3.1.2015

Vuoden 2014 top 20 lakkaukset

Olen ehkä enemmän myöhässä tämän postauksen kanssa kuin kaikki muut bloggaajat yhteensä. Tänäänkin ajattelin, että herään, syön aamupalaa ja kirjoitan koko postauksen kerralla valmiiksi. Jotenkin kuitenkin hiukan flunssaiselle ihmiselle sohvannurkka ja viltti olivat mukavampia vaihtoehtoja kuin blogi. Nyt kuitenkin uutta energiaa saaneena - viinilasin kanssa - ajattelin ihan vain itselleni muistoksi koota omat suosikkilakkaukset vuoden varrelta yhteen postaukseen.

Yhteensä näitä jäi käteen 20 kappaletta, ja nyt harmittaa, että esim kesällä ei tullut kynsiä lainkaan kuvailtua, sillä siltä ajalta muistuu mieleeni muutama kiva lakkaus, joista ei vain ole kuvia. Mutta tässä siis blogissa julkaistujen lakkausten top 20 ja mennään aikajärjestyksessä vuoden alusta tähän päivään, jotta mukana säilyisi edes joku logiikka.


Ensimmäiset suosikkilakkaukset löytyi vasta helmikuun lopulta, jolloin ristilliset kynnet pääsivät testaukseen ensimmäistä kertaa. Näiden suosikkiuteen saattaa vaikuttaa myös tuo Kikon ihana lakka, joka on vuodesta toiseen suosikkieni joukossa. 


Myös toiset suosikit on helmikuulta, jolloin kokeilin ensimmäistä kertaa vetoketju-decaleita yhdistettyinä Nfu Oh:n maailman upeimpiin hologrammilakkoihin. Holy holo!


Mä en koskaan ole ollut erityisen hyvä käyttämään season appropriate värejä, joten maaliskuu oli hyvä aloittaa neonväreissä


Yksinkertaista, mutta kaunista -linjaa edustavat auringonkukkakynnet, jotka syntyivät tarpeesta käyttää keltaisia strasseja, joita oli päätynyt laatikoihin hiukan liikaa. 


Mä en vieläkään tiedä mikä siinä on, että pilvimanikyyrit ei koskaan kuvissa miellytä omaa silmääni kovin, mutta livenä ne on ihania. Näissä kynsissä kuitenkin värimaailma on kovasti mieleeni ja etenkin tuo upeutta pullossa oleva tekstuuri, Alcatraz Rocks!, on jo maintsemisen arvoinen rakkaus tältä vuodelta. 


Välillä yksinkertaisuus on vaan kaunista. Opin punainen gwen-lakka oli niin upeutta kynsillä, että yksinkertaiset lakkaukset löysivät tiensä suosikkieni joukkoon, vaikka ne eivät monimutkaisuudellaan laula. 


Siinä missä edellisissä lakkauksissa oli yritetty edes jonkinlaista koristelua niiteillä tuoda mukaan, tämä DS Pewter sai edustaa ihan yksinään vaikka kuinka pitkään. Aivan tuhottoman kaunis lakka mielestäni, mikä ei todellakaan kaipaa mitään ylimääräisiä koristeluja. 


Toukokuussa blogissa pyörittiin 31 day challengen parissa, josta taisi viimeiset 4 postausta lopulta jäädä julkaisematta, mikä muuten ottaa itseäni edelleen päähän. Tämä haaste pakotti itseäni käyttämään värejä ja koristelutyylejä, joihin muuten ei välttämättä tarttuisi. Oranssi ei yleensä ole oma värini, mutta näissä skittleteissä se mielestäni toimi mukavasti. 


Keltainen taas on oma suosikkini väreissä, mutta välillä vain vähän vaikea yhdisteltävä. Nämä kynnet kuitenkin miellyttivät omaa silmääni kovin.


Vihreän päivän pallot, olivat taas luokkaa toinen tykkää, toinen ei, mutta omaan silmääni hullu tekstuuripallomeri oli todella miellyttävä. 


Väreistä tähän postauksen pääsee edustamaan vielä sininen. Nämä lakkaukset olivat juuri sitä sallaa, joka muutama vuosi sitten rakasti tehdä erilaisia koukeroita nail art lakoillaan. Back to basic meininkiä siis itselleni all time favorite lakoillani. 


Samalla linjalla kuin vihreän päivän pilkuissa, myös näissä mentiin dotting toolin ja tekstuurilakkojen kanssa. Tekstuurilla pilkuttaminen muiden lakkojen päälle tuo mukavaa kontrastia kynnelle, mitä pitääkin muistaa harjoitella taas pitkästä aikaa.


Jos näitä lakkauksia joutuisi oikeasti laittamaan parhausjärjestykseen jotenkin, luulen, että nämä olisivat korkeimmalla sijalla, tai jos eivät korkeimmalla, niin hyvin lähellä sitä. Kultainen satiinilakka + liukuvärjäysleimat olivat kovasti omaan mieleeni viime keväänä. 


Ensikertalaiseksi myös azteekki-printti onnistui mielestäni mukavasti ottaen huomioon, että ensimmäistä kertaa sellaista testasin. 


Dry brush -tekniikka on yksi omista suosikkilöydöksistäni tähän vuoden ajalta ja itse toteutin tällaisen manikyyrin yhden suosikkimekkoni väreillä. Toisille tämä näyttää varmasti vain abstraktilta oksennukselta, mutta itse tykkään kummasti. 


