2.2.2015

Tammikuun tilastoja

"Pitäisi varmaan alkaa pitää jotain vihkoa, mihin kirjoittaa aina käytetyt lakat ja laatat kuvaamisen yhteydessä, koska ainakin tällä hetkellä "julkaisuviive" kuvilla tuntuu olevan noin 1,5 viikkoa ja se on selvästi ihan liian pitkä aika itselleni muistaa asioita... " 07/01/15

En tiedä onko all time low lainata jotain, jota blogissani kirjoitin allekuukausi takaperin. Silloin sen tammikuun alkupuolella, joka kestä kuusitoista vuotta vähintäänkin. Kirjoitin lähinnä tajunnanvirtana, että pitäisi varmaan alkaa pitämään listaa siitä, millä lakkailee, mutta sitten tajusin kaksi asiaa A) uusi vuosi oli juuri alkanut, joten kerrankin voisin aloittaa projektin järkevässä vaiheessa ja B) mä tykkään listoista, numeroista, taulukoista, tilastoista yms. asioista.

Joten ei kun tuumasta toimeen. Kaivoin esiin kaapin pohjalle lojumaan jääneen A5 kansion, joka olisi kokonsa puolesta ihana mahtuessaan melkein laukkuun kuin laukkuun, mutta pidemmän päälle ihan liian pieni mun opintoja ajatellen. Nyt se toimittaa kynsi-kansion virkaa siis. Tiedän, että kaiken tämän voisi luultavimmin tehdä excelillä noin 20 kertaa helpommin, mutta minä ja excel vihataan toisiamme sellaisella intohimolla, että minähän en exceliä avaa ellei ole pakko. Toinen syy myös on se, että mä olen huono avaamaan ja päivittämään dokumentteja koneella, mutta luentolehtiön ollessa yöpöydällä, tulee päivittäin sinne helposti kirjattua lakat joita on käyttänyt - jonka jälkeen ne saa siivota laatikoihin, eikä tilanne ole se, että kaikkien julkaisemattomien kuvien noin 50 lakkapulloa pyörivät pitkin pöytiä. 


Tällä hetkellä mun kansiossa on 4 eri välilehteä. 

Ensimmäisenä löytyy lista lakkauksista, joita olen toteuttanut. Kaikkea ei aina tule kuvattua, mutta paperilta ne löytyy. 


Sen jälkeen löytyy lista ostoksista hintoineen ja postikuluineen. Rehellisesti sanottuana mua vähän hirvittää joskus koittava mahdollisuus laskea esim koko vuoden aikana kulunut raha kynsiin, mutta noh, annan siihen ainakin itselleni mahdollisuuden.

Tarkkoja rahasummia en blogissa kuitenkaan tule kertomaan, joitakin saattaa kuvissa vilahdella. 

Ostoksien lisäksi kolmannella välilehdessä löytyy myös myydyt lakat. Voi sitten katsoa, pysyykö tulevien ja lähtevien virta edes suunnilleen samanlaisena. 


Neljänneltä välilehdeltä löytyy tukkimiehen kirjanpito siitä, mitä merkkejä on tullut käytettyä ja minkä verran. Eli tammikuussa esimerkiksi tuli avattua lakkapulloja 52 kappaletta. Tämä tarkoittaa siis, että kaikissa tammikuun lakkauksissa käytin yhteensä 52 lakkaa, jokin lakka tosin saattoi esiintyä useammin kuin kerran kynsillä. 

Alku oli pientä informaatiota tästä projektistani, mutta tästä loppupostaus on sisältöä, jonka ajattelin kirjoittaa aina kuun lopuksi blogiin kertoakseni mitä kuun aikana tuli tehtyä, millaisia lakkoja käytettyä ja mikä sykähdytti eniten.

Tammikuussa

Lakkasin kynteni yhteensä: 21 kertaa 

Näistä koristeltuja lakkauksia oli 14 ja pelkkiä swatcheja 7. Stressin keskellä pieni kynsienlakkaustuokio oli monena arki-iltana se asia, joka sai mielen rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa.  

Lakkauksissa käytin yhteensä: 52 lakkaa 

Skittletet oli kovassa suosiossa silloin kun ehdin vain miettiä lakkauksia edes hetken. Koristelutyyleinä leimat ja vinyylit olivat eniten suosiossa. Käytetyin lakkamerkki oli: KBShimmer 9 eri lakan käyttökerralla

Tämä johtui pitkälti isosta KBShimmer-tilauksesta joulukuun puolella, joista käyttämättömiin oli jäänyt useampi KBShimmer vielä tammikuun puolelle. Myös tammikuun ostoksien uuden KBS:t pääsi jo kynsille edustamaan. 

Muut lakkamerkit, joita tuli käytettyä paljon tässä kuussa olivat China Glaze ja OPI kahdeksalla käyttökerralla, sekä Barry M seitsämällä käyttökerralla. 
Kuukauden suosikkiostos: oli ehdottomasti Kikon Sun Pearl 430 Chili Pepper Red, jota olen jo pitkän hetken etsinyt kokoelmaani. 

