9.1.2011

Top 5 Konad plates

Puggie kommentoi eiliseen Konad-postaukseeni näin:

"Kiitos postauksesta! :) Voisitko joskus ajatella kirjoittavasi siitä, mitkä mielestäsi ovat ns. must-have laattoja aloittevalle kynsiharrastajalle? Noita Konadin laattoja kun on niin paljon, ettei oikein tiedä, mistä päästä niitä aloittaisi keräillä... Eli jos saisit valita vaikkapa vain 5 Konadin laattaa, mitkä ne olisivat? :)"

Idea kuulosti heti omaan korvaani kivalta, ja samalla myös sellaiselta, joka aiheuttaisi vääjäämättä kamalan valinnanvaikeuden. Tulin nopeasti siihen tulokseen, että oma top 5 ei olisi ihan samanlainen, kuin mitä aloittelijalle suosittelisin, joten tässä ensiksi aloittelijalle suosituksia ja ehkä jossain vaiheessa tulee sitten ne omat ikuisuuslempparit.

Tätä miettiessäni levitin kaikki omat laattani lattialle ja toijotin niitä itsepäisesti yrittäen päättää mitkä olisivat kaikkein välttämättömimpiä aloittelijalle. Yleisenä valintaperusteena itselleni oli se, että laatoista löytyisi monipuolisesti kuvioita, eikä niin, että valitsisin 5 laattaa, joissa kaikissa on rusetteja. Kuvat on lainattu googlesta, koska uskon näistä olevan enemmän apua kuin itse ottamistani laattakuvista.

1. m53Koska kyllä niitä kukkia pitää edes vähän olla. Suuressa osassa konadin laattoja toistuu kukka + perhos -teema. m53 on mielestäni yks kauneimmista vaihtoehdoista. Tässä kukatkin on vähän monimutkaisemmin kaiverettuja, mutta ei näiden leimaaminen kovin paljon vaikeampaa ole. Muutaman kerran jälkeen oppii kyllä varmasti. 

2. m56


Koska yritin hakea vaihtelua, päätin ottaa mukaan yhden tippi-laatan myös. Valinta päätyin m56 laattaan juuri siksi että yritin jälleen hakea sitä vaihtelevuutta ja tässä on esimerkiksi rusetti, joka sopii varmasti jokaisen kynsille pienuutensa johdosta, sekä söpöjä minisydämiä. Kannattaa muistaa, että tippi-kuvioita ei tarvitse laittaa aina pelkästään kynsien kärkiin vaan niitä voi soveltaa ihan miten tahtoo, sekä pyyhkiä osia kuvioista pois stamperiltä ennen leimaamista, jolloin yksinkertainenkin tippikuvio voi saada ihan uudet ulottuvuudet.

3. m57


Mietin pitkään valitsenko tämän vai jonkun muun koko kynnen Konad-laatan, mutta kun tässä nyt ei olekaan kysymys omista mieltymyksistäni vain mitä aloittelijalle suosittelisin, niin kyllä tämäkin pääsee mukaan. Itse olen täysin rakastunut tuohon fishnet-kuvioon ja nuo pitsi-kuviot tuovat myös monipuolisuutta paljon tähän laattaan. Tietysti moni varmasti tahtoo myös aloittaa noilla leo ja tiikeri-kuoseilla. 


4. m66


Kyllä, olen itsekin rakastunut tähän laattaan, mutta silti väittäisin, että se ei välttämättä olisi hullumpi valinta  aloittelijoillekaan. Tässä on isoja ja moniuloitteisia kuvioita, joista voi napata stamperille vain ihan pieniä osia kasveista, kukista tai perhosesta, mutta tätä voi käyttää myös koko kynnen kuviolle. Uskon, että tämä on yksi Konadin monikäyttöisimmistä laatoista, jolla varmasti jokainen voi saada aikaan erilaisia kynsiä. Siksi valitsin tämän tällekin listalle.

5. m67


Tämä on valitsemistani laatoista ehkä se yksinkertaisin, jossa on kaikkein helpoiten leimattavimmat kuvat. Valitsin tämän siksi, että mielestäni tämä on laattana todella monipuolinen ja inspiroiva. Kiekuralla voi tehdä lumihiutalekynsiä talvimaisemaan, perhonen vie kesämaisemiin, rusetteja voi yhdistää vaikka hääkynsiin ja kukkia ja kiekuroita ties minkälaisiin kynsiin. Tämä ei ole oma suosikkilaattani, mutta uskoisin, että tämä on kuvioiden puolesta yksi Konadin monipuolisimmista myös.

Moni muu suosittelisi aloittelijoille varmasti yksinkertaisimpia laattoja, kuten m2 ja m3, mutta itse uskon, että Konad on kuitenkin melko helppo oppia, jos vain jaksaa hetken näillä leikkiä, joten välttämättä ei tarvitse edes aloittaa niistä miniminikuvioista. Tottakai kannattaa harkita jotain Konadin pienen aloituspaketin ostoa, joiden hinnat pyörivät yleensä 10-20 euron välillä ja ne sisältävät usein 1-2 laattaa, stamperin, scraperin ja 1-3 minikokoista konad-lakkaa. Se voi usein olla turvallinenkin alkuinvestointi, jos jostain syystä Konadit eivät sitten olekaan ihan se sinun juttu. 

- - - 

Yesterday I was asked to write a post about which 5 Konad plates I would recommend for someone who's just starting with Konad. These were my picks. I tried to think about plates that would be the most versatile. I know many of you would probably pick more simple plates like m2 or m3 but I think those are a bit boring in the long run and it's only a little harder to start with the little more complicated designs. 

