9.4.2015

Going - going - gone (tammikuu - maaliskuu 2015)

Monet bloggaajat tekevät aina kuukauden päätteeksi postauksia siitä, mitä kosmetiikkatuotteita kyseisessä kuussa on kulunut loppuun, ja millaiset fiilikset nämä tuotteet jättävät. Itsellänikin kuukaudessa kuluu kyllä loppuun tuotteita varmaan yhden postauksen verran, mutta koska en ole kosmetiikkabloggaaja, enkä muutenkaan poikkeuksellisen kiinnostunut muusta kosmetiikasta kynsien ulkopuolelta, en koe, että blogissani olisi tällaisille postauksille paikkaa. 

Huomaan kuitenkin aina välillä kynsiin liittyvien tuotteiden kuluttua loppuun, että tahtoisin vielä jakaa "lopullisen mielipiteeni" tuotteesta blogissani. Monet tuotteet saattavat vilahdella teksteissä, usein juuri ostospostauksissa, mutta niistä tuntuu turhalta kirjoittaa kokonaista postausta. Tammikuun alussa aloitin jonkinasteisen vähentämisprojektin niin kynsiin liittyvän kosmetiikan, kuin muunkin kosmetiikan suhteen. Mulla on paha tapa ostaa pulloja ja purkkeja tarjouksista, jotka sitten jäävät odottamaan vuoroaan jonnekin kaappiin. Nyt on siis aika vähentää niitä varastoja ja ostaa lähinnä silloin kun oikeasti tarvitsen jotain.

Miksi sitten kirjoitan tätä postausta? Olen säästänyt vuoden alusta lähtien kaikki kynsiin ja käsien hoitoon liittyvät loppuneet tuotteet, jotta voisin kirjoittaa niistä loppuneet postauksen. Tässä kun mennään alueella, josta oikeasti osaan sanoakin jotain. Ajattelin, että postailisin aina kun loppuneita on jotain 7-10 tuotteen välillä, mutta oma laskutaitoni oli selvästi tällä kertaa vähän ruosteessa. Lisäksi huhtikuun ekana päivänä samaa lakkausta tehdessä loppui kolme tuotetta, joten eiköhän ole aika heittää nämäkin roskat roskiin ja aloittaa taas uusien keräily. 


Essie - Blanc
Ehdin jo putsata tämän pullon asetonilla, mutta vihdoinkin se kului loppuun. Tämä on mun suosikkivalkoiseni ja pullo on kestänyt melkein vuoden, koska käytän muita valkoisia loppuun tämän rinnalla. Varapullo tälle tuli ostettua jo syksyllä ja luulen, että tulevaisuudessa tuskin koskaan tulen olemaan kokonaan ilman tätä lakkaa.

Mavala Nail Polish Thinner
Ikuisuus sitten ostettu kynsilakanohentaja, joka on jäänyt suosikkini Orlyn jalkoihin viime vuosina. Puristin tästä siis viimeiset tipat ulos, jotta saan tämän laatikosta pois. Ohentaa lakat ihan hyvin ja mitään valittamista itselläni ei tämän toiminnasa ole. Verrattuna vaan Orlyn 60ml pulloon, tämä Mavala on auttamattoman pieni, mutta plussaa siitä, että helposti saatavilla kivijalkakaupoista suomessa. 

KIKO - Strong Nails
Kikon kovettava aluslakka on yksiä suosikkejani. Ei kuivata kynttä liikaa, vaikka kovettaa mukavasti. Toimii omille kynsilleni todella hyvin ja tätä annoin itseni ostaa pullon varastoon Ranskasta, ihan vain siksi, että pidän tästä tavarasta kovin.

P2 - Health Grow
Tästä lakasta olen oikeasti harmissani, että tämä meni loppumaan juuri. Kevyen vaaleanpunaisen värin omaava kynttä vahvistava lakka toimi kuin unelma kynsilläni. Ostin tämän viime syksynä Frankfurtista kun keksin haluavani lakata kynteni siellä, eikä mulla tietenkään ollut mitään lakkoja mukana matkassa. Nyt pitääkin toivoa, että löytäisin jonkun paikan, josta tätä voisi suomeen tilata, sillä hinta (muistaakseni noin 2 euroa) on kyllä ihan mahtava laatuun verrattuna. 

