31.1.2015

Ja tammikuussa kotiutuivat...

Mä en muista, koska viimeksi mulle olisi käynyt näin, mutta tammikuu tuntui kestävän ikuisuuden. Siis suunnilleen saman verran kuin kolme normaalia kuukautta yleensä kestää. Valitin koko syksyn sitä, miten aika katosi käsistä ja nyt taas tuntuu, että helmikuu ei saavu koskaan kuvioihin mukaan. Onneksi vihdoin alkaa olla tämäkin kuu taputeltu pakettiin ja voidaan taas katsoa mitä kaikkea tässä kuussa tulikaan hankittua. 

Tammikuussa posti ilmoitti poistavansa maksikirjeen kokonaan kuluttajilta tuossa helmikuun alkupuolella, mikä johti siihen, että aika moni lakkaharrastaja kävi laatikot läpi ja laittoi myyntiin ne aarteet, joille ei ollut enää käyttöä. Kuten aiemmista ostopostauksista voi huomata, mä hyvin vähän ostelen kirppareilta lakkoja sen takia, että harvemmin löydän sen verran montaa oikeasti mielenkiintoista lakkaa, että suomen sisäiset kalliit postit ja lakkojen hinta itsessään, ei nosta kokonaiskuluja kalliimmiksi kuin uutena tilaaminen. Tässä kuussa otettiin sitten takaisin ne kaikki menetetyt kirppistely-kuukaudet ja nautittiin oikein kunnolla second handina ostamisesta. 


MoYoun laatat tulivat kuitenkin ihan heidän omilta sivuiltaan. Heillä oli alkukuusta ilmaiset postarit kaikkiin tilauksiin, joten parin laatan ostaminen oli ihan oikeutettua. Pro 07 on kummitellut pitkään mielessä Marimekko-kukkiensa takia, joten se oli varma valinta ostoskoriin. Tourist 02 taas... no mun oli vain saatava se. No good explnations here... 


Cirquen Mirror Mirror on se lakka, josta kaikki kuhisivat viime vuoden lopulla. Joka paikasta sai lukea sen upeudesta ja ihanuudesta ja kaikista muista ominaisuuksista miksi se on vain omistettava. Todistetusti mullehan voi markkinoida ihan mitä vaan sanoilla "limited edtion", joten viimeisestä restockista parin viinilasin jälkeen huomasin itseni näppäilemästä salasanaa paypal-tilille. 

Noh, mä ehkä odotin tältä vähän liikaa. Se on ihana, kaunis ja uniikki ainakin mun kokoelmassa, mutta jotenkin odotin siltä vielä enemmän sen perusteella mitä olen lukenut. Taidan odottaa vähän aurinkoisempia kelejä ja katsoa kesällä josko mieltyisin tähän vähän enemmän kuin nyt. Saattaa tosin olla, että Cirquen ollessa oli skittletteä, joka epäonnistui puoliski, mun fiilikset tästä lakastan on siksikin vähän laimeat... 


Sitten niihin kirppispaketteihin: 

Kaikilla on varmasti himotuslistalla HTF-lakkoja, jotka toivoo joskus omistavansa. Noh, mulla on kahdenlaisia HTF-lakkoja omassa mielessäni: sellaisia, jotka oletan joskus jostain löytäväni kokoelmiini ja sellaisia, joiden löytämisen suhteen olen jo luovuttanut. Ensimmäiseen luokkaan kuuluu suurin osa esim OPIn himotuksistani, koska suurinta osaa niistä, joitahimoitsen, putkahtelee aina välillä myyntiin. Tämä Kikon Sun Pearl lakka taas on sellainen, mitä en koskaan olettanut löytäväni.

Tämä julkaistiin kesän kynnyksellä 2013 eli kyseessä ei ole mikään vanha lakka, mutta koska Kikon nettikauppa ei esim toimittanut vielä suomen tuolloin, oletin, että tuskin kovin monella suomalaisella tätä lakkaa on. Tämä ei siis ole mikään harrastelijoiden etsimä lakka varsinaisesti, mutta lakka, jota itse olen etsinyt jo tovin sitä löytämättä, eli aika kiven alla ollut tapaus kuitenkin. Varmasti tälle löytyy dupejakin, koska mikään maailman uniikein tapaus ei ole kyseessä, mutta hei, minä halusin juuri Kikon. Olin tosiaan tullut jo siihen tulokseen, ettei tuo lakka koskaan itselleni kotiutuisi, mutta nyt se käveli itseäni vastaan 1,5 euron hintalapulla koristettuna. Kyllä kiitos! Tästä itseasiassa olisin maksanutkin maksipostit myös yksinään, mutta sain onneksi OPIn Ducht Ya Just Love OPIn mukaan pakettiin, joka on kanssa ollut ostoslistallani julkaisusta saakka, muttei vaan koskaan ole tullut sitä kotiutetua. 


Toisesta kirppispaketista kotiutui OPIn Suzi's Hungary Again, Kikon 281 Mango ja Orlyn Miss Conduct. 

Suzin myötä mun Euro Centrale kokoelma kasvaa taas yhdellä lakalla, vaikka alunperinhän halusin siitäkin kokoelmasta vain yhden lakan... 



