1.2.2017

Project Polish 2017 - Tammikuu

Vuoden alussa aloitin Project Polish 2017 haasteen, jonka tarkoituksena on käyttää loppuun vanhempia lakkojani, jotta saisin ne laatikoista pois pyörimästä. Osasta näistä itseltäni löytyy varakappaleet kaapista jo odottamasta, toisten kohdalla taas olen vain tyytyväinen kun saan ne ajasta ikuisuuteen. 

Nyt olisi tarkoitus kartoittaa sitä, minkä verran lakkapullot ottivat kulumaa kuluneen kuukauden aikana. Niin kuin mainitsin, lakkaan kynteni tällä hetkellä lähes päivittäin, eli lakkauskertoja kertyi yhteensä varmaan lähemmäs 30. Yritin alussa pitää kirjaa tarkkaan siitä, mitä lakkoja käytin ja kuinka monta kertaa, mutta homma ei ihan mennyt putkeen loppukuuta kohti. Paria poikkeusta lukuunottamatta lakkasin tässä kuussa ainoastaan projektiin kuuluvilla lakoilla - jo senkin takia, että tiedän itselleni käyvän siten, että alussa olen todella inspiroitunut projekteja kohtaan, mutta loppuvuotta kohti varmasti tulee kausia, jolloin näiden lakkasävyjen katseleminen alkaa kyllästyttää. 

Projektiinhan kuuluu alunperin 16 lakkaa + sanoin, että jos saan Ciatén minejä kulutettua projektin puitteissa loppuun, on se vain positiivinen asia. Näissä kuvissa vilahtaakin pari Ciatéa, jotka pääsivät käyttöön kuun aikana ja toivottavasti vuoden aikana loppuvatkin. 


Ensimmäisenä keskitytään siihen, että sain loppuunkulutettua neljä (4!) lakkaa tammikuun aikana. 

Ciatén Nail Gym -aluslakka oli käytössä joka lakkauksessa, yleensä yhdellä kerroksella, pariin kertaan kuitenkin tummempien sävyjen kanssa kahdella kerroksella. Kuun viimeisenä päivänä yritin kaataa viimeisetkin pisarat pullosta ulos. Tuo on sinällään helpon mallinen pullo, kun siveltimen saa pullon seinää vasten ja kallistelemalla helposti lakkaa sutiin tyhjästäkin pullosta, mutta samalla viimeiset pari milliä pullosta oli hyvin haastavat saada alas. Aluslakkana tämä oli ihan toimiva, mutta ei myöskään missään nimessä erityisen ihmeellinen. Sellainen, että ei haittaisi, vaikka joskus tämä Ciatén kalenterista uudestaan tulisi, mutta itse en ostaisi.

China Glaze Liquid Leather ja Ruby Pumps. CG:n musta on ihan ok musta, ei suosikkini, mutta toimiva tapaus. Olen tyytyväinen, että tämä on nyt käytetty loppuun. Ruby Pumps on yksi ikuisuussuosikeistani ja vihdoin, noin 8 vuotta ostopäivän jälkeen, pullo vihdoin tyhjeni. China Glazen pulloista huomasin, että isot sekoituskuulat saa pullon näyttämään lopussa täydemmältä kuin se onkaan. Molempia luulin olevan jäljellä vielä yhteen lakkauskertaan kun viimeisen kerran näillä aloin lakkaamaan, mutta yhden käden kynsiin sain pullosta kaavittua ensimmäisen kerroksen. Onneksi molempia oli mahdollista ottaa toinen pullo laatikosta (mustaa tosin eri merkkiä) ja jatkaa lakkailuja. Huvittavaa on, että nämä kaksi taitaa olla ensimmäiset China Glazeni ikinä ja nyt ne ovat molemmat loppu.

L'Oréalin Rebel Blue on ihana sävy, mutta mä en vaan lämpeä tälle pullolle. Siksi olen tyytyväinen, että tämänkin pullon sain laatikosta pois. 5ml lakkaa oli nopea kuluttaa loppuun ja arvioisin, että yhteensä noin 10 lakkauskertaa olen kokonaisuudessaan tästä pullosta saanut. 


