9.1.2017

Water color


Tälleen tammikuussa on hyvä huomata, että mun kynsilakkaprojektissa ne parhaiten toisiinsa sopivat lakat on lähinnä pastellinsävyjä. En ole koskaan yrittänytkään lakkailla vuodenaikojen mukaan vaan kynsillä on värejä aina oman fiiliksen pohjalta enemmänkin kuin sen mukaan, minkä kuun kohdalta kalenteri on auki. Omaan logiikkaan siis pastellikynnet toimii ihan loistavasti myös tammikuun pakkasille. 


Mä lähdin uudestaan yrittämään jonkinasteista distressed lakkausta, mutta törmäsin uudemman kerran samaan ongelmaan kuin edellisissä kynsissä: näillä aika paksuuntuneilla lakoilla se on melko vaikeaa. Lisäsin siis eri sävyisiä lakkoja todella ohuina kerroksina valkoisen pohjan päälle ja ne sulautui itseasiassa tosi kivasti yhteen luoden uusia, vesiväri tyylisiä sävyjä kerrostuessaan päällekäin. Vahingossa onnistuin siis luomaan jotain, mikä ainakin omaa silmääni miellytti. Yleensä olen tehnyt tämän tyyppisiä lakkauksia vain sienellä tuputtelemalla, mutta näiden pastellisävyjen kanssa riitti kun pelasi ohuilla kerroksilla päällyslakan sulattaessa aika hyvin sävyt toisiinsa. 


Päätin samalla, että vihdoin on aika puhaltaa pölyt myös leimauskamat sisältävän laatikon päältä, sillä siihen ei taas hetkeen ollut koskettu. Rakastan leimaamista, mutta joskus kun hetkeksi jätän sen tekniikkana, ei taas heti tule tartuttua kamoihin uudestaan.

Mä en ole koskaan potenut huonoa omaatuntoa laattojen suhteen, jotka on käyttämättöminä, koska se metallinpalanen on pretty much ikuisesti kestävä. Siksi en ole koskaan pitänyt kirjaa käyttämättömistä laatoistani samoin kuin lakoista, jotka ei ikinä siirry laatikkoon ennen testaamista. Laatoissa käyttämättömyydestä toki kertoo sininen suojakalvo laatan päällä, mutta samassa kansiossa ne aina majailevat jo käytettyjen laattojenkin kanssa. 

Ainoa ongelmahan tässä on se, että niistä laatoista on etenkin huonommassa valaistuksessa ihan pirun vaikea tiirailla mitä kuvioita kukin laatta sisältää, jos sen laatan päällä on vielä sininen suojakalvo. Ajattelinkin siis ottaa tavoitteeksi innostua taas leimailusta tämän vuoden aikana ja samalla testata mahdollisimman montaa käyttämätöntä laattaa. Ensimmäisen uhrin nappasin ensiksi käteensattuneen laattakansion ekalta sivulta: MoYou London Africa 01. 


Kynsillä
Essie - Blanc
China Glaze - Re-Fresh Mint
China Glaze - Something Sweet
China Glaze - Lemon Fizz
China Glaze - Fairy Dust
Kiko - 389 Mint Milk
MoYou London - Africa 01 + Essence Stampy Polish Black

Vaikka värimaailmaltaan kynnet sopisi ehkä paremmin pääsiäiseen kuin tammikuun pakkasiin, tykkäsin näistä kyllä kovasti. Saattaa kyllä johtua siitä, että pitkästä aikaa kynsillä on oikeasti jotain muutakin kuin peruslakkauksia.

4 kommenttia:

  1. Siis kylläpä on ihanat! ♥ Ja värimaailmasta viis, niin sitä pitääkin lakata sellaisilla sävyillä kuin mitkä itseä milloinkin kiinnostaa eikä minkään vuodenajan mukaan. Niin sitä tykästyy lopputulokseenkin helpommin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olet kyllä oikeassa värien suhteen, sillä mennään mikä milloinkin miellyttää :)

      Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...