18.12.2010

Aloittelijan kynsilakkapakkaus / Osa 1: kynsitarvikkeet

Tiedän, että youtubessa pyörii paljon Mac starter kit tyylisiä videoita, joissa suositelleen välineitä aloittelevalle meikkaajalle. Mutta entäs sitten lakkaajat? Tässä siis postaus niille, joilla ei ole massiivista kynsilakkavarastoa ja joilta saattaa vielä puuttua muutamia kynsilakkapakin kulmakiviä. Yritin laittaa esille vaihtoehtoja pihistä / panosta -tyylillä, mutta välillä hintaero tuotteille ei jäänyt suuriksi. Erona vain on se, että toisia juttuja joutuisi tilaamaan netistä ja toiset saa halvalla ja paikallisemmin.

Monipuolisia kynsiä tehdäkseen ei oikeasti tarvitse maailman suurinta lakkavarastoa, eikä välttämättä edes vakainta kättä. Tämä saattaa kuulostaa tekopyhältä kun sen omasta suustani päästän, mutta samalla yritän todistaa itselleni, että selviäisin ehkä viidella prosentilla omasta kynsilakkavarastostani.

Tämän piti olla ensiksi yksi iso postaus, mutta tajusin, että asiaa on ihan liikaa, joten jaan tämän kolmeen osaan: Kynsitarvikkeet + aluslakat, värilakat sekä mahdolliset nail art tarvikkeet.

Alus/pääällyslakat


Ensimmäinen asia, joka kannattaa ehdottomasti hankkia, on kirkas lakka. Ei kannata ajatella että "mä nyt vähän koitan ja jos oikeasti innostun kynsistä, voin sitten hankkia myös kirkkaan lakan". Ennen kuin kunnolla innostuu, on kynnet jo kauniisti tahriintuneet ja näyttävät sanalla sanoen mielenkiintoisilta. Mitä tahansa kirkasta lakkaa kannattaa siis aina laittaa kynnelle. Ei ainoastaan aina väri lakan alle vaan myös silloinkin kun et tahdo muuta lakkaa käyttää. Yksikin kerros läpinäkyvää lakkaa suojaa kynnen pintaa kolhuilta ja auttaa kynttä kestämään.

Pihistä: ainakin vielä kesällä paikallisissa Vapaa Valinnoissa myytiin Farmasi merkin kirkasta lakkaa euron pullo. Se on aika pieni hinta tahriintumisen välttämiseltä. Farmasia voisi siis käyttää sekä alus, että päällyslakkana ja bonuksena tämä ei levitä konad tai muita nail art kuvioita.

Panosta: Jos haluaa suoraan panostaa laadukkaisiin lakkoihin, pitäisi valita oikeasti omalle kynnelle sopivat lakat. Erilaisia ridge fillereitä, kynnenkovettajia ja muita aluslakkoja löytyy hurjasti. Omille kynsilleni toimii esim. OPIn Nail Envy, joka maksaa suomessa melkein 30 euroa, mutta netistä, esimerkiksi ebaystä, tätä saa huomattavasti halvemmalla. Tärkeintä olisi löytää se omille kynsille sopivin mömmö, joten kysy ihmeessä, jos tahtoisit kuulla jonkun toisen mielipiteen siitä, mikä saattaisi kynsillesi olla sopivaa.

Panostus kategoriaan menee alaslakan lisäksi hyvä päällyslakka. Itse en lähtisi merta edemmäksi kalaan, vaan menisin vaikka paikalliseen Sokokseen, josta nappaisin mukaan MavaDry pullon. Hintaa 10ml pullolla on jotain kympin tienoilla ja kuivattaa lakat todella nopeasti ja tuo kauniin kiiltävän pinnan lakkaukselle.

Kynsilakanpoistoaine


Toinen kynsilakkapakin ehdoton kulmakivi on kynsilakanpoistoaine. Mä en voi kylliksi painottaa sitä, että älkää ikinä, ikinä repikö kynsiltänne lakkoja pois, vaikka ne lähtisikin laattoina. Puhun kokemuksesta, kyllä. Tämä rikkoo äärimmäisen helposti kynnen päälimmäistä kerrosta, eikä tee hyvää kynsille. Toivon, että joku olisi ollut kertomassa tän mulle vuosia, vuosia sitten.

Pihistä: S-ryhmän kaupoista löytyvä Extran lakanpoistoaine on asetonistaan huolimatta todella loistavaa. Pullo maksaa 1,39e ja on todella hyvää tavaraa.

Panosta: Myöskin ainakin Sokoksilta, Stockkilta ja Anttiloista saatavilla oleva Mavalan vaaleanpunainen erittäin hellävarainen lakanpoistoaine on nappivalinta. Hintaa tällä on muistaakseni 6,90e mutta hellävaraisuudesta on helppo maksaa.

