5.3.2015

Ostoksia kaukaa kotoa

Mun on myönnettävä, että ostopostaukset blogeissa on yleensä mun suosikkeja. Jotenkin vaan tykkään hurjasti katsella lakkapullojen kuvia ja lukea usein syitä siihen, miksi mitkäkin lakat on hankittu. Se on vain kivaa. Yleensä tykkään jukaista omat postaukset aina kuun vaihteessa - no, voisihan tämän vielä kuun vaihteeksi ehkä jollain tasolla lukea - mutta tietoisesti valitsin reissuostosten esittelemisen erikseen. Sisällytin lisäksi tähän muut kosmetiikkaostokset, vaikkei niitä kovin paljoa ole, jos ihmisiä sattuu kiinnostamaan. 

Olin tosiaan viikon verran reissussa New Yorkissa, mitä vähän varjosti sairastelu: kävin nimittäin lävitse melko ärhäkän kurkunpääntulehduksen, jossa kuulemma kuulostin dinosaurukselta ja kylmässä hengittäminen tuntui kuin joku olisi leikannut kurkkua auki tylsällä veitsellä, ja viimeistelin homman vielä flunssalla. Jaksoin onneksi päivittäin kyllä liikkua jonkin verran, etenkin jos pysyttiin sisätiloissa; ja omaksi onnekseni kohde oli itselleni sen verran tuttu, että ei jäänyt sellainen fiilis, että jotain olisi jäänyt näkemättä sairastelun takia. 

Lääkkeiden pehmentämä pää ei tosin ihan aina pysynyt perillä mitä sitä olikaan tullut ostettua aiemmin ja ostin muutaman huulirasvan ja muutaman käsivoiteen. Eiköhän nekin kuitenkin käyttöön mene. Lisäksi lakoissa suosin merkkeinä Essietä ja OPIa. Drugstoreistahan löytyy lukuisia merkkejä, joiden hinnat lähtee aina $0.99 mutta tiedän itseni ja sen, että markettilakat jää yleensä itselläni laatikkoon valitettavasti, joten mielummin maksoin vähän enemmän per pullo ja tiedän, että lakat tulee käyttöön.  


Coat Couture, Sable Collar, Bangle Jangle, Toggle To The Top

Ensimmäinen on uudesta Cashmere Matte kokoelmasta, jonka lakat eivät itseäni pahemmin sytyttäneet. Tämä Coat Couture kuitenkin nappasi, joten sen olin valmis täyteen hintaan ostamaan. Essieillä on hintaa noin $8,50 ainakin New Yorkissa (hinnat voi vaihdella kaupungeittain / osavaltioittain) joten täyteen hintaan en mitään muuta päätynyt ostamaan. En ole kovin suuri Essie fani, joten ne sai jäädä muuten kauppaan. Kolme muuta löysin TJ Maxx nimisestä kaupasta, joka myy edellisten kausien ylijäämätuotteita, ja hinta oli yli puolet halvempi. Sable Collaria olen katsellut jo pidempään, kaksi muuta vain miellyttivät silmää yksinkertaisesti. 


Where's My Blanket, The Glittering Night (Metallic 4 Life), So Elegant, Haven't The Foggiest, I Sao Paulo There

Samaisesta kaupasta nappasin yhteensä 5 OPIa myös mukaan. Näistä hopeista Haven't The Foggiestia lukuunottamatta jokainen näistä lakoista on ollut mulla mielessä jo hetkisen, mutta en vain ole tullut hankkineeksi. Nyt kuitenkin sain kaikki mukavaan 58% alennukseen. (Jos siis osaan matikkaa enää yhtään, koska epäilisin vähän omia laskukaavojani :D) Kaksi viimeistä tuli tuplapakkauksessa, ja koska tuota Brazil kokoelman ruskeaa olen havitellut jo pitkään, ajattelin, että ei sillä niin väliä, jos maksaa noin 7 euroa kahdesta OPIsta vaikka toinen ei himotuslistalla ollutkaan. Ehdin sillä jo lakata, ja saa kyllä ehdottomasti jäädä kokoelmaan, vaikkei olekaan sävy, jota tyypillisesti käytän.

Toinen lakka taas on ensimmäinen mystery OPIni. Parin viime vuoden aikana on käynyt ilmi, että OPI on uudelleennimennyt joitain olemassa olevia lakkasävyjä, ilmeisesti voidakseen myydä niitä, vaikka sopimus yhteistyökumppanin - tässä tapauksessa Nicky Minajin - kanssa on jo päättynyt. Mm Katy Perry, Nicky Minaj, Spiderman ja Shrek kokoelmien lakkoja on löytynyt myynnistä uusilla nimillä varustettuina, eikä OPI "myönnä" näiden olemassaoloa, mutta silti niitä on luotettavilla jälleenmyyjillä myynnissä ihan aitoina lakkoina. Lisää aiheesta voi katsoa tästä postauksesta, jos kiinnostaa. 

