei onneksi kuitenkaan niin paljoa, että olisi levittämistä häirinnyt. Ja pullohan on ihan uusi, eilen muoveista avasin vasta, joten ei voi johtua siitäkään, että olisi korkki jäänyt auki. 

Nyt olen näköjään kirjoitellut taas tylsyyksiä ihan liian pitkästi, joten olisi ehkä aika lopettaa postaus. Saatan vaihtaa järjestelemään lakkalaatikoitani uuteen uskoon. Ne on nyt kolme vuotta asuneet aina merkeittäin mun laatikossa, mutta vasta nyt tällä viikolla on tuntunut, että ehkä mielummin järjestäisin ne väreittäin... Noissa on vaan aika järjestäminen, mutta ehkä mä selviän siitä. Millä tavalla muut järjestää lakkansa? Väreittäin, merkeittäin vai ihan vain sekaisin?

13.10.2012

Syksyn suosikkiväri


Parin päivän blogihiljaisuus ei varsinaisesti ollut suunniteltu juttu, mutta silloin kun ei inspaa oikein mikään, ajattelin, että on vain parempi olla kirjoittamatta. Kynsienkin kanssa mentiin niin yksinkertaisella linjalla, että ei sitä esiteltävääkään varsinaisesti ollut. Nyt taas kun sain aikaan jotain, mistä kehtaa kuviakin ladata, jatketaan höpöttelyä.
Tämän syksyn yksi suosikkiväreistä on ehdottomasti viininpunainen. Itse melkein järkytyin siitä, että mun lakkalaatikoissa on todella, todella paha vaje viininpunaisten suhteen. Tämä Barry M on yksi ainoista, jotka edes melkein menevät siihen kelkkaan, mutta ei tämäkään ole ihan täydellinen sävy. Joku voisi kertoa mulle miksi, koska viininpunainen on aivan ihana väri. Muun muassa yksi teini-ikäinen halusi ehkä 8 vuotta takaperin maalata kaikki huoneensa seinät viininpunaisiksi. Äidin epäonni oli se, että samainen teini päästettiin isänsä kanssa maalikauppaan remonttia tehdessä ja kotiin kuskattiin omasta mielestäni maailman ihanimman sävyinen maali. Äiti ei vain ollut ihan samaa mieltä. Pienen väsytystaistelun jälkeen lopputuloksena oli äidin ehdottomasta "yksi seinä punainen, loput valkoisia" päätöksestä poiketen kolme viininpunaista seinää ja yksi valkoinen. Ja sanottakoon, että vaikka sävy oli ehkä vähän tumma dominoivaksi väriksi, niin minä kyllä rakastin huonettani silloin ihan mielettömästi. Ei seinien aina tarvi olla tylsiä. 


Viime vuosina olen pitänyt punaiset pinnat onneksi vähän pienempinä, niin kuin kynsillä tällä kertaa. Barry M:n punainen Raspberry on sen verran tumma, että se putoilee juuri sopivasti punaisen ja viininpunaisen välimaastoon ja josta ainakin itse tykkään ihan pähkinöinä. Mulla on ikuisuuskammo punaista kohtaan kynsillä, koska en halua pudota niistä joulu lokakuussa tai classic red muoteista kumpaankaan, joten pitää keksiä jotain muuta. Tällä kertaa ainakin mielestäni onnistuin aika hyvin. 
Mulla oli ekana päivänä vain Raspberry kynsillä edustamassa itsekseen + nimettömissä ja peukaloissa Flormarin "holo" 809. En mä kyllä vielä hyvälläkään uskolla puhuisi noista Flormareista holoina vaan joinain holografisuutta tavoittelevina lakkoina, mutta kauniitahan ne on ja kestävyys on ihan uskomaton. Päädyin sitten eilen tekemään half moon manit noihin holokynsiin ja lisäilemään valkoisia tarroja punaisen päälle. Harvemmin tykkään tarrakynsistä niin paljon, että niitä pitkin päivää ihastelen, mutta näistä tykkäsin kyllä todella paljon. Omaan silmään tasapainoinen ja kaunis kokonaisuus. Ainoa, minkä olisin muuttanut, olisi olleet pienemmät strassit tuohon half moonin rajalle, mutta kun mun 1,5mm hopeat strassit on loppu (how did this happen?) enkä näköjään ole muistanut tilata uusia tilalle. Pitääkin tehdä tutkimusretki ebayhin mahdollisimman pian. 

