30.5.2015

Toukokuun ostoksia

Pahoittelen pientä radiohiljaisuutta blogin puolella viimeisen viikon ajalta. Ei ole ihan ollut oma viikkoni tällä kertaa ja jotenkin alitajuntaisesti elän edelleen toukokuun alkupuolta, vaikka vähitellen pitäisi hyväksyä, että kesä alkaa koputella ovella jo ihan toden teolla. Voin tässä samalla myöntää, että molemmat viimeisen #ablecs15 -viikon teemat jää väkisinkin ensi viikolle julkaistaviksi. Ei vain kerkeä! Ehdin kuitenkin nappaamaan kuvat kuukauden ostoksista ja vaikka olevinaan olin sitä mieltä, että tässä kuussa meni ihan hyvin, kyllä näitä kotiutuneita yllättävän monta lopulta oli. 


MoYou Londonin tilaus oli taas niitä, jotka tein jo huhtikuun puolella, mutta joka kotiutui vasta toukokuun alussa. Valitin viime kuussa sitä, miten heidän suorakulmainen löllöstamper oli out of stock kun olisin sen halunnut tilata, mutta aika pian se saapui takaisin valikoimaan. Nappasin siis sen ja kolme laattaa ostoskoriin. Tällä kertaa kotiutui yksi laatta Explorer -kokoelmasta ja kaksi Artist -kokoelmasta. 

Stamper on ihan järkyttävän pehmeä ja se kerää ihan kaiken pölyn itseensä. Omani toimii ihan kivasti, mutta koen tuon puhdistamisen niin ongelmalliseksi, etten vielä ole siirtynyt luottostamperistani mihinkään. 


Million Dollar Dream - 24 Karat Diamond - Secret

Stamper-kuumeessani mun oli pakko ostaa myös Creative Shopin kehuttu stamper - ja maalata sen liukas metallirunko pinkillä tekstuurilakalla... Mietin pitkään mistä tuon stamperin tilaan, koska missään nettikaupassa missä tuota myydään, ei ollut mitään akuutteja himotuslistalla olevia juttuja. Olin luvannut jo pitkän aikaa sitten itselleni, että kesällä saan ostaa pari F.U.N Lacquerin lakkaa itsellani testiin, joten nyt sitten tilasin niitä.

En ole vielä ehtinyt testaamaan tätä stamperia, mutta pidän sen touchista paljon enemmän kuin tuon MoYoun tyynystä. Uskonkin, että ollaan hyviä kavereita tämän kanssa, jos leimat vaan nousee kauniisti tähän. Funeistakin vasta yksi on kerinnyt kynsille, mutta onneksi koko kesä aurinkoineen odottaa kimaltelevia lakkoja. 


Olisin tilannut F.U.N Lacquerin Starry Night Of The Sky:n myös Hypnoticilta, mutta se oli loppu, joten turvauduin Cesarsiin, koska sieltäkin oli pari asiaa himotuslistalla. Tarve oli paikata vihdoin oranssin leimauslakan puute kokoelmastani, joten nappasin sen koriin kahden Konad laatan (muistaakseni m98 ja m100) kanssa. Noista toisessa on ihanaa chevron kuviota kun en vieläkään oikein ole sinut vinyylien kanssaja toinen nyt oli muuten vain tosi kiva. 

Ostan paljon lakkoja ja koristeita aina ulkomailta, joten aina kun muistan suosia jotain kotimaista verkkokauppaa, tulee siitä hyvä fiilis itselle. Yritänkin muistaa aina tasaisin väliajoin hankkia myös kotimaisista kaupoista tuotteita, mutta välillä vain halvemmat hinnat houkuttelevat tilaamaan ulkomailta. 


Bahama Drama - Rum Me The Right Way - For Sail By Owner - Lei It Again 


Precious Petals - Dust In The Bottle - We Be Jammin' - Home Surf 


Alloy Matey! - Sun & Games - That's Ore Like It - Take The Punny And Run 

Kuka arvasi? KBShimmer julkaisi uuden kesä-kokoelman ja se oli menoa sitten... Kokoelmassa on kolme osaa ja yhteensä 28 lakkaa (vähän turhan iso omaan makuuni) ja valinnanvaikeushan siinä tuli. Katselin useamman eri review-videon ja luin blogipostauksia ja swatcheja - ja oma mieli muuttui jokaisen arvostelun luettuani. 

Jos mietitään kuva kerralla, ensimmäinen kuva cremeistä: en vaan voi vastustaa kivoja kirkkaita värejä. Pelkäsin sitä onko nämä samanlaisia China Glazen kesäkokoelman lakkojen kanssa, mutta omaksi onnekseni eivät ole. Nämä on kirkkaita, mutta eivät yhtä neon lakkoja kuin mitä Electric Nights on. 

Toisen kuvan lakat taas hurmasi mut ja nämä pysyivät ostoslistalla koko googletteluni ajan. Dust In The Bottle voisi olla seuraaja aika jankkiintuneella Fairy Dustilleni. 

Kolmas kuva taas... Kaksi ensimmäistä on aika samanlaisia kuin yllä olevat F.U.N:it mutta eiköhän niille kaikille tule käyttöä. Flakieista taas itseni olisi tehnyt mieli ostaa vaikka kaikki, mutta päätin testata aluksi yhtä hopeista ja yhtä värillistä ja katsoa, mitä pidän näiden laadusta. Nämä saapuivat kotiin vasta eilen, joten en ole vielä kuin yhtä lakkaa ehtinyt testaamaan, mutta eiköhän loputkin nähdä blogin puolella kesän mittaan.

