31.3.2015

Wait... What? Vesimarmorointia...


Mä vannoin viikko sitten kerrottuani vesimarmorointiyrityksistä, että sitä seuraavaa kertaa voidaan sitten taas odotella vuoden verran. Mitäs sitten kuuluisi tehdä, kun vesimarmorointihammasta alkaa pahasti kolottamaan jo viikon jälkeen ja mieliteko pudotella lakkapisaroita muovikippoon on taas aika suuri. Silloin vesimarmoroidaan! 

Tämän postauksen kanssa voisin lähteä kahdelle eri linjalle, joko "jee jee, mä onnistuin kerrankin ainakin omaa silmää miellyttävällä tasolla" tai sitten "nämä kaikki pienet virheet näissä kynsissä näen". Otan kuitenkin ton ensimmäisen lähestymistavan asiaan, sillä kivempaa on olla tyytyväinen itseensä ja jättää se ylikritisointi ainakin joskus kaapin perälle homehtumaan. 


Syy sille, miksi vesimarmorointi-into alkoi nostaa päätään, on China Glazen Electric Nights kokoelman lakoissa. China Glaze on ensimmäinen main stream -merkki, joka on tuonut omat neon glitter topperit markkinoille tulevaa kesää ajatellen ja niiden kaveriksi samassa kokoelmassa julkaistiin 9 kirkkautta kirkuvaa creme-lakkaa, jotka neoniudestaan huolimatta kuulemma keltaista lukuunottamatta peittää hyvin ilman valkoista pohjalakkaa. 

Jotenkin mystisesti tuo koko kokoelma kotiutui tähän osoitteeseen viikko takaperin ja nähtyäni muutaman vesimarmorointivideon näillä toteutettuna, pakkohan se oli itsekin mennä koittamaan. Kaikki ovat hehkuttaneet viime kuukaudet Pipedream Polishin A Night In Vegas kokoelmaa, jonka pigmenttisen neoncreme-lakat vesimarmoroivat ilmeisesti kuin unelmat. Mä en itseasiassa ole koskaan edes harkinnut noiden lakkojen ostoa, koska A) minä en vesimarmoroi ja B) ainoana ulkomailletoimittavana nettikauppana Edgypolishin kautta tuolle 7 lakan kokoelmalle tulisi tämänhetkisen kurssin mukaan hintaa noin 106 euroa. Sellaiselle ihmiselle, joka vesimarmoroi paljon, voi tuon kokoelman hankkiminen olla ihan fiksuakin, mutta itselleni kelpaa hyvin nämä CG-versiot lakoista. 


Ja mehän sitten marmoroitiin. Hurjan aktiivisena nuorena ihmisenä käytin tähän lauantai-illasta pari tuntia katsoen samalla Downton Abbeyta. Pohjalle tehostamaan värimaailmaa laitoin China Glazen White On White lakan, jonka päälle lähdin marmoroimaan neljällä Electric Nights kokoelman lakalla. Yhden kynnen jälkeen luovutin ajatuksesta saada minkäänlaista itseääntoistavaa kuviota kynsille, vaan annoin mennä vaan testaillen ja virheistä oppien. Missään vaiheessa en kohdannut sitä perinteistä halua heittää vedet seinille ja painua peiton alle mököttämään fiilistä. Kaikki ei mennyt niin kuin strömssössä, mutta suurin osa kuitenkin ja se riitti itselleni ihan hyvin. 


Nämä neljä lakkaa siis marmoroivat paremmin kuin monet muut kokeilemani lakat. Väittäisin, että valkoinen on hyvä pohja näille marmoroinneille, tosin siistiessä saa olla varovainen, ettei kynsinauhojen lähettyviltä siisti liikaa lakkaa, jolloin valkoinen tulee ikävästi esiin. Itsehän onnistuin saamaan valkoista paikoittain esiin. En osaa sanoa, toimisiko esim tämän kokoelman keltainen pohjalakkana, vai vääristäisikö se marmoroinnissa käytettyjä sävyjä, mutta se voisi eliminoida tuon valkoisen terävyyden kynsinauhojen läheisyydestä. 


Jos jotain, niin kirkkaat nämä ainakin on! Mutta juuri sopivan in your face omaan makuuni. 


Vietettyäni päivän marmoroinneissa pelkästään, kaipasin mukaan vähän jotain mustaa tuomaan kontrastia lakkaukseen. Kaivoinkin siis Pueenin 61 laatan eteen, jossa on juuri sopiva kuvio leimaukseen, joka ei peitä liikaa vaan juuri sopivasti. 


