23.1.2010

Lemppariblogeja

Otsikko on jotenkin tökkivän tuntuinen, voi huoh näitä mun ongelmiani. Mua pyydettiin kertomaan mitä blogeja itse tykkään lueskella ja vaikka tuolta sivupalkista löytyy blogroll, ajattelin nyt tehdä erillisen postauksen vielä ja eritellä vähän tarkemmin niitä omia suosikkeja.

Itselläni on tällä hetkellä bloggerin kautta listoilla 65 blogia, jotka päivittyvät enemmän ja vähemmän aktiivisesti. Omaan hallintapaneliin tulee näistä ilmoitukset ja selailenkin sen listan useampaan kertaan päivässä klikkaillen auki ne postaukset, jotka vaikuttaa mielenkiintoisimmilta.  Suomalaisista blogeista luen yleensä lähes joka postauksen, englanniksi kirjoitetuista taas selailen läpi ja luen vain ne, mitkä kiinostaa. Mitkä blogit on sitten niitä, jotka kaikkein eniten kiinostavat.

Scrangie

Kukaan ei voi väittää, etteikö Scrangien blogi olisi pyhä paikka jokaiselle kynsifriikille. Olen superduperkade Scrangielle hänen kynsistään, jotka on ehkä maailman ihanimmat ja tätä kautta yleensä saan aina kuulla uusimmista kokoelmista ja harrastaa "mä haluan ton ton ja ton, voi ei mulla ei ole rahaa" -virttä itseni kanssa. Joten tuonne kun eksyy selailemaan, pääse leijumaan ensiksi kynsilakkataivaaseen uusien ihanien kokoelmien kanssa ja pian pudota takaisin maanpinnalle tajutessaan, ettei voi ostaa mitään vain pelkästä ostamisen ilosta. Duh.

Ostolakossa

Itse löysin ostolakossa blogin ihan vain muutama päivä sen perustamisen jälkeen ja siitä saakka olen ollut uskollinen lukija. Oma tietouteni kosmetiikan suhteen on mielestäni perushyvää ja tiedän, mitä oma vartaloni ja naamani tarvitsee pysyäkseen kunnossa, mutta sitten jos muut alkaa kyseleen vinkkejä, olenkin vähän enemmän pihalla. Kuitenkin tätä blogia lueskellessa on aivoihin kasautunut hurja määrä tietoa eri tuotteista ja nyt jo uskallan auttaa kavereita kosmetiikkaosastolla ilman, että pelkään seuraavana aamuna joutuvani hirteen toisen naaman muututtua tomaatiksi yön aikana.

Getcha Nails Did

Tämä on englanniksi ja yksi omia suosikkejani. Brooke päivittää usein ja pidän tässä blogissa eniten juuri ihmisläheisyydestä. Harva asia esitetään tavalla "aluslakka on tämä, värilakkaa näin monta kerrosta ja päällyslakkana tämä", vihaan sellaisia postauksia, kun olisi kiva, jos se mielenkiinto keskittyisi johonkin muuhunkin kuin niihin kuviin. Tässä blogissa on juuri sitä ihmisläheisyyttä ja lakat vaihtelee ihan perus drugstore laadusta OPI'hin ja muihin kavereihin. Tosin, ei ole kiva nähdä kuvia esimerkiksi uusista Sally Hansen ihanuuksista, joita ei Suomessa myydä. Ei ne vanhat SH lakat paljon lämmitä, jos juuri on julkaistu joku ah niin ihana lakka jenkeissä.

The Kronicles of a Konad-er

Niin kuin olen jo maininnutkin, itse en ole mikään liian suuri konad fani ja siksi luen aika harvaa blogia, jossa leikitään pääasiassa pelkillä konadeilla. Christy on todella mukavan oloinen ihminen, jonka blogissa on juuri sitä samaa, mistä kerroin edellisenkin blogin kohdalla pitäväni: elämää niiden postausten seassa.

Mon coin à moua

Tämän kanssa harjoitan aina loistavia ranskantaitojani, kunnes vaihdan parin lauseen jälkeen lukemaan englanniksi. Ihanien ihmisten blogejahan on kiva lukea ja voin sanoa, että tämän blogin kirjoittaja vaikuttaa äärimmäisen ihanalta ihmiseltä, jonka kanssa varmasti tulisin toimeen. Tykkään erityisesti siitä, miten tämän blogin puolella näkee erilaisia kynsijuttuja sen sijaan, eikä aina ole kyseessä pelkkä lakkojen swatchailu.

Make me up!

