23.3.2014

OPI vuosi 2014... tähän mennessä

Mä voin ihan rehellisesti sanoa, etten osta enää lakkoja yhtä paljon, kun mitä vielä kolmisen vuotta ostin. Yritän edes vähän harkita mitä oikeasti tarvitsen, mutta kun firmat puskevat koko ajan uusia keksintöjä ulos markinoille. Ja uusia kokoelmia, kamalasti uusia kokoelmia!

Keneltäkään ulkomaisia kynsiblogeja seuraavalta ihmiseltä ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että OPIlta tuntuu löytyvän uutta pressitiedotetta jaettavaksi melkein jokaiselle uudelle viikolle yksi. No ei nyt ihan, mutta uutuuksia on tuloillaan ja katse on yleensä jo tulevissa neljässä uudessa kokoelmassa, kun ensimmäistä vasta julkaistaan. 

Mulla on pitkään ollut hyvin avoin suhtautuminen eri lakkamerkkejä kohtaan ja China Glazen pidettyä nipin napin ykkösijaa suosikeissa, muut merkit on kyllä olleet ihan siinä hännillä. Viime vuosina kuitenkin Chinan lumo on selvästi kadonnut, enkä tunnu löytävän heidän valikoimastaan enää oikein mitään uutta ja inspiroivaa, ja samalla OPI taas on hitaasti kiilannut suosikkimerkinpaikalle kuin salakavalasti takavasemmalta.

Viime kerralla mulle kuitenkin kynsilakkatilausta tehdessä iski jo pienoinen OPI-ähky. Onko oikeasti totta, että tein edellisen OPI tilaukseni alle kolme kuukautta sitten ja nyt oli jo viisi uutta kokoelmaa, jonka lakoista voisin valita täytettä pakettiin. Viisi kokoelmaa, ja 38 lakkaa. 

Uteliaisuudesta lähdin sitten googlettelemaan mitä kaikkea se OPI onkaan jo tarjonnut tai luvannut tarjota tälle vuodelle. Ja oikeasti, tarvitseeko kukaan lakka-addikti näin monta uutta kokoelmaa? 

(ps. kuvat on googlen kuvahaulla OPIn pressitiedotteesta lähtöisin olevia kuvia, joten en kokenut tarpeelliseksi creditoida blogeja erikseen OPIn kuitenkin press releasena jaettua nämä kuvat käyttöön.)


Gwen Stefani

Julkaisu: 01/14
OPI-vuosi pärähti käyntiin Gwen Stefanin kanssa toteutetulla yhteistyöllä. OPI on jo ainakin pari kertaa aiemmin ajoittanut artistin kanssa yhdessä tuotetun kokoelman juuri vuoden alkuun - Katy Perry ja Nicky Minaj - joten tämä ei ole mikään uusi juttu.

Itse ostin kokoelmasta kolme lakkaa jo, Over & Over A-Gwen, Love.Angel.Music.Baby sekä In True Stefani Fashion. Kolme myös vielä kiinnostaisi, nimittäin 4 In The Morning, Push & Shove ja Hey Baby.

Mielestäni tässä kokoelmassa on pelattu onnistuneesti niin satiinisella pinnalla kuin peililakallakin perinteisten cremejen ja glitterin lisäksi, joten kokoelmana tämä oli kovasti mieleeni. 

6/7 lakkaa kiinnostaa, joten nappisuoritus OPIlta omissa silmissäni. (Osassa kaupoista tämän kokoelman lakat oli saatavilla jo vuoden 2013 puolella, mutta virallinen julkaisupäivä on vasta tammikuussa.)

Brazil

Julkaisu: 02/14
Perinteinen kevät/kesä -kokoelma, ei mitään erikoista tässäkään. OPI malttoi pitkästä aikaa tehdä kunnon värien ilotulituksen ja kokoelman kahdestatoista lakasta 10 on cremejä, yhdessä on pientä shimmeriä ja yksi on duochrome. Kokoelma sisältää vähän jotain jokaiselle tyylillä lakkoja ja lakkojen koostumus on saanut pelkkiä kehuja osakseen.