Kynsiviila


Asia mitä mä tahdon painottaa paljon on se, että kynsiä ei saisi viilata metalliviilalla. Metalliviila rikkoo kynnen kerroksia ja edistää liuskottumista. Myöskin kynsileikkurit tekevät hallaa kynnelle samalla tavoin kuin metalliviila. Lasiviila on siis paras mahdollinen keksintö kynsille ja hiekkapaperiversio menee vielä paremman puutteessa.

Pihistä: Halvan hiekkapaperiviilan saa varmaan lähes joka kaupasta maksimissaan parin euron hintaan. Hiekkapaperiviilaa käyttäessä kannattaa muistaa viilata vain yksisuuntaisesti kynnellä eikä edestakais-liikkeillä.

Panosta: Trindin lasiviila on varmasti taivaan lahja maanpinnalle. Olen kokeillut monia lasiviiloja, mutta mikään niistä ei ole tämän ihanuuden arvoinen. Hintaa on suolaiset noin 20 euroa, mutta rehellisesti sanottuna tämä on joka pennin arvoinen. Omani olen omistanut jo yli 1,5 vuotta ja edelleen toimii kuin uusi. Maksaa siis itsensä kyllä nopeasti takaisin.

Kiillotusviila / bufferi


Monilla saattaa olla kynsillä erilaisia uria, joita olisi kiva vähän tasoittaa tai kynsien päälimmäinen kerros saattaa olla värjäytynyt ikävästi. Tälläisiin ongelmiin auttaa killotusviila, joka bufferinakin tunnetaan. Bufferi kuorii kynnen päälimmäistä kerrosta karheimmalla puolellaan (käytä tätä vain noin kerran kuussa, jotta kynsi ei ohene liikaa) ja siloittaa & kiillottaa kynttä muilla pinnoillaan.

Pihistä/panosta: Näissä harvoin laadussa on maailman suurimpia eroja. Esimerkiksi Models Ownin viila Seppälöistä on hyvä ja hintaa sillä muistaakseni on 3,95e. Aina tasaisin väliaijoin tämä on kamppanjatarjouksena Seppälöissä, jolloin kahden Models Own tuotteen ostaja saa viilan kaupan päälle. Myös mm. Kickeissä on hyvä valikoima erilaisia viiloja.

Kynsinauhavoide / -öljy


Kynnen kosteuttaminen on aina tärkeää. Toiset suosivat rasvamaisia tuotteita, toisille taas öljyiset on mieleen. Jokainen saa toimia millä itse tykkää, mutta kynsien kosteutus on tärkeää, sillä kynnen eri levyt pysyvät yhdessä eriliasten öljyjen ja rasvojen avulla. Hyvinvoiva kynsi myös kestää taipuisana kolhuja ilman, että se katkeaa helposti. Vahvat, mutta joustavat kynnet ovat siis usein terveimmät ja kestävimmät.

Pihistä: Käytä kynsien kosteutukseen paksua rasvaa, jota varmasti jokaisen kotoa kyllä löytyy jonkinlaista. Ei välttämättä tarvitse liikaa stressata tämän kanssa.

Panosta: Jos haluaa panostaa kynsinauhaöljyyn, esimerkiksi OPIn Avoplex öljy on hyvää. Tästäkin saa pulittaa suolaisen hinnan suomen kaupoissa, mutta esimerkiksi Ebaystä saa halvemmalla. Omani ostin lentokentältä ostaessani Avoplex/Nail Envy duon muistaakseni noin kympillä. Jos näkee näitä duoja vaikka ebayssä, niin voin suositella lämpimästi. Tällöin Nail Envy vahvistaa kynttä ja Avoplex pitää huolta kosteudesta.

Jos siis tahdot säästää rahassa, perus hoitotarvikkeet saat reilulla seitsämällä eurolla, riippuen tietenkin ostopaikasta. Osa tarvikkeista monelta varmasti löytyykin jo kotoa.

Jos taas tiedät nauttivasi kynsien laitosta ja haluat panostaa välineisiin, voi perustarvikeisiin käyttää jopa 50 euroa rahaa. Itselläni tuntuu kaikki omat tarvikkeet olevan tuolta panostamisen puolelta, mutta ne ovat ostettu pidemmän ajan kuluessa. Itsekin lähdin ensiksi liikkeelle noista halvemmista versioista ja siirryin myöhemmin innon kasvaessa hiljalleen kalliimpiin vastineisiin, jotka usein ajavat asiansa hiukan tehokkaammin.

14 kommenttia:

 1. Tää oli tosi mielenkiintosta luettavaa:)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus :) mm. ebaystä löytyy kaikkea tosi halvalla, ihan merkkituotteitakin. Vinkkinä, jos joku alkaa miettiä ostopaikkoja. Maalla kun asun, oon tottunu tilaamaan suurimman osan tuotteista. Lähikaupungin Sokoksellakin valikoima on tosi pieni.

