16.12.2014

Big Yellow Taxi


"Hrrrrr... keltaista!" tuntuu olevan aika monen kanssalakkaajan reaktio keltaisia lakkoja kohtaan. Ne on yleensä tunnetusti laadultaan itsepäisiä - etenkin cremet - ja taistelevat yleensä viimeiseen asti useiden suomalaisten ihonsävyä vastaan. 

Tässä on kuitenkin sellainen ongelma, että minä tykkään keltaisesta värinä ihan kamalasti. Olen varmaan niiden oranssifiilistelijöiden kanssa sellaista marginaaliluokkaa, jolta aina odotetaan lempiväriksi jotain ihan muuta, mutta kun sanon, että se on keltainen, saan vähän kummaksuvia katseita välillä. Ja vaikka keltainen ei blogin tunnisteista päätellen mikään kynsillä useiten esiintynyt lakkaväri olekaan, tykkään mä yleensä erilaisista keltaisista kynsistä ihan pähkinöinä. 


Ciatén joulukalenteri tarjoili taas uuden banaaninkeltaisen sävyn kokoelmiini ja ainakin itse tykkäsin tästä lakasta. Mun pitää tehdä perustavampaa vertailua tämän ja viime vuoden kalenterien välillä jossain vaiheessa, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu, että kalenterista on tänä vuonna tullut kivempia lakkoja kuin viime jouluna - ja monipuolisemmin. Jää nähtäväksi mitä tulevat kahdeksan päivää vielä itselleni antavat. 

Poikkeuksellisen hyvän "ei montaa kokeilematonta lakkaa" -tilanteen vuoksi moni Ciaté onkin jo päässyt kynsille, vaikka kaikki eivät valitettavasti kameralle ole tallentuneet. Näihin lakkauksiin käytin kuitenkin perättäisinä päivinä kalenterista paljastuneita lakkoja Big Yellow Taxi ja Velvet Tuxedo. Keltainen kaveri vaati kolme kerrosta peittääksen - on ihanan pigmenttistä, mutta koostumus ei ole ihan täydellinen - ja Velvet Tuxedoa laitoin varmaan lopulta saman verran. Leimajumalat ei taaskaan aluksi olleet mulle suotuisalla tuulella, mutta kuvion ja leimauslakan vaihdon jälkeen, saatiin kynnetkin leimattua. Leima on MoYoun Fashionista laatasta (siitä missä on paljon kukonaskelkuvioita) ja leimalakkoina toimi uskolliset Konadin valkoinen ja musta. Olisin halunnut leimata siis keltaisella, mutta ne leimat ei vain ottaneet onnistuakseen. 


Seuraavana päivänähän sitten keksin, että OPIn Sheer Tintsit on taas olleet lakkalaatikossa hävyttömän kauan käyttämättöminä, ja että tuo Velvet Tuxedo on ehkä tarpeeksi tumma harmaa, jottei sen sävy muutu liiaksi tuon värillisen päällyslakan alla. Tämän vuodenajan normaalivalaistuksessa tuo ero kynsien eri keltaisten sävyjen välillä ei ollut kovin suuri ja huomattava kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Pidin näistä kynsistä kuitenkin kovasti ja jatkavathan nämä tavallaan sitä graafista linjaa, jolle edellisillä kynsillä lähdettiin - isoa kontrastia värien välillä ja melko sekeää color blokkausta, jos niin nyt voi vain parista väristä sanoa. 

Yritän toteuttaa tässä ennen joulua vielä jotain jouluisempaakin taas... vaikka oikeastaan mun tekisi mieli heittää kynsille vain Kikon sähkönsinen ja kirkkaanvioletti creme ja tuoda jotain kirkkautta taas tuon sateen keskelle. Ehdin jo innostua lumesta, mutta eipä se näyttänyt kovin pitkäikäistä olevan... 

4 kommenttia:

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...