12.1.2012

Vastauspostaus

Näköjään menee taas tosi hyvin. Selailin tossa äsken luonnoksiani (missä on edelleen se +20 postausta, jotka ilmeisesti pitää jossain vaiheessa deletoida, koska en vain pysty kirjoittamaan niitä kaikki loppuun) ja törmäsin näihin vastauksiin, jotka kirjoitin jo pari viikkoa sitten junassa matkalla Turkuun, mutta näköjään unohdin kokonaan sen, että julkaisukin voisi olla kiva juttu. Nyt sitten, ihan vain vähän myöhässä, vastaukset kysymyspostauksen kysymyksiin. (Ja ihan vinkkini, nämä on sitten kirjoitettu kaikki teille iPadillä, joten jos joku asia ei tunnu ollenkaan loogiselta, automaattinen tekstnsyöttö on vähän tehnyt temppujaan mulle ja oikolukuvaiheessa olen sen missannut)


- Top5 kynsilakat a) OPI:lta b) China Glazelta c) Essieltä
Opi: Catch me in Your Net, Absolutely Alice, Teenage Dream, Pepe's Purple Passion ja Flower-to-Flower
China Glaze: Ruby Pumps, Frosty, Let's Do It in 3D, Poolparty ja Material Girl
Essie: Mezmerize, Mint Candy Apple, Short Shorts ja neon pinkit kesien 2009 ja 2010 kokoelmista, joiden nimiä en nyt just muista

-Mitkä on sun suosikki alus- ja päällyslakat?
Aluslakkoja vaihtelen niin usein, että ei mulla oikein ole mitään yhtä, joka olisi ylitse muiden. Orlyn Ridgefiller on mielestäni mukava tapaus. Mun kynnet on vähän sitä laatua, että niille toimii monet aluslakat, mutta vain rajoitetun ajan, joten aika usein joudun vaihtelemaan niitä. Päällyslakkana vannon Seche Viten nimeen.

-Ostatko lakkoja ollenkaan Suomesta, vai tilaatko aina ulkomailta?
Suomesta tulee ostettua lähinnä Goshia, Models Owneja ja Wild & Crazyä. Myös satunnaisesti alennusmyynneistä kalliimpia merkkejä, mutta yleensä luotan noihin muutamaan merkkiin, joiden tiedän olevan laadukkaita ja kestävän omilla kynsilläni. Suurin osa lakoista tulee kuitenkin tilattua ulkomailta.

-Milloin innostuit kynsien laitosta?
Syystalvella 2008 aloin niitä säännöllisemmin lakkailemaan ja 2009 vuoden alussa sitten innostuin oikein kunnolla.

-Lempivärisi kynsissä?
Mulla ei oikeasti varmaan edes ole lempiväriä kynsissä. Keltainen on lempivärini muuten, mutta mitenkään erityisen paljon en keltaisia kynsiä tee. Tykkään glass flecked lakoista ja melkein mikä tahansa väri siinä koostumuksessa on suosikkini

-Entäpä lempi lakkamerkkisi?
Se oli tosi pitkään China Glaze, mutta tänne syksyn aikana myös OPI ja Color Club on kirineet siihen rinnalle. China Glaze on kuitenkin ehkä edelleen se kaikkein suosikein loistavan laadun ja sävyvalikoiman ansiosta.

-Lempi hololakat?
Ehdottomasti Nfu Oh holot! Ne on ehdottomasti upeimpia holoja ikinä.
(tällä hetkellä rakastan ennakoivaa tekstinsyöttöä, 'upeimpia holoja ikinä' muuttui upeimmiksi homoiksi ikinä... Juuri sitä halusinkin sanoa)

-Mikä saa sinut tarttumaan kynsilakkaan kaupassa?
Lakassa pitää olla jotain erikoista, että siihen tartun. Yleensä kirkas tai todella kimalteleva sävy saa mut pohtimaan sen ostoa.

