3.9.2011

I'm alive... and in France

Väitin useamman viikon, että mulla on hyvä syy sille, ettei blogi päivity. Niin kuin joku ovelana oli profiilini kautta löytänytkin, syy hiljaiselolle on sellainen pieni muutos elämässä kuin Ranskaan lähtö ja aika suuri elämänmuutos. Tampere ja Turku vaihtuivat sitten vähän isompiin piireihin ja Pariisilaisiin lähiöihin.

Olen nyt muutaman päivän yrittänyt istuttaa elämääni täysin uuteen ympäristöön ja uuteen kulttuuriin. Kielen kanssa mennään sillä linjalla, että luettu tekstiä ymmärrän aika hyvin, mutta ihmiset puhuu täällä ihan liian nopeasti, jotta pysyisin perässä. No mutta, joka päivä opin kauhallisen uusia sanoja ja kummasti kaikki lauserakenteet alkaa löytyä jostain pään sisältä huomaamattani. Yritin muodostaa lauseita perfektissä tässä tänään ja tuli taas "mä oon melkein varma, et tää kuuluu sanoa näin, mutta mitään loogista selitystä asialle en keksi" hetkiä. Kyllä se tästä vähitellen alkaa luonnistumaan kun kulutan kaksi tuntia katsoen elokuvaa englanniksi ranskalaisilla tekstityksillä opiskellen uusia sanoja ja elokuvan päätyttyä en ole ihan varma mistään mitä sen aikana on tapahtunut.

Jotkut ovat kyselleet blogin kohtalon suhteen ja tavoitteena on, että tämäkin päivittyisi edelleen muutaman kerran viikossa. Kaikki riippuu täysin siitä, minkä verran tulee kynsiä lakattua (vedin kolme päivää samoilla lakoilla, jonka jälkeen heitin päälle kerroksen toista lakkaa ja nyt on taas kolmas päivä menossa) ja minkä verran ehdin koneen edessä istua ja päivitellä. Kyllä se varmasti tästä kun arki asettuu aloilleen. Mutta siis, blogi päivittyy, mutta toivon, että lukijat ymmärtävät miten tässä ainakin vielä hetken saattaa olla hiljaisempaa eloa täällä puolen. Tarkoitus ei ole hylätä blogia, koska rakastan tätä hommaa suuresti, mutta niin oikean elämän hyvästely suomessa kuin tänne aloilleen asettuminen vaativat aika paljon aikaa.

Jos jotain kiinnostaa lueskella mitä ranskassa tapahtuu voi seikkailua seurata tämän linkin takaa. Yritän ainakin erotella blogit toisistaan siten, että tänne puolelle tulisi mahdollisimman vähän ranskahöpinöitä, mutta mitään en lupaa, koska olen siitä toivoton tapaus, että kun saan jonkun tekstikentän auki, puran helposti koko maailman murheet hartioiltani. Tämänkin piti olla vain pieni yksinkertainen "olen ranskassa, koittakaa kestää" -postaus, mutta nyt tämä venyi.

Tämä suurkaupunkilais-asukki siirtyy nyt nauttimaan siitä, että täällä ehkä alkoi juuri ukkostamaan (tai sitten se oli vain joku muu ukkoselta kuulostava juttu, vaikka ukkosta tämä paikka kaipaisikin kolmen päivän maailman painostavimpien ilmojen ja +30 lämpötilojen kanssa) ja nautin myös tuösta suklaasta sängyllä.

Voisin edelleen höpöttää vaikka kuinka kauan, mutta salut, ja toivottavasti jaksatte tätä mun epäsäännöllistä päivitystahtia vielä hetken!

ps. se taitaa oikeesti olla ukkonen, jee!

8 kommenttia:

 1. Ymmrään, ettet voi niin useasti päivitellä, mutta hyvää jaksaa odotella!

  VastaaPoista
 2. Voi, kuulostaapa jännältä! Vastikään itsekin uuteen maahan muuttaneena on kivaa lukea kohtalotovereiden kuulumisia (vaikka Ranska ehkä onkin kulttuurillisesti kauempana Suomesta kuin tämä Ruotsi), alan seurata juttujasi myös toisen blogin puolella. :) Ajoittaiseen kulttuurishokkialakuloon voin suositella seuraavaa:

  http://www.youtube.com/watch?v=NiHWwKC8WjU&feature=relmfu

  VastaaPoista
 3. Ekana tosi paljon onnea uuteen elämänvaiheeseen!! Reipas tyttö :) Voitko tehdä jonkun "Matkassa mukana nämä lakat ja kynsijutut"? Ja kiitos kun järkkäsit kaikessa kiireessä kirppiksen, ihanat lakat löysivät hyvän kodin, kitti ;)

  VastaaPoista
 4. JEI, mikä reipäisy ja elämän muutos! Hienoa että joku uskaltaa. Toisaalta mä taidan olla liian vanha ja sitoutunut tekemään mitään vastavaa, mutta ihanaa sinulle :)
  Mä ainakin jaksan seurailla blogias ja jaksan odottaa postauksia just niin kauan kun tarvis on. Nauti ja "ime" itseesi kaikkea uutta :)

  VastaaPoista
 5. Rose: ihana tietää

  Nekku: hyvä, että joku toinenkin joutuu käymään muutoksia läpi, en tunne olevani niin yksin :D ja ihanaa kun linkitit ton kappaleen tänne. tykkään muutenkin Mikasta ja tästä tulee varmasti oman hyvänmielen kappale

  Sonne: <33

  Lotta: juu, tarkoiteksena olikin tehdä jotain tuon tyyppistä, joten ehdottomasti. ja kiitos kuuluu kirppisostajille, jotka kaikki maksoivat lakat ajallaan ja kaikki toimi hyvin (:

  Mirja: kiitos kannustavista sanoista, yritän nauttia joka hetkestä (:

  VastaaPoista
 6. Oih se Rimmelin Camouflage oli vielä hienompi kuin kuvissa, joita siitä googlasin. Et sitten koskaan antanut mun maksaa niitä postimaksuja, kyllä ne eurot sinne Ranskaankin kulkee!

  Ihan ekana menet katselmaan Essencen lakkoja, ja sitten ryhdyt diilaamaan niitä hulluna Suomeen. Mä oon jo useampaa kuolannut!

  VastaaPoista
 7. Sonia: unohdin siinä lähtöhässäkässä täysin vastata edes sun mailiin, mutta eipä se pari euroa oikeasti missään paina (: Hyvä, että lakka oli mieleinen... ja surkeus sentään, Essenceä ei myydä ranskassa (tai ainakaan en ole löytänyt), pitää tehdä vierailuja naapurivaltioihin jos sieltä löytyisi

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...