Kolmannesta paketista taas kotiutui 6 lakkaa: Konadin pronssi ja royal purple, Emily De Mollyn Hardware, OPIn Louvre Me, Louvre Me Not ja Zoyan Beatrix ja Solange. 

Seuraavan kerran Konad-lakkoja ostaessani tarkistan etukäteen onko mulla jotain lakkaa enkä vaan luota omaan mielikuvaan "mulla ei ole yhtään oranssia tai violettia konadilta", koska ostin tietysti tuplakappaleen tuota violettia. Meni taas tosi hyvin, mutta toivotaan, että saan tuon jollekin myytyä... 

Zoyat taas tulivat akuuttiin Pixie Dust hätätilaan, koska Zoya lopettaa Pixieiden teon. Excusez-moi, Zoyan tekstuurit on Kikon ohella mun suosikkitekstuureja ja oon aina ajatellut, että voin hiljakseen keräillä näitä Zoyia kun niiden saatavuus ei ole mikään paras mahdollinen yleensä. Mä en oo ikinä ymmärtänyt miksi firmat lopettaa tiettyjen lakkojen valmistuksen sillon kun ne vielä myyvät ihan hyvin, minä ainakin takoisin kun rauta on kuumaa ja pohtisin lopettamista vasta sitten kun joku ei enää tee voittoa. Tottakai tiedostan, että Zoyalla on varmasti syyt lopettaa näiden valmistus, mutta kuluttajan näkökulmasta ja harrastajilta kuullun palautteen perusteella näiden lopettaminen ei ole oikein kenenkään mieleen. 


Pine-ing For Yule, Grayscale, Daisy About You


Snap My Dragon, Don't Touch My Tiara, Grass Is Lime Greener, Sunday Funday, Creative Fantasy

Ylemmät kahdeksan lakkaa taas nappasin kirppikseltä kotiin. Sain pienen obsession KBShimmerin crellylakkoihin nähtyäni kuvan yhdestä niistä matattuna ja vitsit ne näytti kivalta. Kolme KBShimmeriä oli tarjolla lähtöhinnalla 6e ja onneksi kukaan muu ei niitä himoinnut. China Glazeista taas tuo Grass Is Lime Greener on himottanut jo ikuisuuden itseäni, mutten ole vain koskaan saanut sitä ostettua. Nämä viisi CG:tä oli lähtöhinnaltaan 5e ja tämänkin paketin sain lähtöhinnalla. Yhteensä siis maksoin alle 18 euroa toimituksineen kolmesta indiestä ja 5 Chinasta. Ei paha, vaikka itse sanonkin.

Määrällisesti siis paketteja kotiutui aika monta tässä kuussa ja lakkoja löysi laatikkoon useampi, mutta positiivinen puoli on se, että sain näistä (Cirqueta lukuunottamatta) kaikki tosi halvalla / kohtuullisella hinnalla. Kierätys siis kannatti... ainakin tässä kuussa ennen kuin posti alkaa kiusaamaan kynsiharrastajia. 

29.1.2015

Mint-al Chevrons


Parin viikon radiohiljaisuudeltahan on varmaan hyvä palata kynsillä, joissa on käytetty sitä lakkaa, jonka edelleen luokittelisin sijalle kaksi all time favorite lakkojeni listalla. Ja osaan tosiaan listata kaksi suosikeinta lakkaani koko kokoelmastani, sen pidemmälle se lista ei jatku. Tai jatkuu, mutta jaetulla kolmannella sijalla olisi varmaan vähintään 25 lakkaa.

Se on varmaan tullut aika hyvin selväksi omien postausteni perusteella, että olen aika hyvä stressaamaan asioita, uusia tilanteita, deadlineja ja oikeastaan kaikkea, mikä aiheuttaa itselleni jonkinlaista epävarmaa oloa siitä, saanko asiat tehtyä / osaanko toimia / pystynkö antamaan itsestäni 100% etc. Nyt mulle on isketty tuhat deadline taas parin viikon sisään ja stressilevelit heiluu taas vaihteeksi jossain taivaissa, joten olen yrittänyt takoa päähäni ties minkälaista informaatiota ties millä kielellä. Opiskelen tällä hetkellä yhteensä viidellä kielellä ja kolmea eri kieltä aktiivisesti, joten pään sisäinen hurrikaani on aika hyvin käynnissä. En haluaisi valittaa blogiin, mutta noh, tulipa taas kerran tehtyä se jo... Mennäänkö iloisempiin aiheisiin, eli kynsiin.


Näissä kynsissä Kikon 389 Mint Milk ja KBShimmerin Mint-al Vacation riitelevät omaan silmääni aika pahasti. Kirkas crememinttu ja hiukan likaiseen taittava minttu-holo ei ehkä olleet paras mahdollinen yhdistelmä, mutta kun mä halusin. Ja KBShimmerin holoa en kyllä saanut missään valaistuksissa kuviin, mutta otan uusintayrityksen kesällä sitten. 