-Miten päätät millä ja miten lakkaat kyntesi? Suunnitteletko etukäteen vai annatko vain mennä?
Mä olen ehkä maailman impulsiivisin lakkaaja. Ehkä kerran kuussa mulla on idea, joka on oikeasti pyörinyt mielessä jo pidempään, mutta muuten annan vain mennä. Usein mennään linjalla "tänään haluaisin lakata Color Clubin lakalla" ja sitten etsin haluamani sävyn kaikkien kyseisen merkin lakkojen joukosta. Usein vain istun lakkalipaston ääreen ja alan satunnaisesti nostella pulloja esiin kunnes löydän jonkun, joka miellyttää ja sen jälkeen etsin siihen sointuviansävyjä kehittelen mielessäni jotain ideaa, jolla ne saisi yhdistettyä. Välillä vain päätän, että haluan lakata jollain kahdella tietyllä lakalla ja päätän, että ne pitää saada kynnellä sopimaan toisiinsa. Impulsiivisesti siis eteenpäin.

-Mitä tehdä liuskoittuville kynsille?
Liuskottuminen johtuu siitä, että kynnet on kuivat. Läträä siis huoletta kynsiöljyillä ja käsirasvoilla niin paljon kuin vain kerkiät, jotta kynnet saavat kosteutusta. Jos käytät kynnenkovettajaa tai muuta vahvistavaa aluslakaa, varmista, että se on suunniteltu juuri liuskottuville kynsille, sillä useat kovettajat vahvistavat kynttä tekemällä siitä samalla kuivan, joka vain tekee vain hallaa liuskottuvalle kynnelle. Jo olemassa olevia liuskottumia voi viitata taikaviilan avulla kevyesti pois, mutta varo, ettet viilaa kynsistäsi liian ohuita!

-Miten kynsiharrastukseesi on suhtauduttu ensikosketuksella?
Tarkoitat varmaan mitä uudet tuttavuudet ajattelevat asiasta? Yleensä siihen suhtaudutaan ihan hyvin. Tyttöjen puolelta mennään yleensä siihen "voitko lakata mun kynnet joku kerta" keskusteluun ja pojat, no ne nyt ei aluksi yleensä tajua mistään mitään. Yleensä menee hetki ennen kuin kukaan tajuaa, kuinka suurella volyymilla kynsijuttuja oikeasti harrastan, koska vaikka vaihdan lakkoja melkein päivittäin, en kuitenkaan blogia tai lakkkojeni määrää paljasta lähes kenellekään ellei tunneta hyvin. Kai moni ottaa sen harrastuksena muiden joukossa, vähän oudompana sellaisena vaan.

-Mistä saat useimmiten ideat kynsiisi?
Yleensä sovittelem vain eri lakkoja toisiinsa vierekkäin ja mietin miten voisin ne yhdistää. Välillä saan ideoita ihan jutuista mitä näen ympärilläni, mutta useimmiten on kyse siitä, että kun näen kaksi lakkaa vierekkäin, yritän pohtia miten ne yhdistäisin.

-Missä lakkaat kynsiä?
Tätä en sitten sanonut ääneen: sängyllä, aina!

-Millä alalla olet?
Pyörin-ympäri-maailmaa-tietämättä-mitä-haluan-tehdä -alalla... Ei vaan, olen opiskellut journalistiikkaa, mutta ei ollut mun juttu. Media-ala kyllä kiinnostaa, samoin kielet. Tällä hetkellä oleskelen Ranskassa au parina ja olen ihan tietämätön siitä, missä voisin haluta ensi syksynä olla.

-Lakkatko koskaan muiden kynsiä?
Harvoin. Tuolla ranskassa tulee ehkä kerran viikossa-parissa lakattua jomman kumman tyttölapsen kynnet (lapset on siis 9 ja 15 eli ei mitään pikkulapsia enää), mutta muuten aika harvoin. Olen sen verran perfektionisti, että ajattelen aina etten lakkaa tarpeeksi hyvin muille.

-Kuinka monta lakkaa omistat, suunnilleen?
Ihana tuo suunnilleen tuolla perässä, ihan kun kysyjäkin tietäisi etten ole ihan perillä asiasta... Olen laskenut lakkani viimeksi ehkä keväällä 2009. Arvioisin kuitenkin, että ehkä jotain 400-500 tällä hetkellä, vaikka kuinka olen niitä koittanut eteenpäin myydä ja luovuttaa...