Saldona siis 16 lakkaa, 5 laattaa, 2 stamperia ja 1 leimauslakka... On se nyt paremmin kuin viime kuussa kuitenkin :D 

Millaisia ostoksia muut ovat tehneet toukokuun aikana? 

28.5.2015

To Peach His Own


Viimeaikoijen onnistunut resepti skittlettejen luomiseen: yksi kynsi leimaten, yksi kynsi tekstuurilla ja loppuihin lakka, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana. Ei sen tarvitse olla liian monimutkaista, mutta siitä huolimatta kauniit, nätit ja verrattaen kompleksit kynnet on kuitenkin helppo toteuttaa. Tämä toimi myös motivaationani käyttää testaamattomien lakkojen ständin lakkoja, jotka kyllä ovat erittäin mieluisia, mutta joiden kohdalla en ihan varmasti osannut päättää miten ne koristelisin. Niin kuin esimerkiksi tässä lakkauksessa tuo KBShimmer. Oma koristelutyylini on yleensä pohjalakan alleen peittävääja olisihan ollut ihan vääryy peittää ihana lakka koristeluilla kokonaan. Mutta sitten taas yksiväriset kynnetkin olisivat vähän tylsät... 


Persikkainen glitter on tosiaan KBShimmerin To Peach His Own kevään kokoelmasta. Mä luulen, että multa pitäisi kieltää sanat "mä en oikein tykkää", koska yleensä päädyn aina pyörtämään omat mielipiteeni jossain vaiheessa. Mähän olen monesti sanonut, etten oikein piittaa persikkaisista lakoista, ksoka se ei yleensä sovi oman ihoni kanssa. Mutta nyt kun lakkaan on lisätty juuri oikean värisiä glittereitä, voi ihanuus miten pidänkään tästä. Edellisen kerran Harlowlta tilatessa mietin, joudunko katumaan sitä, että tämä oli yksi harvoista kevätkokoelman lakoista, jonka tilasin, koska yleensä kaikki persikkaan taittavat lakat lähtevät kokoelmastani kävelemään nopeammin kuin pian, mutta tällä kertaa onneksi yksilö oli sellainen, jota kelpaa katsella vielä tulevaisuudessakin. 


Leimana taas vaihteeksi toimii MoYou Londonin Pro 06 Konadin mustan lakan kanssa valkoiselle pohjalle (kyllä, olen edelleen rakastunut tuohon leimaan). Tekstuurina taas käytin Kikon Cupcake kokoelman 648 Pineapple lakkaa. Taisin mainita jo joskus aiemmin, että pitäisi tänä keväänä ja kesänä käyttää enemmän näitä Cupcake lakkoja, koska viime vuonna ehdin juuri ja juuri testata näitä ja sen perästä jäivät laatikoihin hengailemaan.

Jotenkin viime kesä ja kevään aikana myin ihan hirveästi lakkoja pois, mutta samalla myös ostin ihan järkyttävän määrän lakkoja tilalle. Silloin useat lakat tuli tetstattua vain nopeasti usein osana skittlettejä, joten vähitellen voisi koittaa kaivaa laatikoista niitäkin lakkoja, jotka ehdottomasti ansaitsisivt päästä taas kynsille. 


Kynsillä:
China Glaze - White
KBShimmer -To Peach His Own
Kiko - 648 Pineapple
MoYouPro 06 + Konad Black 

Minkälaisia muita suosikkireseptejä kanssalakkaajilla on skitlettejen varalle? Itse mietin, että jos tekstuurilakan näissä korvaisi hololla, voisi lopputulos olla aika silmää miellyttävä myös... 

24.5.2015

Water marble -fiilis


Salut ja mukavaa sunnuntaita kaikille. Tai maanantaita, tiistaita tai mitä päivää vaan, milloin kukakin sattuu tämän lukemaan. Itselläni on sellainen fiilis, etten olisi kirjoittanut ikuisuuksiin blogiin, koska ajastin maanantaina muutaman postauksen tietäessäni, että viikko on kiireinen ja raskas. Tänään olen viettänyt ansaittua vapaapäivää ja onneksi huomenna vielä saa nukkua hyvällä omalla tunnolla myöhään. Jos tänään vielä saisi kynsilleenkin jotain mukavaa, viimeiset neljä päivää kun on tullut vietettyä samassa hiekkalakassa, jossa onneksi olen viihtynyt yllättävän hyvin. 


Alkuviikosta itselläni oli taas marmorointi-fiilis kun mielessä oli kummitellut violetti-sini-vihreä marmorointi pidemmän aikaa. Idea ei siis ole oma, mutten nyt kuollaksenikaan muista kenen videosta alunperin inspiroiduin. 

Tällä kertaa itse marmorointi sujui aina ehkä joka toisen kynnen kohdalla hyvin ja pienien teknisten probleemien kanssa sai taistella ajoittain. Lopputuloksena toiset kynnet oli väreiltään huomattavasti toisia intensiivisemmät. Aluksi oli tarkoitus pitää pelkkää marmorointia kynsillä, mutta noiden värien epätasaisten sävyjen takia tahdoin leimata jonkun kuvion vähän peittämään tilannetta. Koukeroiset leimat koukeroisen marmoroinnin päälle ei ehkä ollut se ideoista parhain, mutta siitä huolimatta viihdyin näillä kynsillä hyvin. 