Kuka muu syttyy viininpunaiselle?

10.10.2012

Sugarplum Fairy


Tällä hetkellä musta tuntuu, että mun aivoista ei oikein revitä juttua ollenkaan tämän blogin puolelle. Ymmärtäisin vielä jos olisin väsynyt tai jotain muuta, mutta mun aivot huutavat tällä hetkellä vain tyhjyyttä enkä nyt ihan hirveästi jaksa runoilla. 


Mulla yhtenä iltana himotteli Color Clubin viime vuoden joulukokoelman Sugarplum Fairy, joten se sitten pääsikin kynsille. Näissä kynsissä pohjana on Color Clubin Foiled kokoelman vaaleanpunainen lakka, jonka nimeä en nyt jaksa taaskaan muistaa, mutta jota nyt ei näissä kynsissä onneksi näykään, joten tuskin on kovin suuri rikos, ettei nimi muistu mieleen. 
Sugar Plum Fairyä on tosiaan kaksi kerrosta kynsillä ja tipeissä Parlez-vous OPI?. Nyt yritin antaa niille fimoille vielä yhden mahdollisuuden, mutta mä en oikein vieläkään osaa tykätä näistä. Musta tuntui että noi mun siivut oli jo niin ohuita, että ne ei halunneet siksi asettua paikoilleen millään. Timantteja vähän soppaan mukaan ja kynnet oli valmiina.
Myönnettäköön, että näissä idea päässä näytti kivemmalta kuin toteutus kynsillä. Mutta toivotaan, että ensi kerralla onnistuu. Toivotaan myös, että huomenna löytyisi tämän bloggaajan päästä vähän enemmän juttuakin kuin mitä tänään...

9.10.2012

google, my friend

Piristän taas kerran päivääni selailemalla google analyticsin kautta, millä kaikilla hauskoilla hakusanoilla blogiini onkaan päädytty. Ajattelin taas näitä vähän kasailla tännekin, koska ainakin viimeksi sain itse hyvät naurut näistä. Katsotaan jos tällä kertaa olisi yhtä hyviä!

- aamu song
Miten ois tämä. Kuka on taas katsonut vähän liikaa Frendejä?

- crazy
olen varmasti, mutta kuka googlettaa pelkän sanan crazy?

- en lukenut tenttiin
en minäkään yleensä, mutta jotenkin niistäkin tuli rämmittyä läpi

- happy
enkö mä just ollut hullu?

- haurastuttaa kynsilakka
öö?

- illamasqua suru muutto
tota noin? nyt menee vähän yli ymmärryksen :D

- jäljellä on 10 arpaa, joista kahdella saa 10 euron
jostain syystä kuvittelen, että matikantehtävän ratkaisuja ei välttämättä kannata googlettaa. tai ainakin olettaisin, että tämä on jonkun matikanläksy. odottakaa vaan kun pääsette pitkän matikan todennäköisyyskurssille: "jos jasper, jesper ja joonatan...". Meillä ainakin puoli kirjaa oli pelkkää jasperia, jesperiä ja joonatanta ja niiden seikkailuja. ollappa 18-vuotias!

- keskiaika asu
järjestäiskö joku naamiaiset, voisin haluta kerrankin pukeutua sellaiseen mekkoon?

- kivipora
sori, tää on kynsiblogi. olen rakentamisessa aika onneton

- konadoma photo
I know, että tämä ihminen on päätynyt blogiini, koska Konad on mainittu täällä niin usein, mutta mua huvittaa ajatella, että kauankohan tätä on pitänyt googletella ennen kuin on löytynyt muitakin hakutuloksia kuin konadin

- maapähkinävoi viski
ensinnäkin lapset, viski on pahasta. mikään ilta, mikä sisältää edes pienen määrän viskiä, ei voi päättyä hyvin ja toisekseen, maapähkinävoi on pahaa... en halua ajatella miten nuo kaksi yhdistäisi

- nude bre ostan
double öö?

- opettele graffiti
voin sanoa rehellisesti, et mun mielestä graffitit on kauniita, sillon tietysti kun ne on tehty huolella ja niillä on joku idea, enkä voisi ikinä itse kuvitella osaavani tehdä mitään niin hienoa kun mitä jotkut osaavat tehdä!

- paras hololakka
Nfu Oh #65! I rest my case.