Suomessa näihin tuskin tullaankaan törmäämään ja ajattelin, etten koskaan joudu "ottamaan kantaa" asiaan (=ostamaan tai ostamattajättämään), mutta nyt sitten pääsinkin dilemman eteen. Päädyin ostamaan yhden lakan, koska kyseessä oli sävy, jota olen himoinnut pienen ikuisuuden. Vähän outoa toimintaa OPIlta, mutta toisaalta, jos voin saada jo lopetetun lakkasävyn kohtuuhintaan sen nimen vain muututtua, mielummin maksan siitä ja uudesta nimestä kohtuullisesti kuin riistohinnan jossain toisaalla alkuperäisellä nimellä. 


Sorry, I'm Fizzy Today, Just Lanai-ing Around, That's Hula-rious, Suzi Shops & Islang Hops, Hello Hawaii Ya?, Lost My Bikini in Molokini

Ensimmäinen oli muistaakseni toisen päivän ostos, koska en pakannut lakkoja mukaan ja vanhat lakkaukset olivat jo lohkeilleet pahasti ja jotain uutta piti saada kynsille. Nappasin siis nopeasti kaupasta mukaan vain jotain, mitä olin suunnitellut ostavani joskus.

Uudesta Hawaii kokoelmasta taas nappasin viisi kiinnostavinta sävyä mukaani. Olin ajatellut, että kävelen vain kauppaan sisään ja kuun alussa julkaistua Havajia olisi tarjolla joka paikassa. Ja kattia kanssa. Monessa paikassa oli kyllä OPIn standejä, mutta lakkoja tarjolla vain tosi huonosti, mm. Fresh Frog Of Bel-Airia alkuperäisestä joulun 2011 kokoelmasta. Ei missään Hawaiita. Viimeisenä kokonaisena päivänä ajattelin sitten meneväni käymään uusiksi siellä, mistä tuon Fizzyn ostin ajatuksella "noh, siellä oli useampia kivoja sävyjä, kun nyt sitten en yksinkertaisesti niitä kevätkokoelman uutuuksia löytänyt mistään niin ehkä löydän sieltä edes jonkun kivan sävyn vielä". Noh, kun pääsin paikalle, tyttö juuri täytti displayn uusilla lakoilla ja hyökkäsin heti paikalle, kun kaikki oli valmista. Tiesin usemman swatch-videon katsottuani aika tarkkaan mitä haluan ostaa, mutta ajattelin, että livenä mieli voisi muttua. Ei se tosin muuttunut ja nämä viisi lähtivät kotiin mukaani. 


Kiss: Black, White & Silver Glitter, Matte About You, Bonder ja Primetime

Kissin nail art lakat on Orlyn lakkojen lisäksi suosikkejani. Tämä setti ei maksanut muutamaa dollaria enempää ja koska musta ja valkoinen nail art lakkani on ihan finaalissa, ajattelin napata tämän mukaani ennen kuin saan Orlyjä tilattua.

Essien Matte About You taas on suosikkini mattalakoista. Nykyinen Rimmelini toimii vähän silloin kun se sattuu hyvälle tuulelle ja muutenkin se asuu siskoni luona melkein enemmän nykyään kuin omassa laatikossani, joten saatan testamentata sen eteenpäin ja siirtyä tähän vanhaan suosikkiin.

Orlyn Bonderin nappasin mukaan, koska se toimii tosi hyvin omilla kynsilläni. Saa tosin jäädä odottamaan vuoroaan, koska mulla on tällä hetkellä käynnissä operaatio käytä vanhat tuotteesi ennen kuin ostat uusia, tämä pääsee siis käyttöön kunhan olen saanut muutaman muun aluslakan alta pois. Primetimesta taas en ollut aiemmin kuullut, primerit kun yleensä mielletään rakennekynsien kanssa käytettäviksi. Tämä kuitenkin lupaa tasoittaa kynnen ph-tasapainoa ja poistaa öljyjä kynsiltä, jotta lakka pysyisi kynsillä paremmin. Mulla on viimeisen vuoden ollut ongelma lohkeilevien lakkojen kanssa ja tiedän että vika on omissa kynsissäni, ei niinkään lakoissa, joten uteliaisuudesta ostin testiin tämän. 


Sitten niihin muihin ostoksiin:

Maybellinen suomessakin myytävät superpigmenttiset Vivids huulipunat on yksiä suosikkejani silloin kun tykkään, että huomio kiinnittyy huuliin. Okei, olen vuosisadan tylsin meikkaaja noin niin kuin ylipäätään, joten se on yleensä huulet tai ei mitään mihin se huomio kiinnittyy. Näitä löysin noin puolella suomen hinnasta, joten mukaan lähti Fuchsia Flash, Vibrant Mandarin ja Hot Plum. Mulla on näitä pari jo ennestään ja nyt ehkä vähän harmittaa etten ostanut vielä niitä paria sävyä, joita pyörittelin kaupassa. 

Cosmetic Company Outletista taas mukaan tarttui MACin Angel ja Oblivion sekä Translucent puuteri. Musta tuntuu aina Macin tiskillä, että vaihtoehtoja on ihan liikaa valittavaksi, joten päädyn yleensä aina kotiin tyhjin käsin, joten CCO:n pienempi valikoima auttoi tekemään ostopäätöksiä helpommin. 