Mä en tiedä kuinka moni huomaa kuvista, koska itsekin pitää katsoa tarkasti, mutta nuo Nail Vinylsin vinyylit päätti taas vaihteeksi vuotaa(?) (leak) kun käytin niitä. Eli siis silmämääräisesti vaikka painelenkin ne hyvin kiinni kynteen siten, että tarrapinta olisi kynnellä tiukasti kiinni ilman ilmataskuja, näissä etenkin kynsinauhan luona ja tipeissä minttua pääsi valkoisen päälle alueille, jotka mielestäni olin teipannut piiloon. Paikkailin tilannetta vähän valkoisella nail art lakalla, joka livenä pisti ainakin omaan silmääni aika pahasti, mutta kuvassa onneksi se sulautuu aika hyvin tuohon valkoiseen pohjaan.

Ja sama kävi taas pari päivää sitten single chevroneiden kanssa... Mulla on verrattain kaareva kynsipeti, mutta muiden vinyylien (suorakulmat, salamat, suorat, ranskis) kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa, mutta nyt nuo molemmat, chevronit ei tykänneet musta. Haluaisin siis mielellään kuulla muilta vinkkejä tuohon ongelmaan, jos sellaisia löytyy tai sitten pitää vaan yrittää löytyy "joustavampia"/taipuisampia vinyylejä, jos tuo oman kynsipedin kaarevuus näissä monia teräviä kulmia sisältävissä vinyyleissä on se ongelma...


Kynsillä:
Kiko - 389 Mint Milk
KBShimmer - Mint-al Vacation
Essie - Blanc
Technic - White 
Nail Vinyls - Chevrons
Hopeat neliöniitit

16.1.2015

It's always sunny...




Näitä kynsiä kun lähdin toteuttamaan, fiilis oli taas vaihteeksi sellainen "nyt voi mennä päin mäntyjä ja pahan kerran". Mulla on viime aikoina ollut aika usein sellainen fiilis nimittäin. Luotto omiin kykyihin on siis selvästi suuri. Yllätyin kuitenkin siitä, että kerrankin omasta mielestäni homma pelitti edes melkein sillä tavalla kuin olisin toivonut ja kynsistä itseasiassa tuli hyvin mieluisat itselleni näin jälkikäteen kun asiaa miettii.


Samasta kirppispaketista, josta edellisen postauksen lakat kotiutuivat, saapui omaan kokoelmaani myös Zoyan Solange, sekä Emily De Mollyn Harware lakat. Ai miten niin olen edelleen koukussa noihin pyörylä-glittereihin? 

Keltainen ja pronssiin taittava kulta ovat ihan toimiva yhdistelmä keskenään, joten päätin ottaa mustan ja valkoisen tasapainottamaan lakkausta hiukan. Tämä alkuperäinen lakkaus ei ehkä monipuolisuudellaan loista, mutta tykkäsin siitä silti ihan hurjasti. 


Koitin näissä muuten ensimmäistä kertaa kynsinauhoille leimautuneen mustan leimauslakan poistoa teipin avulla ja dammit, se toimii! Eli siis kaikessa yksinkertaisuudessaan leimaat ihan normaalisti leimat ja siveltimen ja asetonin sijaan ainakin suurimmat lakkajämät saa teipille "poimittua kynsinauhoilta talteen. Loppuviimeistely siveltimellä ja avot. Kerrankin kuivat kynsinauhat ei imaisseet ihan kaikkea mustaa lakkaa kitusiinsa ja näpit näyttivät mustan leimauslakan jäljiltä jopa melkein siisteiltä. Kaikkea sitä ihminen oppii kun vanhaksi elää...


Vielä yksi kuva kiellon päälle, koska näitä kynsiä tuli kuvattua jotenkin yllättävän paljon... 


Parin päivän jälkeen aloin kaivata vähän piristystä lakkaukseen, joten kaivoin OPIn Sheer Tintsit esiin ja aloi väritellä leimoja hiukan. Mulla on ihan täyskokoiset pullot näistä, joten sivellin on tuttu isohko OPIn sivellin. Päädyin siis värittelemään leimoja pientä dotting toolia apuna käyttäen ja hyvin tuntui onnistuvan niinkin.


Mulla ei yleensä ole mennyt kovin hyvin nämä Sheer Tintseillä temppuilut, vaikka niistä lakkoina kovasti pidänkin. Jostain syystä ne ei vain tunnu tottelevan mua ollenkaan niin kuin toivoisin. Tällä kertaa en onneksi törmännyt ongelmiin vaan sain piristettyä vanhaa lakkausta kivalla tavalla. Alkuperäinen on melkein omaan mieleeni edelleen enemmän, mutta myös pumped up -versio näyttää kivalta. 


Kynsillä: 
Emily De Molly - Hardware
Zoya - Solange
Essie - Blanc 
Konad - Musta
MoYou - Pro XL 06

Kumpi versio miellyttää enemmän muiden silmää, alkuperäinen yksinkertaisempi vai tuoreempi väritelty versio? 

