19.12.2010

Aloittelijan kynsilakkapakkaus / Osa 2: värilakat

Kynsilakoissa on sellainen kiva puoli, että niitä voi sekoittaa ilman, että tapahtuu mitään kauheuksia. Ei siis tarvitse pelätä, että kyntesi syöpyvät kokonaan kauas pois, jos uskallat sekoitella muutamaa omistamaasi lakkaa ja tehdä omia kauniita värikomboja.

Tämän mukavan ominaisuuden ansiosta ihminen selviäisi siis helposti muutamalla perusvärillä lakkojen kanssa. Kun lakoista sekoitetaan uusia väricomboja, kutsutaan saatua tulosta frankeniksi. Tämän voi tehdä sekoittamalla lakkoja pullossa, jolloin saadaa kokonainen pullo lakkaa tai ihan vain sekoittamalla esimerkiksi cd-levyn kannen päällä lakkoja sen verran, että saadaan kynnet kerran lakattua. Jos lakkoja sekoittaa pullossa, ei kannata täyttää pulloa ihan pintaan saakka ennen sekoittamista. Täysi pullo on vaikeampi saada kokonaan sekaisin ja täydessä pullossa paine voi kasvaa, mahdollisesti jopa rikkoen lasipullon. Joten paras vinkki on täyttää pullo maksimissaan noin 3/4 täyteen ja kun sekoitat lakkoja, ravistele ensiksi hetki, avaa sitten pullo ja sekoita siveltimellä vähän, sen jälkeen sulje taas pullo ja ravistele. Ja toista tätä tietenkin kunnes lakka on kunnolla sekaisin.

Muutamalla lakalla voi siis päästä jo pitkälle, jos on valmis kokeilemaan uusia yhdistelmiä sekoittamalla lakkoja. Mitä peruslakkoja sitten suosittelisin jokaisen lakkapakkiin?

Musta


Tiedän monta ihmistä, jotka vierastavat mustaa lakkaa todella paljon. Itse en selviäisi varmaan viikkoakaan ilman mustia lakkojani. Mä itse rakastan mustaa myös koko kynnellä, mutta monelle muulle se saattaa olla vain koristeluun yms. käytettävä lakka. Musta on kuitenkin kaunista kaikenlaisissa nail art kokeiluissa ja esimerkiksi mustat ranskalaisen manikyyrin tipit tai vinomanikyyrin tipit on todella kauniit ja huolitellun näköiset.

Pihistä: Mustaa lakkaa ostaessa kannattaa huomioida, että ostaa kyllin paksun lakan, jota voi sitten helposti käyttää esimerkiksi erilaisissa nail art kuvioissa. Wild & Crazyn musta lakka on ainakin omien kokemusteni mukaan hyvää ja hintansa arvoista tavaraa. Wild & Crazyä saa Seppälöistä hintaan 2,95.

Panosta: Tällä kertaa mun panosta-lakkakaan ei ole hinnalla pilattu. Ainoa ero on vain se, että tätä pitäisi tilaa netistä. All time suosikkimustani on Sinful Colorsin Black on Black, jota saa mm. Cherryculture nettikaupasta. Hintana 2 dollaria plus postikulut on aika vähän oikeasti todella hyvästä mustasta lakasta.

Valkoinen


Musta lakan ohella, valkoinen on mielestäni todella olennainen osa jokaisen lakkaajan varastoja. Samoin kuin mustan kanssa, valkoista ei välttämättä koko kynnellä niin usein käytetä, mutta esimerkiksi ranskis-tippeihin ja nail art juttuihin valkoinen on juuri oikea veto. Tällä myös pystyy vaalentamaan kätevästi minkä tahansa lakan sävyä ja synnyttämään esimerkiksi pastelli-lakkoja. Myös jos omistat lakkoja, jotka ovat liian läpikkultavia yksin käytettäviksi, kerros valkoista alla tekee usein ihmeitä.

Pihistä: Wild & Crazyllä on tähänkin hätään loistava vaihtoehto. Valkoinen Montana on monen lakkailijan ehdoton suosikki. Omaksi ongelmakseni on osoittautunut se, että tämä on vähän liiankin suosittu kun omasta lähiseppälästä tämä tuntuu aina olevan loppu enkä meenaa saada tätä mistään. Hintaa tälläkin 2,95e

Panosta: Ainut kunnon paksu, mutta loistava valkoinen lakka, joka tuli mieleeni on Sally Hanssenin White On, joka on sarjaa, jota suomessa ei myydä. En ole ihan varma myydäänkö Anttiloissa Instra Dri sarjassa valkoista lakkaa (ainakin siihen sarjaan kuuluu sellainen), joten jos myydään se voisi olla hyvä vaihtoehto noin 10 euron hinnallaan. China Glazen White On White on oma luottovalkoiseni, mutta tämä on sen verran ohutta, että tällä ei esim nail artia tehdä. Color Clubin French White on kuulemani mukaan yksi parhaista valkoisista. Tätä saa ainakin ulkomaisista verkkokaupoista.

