1.1.2011

Blogista ja bloggaamisesta

Aloitetaan vuosi vähän asiaitoisemmalla postauksella, joka on jo hetken luonnoksissa pyörinyt. Mä en ala enää pistämään lusikkaani soppaan toisten ideoiden kopioimisesta kun siitä niin monessa paikassa on ollut. Sen sijaan haluaisin ihan vähän kirjoittaa tästä blogista, tämän blogn tulevaisuudesta ja kaikesta muusta. Mua välillä ärsyttää suosituissa blogeissa kun bloggaajat kirjoittavat samanlaisia postauksia parin kuukauden välein, mutta ehkä näin, kerran puolessatoista vuodessa, se on ihan oikeuettua, koska pari asiaa mulla on ollut mielessä jo pitkään.

Ensinnäkin, musta on aivan ihanaa, että mun blogilla on ihania lukijoita, ihmisiä jotka jaksaa kommentoida ja joista on kiva kuulla. Mä tykkään mun lukijoistani ihan hirveästi, joten kiitos kaikille siitä. Lisäksi olen onnellinen, että olen saanut vain todella vähän negatiivista palautetta. Voin rehellisesti väittää, että osaan ottaa negatiivisen rakentavan palautteen hyvin vastaan ja usein allekirjoitan osan omista puutteistani tai virheistäni. Kukaan ei ole täydellinen ja hyvä ettei olekaan. Yleensä päädyn vain nauramaan "tää blogi on ihan huono, etkä osaa mitään" -kommenteille. Ja vaikka tuo olisikin yhden ihmisen mielipide, niin tiedän, että jos yksi kommentoi noin, varmasti ruudun takana on monta ihmistä, jotka on sitä mieltä, ettei tää blogi nyt ihan niin huono ole. Joten oikeasti, kiitos kaikille, jotka jaksaa mun jorinoitani lukea.

Samalla kun mun lukijamääräni on kasvanut, olen myös ottanut paljon paineita siitä, millaista sisältöä blogiini tuotan. Yhdessä vaiheessa tajusin oman turhan stressin menevän liian pitkälle ja sen takia olenkin joutunut pitämään taukoa blogista parikin kertaa vuoden aikana. Tämä on itselleni harrastus ja tämän pitää olla myös hauskaa.

Muistan kun jossain vaiheessa postasin useamman pelkän swatch kuvan lakoista peräkkäin, ja sain muutaman kommentin, joiden pääsisältö oli "etkö sä voisi näyttää enemmän koristeluja, etkä vaan tylsiä lakkoja". Tiedän, ettei blogini todellakaan varmasti olisi kenellekään ykköspaikka swatchien löytämiselle ja hyvä vaan, ettei se niin ole. En todellakaan pyri swatchaamaan kaikkia lakkoja suoraan kun saan ne, vaan käyttelen niitä sitä mukaan kun mieli tekee. Siitä huolimatta mä tykkään postailla myös pelkkiä swatch kuvia. Ja kun yhdessä vaiheessa koin, etten voi postata jotain kynsiä blogiin, koska ne on liian tylsät, tiesin menneeni liian pitkälle sen suhteen mitä itseltäni vaadin. Mun mielestä yksinkertaiset lakkaukset on myös kauniit. Mä rakastan kynsien koristelua, mutta aina välillä mulla ei ole aikaa tai minkään laista inspiraatiota siihen hommaa. Välillä elämä vetää eteenpäin sellaisella turbovaihteella, etten ehdi kunnolla edes ajatella kynsiä, mutta silti tämä blogi olisi kiva pitää elossa. Eli siis tässä blogissa tullaan näkemään myös swatcheja, vaikka itse katselen kynsilläni mieluiten edes jonkinlaisia koristeluja.

