31.1.2015

Ja tammikuussa kotiutuivat...

Mä en muista, koska viimeksi mulle olisi käynyt näin, mutta tammikuu tuntui kestävän ikuisuuden. Siis suunnilleen saman verran kuin kolme normaalia kuukautta yleensä kestää. Valitin koko syksyn sitä, miten aika katosi käsistä ja nyt taas tuntuu, että helmikuu ei saavu koskaan kuvioihin mukaan. Onneksi vihdoin alkaa olla tämäkin kuu taputeltu pakettiin ja voidaan taas katsoa mitä kaikkea tässä kuussa tulikaan hankittua. 

Tammikuussa posti ilmoitti poistavansa maksikirjeen kokonaan kuluttajilta tuossa helmikuun alkupuolella, mikä johti siihen, että aika moni lakkaharrastaja kävi laatikot läpi ja laittoi myyntiin ne aarteet, joille ei ollut enää käyttöä. Kuten aiemmista ostopostauksista voi huomata, mä hyvin vähän ostelen kirppareilta lakkoja sen takia, että harvemmin löydän sen verran montaa oikeasti mielenkiintoista lakkaa, että suomen sisäiset kalliit postit ja lakkojen hinta itsessään, ei nosta kokonaiskuluja kalliimmiksi kuin uutena tilaaminen. Tässä kuussa otettiin sitten takaisin ne kaikki menetetyt kirppistely-kuukaudet ja nautittiin oikein kunnolla second handina ostamisesta. 


MoYoun laatat tulivat kuitenkin ihan heidän omilta sivuiltaan. Heillä oli alkukuusta ilmaiset postarit kaikkiin tilauksiin, joten parin laatan ostaminen oli ihan oikeutettua. Pro 07 on kummitellut pitkään mielessä Marimekko-kukkiensa takia, joten se oli varma valinta ostoskoriin. Tourist 02 taas... no mun oli vain saatava se. No good explnations here... 


Cirquen Mirror Mirror on se lakka, josta kaikki kuhisivat viime vuoden lopulla. Joka paikasta sai lukea sen upeudesta ja ihanuudesta ja kaikista muista ominaisuuksista miksi se on vain omistettava. Todistetusti mullehan voi markkinoida ihan mitä vaan sanoilla "limited edtion", joten viimeisestä restockista parin viinilasin jälkeen huomasin itseni näppäilemästä salasanaa paypal-tilille. 

Noh, mä ehkä odotin tältä vähän liikaa. Se on ihana, kaunis ja uniikki ainakin mun kokoelmassa, mutta jotenkin odotin siltä vielä enemmän sen perusteella mitä olen lukenut. Taidan odottaa vähän aurinkoisempia kelejä ja katsoa kesällä josko mieltyisin tähän vähän enemmän kuin nyt. Saattaa tosin olla, että Cirquen ollessa oli skittletteä, joka epäonnistui puoliski, mun fiilikset tästä lakastan on siksikin vähän laimeat... 


Sitten niihin kirppispaketteihin: 

Kaikilla on varmasti himotuslistalla HTF-lakkoja, jotka toivoo joskus omistavansa. Noh, mulla on kahdenlaisia HTF-lakkoja omassa mielessäni: sellaisia, jotka oletan joskus jostain löytäväni kokoelmiini ja sellaisia, joiden löytämisen suhteen olen jo luovuttanut. Ensimmäiseen luokkaan kuuluu suurin osa esim OPIn himotuksistani, koska suurinta osaa niistä, joitahimoitsen, putkahtelee aina välillä myyntiin. Tämä Kikon Sun Pearl lakka taas on sellainen, mitä en koskaan olettanut löytäväni.