  Heh, tässä viikolla revin piiiitkästä aikaa lakkoja irti. Olin koulussa ja sit yhestä lähti ja oli tylsää ja revin kaikki. Huomas kyllä heti, että ei ois kannattanu, mutta tulipa tehtyä...On se kyllä aika kivaa xD

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä, oli paljon apua (: Enpäs oo koskaan tiennyt että ei saa metalliviilaa käyttää! Oon ihmetellykkin että miks mun kynnet liuskottuu.. Kiitos ihan kauheen paljon!

  VastaaPoista
 4. tosi hyvää juttua! tällä voisikin päästä alkuun, kun jotenkin aina haluisin laittaa kynsiä, mutten ihan tiedä mistä aloittaa :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvää tietoa, hyvä postaus:)) Kiitos:D

  VastaaPoista
 6. itsellä oli tuota farmasia joskus aikoinaan kun oli köyhä kausi menossa ja alus/päälyslakat loppu niin piti johonkin halvempaan turvautua... Voin sanoa että haisi aika.... mielenkiintoiselle:D

  VastaaPoista
 7. mmeri: mukava että tykkäsit (:

  norppa: totta, ebay on aika unelma. yritin tätä kirjoittaessani miettiä nuorempiakin lukijoita joilla ei välttämättä ole mahdollisuutta netistä tilata. Mutta olet oikeassa, netistä tilaaminen tekee kyllä kaikesta halvempaa... ja joo, kyllä mäkin välillä revin kun en voi vastustaa jos lohkeilee... ja sitten kiroan itseni tunnin päästä :D

  ano: musta on ihana, että tää auttoi jotain kun pelkäsin vähän toisin :D ja juu, kannattaa vaihtaa se metalliviila toiseen ja huolehtia kynsien kosteudesta niin toivottavasti auttaa. tosin kyllä munkin kynnet liuskottuu vaikka olevinaan niitä yritän hoitaa

  ano2: kiva että auttoi (:

  KarzU: kiitos itsellesi (:

  keijju: mun piti oikein käydä testaamassa miltä toi haisee kun en oo ite ikinä kiinnittänyt erityisesti siihen huomiota. Vähän kummaa joo, mutta ilmeisesti olen tuhonnut hajuaistini näiden lakkojen kanssa kun mitenkään erikoisen mielenkiintoiselle ei ainakaan oma pulloni haissut

  VastaaPoista
 8. olin tänään ostelemassa kynsilakkoja ja päädyin ostamaan kolme trindin kynsilakkaa. Yksi niistä oli care repair, auttaako se tosiaan kynsiä kasvamaan va vahvistumaan.. ? (: pikaista vastausta odotellen (= !!!!

  VastaaPoista
 9. tarkoititko nail repairia? mutta siis se aine kyllä toimii kynsille hyvin, mutta kannattaa muistaa että se aine vaikuttaa kynteen vahvistaen sitä jo olemassaolevaa kynttä aineillaan ja pitää sitä kovana, se ei vaikuta siihen millaisena kynsi kasvaa (:

  VastaaPoista
 10. mun kynnet on tosi huonot ku lakkailen niitä niin usein ja poistelen lakat mahdollisesti jo samana viikkona! :D miten sun kynnet pysyy noin hyvässä kunnossa!? (= ja miten voin "korjata" omani? :D

  VastaaPoista
 11. HELP: millä tavalla kyntesi tuntuu olevan heikot? katkeileeko ne helposti, onko ne vain ohuet vai missä se heikkous näkyy? yleensä suosittelen ihmisille joilla on pehmeät, taipuisat kynnet kovettavaa lakkaa (esim Trindin nail repair) ja sen kaveriksi käytettäväksi hyvää kynsiöljyä. Tällöin nail repair kovettaa kynttä ja öljy pitää huolen kynnen elastisuudesta, jos kynsi vahingossa taittuu. tietysti kannattaa myös pitää huolta että saa tarpeeksi kalkkia, kalsiumia ja muita vitamiineja jotka auttavat kynnen kasvussa. mä käytän kynsilakanpoistoainetta melkein päivittäin, mutta pidän huolen siitä, että käytän hellävaraisempaa ainetta (yleensä ilman asetonia, koska asetoni kuivuttaa kynttä) ja viilaan kynnet lasiviilalla, lisäksi käytän juuri kynnenkovettajaa ja toivon, että kynnet kestää

  VastaaPoista
 12. Kiitos näistä! Oli tosi hyödyllisiä (siis nuo kaikki perustieto jutut). (:

  Ja laitan tähän samaan kommenttiin kiitokset myös noista nettikauppojen vertailuista, löysin niistä ihan uuden kaupan itselleni.

  VastaaPoista
 13. Onko konadin aluslakka hyvää laadultaan?

  VastaaPoista
 14. Sanni: en ole itse testannut omille kynsille koskaan, mutta olen kyllä kuullut hyviä juttuja siitä, joten varmasti olisi ihan hyvä ostos

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...