31.5.2016

Kiko swatches vol. 1 (#298, #506, #489)

Kiko on merkki, johon tutustuin muistaakseni 2011 syksyllä asuessani Pariisissa ensimmäistä kertaa. Itse olen hiukan hidas lämpeämään uusille merkeille, etenkään halvemmille sellaisille, mutta Kikon kohdalla hinta ja laatu on asettu niin kohdilleen ettei tosikaan. 

Samasta syystä mulle on kerääntynyt melko kasa Kikon lakkoja, suurin osa ihan peruskokoelmaa ja jonkin verran myös kausisävyjä eri kokoelmista. Mielessäni on jo jonkun aikaa hautonut ajatus lakkojen swatchaamisesta, koska varsinkin vanhoista core kokoelman lakoista on välillä vaikea löytää kuvia. Omat kuvani eivät tietenkään vedä vertoja taitavampien kuvaajien swatcheille, mutta ehkä nämäkin voivat joitain ihmisiä auttaa.

Yli pari sataa Kikon lakkaa omistavana tämä prosessi tulee viemään itseltäni ehkä loppu elämän, mutta säännöllisen epäsäännöllisesti tulen jakamaan näitä myös blogin puolella. Ajatus on inspiroitunut Heidin kunnioitettavan kokoisesta Gina Tricot lakkojen kokoelmasta ja niiden swatcheista ja ehkä jalostunut siitä, etten viime talvena koristellut kynsiä laisinkaan, (mikä varmasti välillä jatkuu myös Suomessa), enkä jotenkin koe mielekkääksi julkaista postausta vaan yhden swatch-kuvan verran. Jos siis laitetaan kolmet lakat eetteriin / postaus, voisi ainakin kuvitella, että postauksissa on edes jotain sisältöä... 

Aloitetaan siis ensimmäisillä sävyillä: 

506 Venus Pink


Kikon cremet on omia suosikkejani, koska laatu on hyvää ja hinta ei päätä huimaa; siksi omistankin aika kasan creme-sävyjä Kikolta. Venus Pink on sitä samaa laatua, mitä muut lakat toistaa, helppo levittää, ei juoksentele kynsinauhoille ja vaaleahkon sävyn vuoksi peittävyys saavutettiin kolmella kerroksella. Hyvin perusvaaleanpunainen sävy, ei ihan pastelli, muttei kuitenkaan liian pinkki. (Pahoittelen etusormen kynsiin pesiytyneitä karvoja...). Mulle tämä pinkin sävy edustaa sitä bubblegum meininkiä (tai Barbien kenkien sävyä) mutta en tiedä olenko ainoana mielipiteeni kanssa.
298 Turquoise Micro Glitter 


Mun projektini kohtasi ensimmäisen ongelmansa heti kolmantena päivänä, kun en osannut päättää millä lakkaisin ja randomilla päätin luvun päästäni ja laskin kokeilemattomien lakkojen joukosta mihin pulloon arpaonni osuu. P*rkele taisi olla ensimmäinen ajatus tämän pullon osuttua käteeni. Tykkään lakan ideasta, mutta en tiedä yhtään miten sen swatchaisin / miten sitä kynsillä käyttäisin.

"Luultavimmin tämä tulisi parhaiten esille tumman lakan päällä, mutta toisaalta valkoisen päällä tästä saisi ehkä todellisimman kuvan...". Päätin testata tikulle ja kun tikulla kolme kerrosta vaikutti peittävältä, otin riskin kynsillä... Bad idea. 

Turquoise Micro Glitter on turkoosin sheenin omaava shimmer-lakka, joka tosiaan kannattaa lakata jonkun cremen päälle. Kolmella kerroksella nail line kuultaa vielä vähän läpi ja eniten itseäni häiritsi se kuinka pahasti tämä kylmä kimaltaja riiteli vastaan oman lämpimän ja hiukan ruskettuneen ihoni kanssa. Tämän virheen tehtyäni päätin, että tästä lähtien ne lakat jotka ei kunnolla peitä, tulee lakattua sekä valkoisen, että mustan pohjan päälle... 498 Pearly Golden Mango


Kikon lakoillahan ei pullossa ole muuta tunnistetta kuin numerointi, mutta verkkokaupasta voi käydä lunttaamassa nimet lakoille, jos ei halua pelkillä numeroilla pelata. Nämäkään nimet ei mitään uniikkeja ole vaan lähinnä kuvaavat lakkaa (esim. ultramarine blue, strawberry pink etc) minkä takia olen vähän hämilläni tämän lakan nimestä. Yleensä pearly liite Kikoissa on ollut merkki todella kivasta shimmeristä (kultainen/hopea/lakan sävyinen) mutta tällä kertaa ihan perus creme on nimetty pearlyksi. Miksi? 

Okei, en ehkä anna sen liiemmin häiritä, vaikka olenkin asiaa miettinyt jo pidemmän aikaa, vaan keskityn lakkaan. Pearly Golden Mango ei ole oikeastaan mitään mihin nimi viittaa (vaikka mangossa hedelmän kuoressa punaista onkin, assosiaatio mangosta värinä ei itselleni ole punainen). Lakka on vähän oranssiin/koralliin taittava punainen, jonka koostumus on hiukan crellymäinen. Nätti ja hyväkäytöksinen creme, mutta vaatii kolme kerrosta peittävyyteen. Sävy on kuitenkin kaunis ja kiiltävä, joten anna kolme kerrosta tälle anteeksi. 


Siinä olisi ensimmäiset kolme sävyä. Iskikö joku sävy erityisesti? Oma mielipiteeni on vähän se, että näissä kolmessa sävyssä ei mitään niin erikoista ole, etteikö samanlaisia tulisi vastaan muiltakin merkeiltä. 506 Venus Pink on näistä oma valintani. 

Omistatko sinä ylipäätään Kikon lakkoja vai onko merkki vielä tuntematon sinulle?

2 kommenttia:

  1. Vitsit miten kiva kuulla, että oon inspiroinut sua :)
    Mua on vähän houkutellut alkaa "keräämään" myös Kikon lakkoja, joten tosi mahtijuttu, että swatchailet meille näitä lakkoja. :)

    VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...