Alimmasta pullokuvasta muuten huomaa kuinka paljon olen tuote Chinan Violet Vibesia käyttänyt tässä kuluneen kahden kuukauden aikana. Tottakai olen vesimarmoroinut sillä kahdesti, mihin kuluu mukavasti lakkaa, mutta silti, pullossa näkyy yllättävän paljon käyttöä verrattaen lyhyen ajan sisällä. En kuitenkaan valita, mielestäni on positiivista, että tälle kokoelmalle on tullut käyttöä paljon. Ostovaiheessa harkitsin olenko ostamassa kokoelmaa koska minä haluan -periaatteella vai oikeasti tarpeeseen. Se tarpeellisuus voi olla kyseenalaista, mutta kun jokaisella lakalle on kertynyt noin 2-5 käyttökertaa parin kuukauden aikana, voi mielestäni puhua melko onnistuneesta kokoelmasta. 


Kynsillä:
Barry M - Matt White
China Glaze - Violet-Vibes
China Glaze -  Treble Maker
MoYou London - Pro 06 + Konad Black 

En muuten tiedä olenko aiemmin jo kehunut, koska tarkoitus on ollut moneen postaukseen kirjoittaa, mutta tuo Barry M:n Matt White on muuten ihan todella hyvää valkoista lakkaa. Tällä tavalla lakkausten alle yksi helppo valkoinen kerros on täydellinen ja silloinkin kun valkoinen jää näkyviin, kahdella kerroksella selviää hyvin. Positiivista on löytää helmiä omastakin kokoelmasta välillä. 

Joko alkaa melkein viikoittainen vesimarmorointikynsien katselu käydä tylsäksi? Itse jaksan ainakin vielä toistaiseksi nauttia tästä tekniikasta. Tarvitsisin tosin jonkun uuden peel off / lateksti / you name it -ratkaisun kynsinauhojen siivoamiseen. Nykyinen versioni nimittäin ei ole kovin ideaali... 

22.5.2015

#ablecs15: Keeping it simple


Otetaan myös viikon toinen haasteteema eetteriin aiheeksi, tällä kertaa siis yritetään pysytellä yksinkertaisuuden rajoissa, teemana Keeping it simple. Hyvä antaa tällainen haaste ihmiselle, jonka logiikka on yleensäkin juuri se more is more ja yksinkertainen tarkoittaisi korkeintaan yksivärisyyttä, joka on kuitenkin vähän turhan tylsä valinta. Ajattelin myös niittejä, mutta koska viikon aiempi haastelakkaus sisälsi jo niittejä, ajattelin, etten voi oikein oikeuttaa kahta samanlaista lakkausta viikon sisään. 


Päätin sitten, että mulle yksinkertaista on sellainen lakkaus, joka syntyy kynsille kuin itsestään. Toimivaksi todettu lakka ja leimat, joiden tekemiseen ei mene kuin se minuuttista maksimissaan muutamaan. Tiedän, että monille ihmisille nämä kynnet olisi kaikkea muuta kuin yksinkertaisuutta edustavaa, mutta mun maailmassa lakatessa ensimmäisellä mieleentulevalla lakalla ja leimatessa ensimmäisellä käsiinosuvalla laatalla, on kyse yksinkertaisista kynsistä. Eipä näitä kynsiä tehdessä kauaa nokka tuhissut, vaikka kaivelinkin tuon Kikon lakan pohjalta viimeisetkin pisarat pullosta. Nyt se on tyhjä, toinen kahdesta ikuisuussuosikkilakastani. Mikä tarkoittaa sitä, että seuraavan kerran minttua kynsille halutessani saan korkata ihan uuden ja tuoreen pullon käyttöön. 


Leimauksissa on tällä erää viimeinen Bornprettystorelta saatu laatta, tällä kertaa kyseessä on Qgirl-006. Pahoittelen, jos jonkun mielestä nämä arvostelupostaukset tulee vähän turhan tiheään tahtiin blogiin, mutta usein tuotteita testiin valitessa on mulla mielessä jo minkälaiset kynnet milläkin tuotteella haluan toteuttaa ja siksi ne pääsevätkin käyttöön usein aika pian saavuttuaan.

Kuvista voi nähdä, että tämänkin kanssa oli pientä ongelmaa leimausjäljen kanssa. Kuvio nousi kyllä mukavasti stamperiin, mutta pieniä aukkoja on näköpiirissä ajoittain. Ylipäätäänkin mielestäni nämä Qgirl -sarjan laatat ovat olleet ihan hyviä, muttei kuitenkaan loistavia laadultaan. Nämä leimaa, mutta leimausjäljessä on välillä toivomista. Jos vertaan näitä aiemmin testaamiini BPS:n omiin leimauslaattoihin, on puljun omat mielestäni parempia laadultaan. Siis ainakin ne, mitä omalle kohdalleni on sattunut.


Kynsillä:
Kiko - 389 Mint Milk
Qgirl-006 + Konad Black & CG - Joy 

Onko muut #ablecs15 -haasteeseen osallistuneet sitä mieltä, että tämä kevät on kaahannut silmien ohitse ihan kamalaa vauhtia? Juurihan pyörittelin päässäni ensimmäisen viikon teemoja pohtien mitä kynsilleni tekisin ja nyt ollaan ensi viikolla laittamassa jo koko hommaa pakettiin... Ihan hullua!

20.5.2015

#ablecs15: Holographic


Mulla on tällä hetkellä vähän sellainen fiilis, että "annoin pikkusormen, se vei koko käden"... Nimittäin F.U.N Lacquerille... 

