1.1.2015

It was the best of times, it was the worst of times - Top 10 polishes of 2014

Kun mä rupesin miettimään, mitkä lakat on olleet tän vuoden ehdottomia suosikkeja omassa kokoelmassani, törmäsin siihen ongelmaan, että millä tavalla tämän luokittelun haluaisin jakaa: 
- niihin lakkoihin, jotka on ollut eniten käytössä, vai
- niihin lakkoihin, jotka olen ostanut vuoden 2014 aikana, vai 
- niihin, jotka on ilmestyneet vuoden 2014 aikana. 

Loppuviimein valinta osoittautui niin vaikeaksi, että päätin toteuttaa kaksi viimeistä vaihtoehtoa, eli vuoden 2014 aikana ostetut suosikit sekä vuoden 2014 aikana ilmestyneet suosikit. Kolmas kategoria, eli käytetyimmät, olisi luultavasti vain yhdistelmä näitä kahta. Molemmissa listoissa on osittain samoja lakkoja, joten toivon, että tämä postaus ei veny kovin pitkäksi. 

Saatan tehdä vielä koosteen vuoden 2014 lakkauksista, mutta tähän postaukseen en ala vanhoja lakkoja linkittelemään. Lähinnä siitäkin syystä, että mun vuosi 2014 on ollut bloggailun osalta vähän kuin pitsiliina, välillä on ollut pitkiäkin aukkoja blogiaktiivisuudessa, joten kaikista lakkoista ei ole kuvallisia todisteita tarjolla. 

Top 10 vuoden 2014 aikana ilmestyneistä lakoista: 


Love. Angel. Music. Baby / Muppet's World Tour / Don't Bossa Nova Me Around

Opi nousi viime vuoden aikana ehkä omaksi suosikkilakkamerkikseni, ainakin kun puhutaan mainstream lakoista. Vaikka alkuvuonna kokoelmia julkaistiin sitä rataa, että alkoi olla jo kunnon ähky kaikesta tarjolla olevasta, olen silti äärimmäisen tyytyväinen siihen lakkojen kirjoon, mitä OPI tämän vuoden aikana meille tarjoili. 

Gwen Stefani kokoelman Love.Angel. Music. Baby on aivan ihana kultainen satiinilakka. Muppet's World Tour on mun Luleå lakka, jonka ostin ruotsista viettäessäni siellä useamman päivän ystäväni häiden aikaan, ja siksi sillä on ihan erityinen paikka mun lakkalaatikossa. Ja jos joku vielä vuosi sitten olisi sanonut mulle, että laitan nudehkon lakan vuoden suosikkilakkojeni joukkoon, olisin varmaan nauranut. Alkuviikosta näitä valitessani taas pohdin, voinko laittaa sekä tämän, että Kikon 320 Nude lakan suosikkeihini. Don't Bossa Nova Me Around on nimihirviö, mutta aivan ihana sellainen. Täydellinen vaaleanpunaiseen taittava nude, mutta mikä parasta, jonka koostumus on aivan mahtava. 


Moscow / Paris / Better Not Waste / Dressed To Gild

Vuosi 2014 oli myös se, jona indie-lakat nappasi mut koukkuunsa, ja vetivät kyllä aika syvälle pinnan alle ihanien glittereiden maailmaan. Mulla oli ennen tätä vuotta yksi indie-lakka ja nyt niillä on oma laatikkonsa lähellä täyttämistä Helmerissä. Oh my.

Picture Polishin lakkojen oston kanssa viivyttelin pitkään, koska hinta postikuluineen alkaa olla aika mojova. Ihana äitini kuitenkin toi Dubaista mulle ensimmäiset PP:t marraskuussa ja jo joulukuussa oli pakko vain tilata pari all time himotusta lisää. Moscow ja Paris on kaksi lakkaa, jotka on hurmanneet mut instagramin puolella aivan täysin. Eikä kumpikaan pettänyt omilla kynsilläni. Nämä kaksi on upeutta pullossa.