13.1.2015

Louvre Me, Louvre Me Not


Tällä kertaa mennään vähän yksinkertaisemmilla kynsillä, jotka kuitenkin omaan silmään näyttivät tosi kivoilta. Ensimmäisenä en yleensä yhdistäisi violettia ja oranssia toisiinsa, mutta jostain kumman syystä lakkatelineessä vierekkäin olevat violetti ja oranssi vaan sopivat kivasti toisiinsa. Nämä kotiutuivat samasta kirppis-paketista viime viikon alkupuolella, mikä ylipäätään oli syy, että ne vierekkäin testaamattomiin lakkoihin päätyivät.


OPIn France kokoelman Louvre Me, Louvre Me Not on ihana shimmerinen violetti, joka taittaa juuri sopivasti punaiseen ja on mukavan sävyinen omaa ihoani vasten. Kyllä kelpaa. 

Tekstuurina taas kimpassa mukana on Zoyan Beatrix, joka on löytynyt hankittavien listalta ilmestymisestään saakka. Mä rakastan edelleen tekstuurilakkoja ja Zoyan Pixie Dustit on varmaan Kikon tekstuurien ohella omia suosikkejani. Siksi onkin todella ikävä kuulla, että nämä Pixiet on lopetettu ja itseni pitäisikin pian tehdä isompi tilaus puuttuvista sävyistä. Kaikkia tuskin koskaan saan kokoon, mutta jos edes ne omat suosikit... Jos jollain lukijalla sattuu löytymään näitä ja olisi valmis niistä luopumaan, mulle saa kyllä pistää tarjousta niistä, mielellään keventelen muiden kirpparikasoja ja tarjoan rahaa vastineeksi :D 


Mun alkuperäinen idea oli leimata tummalla violetilla noiden oranssien kynsien päälle, mutta päätinkin mennä niiteillä. Neon-niitit on edelleen ihan pop mun silmissä, joten muutama niitä kynsille ja menoksi. Alla olevasta kuvasta voi nähdä mun pienten neon-niittien rasian. Yours truly päätti joskus viime keväänä tilata neljä mixed pussia niiittejä, 2x helmiäis ja 2x neon, koska "en mä koskaan varmasti käytä koko 600 kappaleen pussia yhtä väriä niittejä" ja koska "kyllähän ne siitä lajittelee omiin rasioihinsa". Naurattaako? No niin muakin. Tunnetusti mulla on kärsivällisyyttä ehkä pienen ampiaisen verran jos sitäkään, joten en kyllä varmasti muuten ala lajitella kuuttasataa noin 1,5mm halkaisijaltaan olevaa sähköistä paikasta toiseen kimpoilevaa kappaletta. Onneksi toistaiseksi on menty ihan hyvin tuon sekalaisen purkin kanssa, josta onneksi toistaiseksi on löytynyt ihan hyvin ne sävyt mitä milloinkin tarvitsen. 


Kynsillä:
Zoya - Beatrix
OPI - Louvre Me, Louvre Me Not
Neonniitit

11.1.2015

Stormy skittlette


Tiedättekö sen tunteen, kun testaamattomissa lakoissa on joku sellainen lakka, jota pidät niin ihanana, että se ansaitsee jonkun superupean lakkausidean ennen kuin se pääsee kynsille. Pitää keksiä jotain, missä ko. lakka pääsee esille täydellisesti ja näyttää upealta. 

Mulle tällainen lakka oli Picture Polishin Storm. Lakkailin sillä sen saavuttua vähän lakkauksen jos toisenkin päälle kimalletta tuomaan ennen vanhojen lakkausten poistoja, jotta näkisin millaisia yhdistelmiä valkoisellaglitterillä voisi toteuttaa, mutta sen jälkeen se jäi kuitenkin "testaamattomana" odottamaan vuoroaan. Tällä kertaa en keksinyt mitään uutta ja upeaa, jonka kanssa Storm saisi edustaa, mutta mielestäni ihan mukavat lakkaukset sain silti aikaan, joissa viihdyin hyvin. 


Testaamattomista lakoista löytyi myös tuo KBShimmerin Too Cold To Hold, joka on talvikokoelman lakka, jonka päätin yhdistää Stormin kanssa kynsille. Mä niin tykkään näistä KBShimmerin tekstuuri-glittreistä, vaikka itse aina iskenkin niiden päälle vielä päällyslakan. Ne on niin glitterisiä, että heikompaa hirvittää, mutta ah niin kauniita samanaikaisesti. Ja mikä positiivista, nämä pysyy mun kynsillä, joilla lakkaukset viime aikoina on lohkeilleet ihan urakalla, todella hyvin.

Stormin pohjalle taas valitsin tumman sinivioletin Kikon creme-lakan. Tämä on juuri sitä sävymaailmaa, joka on niin tumma, että on vaikea sanoa, minkä värinen lakka oikeasti onkaan. Mun silmiin pullossa ja kynnellä tämä näyttää tummalta siniseltä, jossa on hiukan violettia mukana, mutta sitten taas kynsinauhoja siistiessä siveltimeen jäänyt lakka tuntuisi olevan enemmän violettia kuin sinistä. Kikon sivuilla tämän nimi on Dark Violet, joten ehkä olen vain värisokea, mutta onneksi lakalla on sen verran tummuutta, että se hyvällä tahdolla menee myös sinisestä... Storm pääsi yhdelle kynnelle per käsi ja muihin leimasin MoYoun Tourist 02 laatasta kuviota. 