Bath & Body Workiksista kävin lähinnä hakemassa pari kynttilä matkaan, mutta kassalle löysi myös pieniä superhyväntuoksuisia käsidesejä (5kpl/$5) ja pari minirasvaa + eukalyptus suihkusaippua/vaahto. Jälkimmäisen piti kylvyn muodossa auttaa avaamaan tukkoista nenääni ja kurkkua, mutta eipä meidän kylpyammeessa saanut tulppaa kiinni siten, että siellä olisi voinut kylpeä -.-'' En ole varsinaisesti kylpijä-tyyppiä, joten sinällään ei harmittanut, mutta hemmetti siitä huolimatta :D 


Ecotoolsin puuteri ja poskipunasiveltimet on mulla päivittäisessä käytössä ja olen käyttänyt samoja vuodesta 2009. Vaikka niitä säännöllisesti pesenkin - ja ne ovat säilyneet ihan loistokunnossa - välillä kyseenalaistan niiden hygieenisyyden kaiken tämän ajan jälkeen. Ajattelin siis jäättää vanhukset eläkkeelle ja siirtyä uusiin: sama merkki ja sama malli tosin edelleen mukana. Tuon mattifying siveltimen teknologia ei varsinaisesti avaudu itselleni (miten sivellin voi olla mattaava?) mutta ajattelin ettei testaamisesta voi haittaakaan olla.

Jordanalta taas nappasin sekä nestemäisen rajaustussin, että kajalin, koska etenkin Youtubessa monet niitä kehuu. 


Tässä sitten taas päästään siihen, milloin omat aivoni lakkasivat rekisteröimästä mitä sitä on tullut ostettua. Kaksi Eosin käsirasvaa laukkuihin, hintaa pari dollaria kappaleelta... ihan fiksu hankinta.

Pari Babylipsiä. Mikäs siinä... Vaikka nämä kosteutusteholtaan eivät ole mitään parasta A-luokkaa, mun huulet pysyy pehmoisina näiden avulla. Sitten kunnon rohtumiin on omat eväät. 


Mutta sitten... 6 Eosin huulirasvaa? Jep, ostin kolme, unohdin ostaneeni ne ja ostin toiset kolme... Ainakin ostin eri "makuja"... Oon ottanut nämä pahvipakkauksista pois, mutta jättänyt avaamatta, joten pääsevät laatikkoon odottamaan vuoroaan yhtä lukuunottamatta. Ei näillä onneksi ollu hintaa kuin jotain 2-3 dollarin välillä kappaleelta, vähän siis eri luokkaa kuin suomen kympin ympärillä pyörivä hintalappu. 
Mites sitten käsirasvojen suhteen? Käytän melkein ainoastaan Victoria's Secretin Ultra Moisturizing Hand & Body Lotioneita käsirasvoina ja rakastan näiden tuoksua ja koostumusta. Mutta hei, 6 pulloa + yksi body mist? Aivot on ollet taas selvästi jäähyllä. Kyllä mä sit muistin kun tarkemmin mietin, että nämä on ostettu 5kpl/$30 tarjouksesta siskon kanssa parilla eri kerralla, eli hintaa ei jäänyt kuin $6 per tuote, mutta silti. Juuri kun olen saanut käytettyä edes muutaman käsirasvan pois tässä tuotteidenkäyttöprojektissani. Noh, menkööt nämäkin avaamattomina odottamaan vuoroaan ja pitää pistää vanhat rasvat tehokäyttöön jotta pääsen näihinkin käsiksi. 

Tällaisia asioita siis raahasin matkalaukussani kotiin rapakon takaa. Suurinta osaahan saisi nykyään jo suomesta / suomeen tilattua melko helposti, mutta halvempien hintojen takia tuli hankittua. Niin kuin totesin, yritetään ottaa maaliskuu ja huhtikuu vähän kurinalaisemmin ostosten suhteen. Mitkä oli lukijoiden suosikkeja?

10 kommenttia:

 1. Wau miten ihania ostoksia
  http://eekunelm.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. ja nyt sitten pistetään kukkaron nyörit tiukalle :D

   Poista
 3. Iihania ostoksia!! Varsinki nuo Victoria's Secretin käsirasvat! <3 Jaaa nuo käsidesit on ihan sairaan söpön näkösiä ja tuoksuuki varmaa iha unelmalle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne käsidesit tuoksuu kyllä ihan mahtavalle... ja vs:n rasvat on ihania, nyt niitä on vaan aika pitkän ajan tarpeiksi :D

   Poista
 4. Olipas kivoja ostoksia, voi että kun suomessakin olis bath&body works :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä oon aivan samaa mieltä! Tykkään ihan kympillä kaikista eri BBW:n tuotteista ja tuoksuista ja harmittaa niin, että muistaakseni puolassa on (miksi ihmeessä puolassa???) mutta suomessa ei ole...

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...