Sally Hansen - Teflon Tuff 
Kehtaanko edes myöntää kuinka vanha tämä on? Ostettu muistaakseni tammikuussa 2009... Tämä oli muistaakseni toinen aluslakka, jonka ostin kynsiin hurahdettuani ja käytin silloin pullon puoleen väliin, joka jälkeen joku toinen aluslakka sivuutti tämän paikan ja pullo jäi puolillleen laatikkoon. Tunnesyistä en koskaan lahjoittanut tätä eteenpäin ja nyt otin härkää sarvista ja käytin pullon vihdoin loppuun. Ihan kiva lakkana, suojaa kynsiä hyvin värjäytymiltä ja piti kynteni hyvin kasassa. En kuitenkaan uudelleen ostaisi, vaikka vastaan tulisi. 


X-tra Kynsilakanpoistoaine x3
Jep, tämä on minunkin suosikkini. Toimii ihan loistavasti. Tehokas, mutta ei mitenkään liian kuivattava. Käytän tätä näköjään noin pullon kuussa :D Mikään toinen poistoaine ei ole yhtä tehokasta, halpaa ja tässä kun ainesosina on vain asetoni, risiiniöljy ja vesi, ei tämä tuoksu omaan nenääni oikein miltään muulta kuin asetonilta, jonka tuoksu haihtuu onneksi nopeasti ilmaan. 

Cien Nail Polish Remover
Lidlissä myytävä Cienin asetonillinen poistoaine on toinen vakiotarvikkeeni leimausten kanssa. Tuo X-tra ei sovi öljyisyytensä takia laatoille ja leimoihin, joten Lidl paikkaa siinä. Pumppupullo on ihan kätevä, joskin se välillä tuntuu vähän vuotavan ikävästi. En myöskään pidä tämän tuoksusta, mutta leimausten kanssa tätä kuluu sen verran vähän, että tuoksun kestää. Tämä on sen verran halpaa, etten koe tarpeelliseksi etsiä mitään korvaavaa poistoainetta leimailuun. 

Alkuperäinen lähde

Coral Nail Polish Remover
Tästä unohdin itse ottaa kuvan, mutta lainasin netistä yhtä. Ajattelin nimittäin, että on pakko kertoa tämän olevan ihan kamalaa kuraa. Tämä haisee ihan järkyttävälle ja lemu jää leijailemaan huoneeseen vaikka kuinka tuulettaisi. Lisäksi tämä ei poista lakkoja ilman kunnon hinkausta. En siis ostaisi ikinä uudelleen. Pullon tosin ajattelin säilyttää, koska tämä 100ml pullo on aika kätevä matkustukseen kunhan tähän lisää omaa suosikkipoistoainetta sisälle.



Lush Handy Gurugu
Tämä on ihanaa! Rakastuin tämän tuoksuun ja koostumukseen ihan täydellisesti. Tässä on aika voimakas haju, mutta en oikein osaa sanoa, miltä tämä tuoksuu. Rose water on muistaakseni incissä aika kärjessä ja lisäksi tässä on eri pähkinäöljyjä ainakin. Mulla sekä ruusu, että pähkinät on tuoksuina siellä aika "ei kiitos" listan kärjessä, mutta siitä huolimatta rakastuin tähän tuotteeseen. Hoitaa käsiä hyvin ja jättää pehmoisen tunteen. Ehdottomasti ostan uuden heti kun vaan muistan.

Victoria's Secret Exotic Bloom
Kookoksen, orkidean and myskin tuoksuinen käsivoide on odottanut vuoroaan mulla ihan liian pitkään. Tämä oikeastaan oli aika hutiostos Heatrown lentokentältä joitakin vuosia - kyllä vuosia - sitten. Mä nimittäin vihaan kookosta - sekä tuoksua, että sen makua ja koostumusta. Kumma kyllä, tässä käsirasvassa se haju ei onneksi ollut niin dominoiva, ettenkö tätä saanut loppuun käytetyksi, mutta ikävä ei tule. Muutoin nämä ultra moisturizing hand and body creamit on suosikkejani jokapäiväiseen käsienrasvailuun.