Mulla on tällä hetkellä selvästi jonkinasteinen skittlette fiilis päällä, koska niitä on tullut tehtyä enemmän kun laki sallii. Tosin mikäs siinä, ne miellyttävät kyllä omaa silmääni kovasti ja samalla saa usein käyttöön sekä testaamattomia lakkoja, että vanhempia laatikoissa hengailleita lakkoja.

Kynsillä käytössä:
Kiko - 344 Dark Violet
Picture Polish - Storm 
KBShimmer - Too Cold To Hold
MoYou London - Tourist 02
+ Konad White

Säästeleekö muutkin välillä suosikkilakkojaan, jos ei heti tiedä miten ne kynsille tahtoisi yhdistää? 

9.1.2015

Sharbert Starburst


Tuossa viikko takaperin mulla kummitteli testaamattomissa lakoissa vielä kaksi viimeistä Ciatén joulukalenterin mulle tuomaa lakkaa. Koska kultainen ja korallipunainenpinkki sopivat mielestäni yleensä ihan kivasti yhteen, päätin laittaa Ciatéa sitten kynsille kaksi kappalein. Ja onnistuin löytämään ne kaksi lakkaa Ciatén joulukalenterista, joista ehdottomasti pidän vähiten. 

Puhutaan ensiksi kultaisesta lakasta, koska sen nyt vielä joten kuten hyväksyisin koostumukseltaan. Lakka oli nimittäin hyvin peittävää ja shimmerisen foil -koostumuksen omaavaa, mutta piru miten helposti sen pinnasta meinasi tulla rosoinen. Lakka ei tasoittunut yhtään kynnellä, joten sen kanssa piti olla ekstrahuolellinen siitä minne lakkaa laittaa ja minkä verran. Pitää katsoa, jos pari tippaa ohentajaa auttaisi hiukan tässä asiassa. 

Tuo puna-pinkki-koralli taas. Noh, ensinnäkin, tämä on lakka, joka huonossa valaistuksessa näyttää punaiselta, kirkkaammassa valaistuksessa pinkihtävältä ja näissä kuvissa sävy on ainakin omalla näytölläni sellainen puna-koralli. Ja siltä se näytti kotona ja päivänvalossa muutenkin. Sävyltään siis rasittava kuvailla.

Mutta tämä ei peitä, ei sitten millään. Etusormessa ja pkkurillissä on lakkaa neljä kerrosta ja mun olemattoman mittaisten kynsien nail line näkyy edelleen. You got to be kidding me. Joo, koostumus on ohutta, levittyy just sinne minne pitääkin ja kuivuu nopeasti, mutta ei, ei se silti oikeuta siihen, että lakka tarvii neljä kerrosta peittääkseen. Voi morjens. Tuon kultaisen päällä ei sitten ollutkaan ongelmia, mutta jos tätä tahtoo uudestaan käyttää, ehdottomasti pitää heittää valkoinen lakka alle. 



Koristeluihin laitoin pitkästä aikaa kynsivinyyleitä, ja ne sentään toimivat melkein kaikki niin kuin pitää (yhdestä kynnestä meinasi lähteä pohjalakka nousemaan vinyylin mukana, mutta senkin sain pelastettua). 

Näitä kynsiä katselin tosiaan päivän ja sen jälkeen oli pakko saada jotain muuta kynsille kun ärsytys alkoi olla sitä luokkaa... Aina ei mene niin kuin strömsössä, mutta toivottavasti nämä vuoden ensimmäisenä päivänä tehdyt kynnet eivät ennusta huonoa lakkavuotta koko loppuvuodeksi... 

Kynsissä käytetyt: 
Ciaté - Sherbert Fizz
Ciaté - Sand Dune 
Starburst Nail Vinyls
Kultaiset niitit

Mihin lakkaan/lakkoihin muut ovat viimeksi joutuneet pettymään? 

7.1.2015

Skittlette it out!


Jotenkin ironista, että silloin kun on päättänyt, että "tänään on hyvä päivä", tuntuu vähän kaikki menevän pieleen. Loman jälkeen alkaneet luennot, ei jotenkaan nostattaneet opiskeluintoa uudelle tasolle, unirytmi on sekaisin kuin mikä, väsymys painaa mielessä ja on nälkä, sekä olen seurannut Pariisin ampumavälikohtauksen uutisointia tässä iltapäivän mielummin kuin tehnyt rästihommia. Meni siis just niin kuin piti. 

No mutta, sillon kun kaikki ei mene niin kuin elokuvissa, voidaan hyvällä omalla tunnolla puhua lakasta, joka vei sydämeni välipäivinä niin totaalisesti, että pääsi myös vuoden top lakkalistalle kiistatta. Kyseessähän on nimittäin KBShimmerin Dressed to Gild. Se loistaa hologrammishimmeriään ympärillen ja sisältää pääosin kultaista, mutta myös lilaa ja vaaleanvihreää glitteriä. Se on upea - etenkin päällyslakalla kuorutettuna. Me likes a lot!