(Did I use the word versatile right? For some reason I find it to be a hard word to use and I've been dying to figure it out for a while :D)

13 kommenttia:

 1. Hyvä ja hyödyllinen postaus! :)

  Itse jos olisin joutunut saman aiheen äärelle, olisi kaikki 5 laattaa ollut täynnä rusetteja ja muita söpöyksiä, ja sitten olisi ollut pakko valita vielä pari laattaa lisää.. "eiku tää on viel tosi hyvä!" :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä! :) Tuo m57 on tosiaan sellainen laatta, mikä on varmaan melkein jokaisen hankintalistan alkupäässä. En olisi yllättynyt, jos se olisi Konadin kaikkein myydyin laatta (ainakin noita eläinkuvioita näkee joka paikassa niin paljon):) Tuo m66 kiehtoo minuakin kovasti aasialaisuudellaan. Tykkään varsinkin tuosta kirsikankukka-oksasta tai mikä se nyt onkaan...

  Itselläni ei ole vielä yhtään tippi-laattaa (en ole suuri ranskalaisen manin ystävä), mutta tottahan se tosiaan on, että eihän niitä kuvioita pakko ole laittaa aina kynsien kärkiin. Seuraava ostokseni saattaakin olla siis tippi-laatta! :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva postaus, minäkin tahdon tehdä tämmösen! :D

  VastaaPoista
 4. Sanna: joo, mä tuskailin loppuvaiheessa kolmen laatan välillä mikä pääsisi mukaan tähän listaukseen, pohdin, että miltä kuulostaisi top 7, mutta lopulta komensin itseäni päättämään viisi :D

  Puggie: varmaan ainakin suomessa toi m57 on kaikkein myydyin kun muutamassa muotiblogissa tuota leoa on käytetty niin kaikki tietää sen tosi hyvin :D mäkään en ole ranskalaistenmanien ystävä, noi vinotipit on niin paljon enemmän mun juttu. kuitenkin aina välillä tulee noita ihan ranskistippejäkin käytettyä

  Sonne: tee vaan! musta ois kiva tietää muidenkin must laattoja

  VastaaPoista
 5. Hmm, mä olen aina ajatellut, ettei tää homma varmaan onnistu multa, mutta menin nyt sitte tilaamaan ihan perustarvikkeet, että pääsen kokeilemaan. Tosiaan tilasin vaan 2 laattaa, ettei sitten jää turhaan laatikkoon pölyttymään. Nehän voi sitten myydä jollekin toiselle, jos ei omat kokeilut millään onnistu.

  intootje

  VastaaPoista
 6. intootje: mä toivon, että olisin tajunnut kanssa lähteä tollaisesta pienestä määrästä laattoja liikkeelle (: pienellä harjoittelulla oon varma, että opit kyllä rakastamaan konadeja :D

  VastaaPoista
 7. http://www.nail-art-design-euro-discount.org/fi/Nail-art/Konad/Konad-rakennekynsi-Nail-Art-Stamping-muotit-Nailart-Naildesign-Nails-muotti-m14.html

  eikös tuollakin olis ihan kunnollisia konadeja?? mut miten ihmeessä toi hinta voi olla niin halpa?

  VastaaPoista
 8. ^^ tuolla konadit on kyllä ihan aitoja (tai ainakaan en ole kuullut kenenkään niiden aitoutta epäilevän) ja toihan on periaatteessa tukkukauppa ja siksi he pystyy pitämään hinnatkin alhaalla. kuitenkin ainakin suomen piireissä tuolla kaupalla liikkuu vähän epämääräinen maine ja olen kuullut aika monelta ongelmista kaupan kautta minkä takia en ainakaan itse kauppaa suosittelisi

  VastaaPoista
 9. ^ Mä tilasin juurikin tuolta Nail Designilta konadini. Palvelu oli loistavaa, ihan suomeksi, ja tuotteet tuli parissa viikossa ellei vähän alle. (: Tilauskertoja on kuitenkin vain tuo yksi, että en voi varmaksi mitään sanoa.

  Aion kuitenkin itse tilata jatkossakin tuolta, koska on tosiaan todella halpoja ja palvelukin suomeksi. Katsotaan sitten, että jos joskus tulee jotain ongelmia, niin miten siitä sitten jatkan.

  Mutta mullekin oli ihan ehdoton ykköshankinta tuo M57, muut neljä olikin sitten mahdotonta valita, olisin ottanut mielelläni jokaisen. :D

  VastaaPoista
 10. tänää itse tilasin noit konadeja, ja tietenki m57 oli pakko saada! :D haluisin ne leimat yms nyt HETI käyttöön, vaik musta tuntuukin etten opi pitkään aikaa käyttämään, ja menee sitte lakat ekana hukkaan ku tulee rumaa jälkeä :D must niin tuntuu et tuun keräämään noita niiin paljon <3 LOVE IT, ja superhienoja kaikki noi sun tekemät :)

  VastaaPoista
 11. Ano: kyllä sä opit, kunhan kärsivällisesti harjoittelet vaan :D ja näiden keräämiseen jää koukkuun, taidan omistaa tällä hetkellä noin puolet olemassa olevista laatoista ja haluaisin ostaa miljoona lisää, vaikka tiedän jo nyt, että mulla on ihan liikaa laattoja :D

  VastaaPoista
 12. Itselläni tuo m57 on ehdoton aloistus laatta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on kyllä kiva, vaikka välillä pinemmillä kuvioilla onkin helpompi aloittaa

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...