4.4.2015

Maaliskuun lakkaustilastoja


Ottaen huomioon, että tänään eletään jo neljättä päivää huhtikuuta, voisi olla, ehkä aiheellista, että paketoitaisiin maaliskuu kasaan ja siirryttäisiin kohti kuluvaa kuuta ihan uudella innolla.

Jos joku ei ole törmännyt aiemmin näihin kuukauden vaihteessa kirjoittamiini round up -postauksiin, ideana yksinkertaisesti on pitää tämän vuoden ajalta jonkinlaista tilastoa siitä, mitä lakkoja olen käyttänyt, mitä merkkejä, myytyjä, ostoksia jne. Vähän kaikkea mahdollista.

Voin rehellisesti sanoa, että näin kolmen kuukauden jälkeen en enää ihan kovin suurella innolla kirjoittele jokaista lakkausta ja lakkaa muistiin, mutta edelleen ollaan ihan ajan tasalla "kirjanpidossa". Enkä ajatellut antaa itseni lipsua tästä, sillä ajatus siitä, että vuoden lopussa mulla olisi tarkka lukumäärä tehdyistä manikyyreistä, lakkamerkkien käytöstä ja muusta sellaisesta, kiehtoo itseäni suuresti. 

Mutta sen pidemmittä puheitta siirrytään asiaan. 


Maaliskuussa:

Lakkasin kynteni yhteensä: 21 kertaa

Suunnilleen joka toista lakkausta siis katselin parikin päivää, muut pääsivät kynsiltä jo päivän jälkeen vaihtoon.

Lakkauksissa käytin yhteensä: 57 lakkaa

Tässä kuussa erilaiset skittletet ja aksenttikynnet oli aika pop omasta mielestäni, joten käytettyjä lakkoja kertyi siksi aika pataljoona. 


Käytetyin lakkamerkki oli: OPI 14 käyttökerralla.

China Glaze hävisi vain yhdellä, ollen 13 lakalla toiseksi käytetyin merkki. Muista merkeistä Zoya, Essie, KBShimmer ja Kiko olivat käytössä muutamia kertoa. Opilta mulla on ehkä monipuolisin valikoima lakkoja, joten OPI tulee varmasti olemaan kärjessä monesti näissä tilastoissa. 


Suosikkiostos oli varmaankin China Glazen Red-y To Rave. Punakoralli neonlakka vei sydämeni heti kun tämän käsiini sain. Vaikka suurin osa China Glazen Electric Nights kokoelmasta on lähellä sydäntä tällä hetkellä, on tämä punainen suosikkini. 

Käytetyin lakka titteli on vain pakko antaa Konadin mustalle leimauslakalle. Valkoista ja mustaa lukuunottamatta yhtäkään värilakkaa ei tullut käytettyä kahdesti tämän kuun aikana, mutta koska lemailu oli pop, oli Konad esillä melkein koko ajan. 

Suosikkiswatch on yllättävä OPIn Push & Shove. Jännitin tämänkin lakan testaamista kuultuani kauhutarinoita sen levittyvyydestä ja siitä, että se lohkeaa kynsiltä alta aikayksikön. Ei tämä helpoin mahdollinen lakka ollut, muttei todellakaan niin paha kun pelkäsin. Eikä muuten lohjennut mulla mihinkään kun tätä päivän pidin.

Kuukauden suosikki on tällä kertaa myös OPIa, nimittäin I Sao Paolo Over There. Tämä ehkä vähän yllätti itseni, mutta asiaan saattoi vaikuttaa se, että pidin hurjasti tällä lakalla tehdyistä kynsistä. Lisäksi en odottanut pitäväni tästä kovasti, joten se, miten miellyttävä lakka tämä loppuviimein oli, oli positiivinen yllätys. 


Kuukauden suosikkilakkaus oli, noh, mikäs muukaan kuin se vesimarmorointi. Eihän sille mitään mahda, että silloin kun onnistuu jossain, missä ei ole liiemmin ollut onnea vähään aikaan, on sitä hyvin tyytyväinen itseensä. Itseasiassa sain useammankin omaa silmää miellyttäneen lakkauksen tehtyä maaliskuussa, mutta silti on pakko valita tämä suosikiksi. 


Myydyt lakat on tällä kertaa nollassa, kiitos postin hinnannousun. Pitäisi ehkä katsoa, jos saisi karsittua vähän enemmän lakkoja kerralla myyntiin, niin voisi ostajiakin kiinnostaa. 

Ostettuja lakkoja taas löytyi muutama tällekin kuulle. Yhteensä 16 lakkaa + 1 aluslakka tuli kotiutettua, joten mukavasti vähemmän kuin viime kuussa, mutta silti tuplasti enemmän kuin mitä ennustin ostavani maaliskuussa. 

Huhtikuulle epäilen

Käytetyimmäksi lakkamerkiksi China Glazea, ihan vain siitä syystä, että kulutin loppuun mun ekan pullon Essien Blancia ja ajattelin, että voisin yrittää tehokuluttaa muutaman valkoisen pois kokoelmasta ennen kuin käyn uuteen Essieen käsiksi. 

Lakkauksen lukumääräksi noin pariakymmentä. Varmaan aika saman verran tulee lakkailtua huhtikuulla kuin mitä maaliskuussa lakkailin.

Ostoksien määräksi ehkä noin 15 lakkaa, eli suunnilleen samaa lukumäärää kuin tässäkin kuussa. Jos pysyttäisiin suunnilleen samassa (tai pienemmässä luvussa) olisin hyvin tyytyväinen. 

Tältä näytti siis maaliskuu Playing With Polishin puolella. Minkälaisiin tuotteisiin tai lakkauksiin muut ovat ihastuneet maaliskuun aikana? 

6 kommenttia:

 1. Tää sun tilastointi-idea on kyllä aivan mahtava! Hurjan kuuloinen luku tuo 57 lakkaa joita kuukauden aikana käytit, mutta toisaalta, tuskin omakaan luku siitä kovin kaukana olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan toi jos laskee niin noin kolme lakkaa / lakkaus tahtina aika suuri, mutta toisaalta, yllättävän paljon niitä eri lakkoja kuussa sitten kuitenkin kertyy :D

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen idea pitää kirjaa siitä, mitä lakkamerkkejä tulee kuukauden sisällä käytettyä! Tykkään itsekin kaikista tilastoista, joten taidanpa pistää tämän idean korvan taakse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä tykkään kanssa tilastoista hirveesti mutta olen yleensä liian laiska pitääkseni tarkkaa kirjaa tällaisista asioista, nyt ainakin yritän parhaani :D

   Poista
 3. Mä olen myös miettinyt, että pitäisi johonkin alkaa itse merkitsemään vähän käytettyjä lakkoja ylös. Ehkä sitä kautta tulisi vielä paremmin katsottua mitä tulee oikeasti käytettyä ja mistä taas ehkä voisi luopua. Ja minkälaisia lakkoja ei kannata hamstrata lisää. :D
  Mä ihailen edelleen noita sun marmorointeja! Ne jäivät mieleen ja nyt himoitsen noiden samojen lakkojen ostamista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä kans mietin, et jos huomaa vuoden lopussa, ettei ole käyttänyt esim yhtäkään lakkaa merkiltä x, on ehkä aika luopua niistä vähitellen...
   Ja jos vesimarmorontilakat himottaa, suosittelen ostamaan ne :D et varmasti kadu...

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...