-Kuinka kauan olet kynsiä lakkaillut?
Harrastuksen muodossa suunnilleen siitä 2009 vuoden alusta. Ennen sitä viihtyi mustat lakat kynsissä aika monta vuotta.


-Mistä essien lakkoja saa tilattua?
Kyllä kaikki nuo perusverkokaupat, joista yleensä lakkoja tilaan, head2toebeauty, nailsupplies.us, transdesign yms, myyvät essietä. Kannattaa myös tarkistaa ebay, koska suurin osa noista luettelemistani kaupoista myy essietä kahdeksan dollarin hinnalla, joka ainakin mun mielestä on aika paljon liikaa

-Mikä on kaunein violetti lakkasi?
Voi ei, violetti on yksi niistä sävyistä, joihin yleensä kaikkein vähiten tartun lakkalaatikossabi ;D Color Clubin Wild at Heart tulee ensiksi mieleen

-Mistä mieluiten tilaat lakkasi?
Viime aikoina olen ollut kaikkein tyytyväisin head2toebeautyn toimintaan

-Odotatko jotain tiettyä tulevaa kokoelmaa tai lakkaa erityisesti?
On näitä ehkä muutama. China Glazelta tuleva holo-kokoelma ja magneettilakka kokoelma kiinnostavat kovasti. Ainakin tulevasta ex hunger games kokoelmasta (en muista millä teemalla se nyt sitten julkaistaan) on pari kiinnostavaa lakkaa promokuvien perusteella. Oikeastaan ainoat joista kunnolla olen innoissani on nuo holot ja magneettilakat. Opilta myös Nicky Minaj kokoelmassa on kai yksi lakka joka on pakko saada.

-Lempikirjasi?
Luin juuri pari parin viikon sisään Ronni Cooperin Manhattanin, enkä muista koska viimeksi olisin ahminut mitään kirjaa niin suurella innolla. Ihan mahtava kirja. Rakastan myös saman naisen esikoisromaania Rock Chicks.

(Tähän väliin voiko pyytää, että jos jollain on hyviä kirjasuosituksia, kertokaa mulle mitä kirjoja ja pieni selitys mitä niissä tapahtuu. Mitään jännittävää en pysty lukemaan, jollen halua menettää yöuniani (nimimerkillä jouduin lukemaan Kymmenen Pientä Neekeripoikaa meidän vanhempien pikkuvessassa loppuun kun pelotti niin paljon), mutta muuten rakastan kaikkea hömppäkirjoista draamaan ja etenkin kaikki musiikkimaailmaan sijoittuvat tarinat on mahtavia.)

-Lempijäätelösi?
Ben & Jerry's Baked Alaska! No words needed.

-Mistä pidät eniten Ranskassa?
Tätä on oikeasti aika hassu selittää. Oman elämäntilanteen kannalta pidän siitä, että saan olla luvan kanssa vähän hukassa. En menisi paikallisesta vaikka mikä olisi ja saan yrittää puhua kieltä, mutta kukaan ei oleta, että olisin täydellinen, saan myös nauttia siitä, että kerrankin mun elämäni on verrattain helppoa ja rentoa. Tottakai mun hartioilla lepää todella suuri vastuu lapsista, joista pidän huolta ja sillon kun olen töissä, pitää tarkkaan tietää mitä tekee, mutta sen jälkeen kun vanhemmat on taas kotona, se vastuu nostetaan mun hartioitani ja saan nauttia siitä, ettei ole ahdistusta tenteistä, työvuoroista tai muustakaan sellaisesta, jotka Suomessa mietityttäisivät jos täällä olisin.

Maana tykkään Ranskasta myös ihan hurjasti. Tämä on kaunis maa ja Pariisi etenkin on todella suuri ja kaunis kaupunki. Pidän myös siitä, miten ranska on täydellinen kulttuurien sulatusuuni, sillä täällä on niin mielettömästi ihmisiä ympäri maailmaa, että kaikki kulttuurit on varmasti edustettuna ja tuntuu, että aina kun tapaa uusia ihmisiä, jollain on ainakin osa juurista jossain muualla kuin ranskassa ja saa kuulla uusista jännistä paikoista.