Ja mitä postauksiin yleensä tulee, mä pyrin pitämään postaukset lähinnä jotenkin kynsiin liittyvinä. Silti en ala ottamaan stressiä siitä, jos postaan välillä jostain muustakin. Itse asetin itselleni aika tiukat rajat siitä, että tämä on kynsiblogi silloin kun alotin, mutta nyt tahdon ehdottomasti työntää niitä rajoja vähän kauemmaksi. Esimerkiksi voin sanoa joulupäivän Super Mario postauksen. Mä olin innoissani kuin lapsi karkkikaupassa siitä pelistä ja halusin blogata siitä. Mitä sitten, vaikka aihe vähän meneekin ohi blogin nimen. Impulsiivisuus on ihan hirveän suuri osa mun omaa persoonaani, enkä ala karsimaan sitä pois. Mä olen ihminen joka jaarittelee, joka kertoo tyhmiä vitsejä ja joka nauraa kuivalle huumorille. Mä en ala linjalle kuva + rivi tekstiä, koska se ei ole osa mua. Mä tykkään eniten niistä blogeista, joissa näkee myös kirjoittajan persoonaa ja mä en ala tätä blogia muuhun suuntaan muuttamaan.

Mä rakastan sitä kun saan palautetta ja kun lukijat kertovat mistä he tykkäävät ja mitä he haluaisivat lukea. Musta on kiva toteuttaa toivepostauksia ja tehdä kaikkea kivaa blogin eteen. Tämän mun koko mielettömän jaarittelun pointti nyt on vain se, että halusin nostaa painot hartioiltani ja selventää vähän ilmaa. Tiedostan itsekin, etten voi kasata kamalaa stressimäärää tästä itselleni.

Blogi siis tulee jatkumaan entisellään, mikään ei muutu. Ainoastaan annan itselleni välillä luvan kirjoitella muustakin kuin kynsistä ilman että postauksen lopussa lukee "anteeksi, mutta halusin vain jakaa tämän teidän kanssa". Tiedän, että suurin osa näistä nyt kirjoittamistani asioista liittyy lähinnä stressiin, jota itse kehitän itselleni typeristä asioista joten näin uuden, alkaneen vuoden kunniaksi yritän päästä niistä eroon. Palaillaan asiaan pian uuden vuoden kynsien kanssa.

ai niin, ja ps. mä tiedostan, että olen ensinnäkin ostellut tosi paljon lakkoja tässä kuussa ja tehnyt ihan liian monta postausta niistä tänne blogiin. Mä itse rakastan muiden ostopostausten lukemista, joten siksi musta on niitä kiva myös kirjoittaa. Lisäksi musta on kiva kertoa ihmisille eri lakoista, joita ihan suomesta on saatavilla, kun täälläkin lakkamarkkinat on vähitellen parantuneet. Musta on kiva näyttää myös pullokuvia juurikin sen takia, etten todellakaan aina swatchaile lakkojani juuri niiden saavuttua, joten jos joku haluaa swatchia jostain lakasta, voi sitä pyytää kun ainakin tietää mitä bloggaajalla on tarjota. Joten ne jatkuvat kyllä. Toivottavasti kuitenkin vähän viisaammalla tahdilla tästä edespäin.

10 kommenttia:

 1. tuohon sun ps. juttuun on että musta on myös todella kiva lukea muiden uusista lakka ostoksista (: Sitä kautta saa jotenkin ilmaiseksi tietoa jostakin lakasta ja näkee sen sävyn paremmin (:

  VastaaPoista
 2. Sun blogia on ollu tosi kiva lukea, jatka siis samaan malliin vaan! =)

  VastaaPoista
 3. ^^ Minustakin on kiva katsella muiden lakkaostoksia ja kerätä niistä itselle listaa lakoista, jotka minunkin on pakko ostaa! :D

  Sinulla on ihana tyyli kirjoittaa, pitkiäkin selityksiäsi jaksaa lukea, joten innolla täällä odotellaan tulevia postauksia! :)

  VastaaPoista
 4. Ööh, ihan ensimmäiseksi on pakko sanoa, että minäkin tykkään kovasti nähdä, mitä muut ovat ostaneet! Eli tosi mielelläni näen juurikin niitä pullokuvia ja luen hehkutusta hyvistä löydöistä :)

  Mutta mua itseäni vaivaa aina se, jos tuntuu, että blogia kirjoitetaan nimenomaan lukijoille ja lukijoiden miellyttämiseksi, koska mun mielestäni blogi on jokaisen kirjoittajan oma juttu, johon kirjoitetaan ihan mitä itse halutaan, eikä sitä mitä muut haluavat.