Nappisuoritus OPIlta siis kerrankin. Kolme lakkaa tästä olen ostanut, ja ainakin viisi on sellaisella voisin ostaa listalla. Eli niiden takia en tilausta lähtisi tekemään, mutta jos yhdeksän lakan NS paketissa on tilaa, kotiuttaisin näistä muutaman vielä mielelläni. Hyviä cremejä kun ei koskaan ole liikaa.

Ydinkokoelman lisäksi Braziliin kuuluu myös neljän hiekka-minin paketti. Tässä kohtaa OPI ampui mielestäni itseään nilkkaan. Täysikokoisina versioina hiekat olisivat varmasti olleet kokoelman yksiä myydyimmistä lakoista, mutta itse en ainakaan suostu ostamaan niitä minipulloja, koska tiedän, että omassa käytössäni minit jäävät vain laatikoiden pohjalle pyörimään.

Tästä kokoelmasta siis itselleni saattaa kotiutua 8/12, kokoelma siis on myös mieleeni. 

Muppets Most Wanted

Julkaisu: 03/14
Elokuvayhteistyönä OPI taas löi hynttyynsä yhteen Muppetsien kanssa jälleen kerran. Mulla taitaa siitä alkuperäisestä 2011 vuoden Muppets-kokoelmasta olla 10 vai 11 lakkaa, joten se oli kovasti mieleeni. Tämä kokoelma taas ei.

Tästä kokoelmasta sanottiin, että haluttiin tehdä hillitympi versio, koska alkuperäinen Muppets kokoelma oli joillekin vähän vaikea käyttää. Olen erimieltä ja vaikka imagoa haluaisi hillitymmäksi edellisestä muuttaa, ei silti tarvitse julkaista montaa sävyä, jotka jo kaikilta löytyy + paria glitteriä siihen kylkeen. Ainoa mikä itseäni tässä kokoelmassa kiinnostaa on Muppets World Tour, mutta muuten en laittaisi rahojani noihin lakkoihin.

1/8 kiinnostaa. Toivoisin, että jos elokuvayhtestyötä pitää tehdä, valitsisivat edes uuden leffan, eikä, että yrittävät uudelleenlämmitellä vanhaa diiliä...

Spotlight On Glitter

Julkaisu: 03/14
Tästä Spotlight on Glitteristä luin, että opi halusi tuoda takaisin jotain vanhoja, jo lopetettuja glittereitä, mutta tiedon luotettavuudesta en ole ihan varma. Se kyllä selittäisi sen, miten kokoelmassa on yhteensä neljä glitteriä, joille löytyy jo vanhempi hyvin läheinen sävy opin tuoteperheestä. 

Minä, joka rakastan kaikkea kimaltlevaa ja glitteriä, kotiutin tästä vasta nuo kaksi sävyä, joille en OPI-dupea ainakaan nopeasti ajateltuna keksinyt, eli Blush Hourin ja Rose Of Lightin, mutta Chasing Rainbows varmaan löytää vielä tiensä lakkalaatikkooni. Käytän nimittäin sen lähes-dupea Rainbow Connectionia niin säästellen, että käytännössä tuplapullo ei olisi pahitteeksi.

3/6 siis luultavasti päätyy luokseni, joten ei tässä ihan metsään menty, mutta lähes-dupejen määrä viime vuoden kokoelmiin ärsyttää hiukan. Olisivat vähän voineet yrittää jotain uutta. Jos kuitenkin pitäisi valita tämän ja Muppetsien välillä "välikokoelmana" kesän ja kevään välillä, valitsisin tämän. Tai oikeastaan poistaisin tästä kokoelmasta nuo kolme glitteriä joita en halua ja lisäisin Muppetien kolme glitteriä tähän kokoelmaan, jolloin syntyisi yksi, aika killeri glitterkokoelma.

Glitter Off

Julkaisu: 03/14
Koska Glitter Off:sta on erillinen press release, laitoin sen nyt erillisenä tähän. 