Kesällä julkaistiin myös Cesarsshopin, Dollish Polishin ja muutaman suomalaisen kynsibloggaajan yhteistyökokoelma. Omistan kokoelmasta kaksi lakkaa, mutta tämä Better Not Waste on mielestäni ihan täydellinen. Upea ja uniikki. 

KBShimmerin Dressed to Gild on myös uudempia tuttuvuuksia, mutta my dear lord miten upea tämä onkaan. Se holokimallus minkä valo saa aikaiseksi osuessaan tähän lakkaan, on jotain aivan mieletöntä.

Olisin oikeasti voinut koota vaikka koko top 10 listan pelkistä indielakoista, mutta pakkohan sitä oli yrittää jotain muutakin listalle mahduttaa.  


526 Mint / Harper / Superdrug 50 years 

Musta on hauska lukea tällä hetkellä vuoden koosteposteuksia useammista blogeista, joissa mun ikuisuussuosikkilakka, Kikon 389 Mint Milk esiintyy. Kikon alettua toimittamaan vuoden alusta myös suomeen, on selvästi Kikon lakkoja alkanut näkyä enemmän blogeissa ja ei ihmekään, että tuo minttuinen ihanuus on löytänyt tiensä ihmisten sydämiin. Itse jo useamman vuoden tuota minttua rakastaneena, otin uuden salarakkaan vanhan rinnalle keväällä julkaistuin uuden 526 Mint -sävyn myötä. Tämä uusi tulokas on vähän enemmän vihreään taittava siinä, missä 389 taittaa enemmän siniseen, mutta oikeasti kaukaa katsottaessa moni tuskin edes huomaisi. Tarvitsenko molempia? Tuskin, mutta ovat ne silti ihania. 

Koska yritin tuoda vähän vaihtelua merkkeihin tätä listausta tehdessä, pääsivät mukaan myös Zoyan Harper ja Barry M:n Superdrugin 50-vuotis synttäreille suunnitteleman glitterpommi. Zoyan Bubbly kokoelma hurmasi mut kesällä ja ihastuin näihin irridescent glittereihin värillisessä pohjassa. Koko Bubbly kokoelma siis hurmasi minut, mutta pitkän pohdinnan päätteeksi tulin siihen tulokseen, että Harper on suosikkini. 

Barry M taas jyrää Kikon rinnalle suosikki halpismerkkinä aivan ehdottomasti ja vuoden aikana onkin tullut hommattua aika moni merkin ihana lakka kokoelmiin. Jos yksi suosikki pitää valita, olisi se kuitenkin ehkä tämä synttärilakka, joka on pinkkiä upeutta pullossa. 

Vuoden 2014 aikana ostamani lakat top 10: 

Näistä onneksi puolet on samoja kun mitä yllä ehdin jo mainita, joten tämä loppupostaus ei onneksi ole enää yhtä tekstipainotteinen kuin alku.


Blanc / Muppet's World Tour / Don't Bossa Nova Me Around

Blanc on se mun the valkoinen - jonka kirjoitusasun joudun tarkistamaan joka kerta kun kirjoitan siihen. Tässä yhteydessä ei varmaan kannata mainostaa sitä, että opiskelee ranskaa, koska jostain syystä tuo kirjoitusasu on mielestäni ihan vääränlainen... 

Ginan valkoista en ole kokeillut ja tuskin tulen testaamaankaan, koska tämä valkoinen toimii kuin unelma omilla kynsilläni. Peittää, ei kupli ja levittyy tasaisesti. What more could one want? Muppetsin ja Bossa Novan hyvät puolet taas löytyvät jo ylempää. 


Hung Over The Rainbow / Aurora / Dream

Näistä kaikki kolme on sellaisia, jotka on himottaneet jo aikansa, mutta vihdoin sain hankittua ne kokoelmiini. 

Wicked Polishin Hung Over The Rainbow on upeutta pullossa, eli neonglitter, joka ei pullokuvissa näytä miltään, mutta kynsillä vaalean lakan päällä tämä on täydellinen. Olin haaveillut neonglitteristä jo hyvän aikaa saamatta koskaan aikaiseksi tilata sellaista, mutta onneksi vihdoin otin itseäni niskasta kiinni ja tein tilauksen.