Yllä olevat lyriikat on muuten yhdestä lapsuuteni suosikkibiisistä. Sen lisäksi mm. Eepu Normaalin Baarikärpänen, Miljoonasateen 506 Ikkunaa ja Marion Rungin Tipitii kuuluivat siihen repertuaariin, jota lavan virkaa toimittavan olohuoneen pöydän päällä lauloin pienenä aika antaumuksella. En aina tiedä pitäisikö kiittää vai kyseenalaistaa isääni siitä, että meillä kuunneltiin lapsuudessa suomirokkia yleensä lastenlaulujen sijaan. 


Nyt kuitenkin olisi ehkä parempi kertoa kynsistä, eikä niinkään lapsuuden musiikkimausta. #ablecs15 -haasteen toisiksi viimeisen viikon ensimmäisenä teemana on holographic, joten ei kun hololakkaa kynsille.

Mä skippasin viime vuoden lopulla suomalaisissa blogeissa vallinneen F.U.N Lacquer hypen aika huolella, koska näillä lakoilla on kuitenkin hintaa kohtuullisen paljon ja ihan kaikkeen omankaan kukkaroni nyörit ei veny. Lupasin kuitenkin itselleni, että siinä vaiheessa kun alan taas tehdä täyttä työviikkoa luentosaleissa nuokkumisen sijaan, voisin ensimmäiset Funini ostaa. Tokihan helposti aiemminkin olisin voinut priorisoida rahani tähän merkkiin, mutten vaan kokenut sitä tarpeelliseksi. 

Aloin sitten pari viikkoa sitten googletella mitä FUNeja kotiini voisikaan päätyä ja valinnanvaikeushan siinä iski. Tai ongelma oli ehkä se, että merkiltä taitaa löytyä kolme hopeaa ja kaksi kultaista jumalattoman kimaltelevaa lakkaa (plus ainakin osasta vielä holoversiot) jotka kuvissa näyttävät kuitenkin enemmän ja vähemmän samanlaisilta. Yritin sitten selvittää mitkä versiot vastaisivat eniten omaa mieltymystäni aika pitkään. Samalla törmäsin tietoon, että kuvissa aivan jumalattoman kauniilta näyttävä Starry Night Of The Summer on lopetettu kokonaan. Cesarsilla kyseistä lakkaa kuitenkin vielä oli ja koska tarkoitukseni oli sieltä muutenkin tilata pari Konadin laattaa ja oranssi leimauslakka, naputtelin pienen tilauksen menemään ennen kuin edes huomasin asiaa. 


Eikä muuten kaduta, että tämän ostin! Lakka on kaunis kuin mikä, ja vaikka aluksi pelkäsin tämän olevan turhan lähellä OPIn DS Glamouria, ei onneksi siitä ole pelkoa. Tämä on syvempi ja tummempi sininen.

Lakka itsessään on paksuhkoa toisin kuin hololakat yleensä ja sen takia asteen verran hankalaa levittää. Holoille tyypillisesti meinasin välillä saada aikaan kaljuja kohtia siveltimen ohuessa kahdesti samaan kohtaan kynnellä. Ei todellakaan yhtä pahasti kuin esimerkiksi Nfu Oh:n holojen kanssa, mutta kuitenkin siten, että lakatessa piti miettiä minne siveltimellä vetelee ja kuinka paljon lakkaa levittää. 

Idean yksinkertaisiin niittikoristeluihin sain Zigiltä, jonka kuvissa lakka pääsee edustamaan vielä paremmin kuin omissani. 


Kynsillä:
F.U.N Lacquer - Starry Night Of The Summer
Kultaiset pyöreät niitit

Löytyykö muidenkin lakkalaatikoista F.U.N Lacquerin lakkaihanuuksia? Myönnettäköön, että pari kaveria tällekin lakalle on postissa matkalla kotia kohti. Eihän lakkaa voi jättää yksinäiseksi edustamaan merkkiä vaan kaksin on aina kivempi olla lakkalaatikoissa? 

18.5.2015

Enchanted Isle


holy holo! 

Olen yrittänyt rajoittaa välillä hololakkojen ostamista, sillä loppuviimein tekstuurien ilmestyttyä tämän pallon päälle, holot on jääneet vähälle käytölle. Mulle aiemmin holot oli niitä lakkoja, joita käytin aina silloin kun piti saada jotain nopeaa ja kivaa kynsille, koska ne kuivuvat nopeasti, ovat ohuita koostumukseltaan ja näyttävät superihanilta yksinkin. 

Havahduin kuitenkin viime viikolla siihen faktaan, että käyttämättömissä on enää kaksi lakkaa ja niistäkin kumpainenkin on holoja. Arvoin hetken lakkojen välillä kumpaako käyttäisin, mutta päätin, että Emily De Mollyn Enchanted Isle vei voitin. Ostin tämän silloin taannoin EdM:n sivuilta heidän sample salen aikaan, koska yksi lakka, jonka olisin halunnut oli jo sold out ja tämä vihreä holo kiljui pääsyä ostoskoriini. Mullahan ei ole rehellisen vihreää holoa vielä. (Ainakaan muistaakseni). 


Nappasin lakasta ensiksi swatch kuvia, sillä se pääsi edustamaan töissä päivän ihan ilman koristeluja. Ajattelin, että lakka ei näkisi koristeluja, koska paljon papereita käsittelevänä, konetta näpyttelevänä ja muutenkin käsillä koko ajan jotain tekevänä lakat on usein työpäivän aikana koetuksella. Olin positiivisesti yllättänyt siitä kuinka hyvin nuo kesti.