Sanoin joulukuusikynsien postauksessa miten kaksi aiemmin kokeilemaani Barry M:n Silk lakkaa olivat aivan ihania, ja miten haluaisin yhdistää kolmannen, Orchidin kultaan. Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä  enemmän mahdollisia kombinaatioita keksin, mutta päädyin alkuperäiseen kulta-violetti -linjaan, johon lisäsin valkoista.

Vaikka Orchid ihana onkin, ei sen pigmentti riitä leimaamiseen oikein edes valkoisen päälle. Mulla on kuitenkin akuutti pula violeteista leimauslakoista, joten päätin olla tyytyväinen vähän vaaleampaankin leimaan. Kuvio on jostain Pueenin Stamping Buffet kokoelman laatasta, mutta nopeasti laattoja selailtuani en ole enää edes varma mistä. Pitäisi varmaan alkaa pitää jotain vihkoa, mihin kirjoittaa aina käytetyt lakat ja laatat kuvaamisen yhteydessä, koska ainakin tällä hetkellä "julkaisuviive" kuvilla tuntuu olevan noin 1,5 viikkoa ja se on selvästi ihan liian pitkä aika itselleni muistaa asioita... 


Käytetyt lakat: 
Essie - Blanc / Sokos
Barry M - Gold Foil / Lontoo 
Barry M - Orchid / Kosmetik4less
KBShimmer - Dressed To Gild / Harlow & Co. 

Venyttääkseni tätä postausta vielä vähän pidemmälle, tahtoisin kysyä lukijoiden mielipidettä pariin asiaan. Ensinnäkin, olen ottanut jonkun verran vaakakuvia, joissa näkyy kynsien lisäks käytetyt lakat. Onko mukavampi nähdä kuva pelkistä lakkaukseen käytetyistä tarvikkeista, vai siten, että kuvassa esiintyy myös kynnet. Pelkkistä pullokuvista saa usein vähän lähemmän kuvan lakoista, mutta samalla se myös venyttää postausta yhdellä kuvalla? Ja unohdan ottaa sellaisen herkemmin... :) 

Toisena ajattelin taas vaihteeksi jatkaa tuolla linjalla, jossa listataan postauksen loppuun käytetyt tuotteet. Tein sitä joskus, sitten se taas jäi, mutta uskon sen olevan kätevämpi tapa merkata selkeästi käytetyt tuotteet, sekä tieto siitä, jos ne on saatu blogin kautta. Tällä kertaa lisäsin myös linkit kauppoihin, josta lakat olen ostanut, mutta mietin, onko niistä hyötyä lukijoille. Sanomattakin on selvää, etten hyödy mistään tässä blogissa ilmestyvistä linkeistä ainakaan tällä hetkellä, mutta mietin, onko niille oikeasti muiden puolesta käyttöä? 

Arvostaisin kovasti, jos jaksaisitte vastailla noihin pariin kysymykseen, joita tässä viime päivinä olen pohtinut ja lupaan lopettaa tämän pitkän postauksen nyt tähän.

ps. blogin kirjoittaminen taitaa olla jossain määrin terapeuttista, koska jotenkin kummasti unohdin tätäkirjoittaessani nuo alkupostauksen päivää ikävystyttäneet asiat :) 

5.1.2015

Silhouette


Löysin nämä kynnet muistikortilta, vaikka jotenkin ajattelin kirjoittaneeni postauksen näistä heti kun sain kuvat otettua. Sen verran tykkäsin näistä lakkauksista, että luulin heti jakaneeni nämä blogissa, mutta taisi joulu iskea tielle ja ehkä parempi julkaista joulukynnet jouluna ja not so time sensitive -versiot sitten näin vasta tammikuun alussa. Rehellisesti sanottuna mulla on sellainen fiilis, että tätä vuotta olisi kulunut jo ainakin muutama viikko, mutta jotenkin kummasti kalenteri väittää kyseessä olevan edelleen tammikuun viides päivä. 


Viime kuussa kun availtiin Ciatén Mini Mani Manorin luukkuja, yksi omista suosikkilakoistani oli punainen shimmerlakka Silhouette. Kaunis punainen shimmerihanuus menettää pullosta löytyvän kultaisen shimmerin lähes täysin kynnellä, mutta siitä huolimatta tämä miellytti omaa silmääni kovin myös ihan vain punaisena. En todellakaan tiedä mikä punainen vaihe mulla on tällä hetkellä meneillään, koska ihminen, joka ei ennen lakannut kynsiään punaiseksi kuin jouluna ja ehkä kerran pari sen päälle, on nyt syksyn aikana haalinut vaikka kuinka monta uutta punaista lakkaa. 

Koska leimaus oli joulukuussa pop, nämäkin kynnet saivat leimat MoYoun Scholar laatasta 02, jonka ostin lähinnä näissäkin kynsissä esiintyneen tekstileiman takia. Yritin tihrustaa mitä leimassa oikeasti lukee, mutta teksti on sen verran pientä ja koukeroista, että erotin lähinnä sanan sieltä toisen täältä. 