- pariisin lähiöt
niitä on muutama, nättejä paikkoja suurimmaksi osaksi, joissa viihdyn hyvin

- ranskassa asuminen koti-ikävä
ensinnäkin mua huvittaa, että mun kynsiblogin puolelle on päädytty useammallakin ranskaan liittyvällä hakusanalla, mutta ei se mitään. ei tullut koti-ikävää kuin ehkä kahdesti kun oli niin mahtavia ystäviä ympärillä, että unohti edes ikävöidä!

- tattoo kohtuus kaikessa
kohtuus kaikessa, kyllä, mutta ainakin itse rakastan tatuointeja, vaikka itse en yhtään vielä omistakaan

- tytöt tykkää polttaa tupakkaa
kysyykö tätä joku googlelta vai mikä on meininki? kyllä ne pojatkin tykkää polttaa tupakkaa!

Siinä ois tänkertaiset hakusanat. Ylipäätään kaikkein suosituimmat tuolla on kaikki väännökset playing with polishista, sekä konadista, niiden jälleenmyyjistä ja yllättäen myös Trindin Nail Repairia on haettu paljon ja päästy mun blogiin.

Pakko myöntää, että itsekin googlettelen maailman typerimpiä juttuja vähän väliä, joten toivottavasti jotkut muutkin saa hupia lukiessaan millä hakusanoilla heidän blogeihin olen päätynyt.

Huvittiko näistä yksikään muita edes saman verran kuin itseäni?

8.10.2012

Merenneidon kyyneleitä


Mulla himotteli useamman päivän laatikoissa OPIn Mermid's Tears lakkaa ja teki mieli lakata sillä ihan hirmuisesti. En oikein edes itse tiedä miksi, mutta eilen illalla kun keksin, että haluan leokuosia kynsille, päätin sitten yhdistää siihen myös tuon merenneidon, jolla oli tehnyt mieli lakata. Nappasin laatikosta myös toisen OPIn hemepeän cremen What's With The Cattituden muodossa, jotta kynnet ei olis ihan niin vihreät. 


Mä en muista olenko lakannut aiemmin tällä Mermaids Tearsilla kynsiä, vaikka olenkin sen jo ainakin pari vuotta omistanut. En tiedä edes miksi. Kaunis lakkahan tuo on; erikoinen murrettu vihreä creme. Tykkäsin tästä kyllä kovasti mutta uniikkiutensa takia varmasti jäänyt vähälle käytölle ja varmaan tulevaisuudessakin vähän jää.
What's With The Cattitude taas on se ainoa vaaleansininen creme, jota siedän ja josta oikeasti pidänkin ihan hurjasti. 2010 Shrek kokoelman lakka ja jos tätä tahtia sitä käytän, voi olla, että joudun pian etsimään korvaajaa tälle... 
Leotäpliä on tosiaan tehty päinvastaisilla väreillä vihreälle ja siniselle pohjalle ja linereina on ne tässä blogissa melkoisan kuuluisaksi tulleet Orlyn Instant Artist linerit, musta ja valkoinen. Valkoisen kanssa mennään jo toisen purkin kohdalla, musta on vasta ensimmäinen. Kohta pitää varmaan taas kumpikin korvata. 
Eilen taas kun väänsin näitä leoja, ihmettelin miksi en tee näitä useammin. Loppuviimein ihan älyttömän helpot toteuttaa ja verrattavan nopeat, mutta omaa silmää miellyttää. Tottakai nopeampi vielä olisi Konadin leo-kuvio, mutta itse en siitä tykkää, musta käsintehty on kauniimpi. 

Mitä mieltä muut on? Kumpi on parempi, konadin leot vai käsintehdyt?

7.10.2012

Cloudy


Suomalaisissa blogeissa on tässä kesän ja syksyn aikana vilahdellut pilvi-manikyyrejä kuin sieniä satella. Ne on omastakin mielestäni ihan söpöt, mutta jostais syystä se tyyli ei oikein nappaa muhun ollenkaan. Olen vähän linjalla "söpöt, mutta toisenlaiset yksinkertaiset on vielä söpömpiä". Tämä on siis vain oma mielipiteeni, luultavasti pyörrän sanani viikon sisään tekemällä ekan oman pilvimanikyyrin ja rakastumalla siihen...