Ja tuo holoefekti. Vaikka rakastankin scattered holoa melkein enemmän kuin tätä lineaarista, niin pakko myöntää, että silloin kun efekti on tätä luokkaa, en voi olla rakastamatta sitä. 


Vihreä  lakka kaipasi kaverikseen leimoja, jotka ei peittäisi liikaa. Nappasin testiin Bornprettystoresta saadun Qgilr-008 laatan. Mä tappelin tämän laatan kanssa jo kerran viikko-pari takaperin, enkä saanut leimoja nousemaan millään MoYou Londonin suorakulmaiseen löllöstamperiin. Nyt yritin mun luottostamperilla ja sain kuin sainkin leimattua kukat kynsilleni. Ihan kivutonta se ei tälläkään kertaa ollut, mutta sain kyllä tulosta aikaiseksi.

Laatta siis leimaa kyllä, mutta toimivaa stamper-lakka -kombinaatiota saattaa joutua vähän hakemaan. Samoin itseäni hiukan ärsyttää se, että laatan kukkakuvio ei ole symmetrinen vaan kukkasia on vähän joka koossa epämääräisenä läjänä. Alun vaikeuksien kanssa pelkäsin, etten saisi koko laattaa toimimaan, mutta kyllähän siinä lopulta onnistuin. Olen kuitenkin iloinen, että omia rahojani en tähän ole käyttänyt, voi olla nimittäin, että toistamiseen tätä ei tule käytettyä pienoisten ongelmien vuoksi.  



Kynsillä: 
Emily de Molly - Enchanted Isle
Qgirl -008 + Konad White 


Mä olen yrittänyt pitää näppini erossa eri indie-valmistajien holoista, koska pelkäsin, että jos kastan varpaani näiden mereen, ei siitä ole enää takaisin tulemista... Jos laatu on tätä, voi olla, että yksi jos toinenkin indie-holo vielä kokoelmiini löytää...

Miksi maailmassa pitää olla niin paljon ihania lakkoja?

16.5.2015

#ablecs15: Matte


Vaihdetaan blogin puolella viikon toisen haasteteeman pariin ja tällä kertaa liikutaankin taas vähän syksyisimmissä maisemissa. Teemana olisi mattaa ja vaikka pidänkin mattakynsiä kauniina, niitä tulee verrattain harvoin itselleni tehtyä. Ja jos haluan mattaa, se on päällyslakka, jonka kanssa kikkailen, ei yleensä mattalakka. Ja sitten heti rikon tätä omaa monologia esittelemällä kynnet, joissa sitten on ihan mattapintaiseksi kuivuvaa värilakkaa. Menee hyvin. 


Nyt keväällä ainakin Zoya ja Essie päättivät, että mattalakkojen aika on taas jälleen ja julkaisivat omat kokoelmansa. Ajattelin, että njäh, en osta. Tämä Coat Couture jäi kuitenkin vähän kaivertelemaan mielen perukoille ja lopulta päätin sen kotiuttaa New Yorkin reissulta jos se sattuu tulemaan vastaan. Tulihan se, ja kyllä mä tästä lakasta pidän - seuraavan kerran saatetaan vaan lisätä vielä päällyslakkaa päälle. Myönnettäköön, että myös yksi toinen lakka tästä kokoelmasta jäi vähän sellaiseksi to buy or not to buy -lakaksi (bun intented) mutta ainakaan vielä se ei ole löytänyt kokoelmiini. 


Mattapinnan päälle en kaivannut erikoisia koristeluja, joten lakkasin kaksi aksenttikynttä piristämään ilmettä. Nimetön on taas vaihteeksi tuota kukaleimaa, johon tässä taannoin rakastuin ja keskisormi esittelee yhden Glam Polishin flakieistä. 


Kynsillä:
(osan tuotteista kuvasta unohtaneena)
Essie - Coat Couture
OPI - Lincoln Park After Dark
Glam Polish - Arcana Dark
Essie Blanc 
MoYou London - Pro  06 + Konad Black 

En tiedä mitä tuolle Lincoln Parkin pullolle kävi kuvausvaiheessa, koska vaikka lakka on todella tumma punertavanvioletti, jota helposti voisi luulla mustaksi, ei se kuitenkaan ole ihan niin musta kuin mitä yllä oleva kuva antaa ymmärtää. Ei anneta sen kuitenkaan hämätä, koska lakka ei kuitenkaan ollut kuin pohjana Glamin flakielle tässä manikyyrissä.

Mitä mieltä muut on matasta, yey vai njay? Itse väittäisin, että ajoittain toimii ihan kivasti, mutta suurimman osan ajasta prefeeraan lakkani kiiltäväpintaisina. (Tekstuurit tosin taas ovat sitten ihan oma lukunsa...)

14.5.2015

#ablecs15: Animalistic


Nyt mennään sitten eläimellisemmällä linjalla, kun #ablecs15 haasteen neljästoista viikko pyörähtää käyntiin... Ja oikeasti, neljästoista! Mihinkä tämä kevät katosi? Olen ollut niin hullun kiireinen ja stressaantunut koulun suhteen, sekä viime aikoina myös töiden, että koko kevät vain katosi jonnekin. En tosin valita. Alkaa olla oikeasti oikeus käyttää näitä neonlakkoja yhä useammin ja useammin.