Etenkin tuota edellistä Spotlght on Glitter -kokoelmaa silmälläpitäen, OPI julkaisi myös oman peel off aluslakkansa, jonka nimi on Glitter Off. 

Mielestäni hyvin tervetullut lisä OPIn tuoteperheeseen ja mielenkiinnolla jossain vaiheessa koittaisin tätä. 

Ainoa mikä aiheutti kummastusta ihmisissä oli se, miten tämä tosiaan yritettiin liittää tuohon glitterkokoelmaan läheisesti, mutta tätä ei taida vieläkään olla saatavilla netistä ostettavaksi, vaikka Spotlight on Glitter on ollut jo päälle kuukauden e-tailereilla myynnissä. Miksi, sitä en tiedä, mutta ärsyttää. Mielestäni tämän markkinointi olisi myös ollut ehkä mielekkäämpää, jos se olisi tehty suoraan Spotlight on Glitteriin kytkettäen, eikä aina välillä puolivahingossa sivulauseessa sanoen, miten ainakin omiin silmiini tieto on kantautunut.

Sheer Tints

Julkaisu: 03/14
Sheer Tintsit nähdessäni ehdin jo tuulettaa, että vihdoinkin kokoelma, joka ei kiinnosta itseäni, ei niin tippaakaan. Mihin ihmeeseen tarvitsisin sävytettyjä päällyslakkoja, hyvä vitsi vai mitä?

Ja sitten näin kuvia. Ja lisää kuvia... Ne bloggajaat, joiden aivotominta on selvästi luovempaa kuin minun päällyslakalla lakataan valmiin manikyyrin pinta demostroivat minulle, mitä näillä voikaan saada aikaiseksi sillon kun muistaa että välillä kannattaa think outside the box

Sissin taidonnäyte näillä kaunottarilla taisi olla se kuuluisa viimeinen naula mun arkkuuni. Minä tarvitsen nämä, jotta voin päästää sisäisen lapseni valloilleen ja koittaa, mitä näillä saisikaan aikaiseksi. Sen takia olenkin nyt koko viikonlopun maatessani sängyssä parantelemassa harvinaisen sitkeää flunssaa, yrittänyt taistella painamatta ebayn osta nyt painiketta. 

4/4 kotiutuu mulle varmasti jossain vaiheessa viimeistään. En tiedä kuinka pitkälle OPI tähtäsi näiden lakkojen olevan nail art top coateja, mutta mielestäni jo promovaiheessa olisi vähän voinut havainnollistaa näiden ulottuvuuksia, jotta omanlaiseni selvästi luovasti hiukan rajoittunut ihminen olisi tajunnut näiden kauneuden.

MLB Collection

Julkaisu: 04/14
MLB eli Major League Baseball. Okei, nyt sitten voin uudestaan sanoa, että viimeinkin kokoelma, joka ei kiinnosta itseäni. Tosin saattaa olla, että saan syödä sanani sitten kun näen swatchit tästä kokoelmasta.

Värimaaila on verrattaen tylsää sininen-punainen-oranssi-valkoinen -akselia, ja ainakaan promokuvat ei ole saaneet itseäni mistään sävystä erityisemmin kiinnostumaan. Tiedän, että jenkkien baseball-tiimeillä suurimmalla osalla (ellei kaikilla, who cares) ainakin toistuu nämä neljä väriä joukkueessaan, joten tarkoitus oli luoda kokoelma, jolla sitten fanit voi lakkailla kynsiään. Mä en rehellisesti sanottuna tiedä kuinka paljon naispuolisia faneja basebalilla on, mutta jotenkin koen, että kokoelma jossa on kolme hyvin samankaltaista sinistä ja kolme samankaltaista punaoranssia, ei ole ihan onnistunein.

0/7 kiinnostaa. Not my piece of cake, mutta ehkä uppoaa johonkin toiseen viimeistään rapakon tuolla puolen.