Palataan suomalaisiin. Löydän tämän blogin kirjoittajasta monia asioita, jotka muistuttaa mua siitä, millainen itse olin joskus muutama vuosi sitten. Kyse on siis kosmetiikkaan vasta syvemmin tutustuvasta ihmisestä ja mielestäni tämän blogin idea on ihanan uusi ja uniikki. Enkä nyt siis tarkoita, että ihan normaalit kosmetiikkablogit on yhtään tylsiä tai rivitavaraa, mutta tässä idea on vain ihanan erilainen ja itse pidän kovasti. Moni sanoo mulle esim kynsistäni, ettei ikinä osaisi tehdä jotain juttuja, mitä itse teen, mutta se vaatii vain harjoittelua. Jostain on aina aloitettava juuri niin kuin Verililjapuu on tehnyt.

Sonnela

Tähänkin blogiin mun on omalla tavallaan helppo samaistua. Kirjoitustyyli on mukavaa ja rentoa ja tästä blogissa huomio ei ole pelkästään kynsissä ja kosmetiikassa, vaan ihan every day life tyylillä kirjoitetut tekstit voivat sisältää monia erityyppisiä juttuja. Tässäkin blogissa nautin eniten siitä rentoudesta ja hyvällä tavalla arkisuudesta, mitä tämä sisältää.

Mun tekisi tavallaan mieli listata tähän vielä x-määrä muita blogeja, jotka on tosi ihania ja joita tykkään lukea, mutta en viitsi venyttää listaa liian pitkäksi. Nämä on siis yleensä sellaisia blogeja, joita tulee tsekattua sillonkin kun ei ole aikaa käydä kunnolla läpi listaa, jossa on kaikki blogit.

Olisiko jonkun mielestä muuten helpompi, jos erittelin tuon blogroll-listani kahdeksi, joista toisessa olisi suomeksi päivittyvät ja toisessa ulkomaiset? Niin ja saa vinkata tännekinpäin blogeista, jotka on hyviä, jos sellaisia tulee mieleen.

---

I'm keeping this post only in Finnish. I was asked to mention a few of my favorite blogs and tell more about them. It would've been impossible to include all the blogs that I read in here so I didn't mention all of them. These are just the ones I usually chech even if I'm short on time.


5 kommenttia:

 1. Mä en ole arvannut että ihmisistä voisi olla tylsää jos kuvan alla sanotaan montako kerrosta lakkaa jne. Minusta on hyvä kertoa koska blogi keskittyy kynsiin ja kynsikuviin. Mutta kuulostaa huolestuttavalta kun sanotaan ettei tiedä mitä minun blogista sanoisi ;D
  Itse en halua kertoa itsestä koska en usko että se kiinnostaa ihmisiä ja haluan olla anonyymi.

  VastaaPoista
 2. Thanks for checking out my blog, you're a sweetheart ;)

  VastaaPoista
 3. Charming Nails: pitänee ehkä vähän korjailla sanojani ja sitä, miten asiani ilmaisin. Mä pidän blogistasi ihan hurjasti ja teet erittäin kauniita kynsiä. Eri ihmisillä on eri tavat kirjoittaa ja tietysti kunnioitan muiden anonymiteettiä. On blogeja, joissa todella ei muuta ole kuin kuva ja kuvan alla kaksi riviä tekstiä, ja niitä lähinnä pidän tylsinä. Kirjoitanhan itsekin minkä verran lakkaa kuvissa on, mutta itse en vain osaa sanoa sitä lyhyesti vaan päädyn runoilemaan kaikkea epäolennaista sekaan. En oikein tiennyt mitä blogistasi kirjoittaa, koska olen edelleen ihan tappavan flunssainen ja uskon, että suurin osa suomalaisista jotka lukevat omaa blogiani, tietävät myös sinun blogisi. Niin kuin sanoin, tiedän, että tahdot pitää anonymiteettisi ja blogisi on oikeasti mielenkiintoinen ja yleensä koneen avattuani seikkailenkin sinne ensimmäisenä blogeista.

  chocaddict: well thank you for keeping such a nice blog (:

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit, olen ylpeä että valitsit minut lenppariblogejesi joukkoon! 8]

  VastaaPoista
 5. Kiitti näistä vinkeistä, vaikka osaa seuraankin jo. Kynsikuvista saa uskomattomasti inspiraatiota, vaikka ne olisivat yksinkertaisiakin yhdistelmiä. Itelläki on muuten Ostolakossa blogin myötä paljon enemmän kosmetiikkatietoutta, vaikka luulin jo tietäväni siitä suht paljon.

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...