21.7.2016

Ebay clear stamper comparison

Mainitsin jo aiemmin tässä kuussa, että saatoin vähän seota ebayn puolella kun tsekkailin erilaisia vaihtoehtoja läpinäkyvistä leimasimista. Mun ensimmäinen clearini on alkuperäinen Clear Jelly Stamper, mutta se on auttamattomasti liian kova mun tapaan leimata. Mulla on hyvin kaareva kynsipeti ja mun on saatava painaa kynsi leimasimeen, ei pyöräyttää. Ja itsepäinen leimaajahan mielummin etsii tarkoituksiinsa sopivan leimasimen uuden taktiikan opettelun sijaan. Toinen ongelma tuossa alkuperäisessä Clear Jellyssä on se, että pelkään joka kerta sillä leimatessani tuhoavani sen asioilla x, y ja z. Sähellys kun on vahvasti läsnä elämässäni usein.

Aluksi ajattelin ostaa vain pehmeän pään tuolta Clear Jelly Stamperin valmistajalta, mutta päätin seikkailla ebayhin tutkimaan vaihtoehtoja. Samalla tavalla kuin Konadin kanssa, halusin aluksi tukea vain idean alkuperäistä keksijää, mutta sitten kun vastaavia tuotteita alkoi ilmestyä markkinoille kuin sieniä sateella, päätin, että ehkä enää ei tarvitse olla täysin merkkiuskollinen. 


- Pieni kirkas leimasin: 1,31€ posteineen / linkki tuotteeseen
- Iso kirkas leimasin: 2,88€ posteineen / linkki tuotteeseen
- Violetti, musta ja oranssi leimasin: yhteensä 5,90€ posteineen (1,96€/kpl) / linkki tuotteeseen
- Sininen ja pinkki leimasin: sininen 1,20€ & pinkki 1,11€ / linkki tuotteeseen 

Jep, mä vähän innostuin, mutta ajattelin, että jos näistä yksikin toimii, jää sille hintaa vähemmän kuin mitä maksaisin yhdestä kalliimman merkin leimasimesta postikuluineen. Tilasin nämä 21.6 ja kaikki paketit saapuivat 1.7-15.7 välisenä aikana. Normaalit toimitusajat siis aasiasta tuleville tuotteille.

Violetti, musta ja oranssi leimasin ovat varreltaan noi puoli senttiä korkeampia kuin pinkki ja sininen ja näissä on erilaiset scraperit mukana, joten ihan täysin identtiset nuo tuotteet eivät ole. 


Tässä pientä vertailua kaikkien leimasinten välillä. Leimauslakkoina koitin MoYou Londonin Electric Tealia, Essencen mustaa ja Konadin Dark Red lakkaa. Kuten huomata voi, MoYou ja Konad toimivat todella hyvin, Essence ei ainakaan ohuiden kuvioiden kohdalla toimi clearijen kanssa yhtään yhteen (ei toiminut myöskään Pueenin laatalla). Konad ja MoYou toimivat siis lakkoina ja tosiaan koitin tuota Pueenin kukkakuviota ensiksi Essencellä onnistumatta, mutta Konadin lakalla sekin nousi. 

Laattoina testasin eri variaatioita: MoYou London, Bundle Moster, Pueen, Konad, Überchic ja Bornprettystore. BPS:n kuvio ei leimautunut hyvin, mutta aiemmin olen saanut kuviot, jotka ei ole noin pikkutarkkoja, nousemaan myös näillä leimasimilla ongelmitta. Tässä kohtaa siis vain laatta + lakka + leimasin -kombinaatio ei toiminut. 
Tämä pieni kirkas on se, josta mulla oli kaikkein suurimmat odotukset. Leimasintyyny on 2,7cm halkaisijaltaan, tyynyn päällä on korkki (jes!), varsi on umpinainen ja kapenee hiukan juurta kohti. Leimasintyyny on pehmeä, joten siihen saa hyvin upotettua kaarevankin kynnen, mutta ei yhtä löllö kuin monissa marshmallow stampereissa. Kirkkaan varren ansiosta kuva on helppo kohdistaa kynnelle, mutta pelkään tuhoavani tämän varren asetonilla jossain vaiheessa. Tämän kanssa leimatessa kuva pitää poimia stamperiin pyörähtävällä liikkeellä, mutta kynnelle sen voi leimata painamalla. Tykkään leimata tällä kaikkein pikkutarkoimpia kuvioita. 