Näitä kuvia ottaessani muistan, miten yritin käännellä kättä vähän joka suuntaan, jotta saisin nuo dudet leimassa asettumaan edes jotenkin järkevään kulmaan, mutta myönnettäköön, että näitäkin kuvia tuli kyllä väänneltyä vaikka mihin suuntaan ennen kuin päätin, mitä julkaisen. Kai se pitäisi opetella koristelemaan "muita kohti", jolloin kuvaaminen ei tuottaisi itselleni ihan näin suuria ongelmia. 

Näiden kynsien lisäksi mulla ei onneksi taida olla enää kuin yhdet kuvat ( + joitain stwatcheja, joista en tiedä päätyvätkö ne koskaan julkaisuun) viime vuoden puolelta ja se jälkeen päästään keskittymään uusiin kynsikuviin :) 



3.1.2015

Vuoden 2014 top 20 lakkaukset

Olen ehkä enemmän myöhässä tämän postauksen kanssa kuin kaikki muut bloggaajat yhteensä. Tänäänkin ajattelin, että herään, syön aamupalaa ja kirjoitan koko postauksen kerralla valmiiksi. Jotenkin kuitenkin hiukan flunssaiselle ihmiselle sohvannurkka ja viltti olivat mukavampia vaihtoehtoja kuin blogi. Nyt kuitenkin uutta energiaa saaneena - viinilasin kanssa - ajattelin ihan vain itselleni muistoksi koota omat suosikkilakkaukset vuoden varrelta yhteen postaukseen.

Yhteensä näitä jäi käteen 20 kappaletta, ja nyt harmittaa, että esim kesällä ei tullut kynsiä lainkaan kuvailtua, sillä siltä ajalta muistuu mieleeni muutama kiva lakkaus, joista ei vain ole kuvia. Mutta tässä siis blogissa julkaistujen lakkausten top 20 ja mennään aikajärjestyksessä vuoden alusta tähän päivään, jotta mukana säilyisi edes joku logiikka.


Ensimmäiset suosikkilakkaukset löytyi vasta helmikuun lopulta, jolloin ristilliset kynnet pääsivät testaukseen ensimmäistä kertaa. Näiden suosikkiuteen saattaa vaikuttaa myös tuo Kikon ihana lakka, joka on vuodesta toiseen suosikkieni joukossa. 


Myös toiset suosikit on helmikuulta, jolloin kokeilin ensimmäistä kertaa vetoketju-decaleita yhdistettyinä Nfu Oh:n maailman upeimpiin hologrammilakkoihin. Holy holo!


Mä en koskaan ole ollut erityisen hyvä käyttämään season appropriate värejä, joten maaliskuu oli hyvä aloittaa neonväreissä


Yksinkertaista, mutta kaunista -linjaa edustavat auringonkukkakynnet, jotka syntyivät tarpeesta käyttää keltaisia strasseja, joita oli päätynyt laatikoihin hiukan liikaa. 


Mä en vieläkään tiedä mikä siinä on, että pilvimanikyyrit ei koskaan kuvissa miellytä omaa silmääni kovin, mutta livenä ne on ihania. Näissä kynsissä kuitenkin värimaailma on kovasti mieleeni ja etenkin tuo upeutta pullossa oleva tekstuuri, Alcatraz Rocks!, on jo maintsemisen arvoinen rakkaus tältä vuodelta. 


Välillä yksinkertaisuus on vaan kaunista. Opin punainen gwen-lakka oli niin upeutta kynsillä, että yksinkertaiset lakkaukset löysivät tiensä suosikkieni joukkoon, vaikka ne eivät monimutkaisuudellaan laula. 


Siinä missä edellisissä lakkauksissa oli yritetty edes jonkinlaista koristelua niiteillä tuoda mukaan, tämä DS Pewter sai edustaa ihan yksinään vaikka kuinka pitkään. Aivan tuhottoman kaunis lakka mielestäni, mikä ei todellakaan kaipaa mitään ylimääräisiä koristeluja. 


Toukokuussa blogissa pyörittiin 31 day challengen parissa, josta taisi viimeiset 4 postausta lopulta jäädä julkaisematta, mikä muuten ottaa itseäni edelleen päähän. Tämä haaste pakotti itseäni käyttämään värejä ja koristelutyylejä, joihin muuten ei välttämättä tarttuisi. Oranssi ei yleensä ole oma värini, mutta näissä skittleteissä se mielestäni toimi mukavasti. 


Keltainen taas on oma suosikkini väreissä, mutta välillä vain vähän vaikea yhdisteltävä. Nämä kynnet kuitenkin miellyttivät omaa silmääni kovin.


Vihreän päivän pallot, olivat taas luokkaa toinen tykkää, toinen ei, mutta omaan silmääni hullu tekstuuripallomeri oli todella miellyttävä. 


Väreistä tähän postauksen pääsee edustamaan vielä sininen. Nämä lakkaukset olivat juuri sitä sallaa, joka muutama vuosi sitten rakasti tehdä erilaisia koukeroita nail art lakoillaan. Back to basic meininkiä siis itselleni all time favorite lakoillani. 