Zoyista Aurora taitaa olla vuonna 2012 ilmestynyt ja Dream 2013. Omalla himotuslistalla ne on olleet siitä saakka, kun olen tiedostanut niiden olemassaolon, tarkkaa aikaa en osaa sanoa. Kumpikin kotiutui sitten luokseni tänä kesänä ja kukaan ei voi väittää, etteikö nämä kaksi ole upeutta pullossa. Jos pitäisi valita suosikeista suosikit, luulen, että nämä Zoyat pääsisivät korkeimmalle palkintokorokkeelle upeudellaan. 


Moscow / Storm / Better Not Waste / Dressed To Gild

Näistäkin lakoista kolme esiintyi jo tuossa vuoden aikana julkaistujen suosikeissa. Ja itseasiassa mulla kävi pieni moka tätä juttua koostaessani, sillä jostain syystä olin päättänyt, että Stormia ei olla julkaistu tämän vuoden puolella, vaikka totuushan on se, että tänä kesänä tämäkin lakka on tullut ulos. Ehkei se kuitenkaan ole niin tarkkaa. Storm on ehdottomasti yksi vuoden suosikkihankinnoistani, sillä niin kuin jo joulukuun ostospostauksessa mainitsin, en omistanut aiemmin yhtäkään valkoista glitterlakkaa. 

Kaiken kaikkiaan vuosi 2014 oli itselleni:

- vuosi, jona rakastuin indie-lakkoihin

- vuosi, jona ostin ihan liikaa lakkoja

- ja onneksi myös myin lakkoja melkein yhtä paljon pois 

- vuosi, jonka aikana pääsin bloggailuun taas kiinni edes semi-tasaisella tahdilla, vaikka kesä vietettiinkin taas radiohiljaisuutta

- vuosi, jolloin pidin blogissa tekemäni lupauksen postata useammin kuin vuonna 2013 (mikä oli muistaakseni 16 kertaa 

Vuonna 2015 haluan:

- pitää postaustahtia yllä siten, että pidempiä taukoja ei liiemmin synny

- karsia kokoelmaani enemmän omaa silmää miellyttäväksi ja päästä eroon liian monista dupeista

- ostaa uusia ihania lakkoja, mutta harkiten, en vain ostamisen ilosta

- aktivoitua sosiaalisessa mediassa: päivittää lakkauksia nopeammin instagramiin, käyttää blogin faceboksivuja hyödyksi, lukea muiden ihmisten blogeja ja kommentoida ahkerammin. Tykkään käyttää sosiaalista mediaa, mutta esim omalla facebook-seinällä edellinen oma päivitykseni on syyskuun reissulta pariisista, eli se kertokoon siitä, kuinka ahkera somen kanssa usein olen

- matkustaa, nauttia elämästä ja ihmisistä, nauraa keskellä yötä väsyneenä parhaiden ystävien seurassa, arvostaa omaa elämääni, itkeä, nauraa, nauttia ja hymyillä - olla onnellinen

Tältä näytti siis minun vuoteni suosikkilakkojen osalta ja innolla odotetaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Löytyikö muiden lakkailijoiden suosikeista samoja lakkoja kuin itseltäni? Tai mitkä ylipäätään oli muiden vuoden suosikkilakkoja?

4 kommenttia:

 1. Tuttuja lakkoja löyty sunkin listalta ja pari taisi olla sellaisia, jotka omallekin listalle päätyi.. Moscow, Paris ja Harper taas on sellaisia, jotka juuri sain tilattua ja toivottavasti pääsen pian testailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä tilauksia olet tehnyt, sillä noihin kolmeen lakkaan varmasti tykästyt :)

   Poista
 2. Ah, Storm <3 Olisipa se mullakin, mutta onneksi Gina Tricotin Snow on aika hyvä melkein dupe tuolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin tuon Stormin just hetki ennen kun Gina julkaisi omansa... Olisi päässyt ehkä hiukan halvemmalla, jos olisi vain tyytynyt Ginan versioon, mutta onhan tuo Storm onneksi ihana :D

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...