Lakkasin tätä teemaa varten kynnet samalla kun katsoin Leijonien kamppailua Venäjää vastaan ja näiden kynsien kanssa koettiin kyllä yhtälainen taistelu mitä tuo koko kamppailu ruudussa oli. Joten ne jotka haluaisivat heittää koneen päin seiniä kun otetaan jääkiekko vain puheeksikin, voivat ehkä nauttia tämän postauksen kuvallisesta kattauksesta enemmän kuin itse tekstistä. 


Lähdin tosin sekä lakkauksen, että pelin ekaan erään sillä, että idea ja fiilis olivat hyvät. Lakkasin aluslakan pohjalle ja päälle kerroksen neonkeltaista ajatellen sitten liukuvärjääväni keltaista, persikkaa ja violettia toisiinsa. Tiesin jo valmiiksi koettelevani lakkavalinnoilla vähän väriympyrän rajoja, mutta yritin kuitenkin.

Se ensimmäinen yritys noudatteli aika lailla kiekon ensimmäistä erää ja siinä Komarovin rangaistuksen ja Venäjän ensimmäisen maalin vaiheilla tajusin, että alkuperäisideasta ei kyllä tule kesää - eikä maalia. Keltainen oli kuitenkin liian pigmenttinen pohja violetille ja oranssille neonille, jotta olisin saanut liukuvärjäyksen onnistumaan. Ja kaiken lisäksi meikkisieni, jolla liu'uttelin hajotti taas kynnen pinnalle pientä murua koko matkalta. Erätauolla sitten luovutin, poistin ekat tekeleet ja aloitin alusta - tällä kertaa valkoiselle pohjalle ja vain kahdella lakalla. 


Toisen erän alkaessa lähdin taisteluasenteella liikkeelle ja siinä vaiheessa kun suomen tasoitusmaalin kohdalla tajusin vaihtaa meikkisienen keittiösieneen, alkoi homma taas luistamaan vähän paremmin. Sain liukuväjättyä aika mukavasti ja lopputulos alkoi jo näyttää sellaisia merkkejä, että tästä vielä noustaan. 

Kolmas erä ja oikean käden tekeminen taas oli yhtä vuoristorataa. Ensiksi onnistui hyvin, sitten onnistuin turmelemaan yhden sormen täysin pinseteillä, mutta paikkaaminen onneksi tapahtui melko helposti. Mun ei selvästi pitäisi katsoa kiekkoa ja tehdä kynsiä samalla, koska keskittyminen hyppii sekunnn välein tv-ruudun ja lakkapullojen välillä. 

Kun jatkoaikakin oli saatu taputeltua, olin valmiina leimaamaan ja tässä vaiheessa olin ongelmoinut kynsien kanssa jo noin 2,5 tunnin ajan, mikä on yli tuplasti se aika, mitä yleensä kynsieni hyvinvointiin käytän. Yleensä sanon prefeeraavani eläinkuvioiden taiteilua käsin, mutta tällä kertaa kellon lähentyessä uhkaavasti puolta yötä, tartuin jo toistamiseen putkeen Konadin laattaan ja leimasin tiikerit kynsilleni. Onnistuin siinä rankkareiden kohdalla stamperin kanssa hosuen sotkemaan yöhousunikin mustaan leimalakkaan, mutta aina ei voi voittaa. 


Kynsillä: 
China Glaze - Violet Vibes
China Glaze - Sun Of A Peach
Barry M - Matt White
Konad m57 + Konad Black 

Pitäisiköhän ehkä luvata itselleni, että tänä iltana ei lakkailla kynsiä telkkaria tuijottaessa vaan keskitytään jännäämään ottelun perään. Kynsille on kuitenkin aikaa vaikka vuoden jokaisena päivänä, mm-kisat pelataan vaan kerran vuoteen... Ja lupaan, että viikonlopun jälkeen en keskustele urheilusta blogin puolella ennen ensi kevättä. Onneksi tuo lätkä on ainoa urheilu, jota jaksan seurata - ja sitäkin aktiivisesti vain mm-tasolla. 

Mutta hei, lopputulos oli kuitenkin positiivinen: kynnet miellyttivät silmääni mukavasti ja pelistäkin käveltiin kotiin voittajina. Siitä taas tosin voi olla montaa mieltä, kumpi polku olisi ollut helpompi kulkea vastustajien kannalta.

12.5.2015

Can I Get An Untz Untz


Kenellekään tuskin on jäänyt epäselväksi, että China Glazen Electric Nights on ollut tämän vuoden puolella yksi ehdottomia suosikkejani ja kokoelman lakat on näkyneet blogissa esillä jo pariinkin otteeseen. Mullahan ei oikeastaan ole reivi-kulttuuriin minkäänlaisia kytköksiä ja suurin osa tämän tyylin biiseistä kuulostaa omaan korvaani lähinnä rasittavalta jumputukselta, joka toistaa biisistä toiseen samaa kaavaa. Varmasti, jos asiaan lähemmin tutustuisi, löytäisi tästäkin genrestä uusia syvyyksiä, mutta tällä hetkellä ei vain iske. 

Jos kuitenkin otetaan se rave-elementti pois tästä kesän neonkokoelmasta, jää jäljelle kauniita lakkoja hauskoilla nimillä. Pakko myöntää, että tämä Can I Get An Untz Untz on mielestäni ihan loistavan hauska nimi - tiedä sitten kertooko se oman huumorini tasosta... 


Pohjalla on pari kerrosta valkoista, jonka päällä kerros Can I Get An Untz Untz:ia. Mä meilkein väittäisin, että tämä neon glitter edustaisi vielä paremmin mustan lakan päällä, näin valkoisen kanssa kun etenkin vihreät glitterit tuntuvat hukkuvan pohjaan vähän liikaa.