-Suosikkikauppasi Pariisissa?
Musta tuntuu, että oon koukuttanut itseni New Lookiin aika pahasti tuolla ollessani.

-Missä maassa/kaupungissa haluaisit asua seuraavaksi?
Ihan hemmetin hyvä kysymys, johon mulla ei ole vastausta. Mulla on tällä hetkellä päässä kolme vaihtoehtoista tietä ensi syksyä ajatellen: Tampere ja koulu, Pariisiin jääminen ja tiedä sitten millaisten töiden tekeminen tai uudelleen Jenkkien valloitus ja vielän vähän seikkaileminen... Tällä hetkellä idea vuodesta jossain god only knows missä keskellä jenkkejä vois olla hauska vaihtoehto, mutta for sure, se ei todellakaan ole vaihtoehto, joka tähän elämäntilanteeseen olisi ehkä viisain. Tosin koskapa mä nyt olen toiminut niin kuin kaikkein viisain olis, joten saa nähdä mistä itseni ensi syksynä löydän.

Siinäpä vastaus teitä mietityttäviin kysymyksiin. Oikeasti oli positiivista, että tällä kertaa näitä oli sen verran kohtuullisesti, ettei tarvinnut miljoonaan postaukseen jakaa vastauksia. Jos muuta kysyttävää on edelleen, heittäkää mieluiten tuon sivupalkin formspring sovelluksen kautta niitä kun siellä ehdin vastailla huomattavasti nopeammin kuin kommentteihin aina välillä (:

16 kommenttia:

 1. SÄNGYLLÄ :DD Miten se on mahdollista!? Tai siis onhan se, mutta näytä nyt ihmeessä kuva työskentelyasennosta ja tasosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mutta kun... joo :D ihan helposti se luonnistuu kun sitä on tässä reilut kolme vuotta harrastanut :D makaan vatsallani läppäri nenän edessä ja lakkapullo on koneen päällä... kyllä se niin toimii :D jos konadeja teen, niin yleensä haen jonkun tuolin sängyn viereen, jonka päällä lemailut harrastan, mutta sekin itseasiassa onnistuisi myös makuultaan jos haluaisin, jolloin koneen sijasta nappaisin eteen vain muovitetun ison muistikirjan, jonka päälle laittaisin muutaman nenäliinaan ja kyllä senkin päällä voi leimailla :D

   Poista
 2. ...China Glazelta tuleva HOLOKOKOELMA? Mistä luit? Mikä kokoelma? En ole kuullutkaan! Magneettilakoista on lukenut, samoin siitä hunger games -kokoelmasta, mutta.. holoja?

  Nicky Minaj ei oikein sytyttänyt, paitsi se musta-kimalteleva juttu... :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on jotain häikkää linkittämisessä, mutta kun seuraat tätä linkkiä (http://www.body-soulbeauty.com/search/label/China%20Glaze) ja selaat vähän alaspäin, sieltä löytyy kokoelma jonka nimi olisi Prismatic joka pitäisi nyt keväällä julkaistua...

   Ja Nicky Minajissa muakin juuri himoittaa se tumma kiiltelevä... tosin sen sekametelisoppaglitterin saatan ostaa vain siksi, että jossain vaiheessa se voi olla keräilyharvinaisuus, joka olisi ihan kiva omistaa :D

   Poista
 3. -Lempijäätelösi?
  Ben & Jerry's Baked Alaska! No words needed.