Siinä missä tuo stamper on todella kovasti mieleeni, tämän kanssa tuleva scraper on aivan kamala. Tuo pankkikortti on kovaa muovia ja kun sanon kovaa, tarkoitan todella joustamatonta muovia. Joskus sillä saa ihan hyvin scrapattua ylimääräiset lakat pois laatalta, toisinaan käy niin kuin ensimmäisessä mustassa ja punaisessa kuviossa. Tiedän, että moni tykkää käyttää kanta-asiakaskortteja yms. scrapoina, mutta itselleni se ei ole paras vaihtoehto. Tämä on tosin vielä vähän kovempaa muovia perinteisiin pankkikortteihin verrattuna.

Yhteenvetona: leimasin on todella hyvä ja korkki + umpinainen varsi suojaavat pölyltä, scraper joutaa roskiin. Vaikka scraperissa lukee BPS, tämäkin versio on ebaystä, mutta uskaltaisin arvella, että samalta linjalta tämäkin tulee kuin mitä BPS:n versiot - hence the scraper. Tässä leimasimessa on 3,8cm halkaisijaltaan oleva pehmeä tyyny, läpinäkyvä umpinainen varsi, korkki leimasimelle ja pehmeää muovia oleva ohkainen scraper mukana. 

Ison tyynyn johdosta tähän uppoaa kynsi kaikkein helpoiten ja kohdistaminen on helppoa. Suuren halkaisijan ansiosta tässä on mielestäni kaikkein pienin suurennuslasiefekti ja tämän kanssa osaan kaikkein parhaiten arvioida kuinka lähellä kynttä leimasimen kanssa leikin. Tällä pitää myöskin pyöräyttää kuvia laatalta leimasimeen, mutta sen voi painaa kynnelle. Ongelmaksi muodostuu se, että tämä leimasin on niin iso, että saan aina kuvion leimasimen sivuun sitä poimiessani, en keskelle leimasinta, mistä se olisi helpoin kynnelle painaa. Iso leimasintyyny poimii mukaansa myös paljon "viereistä" kuviota, jonka päälle on scrapautunut lakkaa, joten siivottavaa on välillä kynsien ympäristössä paljonkin.

Tämän kanssa tullut scraper on suosikkini. Rakastan esim creative shopin leimasimen kanssa tullussa scraperia, joka on todella ohutta muovia ja voin "laahata" scraperia kuvan päällä. En siis tottele niitä "45 asteen kulma" ohjeita, vaan mulla on usein ehkä 2 asteen kulma scrapatessa, mutta hei, niin kauan kun toimii, ei keskitytä siihen :D 

Yhteenvetona: tämän kanssa on helpoin kohdistaa ja tähän on helpoin upottaa kynsi. Lisäksi rakastan tämän scrapaa yli kaiken. Kuitenkin halkaisijaltaan ehkä vähän turhan iso omille kynsilleni - siitä huolimatta tämä on ahkerassa käytössä koko ajan... Näitä kahta seuraavaa olisi ehkä riittänyt yksi leimasin per listaus, mutta gotta catch 'em all. Nämä kolme matkasivat kaikkein pisimpään suomeen ja nämä itseasiassa on ne vähiten suosikkini tämän testin leimasimista. Don't get me wrong, nämä toimii todella hyvin, mutta tässä jos neljästä hyvästä pitää se vähiten hyvä sanoa, olisi se nämä. Yhdestä syystä: scraperit! 