Kun nappasin Golden Rosen sinisen suedelakan laatikosta kokeiltavaksi, mulle tuli ensiksi mieleen pilvinen taivas. Siksi päätinkin, että kynsille saa päätyä ihan oikeita leikki-pilviä kaveriksi. Näihin kynsiin sain idean tosiaan puolen yön jälkeen ja yhteensä tunti meni vanhojen lakkojen poistoon ja näiden lakkaamiseen koristeluineen ja kynsinauhojen siistimiseen. Aika hyvin siis. 
Pohja on tosiaan niitä euron Golden Roseja, kaunis sininen shimmerinen suedelakka, joka peittää jo yhdellä kerroksella. Pilvet on tehty isolla dotting toolilla ja valkoisella koristelakalla. Maailman yksinkertaisimpia ikinä tehdä, jos saan sanoa. Tämä on siis helppoa kuin perunoiden kuoriminen ja ite tykkäsin näistä ihan hirmuisesti, vaikka ovatkin maailman yksinkertaisimmat. Saivat hengailla kynsillä kaksi päivää, vaikka nykyään poistan lakat käytännössä päivittäin. Kunnollinen saavutus siis. 

Tykästyikö joku muukin mun pilviin yhtä paljon kuin itse tykästyin, vai onko nää taas niitä juttuja, jotka vain itse ymmärrän?

6.10.2012

Minty


Eilen mulla sattui olemaan kynnet, joista kaikessa yksinkertaisuudessaan tykkäsin ainakin itse ihan megapaljon. Välillä yksinkertaisuus on vain parasta. 


Lähdin toteuttaan kynsiä ihan ilman minkäänlaista idea siitä, mitä kynsilleni haluan. Päätin vain parittaa kaksi Kikon lakkaa, punaiseen taittavan violetin magneettilakan (sävynumero 704) ja sparkle topperiksi nimetty violettinsinertävä shimmerpaketti (sävynumero 261). Mulla oli ihan tarkoituksena jättää vain nuo kaksi kynsille sitä enempää ajattelematta (en jaksanut edes käyttää magneettia magneettilakassa), mutta päätinkin siteen vielä nopeasti dotting tool kukkia tehdä kynsille kavereiksi. Essien laatikosta käyttöön lähti Mint Candy Apple ja joku neonpinkki, jonka sävyä en nyt jaksa muistaa, mutta joka on muistaakseni vuoden 2009 limited edition kesäkokoelmasta, joten eipä sitä saatavilla enää olisikaan. Voihan tässä taas olla sitä mieltä, että kukat voisivat olla symmetrisempiä ja muutakin sanoa, mutta jostain syystä tykkäsin näistä kynsistä ihan mielettömästi, vaikka väriyhdistelmä on ehkä kaikkea muuta kuin sitä, mitä normaalisti ajattelisin yhdistäväni toisiinsa.
Tällä hetkellä mulla on kynsillä vieläkin yksinkertaisemmat kynnet kuin mitä nämä, mutta joista siitä huolimatta tykkään ihan hirmuisesti. Niistä toivottavasti huomenna kuvia sitten. Nyt vaihdan katsomaan Gossip Girlin 5. kauden viimeiset jaksot. Jostain syystä mä en jaksanut seurata sitä viime talvena kuin pari ekaa jaksoa kaudesta, mutta nyt taas onnistuin saamaan itseni niin koukkuun, ettei tosikaan ja taas viedään viimeistä. Mihinkä mä sitten itseni koukuttaisin?

5.10.2012

"Friday night and the lights are low"


Kyllä, yritän otsikolla selvästi tartuttaa jokaisen elävän sielun päähän vähän Abbaa, olen ilkeä. Tykkään musiikin mukaan nimetyistä kynsilakkakokoelmista paljon, mutta ärsyynnyn siitä, että nämä kappaleet jää soimaan päähän. Tälläkin hetkellä tekisi mieli hakea hyllystä Mamma Mia! dvd (sain äitiltä joululahjaksi silloin aikanaan...) ja katsoa vähän kun James Bond laulaa ja nauraa itse. 
James Bondista tulikin mieleeni, että taidan olla ainut, joka ei ole kiinnostunut vielä yhtään OPIn tän vuoden James Bond teemaisesta holiday kokoelmasta. Ei ole kovin ihmeellisiä sävyjä omasta mielestäni ja pakko myöntää pieni salaisuus ehkä; en ole ikinä nähnyt yhtäkään James Bond leffaa. Tai edes pientä osaa niistä. Ei vain osu mihinkään mua kiinnostavaan lohkoon aivoissa. Kukahan pakottaisi mut istumaan edes yhden leffan ajan alas, jotta voisin sanoa, etten ole ihan täysin sivistymätön. 