Ja en tiedä johtuiko se tuosta glitteristä ja sen lakkapohjasta, mutta tämä lakkaus kupli, eikä meinannut kuivua ollenkaan. Jos kuvia katsoo suurennuslasin kanssa, näkee kuplat kyllä kynsiltä. Meinasin jättää koko kynnet kuvaamatta kuplien takia, mutta onneksi kuvasin, koska kamera onneksi antoi melko hyvin anteeksi asian. Harmittavasti itselleni jäi melko mjäh fiilis näistä kynsistä, oikeasti kun ne oli ihan nätit, mutta pieni asia vei mieltä sitten vähän matalammaksi. 


Koristeluissa käytin noita kukka-decaleita, joita varmaan joka ikinen kynsiharrastaja omistaa. Itse käytän niin vähän decaleita, että ei ole näitäkään tullut käytettyä, mutta tykkäsin näistä kyllä kovasti. Pitäisi ehkä oppia käyttämään myös decaleita, ne kun on aika mukavan nopea tapa koristella lakkaus jos toinenkin.. Jostain kumman syystä mulla vaan yleensä aina on jonkinlaisia ongelmia decalien kanssa käyttämieni lakkojen kanssa, jolloin harvoin tykkään niistä lakkauksista, joissa decalit esiintyy, vaikka itse koristeissa ei olisi mitään vikaa... Suuren luokan ongelma siis kyseessä :D


Kynsillä:
Barry M - White
China Glaze - Can I Get An Untz Untz
Water Decals

Nämä kynnet on tehty jo ainakin pari viikkoa sitten, mutta vähän jälkijunassa tulee julkaisuun. Nyt kuitenkin näitä kuvia katsellessa mieliteko valkoisille lakkauksille olisi taas kerran melkoisen suuri... Mitähän sitä tänään keksisi kynsilleen? 

10.5.2015

#ablecs15: Dreaming


Jostain kumman syystä mulla venyi taas viikon toisten haastekynsien tekeminen aina lauantai-iltaan saakka. Viimeinen töitä ja koulua yhdistävä viikko oli ohi ennen kuin ehdin edes ajatella asiaa ja tottakai eilen aamulla heräsin siihen, että olo on flunssaisempi kuin aikoihin. Just my luck! Nyt sitten pari päivää olen niistänyt koko ajan ja kuulostanut elefantilta, mutta toivon, että tämä tästä kohta kääntyy taas voitoksi. Eilen jaksoin onneksi kynsienkin kanssa temppuilla - idea kun löytyi, toteutukselle en vain aluksi löytänyt aikaa. 


Halusin dreaming teemaan hempeän pohjan, jolle leimata sitten höyhenen. Höyhenet tuntuu olevan aika hallitseva teema tämän haasteen kynsissä. Harrastin taas sienellä töpöttelyä valkoisen päälle, töpöteltävinä lakkoina keltainen, vihreä ja vaaleanpunainen pastellifiiliksissä. Kovin selvästi eri sävyjä ei kynneltä erota, mutta onneksi kuitenkin sen verran, että pohja ei näyttänyt ihan tasaisen lattealta. Päälle vielä China Glazen Fairy Dustia ja nätti hempeä kimallus oli valmiina. 


Leimaamisessa taas oli käytössä ensiksi Bornprettystoren Qgirl-001 sekä Konadin m77. Tuntui jotenkin hassulta leimata konadin laatalla - ja itseasiassa konadin leimasimellakin kohdistaa nuo höyhenet - pitkästä aikaa. Jotenkin konad on itselläni jäänyt kaiken muun paitsi scrapan ja leimauslakkojen ohella ihan taka-alalle.

Pohjalle leimasin siis valkoisella konadin lakalla tuosta Qgirl  laatasta tuon blingbling kuvion ja päälle pienet höyhenet China Glazen Harmonylla. 


Kynsillä:
Barry M - Matt White
China Glaze - Fairy Dust
China Glaze - Lemon Fizz
China Glaze - Something Sweet
China Glaze - Grass Is Lime Greener
China Glaze - Harmony 
Qgirl - 001 + Konad White
Konad m77 

Mielestäni nämä kynnet sopi hyvin teemaan ja myös omaan uneliaaseen fiilikseen tällä hetkellä. Voisi olla hyvä jo näin sunnuntaina alkaa katsella ensi viikon teemoja, jotta aina sen viimeisen postauksen julkaisu ei jäisi ihan viimeiseen iltaan.


9.5.2015

Hei minä marmoroin - taas!


Jotenkin tuntuu ironiselta ajatella, että vielä pari kuukautta takaperin mun vesimarmorointi-into kävi kylässä ehkä kerran vuodessa. Ja silloinkin yleensä se oli melkoista hampaiden kiristelyä ja kyyneliä: ei vain onnistunut. Nyt kuitenkin olen oikeasti alkanut treenaamaan ja yhden onnistuneen marmoroinnin jälkeen on kerta kerralta ollut helpompi tarttua lakkapulloihin ja tehdä testejä. Vieläkin on vähän hakuammuntaa milloin onnistuminen käy kylässä ja milloin ei, mutta vähitellen voin oikeasti sanoa pitäväni tästä koristelutyylistä ja samalla täyttäväni tuota tunnisteiden marbling tagia useammalla lakkauksella tässä kuussa kuin mitä aiempina vuosina yhteensä. 