Leimasimet itsessään toimivat tosi hyvin. Näissä on samantyyppinen pää kuin tuossa pienessä kirkkaassa, mutta tämä tyyny suurentaa kuvaa vähän liiankin paljon ja näiden kohdalla mulle on kaikkein vaikein arvioida kuinka lähellä kynttä olen. Tykkään käyttää näitä kokokynnen kuvioiden leimaamiseen, jotta näen onko kuvio suorassa ja suunnilleen samassa kohtaa joka kynttä, mutta pieniin yksityiskohtiin en näitä valitsisi.

Mutta mä vihaan näiden scrapaa! Tuo scrapa on samaa taipumatonta muovia kuin ensimmäisessä leimasimessa, mutta se on vielä kuusi kertaa huonompi kuin tuo korttimallinen versio. Varsinkin tuon Konadin punaisen lakan kanssa ongelmat kulminoituivat valtaviksi. Yksi kuudesta leimasta onnistui hyvin. Kolmeen jäi liikaa lakkaa, koska scrapa ei yksinkertaisesti poista kaikkea sitä lakkaa, mikä sen pitäisi tehdä (ja tässä kohtaa yritin kyllä scrapata mistä kulmasta vain) tai sitten kun kuvion päällä pyyhkii useamman kerran, on tulos oikean alakulman näköinen - lakkaa lähtee ihan liikaa pois. Niiden kuvien kanssa, jossa ei ole ohuita kohtia, tuo scrapa vielä pelaa, mutta ei yhtään pienten alueiden kanssa. 

Yhteenvetona: leimasin toimii, ei mielestäni paras mahdolllinen versio, mutta oivallinen koko kynnen kuvioiden kohdistamiseen. Scrapa on kaamea - ei jatkoon.Viimeisenä tämä parivaljakko mihin ensimmäisenä rakastuin - koska nämä saapuivat ensimmäiseksi postista ja olin ihan varma, että mikään näistä ebay-versioista ei tulisi toimimaan niin kuin aiemmin ebaystä tilaamani stamperit. 

Näissä leimasimissa tyyny on pehmeä ja siihen on helppo upottaa kynsi. Leimasin ei suurenna kuvaa ihan yhtä paljon kuin toisten värikkäiden versioiden kanssa - en tosin tiedä johtuuko se hiukan lyhyemmästä varresta vai siitä, että tyynyissä olisi oikeasti eroja. Näillä on helppo leimata ja kohdistaa, tykkään näistä siis edelleen. Leima pitää näissäkin pyöräyttää leimasimeen, mutta tyyny antaa tarpeeksi periksi kynnen upottamiseen. Verrattuna noihin toisiin värikkäisiin, näissä tosiaan on erona tuo varren pituus ja se, että näiden scraperit on oikeasti ihan käyttiksiä.

Tuo scraper näissä muistuttaa paljon MoYou Londonin scrapereita. Muovi ei ole yhtä kovaa kuin noissa maitomaisissa muovisissa scrapereissa. Nämä muistuttaa ehkä eniten niitä monien suosimia kanta-asiakaskortteja. Nämä on pieniä, mutta istuvat hyvin käteen ja tekevät työnsä hyvin.

Yhteenvetona: nämä toimivat todella hyvin ja pidän näistä leimasimina. Niin kuin edellisten kanssa, suosin näitä lähinnä kokokynnen kuvioiden kohdistamiseen mihin nämä toimivat mielestäni parhaiten. 

---

All in all, olen melko järkyttynyt, että mun seitsämästä leimasimesta kaikki seitsemän jää käyttöön. Olin tosiaan valmistautunut siihen, että näistä maksimissaan yksi ylipäätään toimisi, joten tämä oli hyvin positiivinen yllätys. 