Mentiinkö taas lahjakkaasti ohi aiheen. Taidettiin menä, mutta ei välitetä siitä, nimittäin omilla kynsilläni oli - taas vaihteeksi - tarjolla vähän glitter sandwicheja. Nämä oli sellaista lakkojen kerrostamista, ettei tosikaan ja en ole ihan varma olisi lopputulos kaiken sen arvoinen. Pohjalla on nimittäin Nfu Oh musta jellylakka JS01, sen päällä Nfu Oh #54, joka on turkoosi flakieslakka, siihen päälle Dancing Queen ja päällä vielä flakies, musta jelly ja seche. Kunnioitettavat 8 kerrosta lakkaa alus ja päällyslakan kanssa ja nuo nufuthan ei tunnetusti ole maailman nopeimpia kuivujia. Yllättävästi rutuilta kuitenkin vältyttiin ja tummissa kynsissä viihdyttiin päivän verran. 
Mulla on kun oli musta pohja niin halusin laittaa päälimmäiseksi vielä tuon mustan jellyn, koska en oikein tiennyt miten joku toinen läpikuultava lakka olisi toiminut tuon mustan päällä. Jännää syvyyttä näissä kyllä on, mutta ei kyllä vielä ylletä tuon blogikaiman Sallan tasolle, jonka mustat sandwichit on olleet kuolaukseni kohteeni jo pitkään. Mutta ehkä mäkin vielä onnistun joskus...

4.10.2012

Parlez-vous OPI?


Silloin kun jotain lakkaa on himoinnut sellaiset kolme vuotta putkeen ja itkenyt sen vaikeaa saatavuutta ja kun vihdoin sen kaunokaisen saa itselleen omaksi, sille voi omistaa ihan yhden pienen hehkutuspostauksen, eikö vaan. 

Se on ihana, kaunis creme, jolla ikää on jo kunnioitettavat 4 vuotta ja joka alkaa olla jo pieni harvinaisuus näinä päivinä. Tässä taas todistetaan, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, kun olen vain vuodet seurannut vierestä tämän hinnan kohoamista korkeammalle ebayssä ja aina yrittelin uskotella itselleni, että selviän ilman tätä. 


Kun viikko-pari takaperin kertoilin teille mun hard to find lakoista, itkin siihen samaan syyssyyn sitä, miten itseäni harmittaa niin maan vietävästi, että en koskaan tätä lakkaa ole onnistunut hankkimaan. Ihanainen Amoena kertoi mulle lakan olleen juuri aiemmin huuto.netissä myynnissä ja tuli vielä seuraavana päivänä kertomaan, että nyt lakka on listattu taas. Ihan mahtavan ystävällistä, enkä voi kylliksi kiittää, koska itse en huuto.nettiä selaa ja tämäkin aarre olisi muuten itseltäni mennyt sivu suun. Nyt se on kuitenkin itselläni ja hintaa postikuluineen tuli vähemmän kuin yhdelle OPI-lakalle kaupassa Suomessa.

Salla on siis superduperonnellinen uudesta kaunokaisestaan joka tosin pääsee kynsille vasta kun keksin koristelut, jotka on juuri niin ihanat kuin ajattelen lakan olevan. 

Kyseessä on siis ihanainen Parlez-vous OPI? syksyn 2008 France kokoelmasta ja kyllä, minä tykkään tästä ihan hirveästi.

Onko joku muukin kotiuttanut ikuisuuden himotuslistalla olleita lakkoja ja on yhtä innoissaan uusista tulokkaista kuin minä?

ps. propsit itselleni kuvauspaikan valinnasta. Ei ilmeisesti riitä, että omistaa iLaitteille kajarit, jotka ovat pandan malliset (kun sitä koskettaa vasemmasta korvasta, ääni hiljenee ja kun koskettaa oikeaa korvaa, ääni koventuu), mutta sen päällä pitää jo lakkojakin kuvata. Juuri näin salla. 