  Aa parasta jäätelöä<3

  VastaaPoista
 4. "upeimpia homoja ikinä", naurahdin hiukan :___D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, repeilin itsekseni kanssa, kun kirjoitin tätä ja autocorrection päätti vähän tehdä omiaan :D

   Poista
 5. vitsit oon yrittänyt katella sun sivuilta päivitystä sun lakkakokoelmasta. Mutta sitä ei taida olla. Mutta joo ihan hurja määrä lakkoja! Sonnen listaa katselen aina sillon tällön. Ja muistaakseni sillä lähenee kolmeasataa. Tykkään aina vaan katsoa, että mitä lakkoja toisella bloggarilla on, mutta sä et taida sellaista laittaa tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa, että joku muukin rakastaa toisten lakkalistojen lueskelemista :D mut joo, ei löydy ainakaan vielä ja luulen, että ei kyllä välttämättä tule löytymäänkään missään vaiheessa. ihan vaan jo sen takia, että se määrä lakkoja, mikä mulla on, on niin mieletön, että tuollaisen listan laatiminen vaatisi puoli ikuisuutta, ja tuskin saisin sitä missään vaiheessa edes ylläpidettyä :D katsellaan kesällä uudestaan kun tietää missä tilanteessa on ensi syksynä ja jaksanko tuollaista listausta vääntää...

   Poista
 6. Moi! Olen lähdössä ekaa kertaa Pariisiin, ja ajattelin että oisko sulla mitään hyviä vinkkejä kosmetiikkashoppailuun? Tiedän jo Sephoran, ja ilmeisesti Pariisissa on myös Kiko, mutta tuleeko sulla mieleen mitään muita hyviä paikkoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mulla valitettavasti ole mitään ihan hirveän hyviä vinkkejä annettavana.. Kiko tosiaan on ihan ehdoton oma suosikkini kosmetiikkashoppailulle, kun puhutaan halvemmista meikeistä (ja ehdottomasti kynsilakoista) ja niillä on liikkeet keskustan alueella ainakin Les Halles kauppakeskuksessa. Sephorat on myös loistavia, myös Monoprix nimisten kauppojen kosmetiikkaosastot kannattaa koluta läpi. Nuo on ne, mistä itse täältä kosmettiikkaa olen ostanut. Mutta Kiko on tosiaan suosikkini (:

   Ja tervetuloa käymään Pariisissa, olet valinnut loistavan lomakohteen :D

   Poista
 7. http://theworldofnailart.blogspot.com/ Jos kukaan jaksaa mun blogia katella, vasta aloittelin. Aivan ihania designeja sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti (:
   ainakin minä voin käydä kurkkimassa blogiisi :D

   Poista
 8. Tuli yksi musiikkiin liittyvä kirja mieleen, jota voisin suositella, nimittäin Robin Renwayn kirjoittama Bonusraita. Tämä oli minusta tosi hyvä nuortenkirja (en kyllä tiedä kuinka vanha olet).
  Kannattaa tutustua myös Helen Dunmoren Ingo -sarjaan ja Eoin Colferin kirjoihin. Ne ovat fantasiaa.
  Suzanne Collinsin Nälkäpeli -sarja on myös jotain aivan mahtavaa. Se on sitten vähän vanhemmille suunnattu, mutta myös nuortenkirja. Kutkuttavan jännittävä, mutta ei siis pelottava. (sanoit kyllä, ettet tykkää liiasta jännityksestä :D)
  Mainitsempas tässä vielä Tuija Lehtosen Blondi jyrsijä ja Liisan Blogi kirjat. Niistä löytyy teinejä suhdesotkuineen ja hyvää huumoria on myös. Sitten muita hyviä kirjoja on myös Ilki ihana ja Sala kavala. Stephenie Meyerin Vieras on myös yksi mun suosikeista. Ja Muinainen pimeys -sarja. Oih, maailmassa on niin paljon mahtavia kirjoja. Mutta eiköhän tässä nyt ole jo jotain mistä valita. :D Jos kiinnostuit jostain, niin netistä löytyy varmaan lisää tietoa näistä.
  Öö... Pitäisköhän tässä vielä sanoa jotain kynsiinkin liittyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D kiitos paljon suosituksista. Hunger Games on kiinnostanut itseäni ihan hirveästi jo pitkään, joten siihen pitää varmaan joskus tarttua ainakin. Tuija Lehtisen kirjoja RAKASTIN nuorena, joten ehkä pitää kaivautua kirjailijan aikuisillekin suunnattuihin kirjoihin tässä jossain vaiheessa!

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...