  Ihan taatusti laitan omaan kynsiblogiinikin kuvia lakkauksista, joissa on vain yhtä kynsilakkaa eikä koristeluja - haluan jo ihan itseänikin varten dokumentoida mahdollisimmat monta erilaista tekemääni lakkausta, vaikka se sitten lukijoista olisi tylsää. Kun kyseessä on minun blogini, minä päätän sen sisällöstä. Jos se on lukijasta tylsää, niin maailmassa on paljon muita blogeja, joita voi seurata :)

  VastaaPoista
 5. keijju: joo, ja musta on kiva myös seurata aina sitä, minkä tyylisiä lakkoja ihmiset ostavat :D

  veeu: kiitos kovasti :D

  Sonne: ihanaa, että ajattelet noin (:

  Papu: osuit kyllä naulan kantaan ja itse myönnän vahingossa lähteneeni sille tielle, missä pyrin miellyttämään ihmisiä mielummin kuin tekemään mitä oma nenä näyttää. Tämän postauksen kirjoittamattomaksi pointiksi varmaan jäisikin se, että teen mitä lystään ja jos muita ei kiinnosta niin ei sitten, juuri niinkuin ystävllisesti onnistuit kiteyttämään. Myönnän kyllä tosin, että kirjoitan myös vähän lukijoille, kertoakseni eri tekniikoista, lakoista ja siitä mitä suosittelen ja mitä kannattaa välttää, joten myönnän, että tämä blogi ei 100% ole pelkkään omaan dokumentointiin, koska sen voisin tehdä noin 10 kertaa vähemmän aikaa vievemmin ottamalla vaan kuvan ja tallentamalla sen koneelle. Kuitenkin juuri niin kuin sanoit, itse kirjoittajana saan päättää sisällöstä, jota blogiini tuotan ja nyt voin taas katsoa puhtaiden lasien läpi maailmaa, kun sain itselleni selväksi tämän kaiken :D

  VastaaPoista
 6. Mä rakastan myös ostospostauksia, ja itekin niitä teen usein :) Sun blogi on hyvä just tälläsenä, jatka samaan malliin vaan !

  VastaaPoista
 7. Blogit ovat inspiroivia - niin myös sun blogisi. Swatch-kuvistakin saa mielikuvituksen lentämään: jahaa, pitäisikö itsekin kaivaa taas hololakat esiin jne. :D

  Itse tykkään lukea blogeja välillä kuin artikkeleita, ja välillä taas kuin kuvakirjoja.

  Eikä ole niin väliä onko swatchit uutuuskokoelmista vai vanhemmista yksittäislakoista. On parempi vain, kun ei joka blogissa ole samat kokoelmat eri sormenpäissä. Perustelee allekirjoittanut myös omaa linjaustaan ;)

  VastaaPoista
 8. H: kiitos kovasti (:

  Doo: toi viimeinen kappaleesi on tosi hyvä pointti. Ja muutenkin itse luen usein ulkomaisia blogeja swatcheja katsellen ja sitte taas suomalaisia vähän tarkemmin juuri siitä syystä, että tarjonta on aika monipuolisempi kuin monissa ulkomaisissa blogeissa, jotka tosiaan esittelevät niitä samoja juttuja

  VastaaPoista
 9. Hienoa, että jatkat samalla mallilla. Tykkään todella paljon rönsyilystä. Ja tykkään lueskella juttujasi aina, kun ehdin. Aina en ehdi kommentoida tai aivoista ei tule vaan mitään järkevää kommentoitavaa ulos, joten olen vähän huono kommentoija. Mutta erittäin innokas lukija.

  VastaaPoista
 10. Vauhtimamma: Mukavaa, että tykkäät lukea. Muistan kyllä nimimerkkisi hyvin, joten kommentoit ihan kivan usein. Pakko myöntää itsekin, että aina ei oikein tiedä mitä muiden postauksiin kommentoisin

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...