Perinteisen lakat veteen ja dippaa sormet tekniikan lisäksi olen nyt pari kertaa koittanut tekniikkaa, jossa lakat pudotellaan veteen, tehdään pintaan kuvio ja lakkalaatan kuivuttua se nostetaan vedestä ja leikellään pieniksi palasiksi jotka liimataan kynsille. Tällä kertaa onnistuin tässäkin paremmin kuin viimeksi.

Tuo lakkalaatta kuivuttuaan on kyllä ihan taipuisaa, mutta niin pirun ohutta, että sitä on ajoittain vaikea käsitellä. Näihin kynsiin leikkasinkin 10 siivua lakasta, asettelin ne fiksusti puhtaan alustan päälle, jotta ne olisi valmiina kynsille. Sitten aivastutti ja lakkasiivut hiukan lentelivät... Onneksi onnistuin pelastamaan kaikki paitsi kaksi ja sain leikattua uudet siivut pilaantuneiden tilalle. 

Siivut kiinnitin taas Sechen pikakuivattajalla kynsille ja tykkäsin kyllä lopputuloksesta - etenkin kun värit ei ole niitä perinteisimpiä mitä yleensä käytän.


Kynsillä:
Kiko - 322
Kiko - 358
Kiko - 321
Kiko - 368
Barry M - White 
Orly Instant Artist - Gold glitter 

Onko joku muu testannut tätä marmorointitekniikkaa? Onko muillakin tuo lakkalaatta yhtä heiveröinen, että sen käsittelemisessä pitää olla extra-huolellinen vai pitäisikö mun saada enemmän lakkapisaroita kuppiin, jolloin se paksuuntuisi edes vähän? 

Ylipäätänsä on kiva seurata ihmisten blogeista, miten aika moni on alkanut onnistua marmoroinnessa ihan kohtuullisesti. Ei tämä siis ihan viimeinen tekniikka ole, jota ei opi millään... 

7.5.2015

Treble maker plates


Nämä kynnet olivat taas sellaista vaikeuksien kautta voittoon luokkaa. Ei meinannut millään onnistua, tai ehkä pikemminkin elementit taistelivat mua vastaan, mutta lopputulos miellytti silmää taas todella paljon. Mä en voi sille mitään, mutta erilaiset liu'ut ja leimat vaan on omaan mieleeni. Viime aikoina tuo vesimarmorointikin on tuottanut miellyttävää tulosta, mutta eittämättä leimakynnet on olleet niitä omia suosikkeja. 


Näissä tosiaan on pohjalla valkoinen lakka, jonka päälle töpöttelin sienellä vihreää, sinistä ja violettia. Lakkasin meikkisieneen epämääräisiä länttejä joka sävyä ja sen perästä tuputtelin kynnelle värit sekaisin. Vähän ehkä galaksimainen fiilis omalla tavallaan.

Olen nyt käyttänyt kuukauden verran meikkisientä erilaisiin liukuihin, enkä oikein vieläkään ole ihan varma, tykkäänkö tästä tavasta vai en. Taloussienessä itselläni ei ollut koskaan sienen murenemisen kanssa ongelmaa, mutta meikkisienestä tuntuu jäävän väkisinkin sienenpalasia liukuvärjäyksen pinnalle; niin kävi myös tämän lakkauksen kanssa. En tiedä johtuuko siitä, että sieni pääsee kuivamaan liikaa töpötellessä vai mikä on vikana. Pitää jatkaa vielä testailuja, satuin nimittäin löytämään ainakin yhden paketin niitä kadottamiani taloussieniä myös, joten voin tehdä nyt kokeita molemmilla... 


Leimaus oli toinen, mikä aiheutti pitkästä aikaa itselleni vähän harmaita hiuksia. Koitin leimata yhdellä Bornprettystoren laatalla, jonka kanssa ei oltu alkuunkaan kavereita tällä kertaa. Aiemmin mulla ei ole ollut niiden laattojen kanssa mitään ongelmia, mutta tällä kertaa en saanut laatalta mitään kuvioo nousemaan kokonaisena siten, että sitä olisi voinut vielä kynsillä käyttää. Harmi juttu, mutta jatkan testailua tuon laatan kanssa, josko sen vielä saisin jollain lakka-stamper -kombinaatiolla toimimaan. Nappasin sitten pöydältä ekan käteensattuneen laatan leimaukseen: eilen saapuneen MoYoun Explorer 03 laatan. Tämä pelittikin taas kuin se tunnettu junan vessa, ei ongelmia näkökentässä, ei sitten ollenkaan. Näin hyvien laattojen kuuluukin toimia! 

Musta tuntuu, että jokaisella ihmisellä on tämä laatta jo tässä vaiheessa ja vaikka itse olen sitä "sillä silmällä" monesti katsellutkin, ei ole tullut koskaan hankittua. Leimadecaleita monet tykkäävät tehdä tällä, mutta luulen, että ainakin aluksi menen vain ihan perinteisillä leimoilla tämän kanssa. Edellinen kerta decaleiden kanssa kun ei ollut ihan menestys... 


Kynsillä:
China Glaze - Treble Maker
China Glaze - DJ Blue My Mind
China Glaze - Plur-ple
Barry M - White
MoYou London - Explorer 03 + Konad Black 

Vaikka ehkä pieniä ongelmia kohtasinkin kynsiä tehdessäni, ei onneksi lopputulos kärsinyt pahemmin niistä probleemeista. Itseasiassa päin vastoin, kynnet miellyttää omaa silmääni todella paljon! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...