Coca Cola Collection

Julkaisu: 06/14
"Coca cola kokoelma", jolle ei ole taidettu vielä antaa ihan sen virallista nimitystä, kiinnostaa itseäni onneksi enemmän kuin tuo edellinen MLB-kokoelma. Tästä ei ihan hirveästi ole vielä vuotanut tietoja esiin kuten sitä, kuinka monta lakkaa kokoelma sisältää yms. On kuitenkin sanottu, että inpiraatiota on otettu mm. normi Colasta, Coca Lightista, Zerosta, Cherry ja Vanilja Colista, Spritestä ja Fantasta. Eli tuossa olisi jo 7 inspiraationlähdettä. Perinteiset OPIn kesäkokoelmat on yleensä olleet 4 tai 6 lakan kokoelmia, joten sitä kokoluokkaa tämä varmasti on. 

Ja yksi mikä itseäni mietityttää, voisiko nämä olla tekstuureja? Jotenkin hiilihapollisuus ja tekstuuri sopisivat mielestäni aina kivasti yhteen. Jää nähtäväksi, mutta toistaiseksi ainakin tämä kokoelma kiinnostaa itseäni ajatuksena. Jään siis odottamaan millaisia sävyjä voisi olla tarjolla.


Neon Collection

Julkaisu: 06/14
Siinä missä monet muut merkit hyppäävät joka kesä sen neonkarusellin kyytiin, OPI on aiemmin jättäytynyt leikistä sivuun. Tänä kesänä heiltäkin kuitenkin nähdään Neon kokoelmaa, joka pulloissa näyttää ihan ok:lta, mutta muistaakseni yhdet kiekkoswatchit olen näistä nähneet, ja ei oikein napannut. 

Neonit on kuitenkin sellaisia sävyjä, että kynsilakoissa usein uusien neonsäyjen keksiminen on vähän kuin yrittäisi keksiä pyörän uusiksi. Vaikka neonesta itse tykkäänkin, jotenkin tuntuu, etten tarvitse enää uusia sävyjä, vanhoja kun laatikoissa on jo niin paljon. Ehkä ihmiselle, joka pyrkii keräilemään vain OPIn lakkoja, nämä on tervetullut lisä.

(Näiden kohdalla on ehkä suurin riski myös, että sanon "ei kiitos", mutta päädyn ostamaan jokaisen. Muhun kun iskee neon-kuume varmasti heti kesällä.)

Ford Mustang
Julkaisu: 07/14
Viimeisenä tähän asti julkaistuista kokoelmista on Ford Mustang. Mullehan tämä kokoelma on ollut mitä tahansa Cadillacista Ferrariin, koska en ymmärrä autojen päälle sitten yhtään. Olen kyllä perushyvä kuski omasta mielestäni, mutta jos mikään temppuilee autossa, iskä on langan päässä muutaman hetken päästä kertomassa mulle mitä tehdä. Prefeeraan siis julkisia erittäin mielelläni.

Tuon MLB-kokoelman lisäksi tämä on sellainen, joka ei herättänyt mitään erityistä kiinnostusta omalla kohdallani, mutta eiköhän pian saada tästäkin lisää infoa mm. sävyistä ja niiden määrästä.

Tämä kokoelma uppoaa varmasti moniin, mutta itse en vain ole yksi niistä.

---

Eli lopputuloksena voidaan sanoa, että heinäkuuhun 2014 menessä OPI on julkaissut yhdeksän kokoelmaa ja loppuvuoteen voi odottaa vielä ainakin syksy/talvi kokoelmaa, jossa on ainakin 12 sävyä, syksyistä teemakokoelmaa, jossa yleensä on ollut 3-5 sävyä sekä holiday-kokoelmaa, jossa on yleensä 12 sävyä, mutta esim. viim vuonna niitä oli 18. Näiden lisäksi voi odottaa printeistä rintasyöpäduoa lokukuussa.