Essence 24h Hand Protection Balm (Vanilla & Cinnamon) 
Tämä tuoksuu joululle omaan nenääni. Ostin tämänkin saksasta viime syksynä ja käytin lähes koko purkin alle kuukaudessa, mutta jätin viimeiset tipat pohjalle, koska en halunnut tän loppuvan. Sitemmin ostin uuden pakkauksen tätä jo, joten vanhasta sai käyttää loputkin pois. Tämän kosteutustehot ei ole mitkään maagiset, mutta syksyllä vielä kädet pärjäsi ihan hyvin tämän ollessa pääasiallisena käsirasvana. Luulen, että pakkasten tullen en selviäisi pelkästään tällä. Mutta se tuoksu <3>

Bath & Body Works Vanilla Bean Noel Body Lotion
Mä en käytä vartalorasvoja paljonkaan, koska olen laiska ja oma ihoni ei pahemmin niitä kaipaa. Siksi tämäkin vanilja-voide päätyi käsirasvaksi. Vartalovoiteena tämän tehot ei yksinään ihan riittäneet käsille, joten tehostin käsien rasvausta vielä rasvaisemmilla voiteilla tämän lisäksi. Toisekseen tuoksu ei ole ihan omaan nenääni miellyttävä. Tai sanotaanko, ettei se pelaa ihan oman ihoni kanssa. Sain tätä samaa tuoksua nimittäin vartalovoiteen, saippuan, body mistin ja kynttilän vanhemmiltani tuliaisina Dubaista syksyllä ja kynttilästä pidän kovasti kun sitä polta, mutta tuoksu omalla ihollani ei vain toimi jostain syystä. Siksi olenkin tyytyväinen, että sain yhden näistä vartalotuotteista tässä tuoksussa loppumaan. Suihkusaippuan kanssa tuskin myöskään tulee ongelmia, mutta se body mist voi olla probleema...

Tällaisia tuotteita itseltäni kului siis loppuun vuoden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Suurin osa ihan ok tuotteita, mutta näistä P2:n aluslakkaa ja Lushin käsirasvaa jään oikeasti kaipaamaan.

Kuinka usein muilla kuluu kynsiin liittyviä tuotteita loppuun? Yllätyin siitä kuinka monta tuotetta itseltäni kuitenkin loppui tässä kolmen kuukauden jakson aikana. 

8 kommenttia:

  1. Mulla kuluu tosi harvoin mitään lakkoja loppuun. Kynsilakanpoistoainetta kuluu suunnilleen se pullollinen kuukaudessa ja käsivoiteita tyhjenee miten milloinkin; mulla on yleensä niin monta samaan aikaan avattuna, että välillä voi olla pitkäkin aika kun en saa yhtäkään loppuun. :D
    Mä muuten rakastuin myös tuon Essencen voiteen tuoksuun ja sen taisin käyttää melkein kuukaudessa tyhjäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa yleensä se ongelma, että avaan vähän joka tuotteen ja en muista käyttää niitä loppuun ennen kuin menevät jo huonoksi... siksi ainakin yritän nyt hokea itselleni, että yksi kerrallaan, mutta aina se ei ole kovin helppoa :D

      Poista
  2. Mistä tota x-traa saa ja onks siitä asetoonitonta versiota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. x-traa saa (ainakin suurimmasta osasta) s-ryhmän kauppoja. Ja sitä on vaan asetoonillinen versio valitettavasti :)

      Poista
  3. Kynsituotteet kuluu aika hitaasti paitsi lakanpoistoaine

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, lakanpoistoainetta tuntuu kyllä kuluvan ihan uskomatonta tahtia :D

      Poista
  4. Mullakin menee suunnilleen pullollinen X-traa kuukaudessa, mutta lakkoja harvemmin pääsee loppumaan. Tai no, pikakuivattajaa pitää ostaa uusi pullo kerran kuussa, mutta se onkin poikkeus. Käsirasvat mulla kestää suurinpiirtein 100ml/kuukausi, mitä nyt olen tarkkaillut :D Mutta tää oli tosi kiva postaus, tän perusteella aloin himoitsemaan tuota Lushin voidetta testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa niin, pikakuivattajaa tässä ei muuten olekaan... Mulla on Sechen täyttöpullo nimittäin ja sitä tulee sitten kaadeltua pikkupulloihin aina kun niissä alkaa lakka vähenemään. Pitäisi ehkä vähän alkaa tarkkailla sitäkin kulutusta :D

      Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...