12.7.2016

Kiko swatches vol. 6 / Frozen Smoothies (#10, #11, #12, #13)

Esittelin kevään ostosten yhteydessä Kikon lakkoja aika moisen kasan. Niihin kuului keväällä julkaistut pastelliset mini-kokoelmat, jotka yhdessä muodostivat yhtenäisen 16 lakan suuremman kokonaisuuden. En ole vielä keksinyt mikä tuon ison kokonaisuuden nimi on, sillä kaikilla neljällä minikokoelmalla oli omat nimensä. 

Frozen Smoothies sisältää neljä creme-pohjaista lakkaa, joihin on lisätty pientä hippua elävöittämään lakan pintaa. Kiko kuvailee lakkoja sanoilla: "Limited edition nail lacquer with microparticles for and avant-garde finish". Ideana ihan kiva joo, mutta ei ne partikkelit siitä lakasta erotu, ellet niitä oikeasti etsi. Kahdessa ekassa sävyssä ne ehkä paljaalla silmällä vielä erottaa, mutta kahdessa vikassa en kyllä löydä mitään hippusia. Ehkä syy on omassa näössäni tai sitten lakkani on vaan viallisia, who knows. Ihania karkkisävyjä nämä kuitenkin ovat. 

10 Soft Candyfloss


Soft Candyflossa on kylmänsävyinen valkoinen lakka, jossa on vaaleanharmaata hitulaa joukossa. Sävynä tämä on vähän murrettu hippuloidensa johdosta ihan perinteisestä puhtaasta valkoisesta, joka usein on melko "kovan" sävyinen kynsillä ja tämä olisikin ideaali sävy korvaamaan puhdasta valkoista moneen manikyyriin mielestäni. 

Vielä kun lakka peittää kahdella kerroksella, mikä on harvinaista valkoiselle, on helppo olla tyytyväinen tähän lakkaan. Tässä kuitenkin koostumus on omaan makuuni vähän turhan paksua ja tämän sarjan lakkapulloissa oleva suti on ekstra-leveä, joka harottaa helposti joka suuntaan. Se vaikeuttaa lakkaamista vähän turhan paljon ja uskon, että etenkin niillä, joilla on todella kapea kynsipeti, voi olla vaikeuksia lakata tällä siististi. 

Tykkään siis sävystä, mutta koostumuksessa ja sudissa olisi vielä paranneltavaa.


11 Ribbon Pink


Ribbon Pink on sävyltään mielestäni aivan ihana. Vähän likaiseen ja laventeliseen taittava vaaleanpunainen, joka kuitenkaan ei ole liian murrettu sävy. Tässä tuo hitula on harmahtavan violettia ja asteen verran pohjasävyä tummempaa. 

Koostumukseltaan myös tämä on paksua ja peittää kahdella kerroksella. Suti on edelleen samanlainen kuin Candyflossissa ja tällä on pakko lakata kaksi paksua kerrosta peittävyyteen, ohuiden kerrosten kanssa uskon, että lakka raidoittuisi pahasti. 


12 Fair Persimmon


Fair Persimon on sävy, joka sijoittuu aika hyvin persikan ja oranssin välimaastoon. Tämä on vähän turhan likainen/poltettu sävy ollakseen persikka, mutta samalla ei mielestäni ihan tarpeeksi kirkas ollakseen oranssi. 

Tästä lakasta alkaa olla jo todella vaikea löytää niitä mikropartikkeleita, joita Kiko mainostaa näissä kaikissa neljässä olevan. Enemmän tämä on mielestäni creme, jossa ehkä jotain hippua on koostumuksessa, jonka huomaa lakatessa, mutta joka ei enää kynsille siirry. 

Koostumukseltaan tämä on myös paksua ja pullojen isoon siveltimeen pakkautuu helposti liikaa lakkaa, joka sitten haluaa juosta kynsinauhojen puolelle. Kaksi ensimmäistä sain lakattua ilman katastrofeja, mutta tämän kohdalla sain lakkaa aika lätäkön kynsinauhalle, vaikka yritin lakata varovasti. 

Sävyltään tämä on kaunis ja vähän erilainen oranssin sävy kuin mitä usein on tarjolla, mutta ei kuitenkaan oma suosikkisävyni. 


13 Glossy Doughnut


Viimeisenä vaaleansininen ihanuus, joka itseasiassa taitaa olla näistä suosikkini. Tämä on sävyltään edelleen melko pastellinen, mutta vähän tummempi ja likaisempi kuin miksi vaaleansinisen yleensä käsitän. Tässäkään ei se shimmerhitula näy luonnossa, mutta itseäni se ei hirveästi haittaa, kunhan sävy on kaunis ja omaan mieleeni.

Koostumuksen kanssa tässä oli sama ongelma kuin aiemmissa. Koostumus on paksua, joten lakalla on pakko lakata paksuja kerroksia. Siveltimeen pakkautuu helposti liikaa lakkaa, joten kerrosten kanssa on oltava melko varovainen. 

Kaikista neljästä lakasta tämä on kuitenkin mielestäni helpoin lakattava ja oma suosikkini.


Kaikenkaikkiaan näistä neljästä sävyltään pidän hurjasti jokaisesta oranssia lukuunottamatta. Kauniita pastellisia sävyjä olematta kuitenkaan niitä perinteisimpiä pastelleja, jotka joka merkiltä löytyy. 

Kuitenkin ongelmat paksun koostumuksen ja lakan siveltimeenpakkautumisen kanssa ovat sen verran suuria, että en välttämättä suosittelisi laittamaan rahojaan näihin. Kikolta löytyy niin paljon muutakin laadukasta tavaraa, että näiden pienet ongelmat ei mielestäni välttämättä ole rahansa arvoisia.

Omistatko sinä jonkun näistä Frozen Smoothies lakoista? Oletko kokenut samoja ongelmia näiden kanssa kuin mitä minä koin?

2 kommenttia:

  1. Harmi tuo koostumus, sillä sävyt ovat kauniin murrettuja. Mutta toisaalta, ehkä tässä tapauksessa onneksi, sävyt eivät ole mitään uniikkeja, niin voi löytää parempilaatuiset lakat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olen samaa mieltä. Nämä kun kynsillä näyttää ihan perun murretuilta creme-sävyiltä, niin ehdottomasti etsisin samat sävyt toisilta merkeiltä, jolloin koostumuskin toivottavasti olisi bueno :)

      Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...