3.10.2012

No Way José


Mä päätin eilen illalla, että nyt ois vihdoin aika saada noi rusettikoristeet lipastosta piilottelemasta kynsille saakka. Pieniähän nuo söpöt rusetit on, mutta kun omistaa tällaiset kaarevat kynnet, tiesin, ettei nämä menisi täysin kynnen myötäisesti ja pelkäsin, että nämä ärsyttäisivät minua. Niin kuin olen sanonut, fimot on mun pahimpia vihollisia juuri tuosta syystä. Rusettien kanssa parin yhden hard to find kaunokaisen, nimittäin China Glazen No Way Josén.


José on mielestäni edelleenkin aivan ihana. Vaikka olen niin miljoonasti sanonut, että tällainen lila ei vain ole oma sävyni, pakko myöntää, että mun kelkkani on käännetty. Ei tää edelleenkään suosikkiväri ole, mutta viihdun hyvin nykyään myös näissä tyttöväreissä. (Terveisin eräs, joka vihasi pinkkiä ja vaaleanpunaista vielä ehkä 5 vuotta takaperin ja nykyään saan kuulla kavereilta "tottakai salla tykkää tosta kun se on vaaleanpunainen. Takinkääntäjä, pirulainen.)
Lakkaa pääsi tosiaan kolme kerrosta kynsille, jonka päälle heitin kerrosken Secheä ennen kuin painoin rusetin kosteaan lakkaan tiukasti kiinni. Niin kuin arvelinkin, ihan uloimmat reunat jäi vähän töröttämään eivätkä asettuneet kynsille täysin, mitä yritin vähän taktikoida laittamalla rusestit lähelle kynnen juurta kun ajattelin niiden kestävän siellä vähän paremmin kuin tipeissä. Tässä vaiheessa kun rusetit on hengailleet kynsillä noin 24 tuntia, yksikään ei ole vielä irronnut ja ovat selvinneet hyvin mm. nukkumisesta ja hiustenpesusta. Itseasiassa yritin tässä testata, minkä verran voimaa tarvittaisiin, että saisi rusetin irti, mutta ainakaan omat sormivoimat ei riittäneet siihen. Ja kiinnikkeenä tosiaan vaan se painaminen märkään lakkaan + kerros päällyslakkaa päällä. Siitä huolimatta, että olen vähän raapinut näillä itseäni päivän mittaan, tykkäsin näistä kyllä paljon (jos siis olisin jättänyt taas kerran dotting toolin laatikkoon). Ei musta ehkä kovin hyvää 3D koristeiden pitäjää tule, mutta nämä rusetit kyllä jaksaa miellyttää mua. Myönnettöäköön myös, että sen lisäksi, että kaverit kiusaa mun ostavan kaiken vaaleanpunaisen, ne kiusaa mun ostavan kanssa mitä tahansa missä on rusetteja. En myönnä mitään. 

Onko kukaan muu yhtä rusetti-fani kuin mitä itse olen? 

2.10.2012

Arvonnan voittajat!

Pahoitteluni, että tässä taas kesti luvattoman kauan. Kummallista, että on liian kiireinen, vaikka olevinaan kiire ei ole mihinkään.

Random.org sai taas toimia mulla onnettarena ja tällä kertaa randomin suosikkiosallistujat olivat:

Kukkakynnet (palkinto B)

ja

reeta (palkinto A)!

Random oli vielä siinä suhteessa kiva kaveri, että arpoi mulle yhden palkinto A:ta halunneen ja yhden B palkintoa halunneen, joten kumpainenkin saa juuri sen setin, mitä toivoikin.

Lähetän teille tässä vielä illan aikana sähköpostia ja teillä on 48 tuntia aikaa vastata tai arvon uuden voittajan.

Piilotan myös kommentit tosta osallistumispostauksesta kun saan voittajien yhtystiedot, jotta kenenkään sähköposti ei jää roikkumaan tuonne kommentteihin julkiseksi. Tosin välillä olen sellainen lahopää, että se saattaa unohtua, joten saa muistuttaa, jos näyttää että olen unohtanut (:

Onnea voittajille!

Penny for your thoughts!