Kaksi eniten kulunutta, mutta ei vielä loppunutta lakkaa ovat Jindie Nailsin Pink Stilettos ja L'Oréalin Confettis. Olen melko järkyttynyt kuinka paljon sain käytettyä tuota pinkkiä, mutta sitä ehkä selittää se, että tällä hetkellä joudun laittamaan sitä kolme kerrosta kynsille aina, kun tosiaan teloin sormeni jouluaattona oven väliin ja edelleen kasvattelen pois mojovaa mustaa mustelmaa yhden kynnen alta. Tuo harmikseni alkaa vaan olla jo aika venyvää puuroa, mikä ei ainakaan helpota lakkaamista, vaikka ohentajaa olen useasti siihen laittanutkin. 

Confettiksessa on vähän sama juttu, tästä lakkapohja on varmaan aika pitkälle haihtunut, mutta glitteriä onneksi vielä irtoaa. Helppo topperi vähän joka lakkauksen päälle. 


Näistä jokaista käytin kerran tai kaksi haasteen aikana. Suosikkilakkasävyjäni, joten näitä mielelläni käyttelen hitaasti ja varmasti loppuun.

Ciatén Antique Brooch pääsi kuvaan mukaan, koska sen aika useasti paritin tuon sinisen loppuneen sävyn päälle. Mä en jotenkin yhtään tykkää tästä Ciatésta, joten haluaisin vain käyttää sen loppuun... 


China Glazelta eniten tuhoa koki Fairy Dust, jota paritin lakkauksiin yleensä sillon kun Confettis ei napannut. Valitin siitä, miten mulla on kuivumisongelmaa tämän lakan kanssa, joten olen vaan tyytyväinen, jos tämä voisi ottaa ja loppua. Tosin 1 ohuen kerroksen taktiikalla kuivumisen maksimoimiseksi ei lakka paljon pääse vajuuntumaan yhdellä käyttökerralla.

Golden Enchantment ei päässyt käyttöön kertaakaan, Watermelon Rind ja Strawberrry Fields vain kerran, joten näissä ei paljon raportoitavaa ole. 


Viimeisenä vielä kolme pastellisävyä, jotka olivat lähinnnä koristelutarkoituksessa käytössä. Tuosta vaaleanpunaisesta on pakko sanoa, että epäilen saanko sitä enää ohentajallakaan elvytettyä, joten voi olla, että se saa väistyä muiden joukosta ellen keksi jotain vaihtoehtoista tapaa kuluttaa sitä loppuun. 

Alussa asetin itselleni tavoitteeksi käyttää loppuun 12 lakkaa "värilakka" kategoriasta + Ciatéja siten miten fiilistä on. Tällä hetkellä siis kolme värilakkaa on lopussa, kaksi on hyvällä mallilla kohti loppua ja yksi Ciatén hoitotuote on päässyt loppumaan. Kokonaisuudessaan väittäisin, että kuukausi on hyvin onnistunut lakkailujen osalta. 

Tiedän, että ainakin pari ihmistä ovat lähteneet mukaan samantyyppiseen projektiin. Miten muiden projektit ovat lähteneet käyntiin? 

5 kommenttia:

  1. Hieman hitaammin kun siulla :D Ei ihan noin kiivasta lakkaustahtia ole itsellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi olla, että mullakin lakkaustahti hidastuu tässä piakkoin, tuntuu, että kevään kiireet vaan kasvaa päivä päivältä, joten en tiedä missä vaiheessa jostain asioista on vain luovuttava kun tunnit ei enää riitä kaikkeen :D

      Poista
    2. Miulta loppu nyt Fairy Dust, whooop! :D

      Poista
  2. Onpas muuten mainio ajatus ottaa ihan konkreettisesti nenän eteen vanhempia lakkoja. Mulla on kanssa sellaisia, jotka loppuisivat ja antaisivat tilaa, kunhan vaan ottaisi asiakseen käydä putelit läpi.
    Kiitos ajatuksesta, taidankin toteuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen huomannut, että se tosiaan auttaa, että tietyt lakat on pöydällä ja loput laatikoissa. Itse olen aina tehnyt testaamattomien kanssa niin, mutta nyt nuo pullonpohjat houkuttelee huomattavasti enemmän lakkaamaan kun ne on "koko ajan" näköpiirissä ja voi miettiä että "tuostakin pullosta on vielä ehkä kahteen käyttökertaan ja sitten voin olla tyytyväinen kulutettuani yhden lakan loppuun" :)

      Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...