Alkusyksystä palailin useamman kuukauden blogitauolta skittletellä, joka omaa silmääni miellytti itseäni kovasti. Tässä on kaikkea sitä mistä tykkään, pinkkiä, sinistä, tekstuuria ja käsintehtyä leoa. Nom. 


Myös syksyiset raitapaita-kynnet yllättivät itseni sillä, kuinka paljon tykästyinkään tähän super-yksinkertaiseen, mutta kauniiseen lakkaustyyliin. Ja väreihin, jotka yleensä eivät ole ihan ominta itseäni. 


Vaikka vuosi 2014 olikin itselleni indielakkojen vuosi, ironisesti vain yksi indie pääsi edustamaan tähän koosteeseen. Expetro Patronum ei ehkä päässyt suosikkilakkojeni listaukseen, mutta manikyyrinä tämä yksinkertainen versio iski silmiini kovasti. 


Niin kuin indie-lakkoja, myös kynsivinyyleitä tuli käytettyä melko usein vuoden 2014 aikana. Puna-valko-musta-hopeat lakkaukset olivat melko graafiset, suuritöiset ja etenkin aikaavievät siistiessä edes melkein puhtaaksi, mutta onneksi kaiken sen arvoiset. 


Viimeisenä vielä vuoden viimeiset julkaistut lakkaukset, joissa leimaaminen on pääosassa. Vaikkei nämä ehkä täydelliset olleet, kuitenkin tykkäsin kovasti tästä manikyyristä, joka yhdisteli montaa suosikkielementtiäni ja edustaa tässä koontipostauksessa ehkä sitä faktaa, että muutaman vuoden tauon jälkeen, olen tykästynyt uudestaan kovasti leimaamiseen, mikä on positiivinen asia etenkin niiden kymmenien leimauslaattojen kannalta, jotka olen onnistunut laatikoihini haalimaan. 

Viime vuonna vietettiin siis reilut kolme kuukautta vielä geelikynsiä harjoitellen ja näissäkin kuvissa huomaa, että muotoa haettiin ahkerasti ja kuvissa vasta aina huomasi, missä kohtaa viila olisi saanut heilua enemmän kuin mihin aikanaan oli päädytty. Huhtikuun puolessa välissä palasin omiin nysäkynsiini, mutta blogi päivittyi pitkälle huhtikuuhun pitkäkyntisenä kun lakkauksia oli "varastossa". Nyt olen melko mieltynyt lyhyeen malliin, vielä kun saisi pidettyä kynnet kasassa edes lyhyinä, tällä hetkellä kun niistä tuppaa kulmat kuolemaan lähes koko ajan.

Kynsikoristelun osalta vuonna 2014 pop olivat: 
- leimaus - etenkin MoYou Londonin laatat
- kynsivinyylit 
- glitterliu'ut 
- pilkkumanikyyrit

Vuonna 2015 haluan kokeilla:
- kelmutusta
- negative space -manikyyriä
- tehdä lisää koristeluja nail art lakoilla
- vesimarmoroida - useammin kuin kerran

Nyt siis saatiin koko vuosi 2014 pakettiin ainakin blogin osalta. Toivoisin, että voisin sanoa samaa, esim koulun osalta, mutta rästiesseet odottaisivat vielä kirjoittajaansa. Mutta minkäs sille mahtaa, että ranskan kirjallisuus 1600-luvulla ei vain oikein avaa sanallista arkkuani, etenkään vieraalla kielellä, laulamaan. Mutta ehkä mä tuon koulunkin vielä taklaan. Nyt kuitenkin suunnataan katseet kohti tulevaa vuotta, jonka kolme ensimmäistä päivää eivät ehkä flunssan takia ole olleet maailman mielenkiintoisempia, mutta jonka aikana pitäisi tapahtua paljon kivoja asioita.

Näin taputeltiin siis viime vuosi menneisyyteen. Löytyikö listalta lukijoiden suosikkilakkauksia vai muistuuko mieleen joku toinen manikyyri, mitä en tälle listaukselle ole mukaan ottanut?


2 kommenttia:

 1. Nättejä lakkauksia :) Mun suosikkiksi nousee kuitenkin vihreän päivän pallot ja noi toiset tekstuureilla pilkutetut ja Noi graaffiset musta-valko-puna-hopeat on myös tosi siistit. Mä tykkään paljon enempi sun lyhyistä kynsistä :P vaikka kyllähän pitkissä kynsissä tietty on enempi pinta-alaa taiteilujen suhteen. Lyhyet kynnet vaatiikin mun mielestä ehkäpä vielä enemmän mielikuvitusta, että saat näyttäviä lakkauksia aikaiseksi. Mukavaa alkanutta vuotta, ja toivottavasti selätät flunssan pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mun kynsistä ei vain kulmat katkeilisi koko aikaa, olisin ihan lyhyiden luonnonkynsien puolella. Kateellisena välillä katson pitkiä kauniita kynsiä, mutta toistaiseksi ainakin pysytään tässä lyhyessä mallissa... Pitkien kynsien kanssa tuntui, että sitä koristelutilaa oli välillä ihan liikaakin ja jos jotain positiivista hakee, näihin lyhyisiin mahtuu esim MoYoun pienemmät kokokynnen leimat, jolloin yhden laatan ostaessa saa aina 18 kuvaa / laatta eikä vaan xl-laattojen 12 kuvaa :D

   flunssa on onneksi aina lailla jo selätetty, joten vuosi on onneksi jatkunut paremmissa merkeissä kuin missä se ehti alkaa :)

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...