Kynsillä:
China Glaze - White on White
China Glaze - Violet-Vibes
China Glaze - Red-Y To Rave
China Glaze - Home Sweet House Music
China Glaze - Daisy Know My Name
Pueen 61 + Konad Black 

Yksi hajamielinen ei tietenkään muistanut ottaa tuohon käytetyt kuvaan kaikkia käytettyjä tuotteita, mutta luotan siihen, että ne tärkeimmät ja kiinnostavimmat tuli ehkä esiteltyä kuitenkin. 

Nyt mieliteko olisi kova iskeä ne kokoelman 5 muuta cremeä testiin marmoroinnin kanssa myöskin. Lähteeköhän mopo keulimaan, jos toisen kerran viikon sisään yrittää onnistua? 

20 kommenttia:

 1. Ihanan kirkkaat värit ja mun silmiin näyttää hyvinkin onnistuneilta! :)
  Näitä kirkkaita marmorointeja katsellessa tulee melkein itsellekin halu taas pitkästä aikaa kokeilla, mutta vain melkein. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) tän pitkästä aikaa positiivisen kokemuksen jälkeen voin sanoa, että kannattaa ehkä koittaa... ainakin melkein :D

   Poista
 2. Vau, onpas upeat! Silmiin sattuu! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :D kirkkaat nämä tosiaan olivat, kamerakin säikähti vähän värejä :D

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Hienosti onnistunut marmorointi, ja mä en ainakaan näe mitään virheitä :) Lopputuloskin on tosi makea leimoineen . Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti Heidi :) ja juu, ne pienet virheet mitkä omiin silmiin osui, on onneksi sellaisia, mitkä peittyi hyvin sen "jes, onnistuin" fiiliksen alle :D

   Poista
 4. Mä tänään keskittymishäiriöisenä (- yövuorot...) kattelin vaan kuvia postauksissa. Tässä postauksessa ihailin jo tuota sun marmorointilakkausta, kunnes alas scrollatessa huomasin ettei se ollutkaan vielä lopputulos, vaan olitkin keksinyt mainion lisäyksen jo onnistuneeseen lakkauksen. Aplodini!! Ensinnäkään mä en itse itse onnistu vesimarmoroinnissa noin hyvin ja toisekseen tuosta olisi helppo myös pilata lakkaus lisäämällä jotain turhaa päälle, mutta nuo mustat kuviot nyt kyllä vain korostaa kivasti marmoroinnin värejä. Wau! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti :)
   mä tosiaan monesti kanssa mietin kun jotkut käyttävät aikaa marmorointiin paljon, ja sitten peittävät koko lakkauksen leimalla/vinyylillä tai jollain muulla, jonka jälkeen jää vähän epäselväksi onko siellä alla marmorointi, liukuvärjäys vai muuten vaan epämääräisiä väriläiskiä...

   Poista
 5. Tosi upeet värit ja hienosti onnistunut toi marmorointi! (:

  VastaaPoista
 6. Vitsi, miten hienot ja keväiset!!!! Ja tosi hauska postaus :D
  Oliko sulla mitään ongelmia vedessä noiden lakkojen kanssa? Mitään värin valumista toiseen jos tumma on vaalean vieressä, tippojen levittymisvaikeuksia, mitään? Jos ei, taidan ostaa koko kokoelman :) Oli niin inspiroiva tää sun marmorointi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti :D
   mä en ainakaan törmännyt mihinkään suurempiin ongelmiin näiden lakkojen kanssa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että mä olen marmoroinut vielä sen verran vähän, etten ehkä osaa katsoa superkriittisesti kaikkia niitä ominaisuuksia, joita paljon vesimarmoroivat osaavat. lakat levisi hyvin veden pinnalle, sen kanssa en törmännyt ongelmiin, eikä värit kyllä valuneet toisiinsa millään tavalla. Mulla oli tässä vierekkäin violetti ja keltainen ja ne kyllä pysyivät ainakin ihan hyvin paikallaan. Kaikin puolin oma kokemukseni oli todella positiivinen näillä, yleensä kun en saa marmoroimalla muuta kuin hermoni kireälle :D
   Suosittelen kurkkaamaan youtubesta sellaisen käyttäjän kuin opal hazlett videot (https://www.youtube.com/watch?v=LU0vtfQ8TT0&spfreload=10) Hänellä on viimeisen kuukauden ajalla useampikin video tän kokoelman lakoilla marmoroituna mikä antaa vielä ehkä vähän tarkempaa ideaa siitä, miten lakat käyttäytyvät vedessä :) Mutta kyllä mä ehdottomasti uskallan suositellan näiden lakkojen ostoa, sen verran hyvin nämä toimivat :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta ja vinkistä!!! Luotan myös sun arvioon: jos vesimarmoroinnissa on ongelmia, ne kyllä huomaa :D :D Taitaa mennä ostoon nämä... :)

   Poista
  3. siinä oot kyllä oikeassa, että ne ongelmat huomaa :D toivottavasti ihastut näihin yhtä paljon kuin minä :)

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...