Käytetyin lakka: oli Kikon 389 Mint Milk. Essien Blanc olisi pitänyt tälle seuraa valkoisena käytetyimpänä lakkana, mutta omissa lakkauksissani musta ja valkoinen toistuu niin useasti, että uskon tilastojen kannalta olevan mielenkiintoisempaa oikeiden värilakkojen käyttö kuin mustan ja valkoisen toistaminen käytetyimpinä joka kuussa.

Lemppariswatch: oli yllättävästi Dollish Polishin Santa! OMG! I Know Him! I Know Him!. Tunnetusti en ole crelly-glittereiden ystävä, mutta tämä täydellinen itsenäisyyspäivälakka hurmasi koostumuksellaan ja lopputuloksellaan itseni. - swatch-kuva alla - 

Kuukauden suosikki: Picture Polishin Paris lakalla toteutettu lakkaus epäonnistui vuotavien vinyylien takia niin, että siitä ei koskaan kuvia arkistoihin päätynyt. Itse lakkana taas Paris vei mun sydämen mennessään. Aivan ihana lakka kaikin puolin. 
Kuukauden suosikkilakkaus: oli ehdottomasti nämä musta-valko-keltaiset kynnet. Tykkäsin tuosta mustasta leimasta ihan tuhottoman paljon ja muutenkin nämä kynnet ei ehkä ole ihan in season, mutta omaa silmääni nämä miellytti ehdottomasti eniten. Kommenttien perusteella myös lukijat tykästyivät näihin lakkauksiin. 

Tässä kuussa myin: yhteensä 99 lakkaa. Pari suurempaa lakkapakettia + muutaman yksittäisen. Tämän lisäksi kiertoon lähti pari leimauslaattaa, kasa glittereitä ja toinen kasa muunlaisia kynsikoristeita.  

Tässä kuussa ostin: yhteensä 20 lakkaa ja 2 leimauslaattaa. 

Lopputuloksena tammikuun myytyjen ja ostettujen suhde oli siis enemmän kuin loistava ja tästä on hyvä jatkaa kohti loppuvuotta. Muiden kuukausien osalta saldo tuskin tulee olemaan näin hyvä, mutta ainakin voin ajatella, että tällä hetkellä olen voitolla myytyjen ja ostettujen suhteessa. 

Tässä kuussa julkaisin: 11 postausta. Pari enemmän jos olisi päässyt eetteriin, olisin ollut tyytyväisempi, mutten silti valita. 

--- 

Ja pari ennustusta ensikuulle: 

Käytetyimmäksi lakkamerkiksi ennustan: Zoyaa, pian saapuvan (jos posti nyt vaan viitsisi toimia) tilauksen ansiosta

Ostettujen lakkojen lukumääräksi: ehdottomasti liian suurta numeroa 

Erilaisten lakkausten lukumääräksi: noin viittätoista   


Tältä näytti siis tammikuu niin Playing With Polishin puolella, kuin behind the scenes, koska niin kuin mainitsin, kaikkea en yksikertaisesti ehdi kuvata / listätä blogin puolelle. 

Jos muilla sattuu olemaan ehdotuksia / ajatuksia siitä, miten tätä postaussarjaa voisin parantaa, ehdottomasti saa ilmaista mielipiteensä kommenttiboksin puolella. Jos esimerkiksi olen unohtanut täysin jonkun kiinnostavan kategorian listaltani, voin aina lisätä sellaisen tuleviin postauksiin. Joten sana on vapaa, mielelläni kuulen mitä mieltä lukijat ovat tämän tyyppisestä postaussarjasta :) 

6 kommenttia:

 1. Aikas kiva tälläinen lista. Itsellä oli kanssa jossain vaiheessa listattu aina kaikki tilaukset mutta sitten alkoi luvut olemaan sellasia et laitoin listan äkkiä piiloon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vähän tuntuu, että viimeistään helmikuun jälkeen saatan piilottaa ne numerot itseltäni ja palata siihen "niin kauan kun laskut on maksettu, ruokaa on kaapissa ja säästöön jää osa, ei niin väliä vaikka lakkoihin menisi rahaa" -linjalle :D

   Poista
 2. Hei täähän on kiva potaussarja! Tosi mielenkiintonen :) Ja tuo vihkokin on ihan mainio idea, pitäisi ehkä itsellekin harkita tällaista kun olen myös aikamoinen listafani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät :) aiankin toistaiseksi olen kovalla innolla listaillut eri asioita ja olisi kiva, jos pitäsi perinnettä yllä, sitten tulevaisuudessan seurata ja vertailla tilastoja mahdollisesti jopa eri vuosilta, mutta näin aluksi ainakin kuukausilta :)

   Poista
 3. Tää oli tosi mielenkiintoinen ja innosti pähkäilemään myös omia 'tilastoja'. 52 lakkaa kuukaudessa kuulostaa aika hurjalta määrältä, luulenpa etten itse ihan pääsisi samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin oikeastaan aika ihmeissäni tuosta 52 lakasta, koska se tosiaan on todella paljon. toisaalta skittletteen menee usein jo 3-4 eri lakkaa ja monesti "yksivärisissäkin" kynsissä itselläni on pohja + glitter kombo kynsillä, joten yllättävän suureksi tuo lakkamäärä kasvoi :)

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...