Samalla linjalla kuin vihreän päivän pilkuissa, myös näissä mentiin dotting toolin ja tekstuurilakkojen kanssa. Tekstuurilla pilkuttaminen muiden lakkojen päälle tuo mukavaa kontrastia kynnelle, mitä pitääkin muistaa harjoitella taas pitkästä aikaa.


Jos näitä lakkauksia joutuisi oikeasti laittamaan parhausjärjestykseen jotenkin, luulen, että nämä olisivat korkeimmalla sijalla, tai jos eivät korkeimmalla, niin hyvin lähellä sitä. Kultainen satiinilakka + liukuvärjäysleimat olivat kovasti omaan mieleeni viime keväänä. 


Ensikertalaiseksi myös azteekki-printti onnistui mielestäni mukavasti ottaen huomioon, että ensimmäistä kertaa sellaista testasin. 


Dry brush -tekniikka on yksi omista suosikkilöydöksistäni tähän vuoden ajalta ja itse toteutin tällaisen manikyyrin yhden suosikkimekkoni väreillä. Toisille tämä näyttää varmasti vain abstraktilta oksennukselta, mutta itse tykkään kummasti. 


Alkusyksystä palailin useamman kuukauden blogitauolta skittletellä, joka omaa silmääni miellytti itseäni kovasti. Tässä on kaikkea sitä mistä tykkään, pinkkiä, sinistä, tekstuuria ja käsintehtyä leoa. Nom. 


Myös syksyiset raitapaita-kynnet yllättivät itseni sillä, kuinka paljon tykästyinkään tähän super-yksinkertaiseen, mutta kauniiseen lakkaustyyliin. Ja väreihin, jotka yleensä eivät ole ihan ominta itseäni. 


Vaikka vuosi 2014 olikin itselleni indielakkojen vuosi, ironisesti vain yksi indie pääsi edustamaan tähän koosteeseen. Expetro Patronum ei ehkä päässyt suosikkilakkojeni listaukseen, mutta manikyyrinä tämä yksinkertainen versio iski silmiini kovasti. 


Niin kuin indie-lakkoja, myös kynsivinyyleitä tuli käytettyä melko usein vuoden 2014 aikana. Puna-valko-musta-hopeat lakkaukset olivat melko graafiset, suuritöiset ja etenkin aikaavievät siistiessä edes melkein puhtaaksi, mutta onneksi kaiken sen arvoiset. 


Viimeisenä vielä vuoden viimeiset julkaistut lakkaukset, joissa leimaaminen on pääosassa. Vaikkei nämä ehkä täydelliset olleet, kuitenkin tykkäsin kovasti tästä manikyyristä, joka yhdisteli montaa suosikkielementtiäni ja edustaa tässä koontipostauksessa ehkä sitä faktaa, että muutaman vuoden tauon jälkeen, olen tykästynyt uudestaan kovasti leimaamiseen, mikä on positiivinen asia etenkin niiden kymmenien leimauslaattojen kannalta, jotka olen onnistunut laatikoihini haalimaan. 

Viime vuonna vietettiin siis reilut kolme kuukautta vielä geelikynsiä harjoitellen ja näissäkin kuvissa huomaa, että muotoa haettiin ahkerasti ja kuvissa vasta aina huomasi, missä kohtaa viila olisi saanut heilua enemmän kuin mihin aikanaan oli päädytty. Huhtikuun puolessa välissä palasin omiin nysäkynsiini, mutta blogi päivittyi pitkälle huhtikuuhun pitkäkyntisenä kun lakkauksia oli "varastossa". Nyt olen melko mieltynyt lyhyeen malliin, vielä kun saisi pidettyä kynnet kasassa edes lyhyinä, tällä hetkellä kun niistä tuppaa kulmat kuolemaan lähes koko ajan.

Kynsikoristelun osalta vuonna 2014 pop olivat: 
- leimaus - etenkin MoYou Londonin laatat
- kynsivinyylit 
- glitterliu'ut 
- pilkkumanikyyrit

Vuonna 2015 haluan kokeilla:
- kelmutusta
- negative space -manikyyriä
- tehdä lisää koristeluja nail art lakoilla
- vesimarmoroida - useammin kuin kerran

Nyt siis saatiin koko vuosi 2014 pakettiin ainakin blogin osalta. Toivoisin, että voisin sanoa samaa, esim koulun osalta, mutta rästiesseet odottaisivat vielä kirjoittajaansa. Mutta minkäs sille mahtaa, että ranskan kirjallisuus 1600-luvulla ei vain oikein avaa sanallista arkkuani, etenkään vieraalla kielellä, laulamaan. Mutta ehkä mä tuon koulunkin vielä taklaan. Nyt kuitenkin suunnataan katseet kohti tulevaa vuotta, jonka kolme ensimmäistä päivää eivät ehkä flunssan takia ole olleet maailman mielenkiintoisempia, mutta jonka aikana pitäisi tapahtua paljon kivoja asioita.

Näin taputeltiin siis viime vuosi menneisyyteen. Löytyikö listalta lukijoiden suosikkilakkauksia vai muistuuko mieleen joku toinen manikyyri, mitä en tälle listaukselle ole mukaan ottanut?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...