Viikonloppuna onnistuin tekemään löytöjä kauppakeskus Elosta, kun poikettiin siellä kotimatkalla sukulaistytön synttärijuhlilta. Sieltä tosiaan löytyi Sokos Emotion ja 3+1 päivää alet oli vielä täysillä käynnissä. Hiukan ironista, että kiersin Tampereen Sokoksen pari päivää aiemmin enkä olevinaan löytänyt mitään ostettavaa - tili kiittää, onneksi - mutta sitten tuolta pikkukaupungin laidalta olikin tarjouksia, jotka miellytti. Loppuviimein nappasin kuitenkin vain pari kynsilakkaa alekorista, jossa ne hengailivat -50% lapulla varustettuina: OPIn French Quarter For Your Thoughts viime syksyn kokoelmasta ja ikuisuuden mun ostoslistalla hengaillut Coney Island Cotton Candy. Omnomnom.


Koska ranskalaista ei tehnyt mieli ja glittersandwichitkään ei oikein napanneet, pääsi harmaa ranskalaiskolikko kynsille ensimmäisinä. Niin kuin tuosta pullosta huomaa, lakassa kemikaalit oli päässet vähän erottumaan toisistaan pullon alareunasta ja sitkeästä ravistelusta huolimatta, ihan kaikki noista alareunoista ei suostunut täysin sekoittumaan. Eipä se itseäni ainakaan haittaa. Hintalapusta oli hauska huomata, miten tämä lakka on ensiksi ollut -20% alessa (13,20), sitten tasan kympillä tarjouksessa ja nyt se vasta pääsi omaan kokoelmaani ja hintaa jäi 8,40. Ehkei harmaa ole ihan se perinteisin väri kynsillä ja siksi tätä kukaan ei ollut aiemmin pelastanut. 
Lakka levittyi itselläni toiseen käteen tosi kauniisti, toisen kanssa taas oli vähän ongelmia - uskon, että enemmän lakkaajalla itsellään kuin lakalla. Kaksi kerrosta olisi peittänyt, mutta omat kynnet sai kolmannenkin pintaan ennen tarroja. Tarrat on tosiaan ebaystä joskus ostettuja ja tykkään näistä kyllä kovin. Nättejä perhosia. Laitoin tarrojen päälle tosiaan Models Ownin 3-in-1 päällyslakkaa, jotta tarrojen reunat ei varmasti kupruilisi, mikä sitten tottakai aiheutti vähän ilmakuplia kynsille. Pysyn pikakuivattavissani tästä lähtien! 
Olen harvoin ihan sinut tällaisten mutaisten harmaiden kanssa, koska jotenkin nämä ei ihan ole omia sävyjäni, mutta näissä viihdyin kyllä itse hyvin. Mitä mieltä muut on?

1.10.2012

Baby you're hot stuff


Jotenkin ironisesti päätin käyttää sitä Mirrorball lakkaa seuraavaksi, jonka sanoin olevan ainakin itselleni varmasti se kaikkein vaikein yhdistää. En oikein edes itse tiedä miksi, mutta oli vain pakko koittaa ja tällä kertaa ei menty onneksi mielestäni yhtä pahasti takalisto edellä puuhun kuin mitä eilen. Kynsille siis pääsi pinkkivoittoinen Hot Stuff piristämään päivää. 


Viisastuin eilisestä sen verran, että valitsin tällä kertaa pohjaksi vaalean lakan, enkä lähtenyt riskeeraamaan taas tumman pohjan päälle. Pohjalle siis China Glazen Encouragement kertaa neljä muistaakseni. Tämä on pari-kolme vuotta sitten ilmestynyt Breast Cancer Awareness lakka China Glazelta: todella vaalea baby pink glass flecked shimmerillä. Kaunis tapaus. Päälle sitten vielä kerros Hot Stuffia, joka tosiaan on tiheintä glitteriä noista Mirrorballeista, mutta ohuella kerroksella kynsistä tuli tosi kivat. Vaikka tässäkin on noita mylar hippusia, ne ei tässä lakassa törötttäneet kynsiltä oikeastaan yhtään, eikä tullut nyplättyä kynsiä yhtään liikaa päivän aikana. 
Tässä ennen lakkojen poistoa kokeilin vielä levittää ranskislakkaa yhden kynnen päälle testatakseni miltä tämä sandwichina näyttäisi ja lopputulos oli kiva. Harmi, että myöhä kellonaika esti kuvan nappaamisen. 
Nyt taidan pitää ainakin päivän taukoa näistä glittereistä ennen kun saan yliannostuksen kimallusta ainakaan ihan heti. Nyt kun vielä keksisi mitä kynsilleen haluaisi tehdä, menisi hyvin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...