Yhteensä siis 12 kokoelmaa vuoden aikana. Lakkasävyjä arviolta ehkä 99, jos kokoelmat, joita ei ole julkaistu tai joiden lakkojen määrää ei ole julkaistu, pysyvät suunnilleen samoina kuin aiempina vuosina on ollut. 99 uutta sävyä vuodessa. Yksi joka kolmannelle tai neljännelle päivälle. Ei ihmekään, että on vähän OPI ähky. 

Jos haluaa vertailla, viime vuonna 2013 OPI julkaisi 8 kokoelmaa joissa oli yhteensä 73 lakkaa + perinteinen rintasyöpäduo. 2012 taas kokoelmia oli 7 ja lakkoja 66. Vauhti, jolla kokoelmien ja lakkojen määrä kasvaa, on siis aika räjähtävä. 

Mikään ei tietenkään pakota ostamaan jotain joka kokoelmasta, mutta itse tykkään kuitenkin hankkia ne itseäni kiinnostavat sävyt uusista kokoelmista ja silloin 12 kokoelman vuositahti kuulostaa hurjalta. 

Onko muillakin jo pieni OPI-ähky? Onko vielä tulossa kokoelmia/sävyjä, jotka erityisesti kiinnostavat?

8 kommenttia:

 1. No huh. Hyvä että joku muukin miettii, että onko näitä nyt tullut jo tähän mennessä jotenkin erityisen paljon! Ei kuitenkaan kovinkaan monta sellaista lakkaa, jotka olisivat isoja must haveja. Ja vähän alan miettimään, että kuinka monta punaista lakkaa OPI oikeasti pystyy tekemään : D (Tosin olihan tuossa Spotlight on Glitterissä vissiin vanhoja lakkoja uusilla nimillä. BUU!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. musta tuntuu, että OPI voi tehdä MONTA punaista lakkaa :D jos vaan muistan niin pitäisi loppuvuodesta laskea kuinka monta punaista tämän vuoden aikana julkaistaan, koska holiday-kokoelmissakin niitä on usein se 5-6 :D

   Poista
 2. Huh, ähky. Mullekin lakoissa OPI taitaa olla se ykkönen, mutta nyt on jotenkin mennyt maku kun tosiaan tietyn kokoelman lakat eivät ole vielä edes myynnissä kun aletaan hypettää uutta.. :/ Mutta Cola kokoelmaa odottelen mielenkiinnolla. ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo itselläkin taitaa olla se suurin ähkyn aiheuttaja, että tosiaan hypetetään jo uusia kokoelmia ennen kuin yksi saadaan kunnolla ulos... coca cola on mullekin tällä hetkellä se, mikä kiinnostaa. luulen, että sillä kokoelmalla voisi olla potentiaalia :D

   Poista
 3. Paljon niitä on tuntunut olevankin... Mä oon ollut niin innoissani jo Stefani- ja Brazil-kokoelmista (kokonaisuudessaan) että kaikista muista en jaksa enää niin paljon innostua. Toki pari glitteriäkin tuli hommattua, ja noi neonit saattaisi vähän kiinnostaa, mutta that's it!

  En ollutkaan vielä nähnyt pullokuvia noista neon-lakoista ennen tätä sun postausta; nyt jään odottelemaan swatcheja... harmi ettei joukossa oo kunnon keltaista. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stefani ja Brazil kieltämättä aloitti vuoden aika loistavasti!

   ja juu, noi pullouvat neoneista ei oikein sytytä, jos sävyissä olisi sellaista China Glazen kirkkausluokkaa niin voisi olla kiva, mutta nämä on vähän njäh.

   Poista
 4. Tästä sai varmasti moni ajattelemisen aihetta! Kiitos! :)
  Kokoelmia tosiaan puskee kuin sieniä sateella enkä ollut edes kaikista tietoinen - eikä tarvitse ollakaan :D Jos Holiday-kokoelma on TAAS joku Mariah Carey, niin mä ehkä äkämystyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos Mariah lämmitellään kolmannen kerran, minä aloitan protestin! Vielä kun kumpikaan Mariah kokoelma ei tunnu olevan mikään ehdoton suosikki lakkailijoiden joukossa. Saa nähdä mitä OPI keksii..

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...