Tällä hetkellä ahkerimmassa käytössä on tuo pieni kirkas ja pinkki / sininen sekä ison kirkkaan scrapa. Ehkä kukaan järkevä ei tarvitse seitsämää leimasinta oikeasti, mutta esimerkiksi nuo kaksi kirkasta ja sinisen/pinkin saisi kotiin jo hiukan yli viidellä eurolla ja väittäisin, että niille kaikille ainakin itselläni on tarve eri asioita leimatessa. Jokaisella toki on omat preferenssinsä, mutta näin itselläni.

Se minkä huomasin on, että laajempia alueita leimatessa nämä kaikki toimii hyvin yhteen laattojen ja lakkojen kanssa, mutta pikkutarkoissa kuvioissa sillä oli merkitystä millä lakalla leimaat. Hinta-laatu -suhteeltaan nämä ovat joka tapauksessa aivan loistavia. Viimeisenä huomiona voin sanoa sen, että kynttä tyynyyn painaessa jokaisen leimasimen kohdalla tyyny tahtoo upota hiukan varren sisään, joten se ei pysy ihan täydellisesti paikoillaan. Pahiten se uppoaa sinisen ja pinkin leimasimen varteen. Yhtäkään tyynyä en kuitenkaan vielä ole rikkonut tällä tavalla.

Kaikenkaikkiaan olen ihan rakastunut näihin eri vaihtoehtoihin, joita eri tilanteissa voin käyttää. Massiivinen peukku siis itseltäni näille leimasimille - ja suosittelisin ehdottomasti muillekin. Ja parasta on se, etten joudu leimaamaan pelko perseen alla siitä, että hajotan millä hetkellä 20 euroa maksaneen stamperein - voin huoletta pistellä menemään normaalilla tahdilla ja jos vahingossa hajotan jotain, mikä alunperin on maksanut alle 3 euroa ja palvellut hyvin, ei haittaa yhtään lähteä korvaamaan sitä tuotetta! 

3 kommenttia:

 1. Äh mistähän mahtaa johtua, että mulla ei nää toimi millään :( Tilasin tän innoittamana ton pinkin ja pienen kirkkaan, mut en saa kuvaa nousemaan millään! En pyöräyttämällä, painamalla, eri laatoilla tai eri lakoilla... Pinkkiä jopa uhrasin sen verran, että koitin vähän viilata tyynyä sumentumisenkin uhalla, mutta sekään ei auttanut. Mitä ihmettä teen väärin :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei, jos sulla ei meenaa leimasimet toimia! inhottavaa kehua jotain mikä itsellä toimii kuin unelma jos sitten muilla ei toimi ollenkaan...

   mulla itsellä on jokainen kirkas lähtenyt toimimaan kyllä heti, maksimissaan olen painellut näitä teippiharjan pintaan muutamaan kertaan ennen testausta. Ensiapuna sanoisin siis, että kannattaa siihen koittaa painella leimasimia useaan kertaan putkeen... entäs ootko koittanut pestä noita leimasimisen tyynyjä tiskiaineella/saippualla kevyesti? entäs pyyhkäistä kevyesti kynsilakanpoistoaineella leimasimien pintaa? Nämä kaksi on ainakin keinoja, joilla olen muiden kuullut saavan kirkkaat leimasimet toimimaan...

   Lisäksi näiden kanssa sää käyttää todella kevyttä kättä leimoja nostaessa ja ainakin itselle se pyöräytystekniikka on tapa, jolla kuvio suostuu nousemaan kynnelle... ei siis paina leimasinta (lähes) yhtään laatalla vaan kevyesti keinauttaa stamperin kuvion yli...

   voisikohan joku näistä keinoista auttaa ensihätään? :)

   Poista
  2. Pesua en oo koittanut (täytyy testata!), mutta kynsilakanpoistoaineella tuli kyllä läträttyä oikein urakalla, kun yritin saada toimimaan :D Mutta veikkaan kyllä, että olen painanut liian lujaa, täytyy testata hellempiä otteita kunhan leimasimien ääreen taas pääsen :)

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...