Tämä julkaistiin kesän kynnyksellä 2013 eli kyseessä ei ole mikään vanha lakka, mutta koska Kikon nettikauppa ei esim toimittanut vielä suomen tuolloin, oletin, että tuskin kovin monella suomalaisella tätä lakkaa on. Tämä ei siis ole mikään harrastelijoiden etsimä lakka varsinaisesti, mutta lakka, jota itse olen etsinyt jo tovin sitä löytämättä, eli aika kiven alla ollut tapaus kuitenkin. Varmasti tälle löytyy dupejakin, koska mikään maailman uniikein tapaus ei ole kyseessä, mutta hei, minä halusin juuri Kikon. Olin tosiaan tullut jo siihen tulokseen, ettei tuo lakka koskaan itselleni kotiutuisi, mutta nyt se käveli itseäni vastaan 1,5 euron hintalapulla koristettuna. Kyllä kiitos! Tästä itseasiassa olisin maksanutkin maksipostit myös yksinään, mutta sain onneksi OPIn Ducht Ya Just Love OPIn mukaan pakettiin, joka on kanssa ollut ostoslistallani julkaisusta saakka, muttei vaan koskaan ole tullut sitä kotiutetua. 


Toisesta kirppispaketista kotiutui OPIn Suzi's Hungary Again, Kikon 281 Mango ja Orlyn Miss Conduct. 

Suzin myötä mun Euro Centrale kokoelma kasvaa taas yhdellä lakalla, vaikka alunperinhän halusin siitäkin kokoelmasta vain yhden lakan... Kolmannesta paketista taas kotiutui 6 lakkaa: Konadin pronssi ja royal purple, Emily De Mollyn Hardware, OPIn Louvre Me, Louvre Me Not ja Zoyan Beatrix ja Solange. 

Seuraavan kerran Konad-lakkoja ostaessani tarkistan etukäteen onko mulla jotain lakkaa enkä vaan luota omaan mielikuvaan "mulla ei ole yhtään oranssia tai violettia konadilta", koska ostin tietysti tuplakappaleen tuota violettia. Meni taas tosi hyvin, mutta toivotaan, että saan tuon jollekin myytyä... 

Zoyat taas tulivat akuuttiin Pixie Dust hätätilaan, koska Zoya lopettaa Pixieiden teon. Excusez-moi, Zoyan tekstuurit on Kikon ohella mun suosikkitekstuureja ja oon aina ajatellut, että voin hiljakseen keräillä näitä Zoyia kun niiden saatavuus ei ole mikään paras mahdollinen yleensä. Mä en oo ikinä ymmärtänyt miksi firmat lopettaa tiettyjen lakkojen valmistuksen sillon kun ne vielä myyvät ihan hyvin, minä ainakin takoisin kun rauta on kuumaa ja pohtisin lopettamista vasta sitten kun joku ei enää tee voittoa. Tottakai tiedostan, että Zoyalla on varmasti syyt lopettaa näiden valmistus, mutta kuluttajan näkökulmasta ja harrastajilta kuullun palautteen perusteella näiden lopettaminen ei ole oikein kenenkään mieleen. 


Pine-ing For Yule, Grayscale, Daisy About You


Snap My Dragon, Don't Touch My Tiara, Grass Is Lime Greener, Sunday Funday, Creative Fantasy

Ylemmät kahdeksan lakkaa taas nappasin kirppikseltä kotiin. Sain pienen obsession KBShimmerin crellylakkoihin nähtyäni kuvan yhdestä niistä matattuna ja vitsit ne näytti kivalta. Kolme KBShimmeriä oli tarjolla lähtöhinnalla 6e ja onneksi kukaan muu ei niitä himoinnut. China Glazeista taas tuo Grass Is Lime Greener on himottanut jo ikuisuuden itseäni, mutten ole vain koskaan saanut sitä ostettua. Nämä viisi CG:tä oli lähtöhinnaltaan 5e ja tämänkin paketin sain lähtöhinnalla. Yhteensä siis maksoin alle 18 euroa toimituksineen kolmesta indiestä ja 5 Chinasta. Ei paha, vaikka itse sanonkin.

Määrällisesti siis paketteja kotiutui aika monta tässä kuussa ja lakkoja löysi laatikkoon useampi, mutta positiivinen puoli on se, että sain näistä (Cirqueta lukuunottamatta) kaikki tosi halvalla / kohtuullisella hinnalla. Kierätys siis kannatti... ainakin tässä kuussa ennen kuin posti alkaa kiusaamaan kynsiharrastajia. 

4 kommenttia:

  1. Vautsi mikä ostoskasa! :) Kivoja lakkoja oot kirppistelly :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miten musta tuntuu, että joka kuukausi mun ostosten määrä pysyy vakona vaikka kuinka yritän rajoittaa... :D

      Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...