Punainen

Klassinen punainen on mielestäni kanssa yksi kynsilakkalaatikon kulmakivistä. Punaiset kynnet luettaan eleganteiksi ja klassisiksi. Punaisen sävyjä tosin on monia ja kannattaa valita tarkasti kun hiukan vääränsävyisellä punaisellakin voi helposti mennä pieleen.

Pihistä: Musta alkaa vähitellen tuntumaan, että olen kävelevä Wild & Crazy mainos näiden suositusteni kanssa, koska suosittelen taas samaa :D Colorado Springs on mielestäni todella kaunis punainen sävy, joka on juuri oikean punainen ainakin omalle ihonsävylleni.

Panosta: Oma suosikkipunaisena on China Glazen Salsa niminen lakka. En ole ihan varma saako tätä Kickseistä, jos saa niin hinta on 9.90e. Jos taas ei, niin tämä kuuluu China Glazen perusvalikoimaan, joten ainakin netistä pitäisi helposti löytyä.

Helmiäislakka


Cremelakkoihin saa mukavaa piristystä lisäämällä erilaisia helmiäislakkoja niiden päälle tai sekaan. Toisissä helmiäislakoissa saattaa olla duochrome efektiä, joka näkyy vasta tumman lakan päälle kerrostettaessa. Toiset taas lisäävät nättiä huurteisuutta lakkoihin. Kannattaa kokeilla kerrostamalla ja creme-lakkoihin sekoittaen.

Pihistä: Tää on viimeinen, mä lupaan. Wild & Crazyllä on kaunis helmiäislakka myös. En omista sitä (vielä) joten en ihan varmaksi muista nimeä, mutta tätä on yleensä aina Seppälöissä tarjolla.

Panosta: oma rakkain helmiäislakkani on OPI:lta. Happy Anniversary nimeä kantava vaalea helmiäislakka on oma suosikkini. Tätä tiedän myytävän ihan Suomessakin hintaan 15,90, mutta mielummin itse tiaisin ulkomailta, jolloin tälle varmaan jäisi hintaa jotain kuuden euron pintaan.

Ranskalaisen manikyyrin lakka


Itse en henkilökohtaisesti käytä minkäänlaisia ranskalaisen manikyyrin nudelakkoja. Mun kynnet ovat sen verran epätahriintuneet, että pystyn vetämään ihan hyvin ilman nudelakkojakin. Ihan siitäkin syystä, että ne eivät ole yhtään mua. Musta on jopa aika rumaa iskeä kynnelle epämääräistä maidonvaaleaa lakkaa kun usein toteutus ei ole kovin hyvä. Oikein toteutettuna nämä lakat voivat olla nättejäkin, mutta itselläni ei ole koskaan ollut tarvetta siihen. Omistan muutaman nudelakan, mutta käytän niitä äärimmäisen harvoin.

Pihistä: No niin kuin edeltä ehkä huomaakin, itse suosittelisin vain unohtamaan sen nudelakan, mutta jos jotain tahtoo hankkia niin esimerkiksi H&M:llä taitaa olla kokonainen ranskissetti 2,95e hintaan.

Panosta: Essie on tunnettu jos jonkinlaisista nudelakoistaan, joista varmasti jokainen voi löytää omansa. Essietä voi tilata useista nettikaupoista ja hinta pyörii usein 8 dollarin paikkeilla.

Muut värilakat


Näiden klassisten sävyjen lisäksi kannattaa ostaa sellaisia lakkoja jotka ovat omaan mieleen (duh, ymmärrä kyllä tämän lauseen typeryyden :D). Itseäni miellyttää ainakin vihreän, turkoosin ja keltaisen sävyt. Ja monille pinkit ja vaaleanpunaiset on aina must sävyjä. Ylipäätään omasta mielestäni kannattaa kasata sellainen lakkahylly, jolta löytyy vaihtoehtoja niin sävyissä kuin viimeistelyissäkin.

Pihistä: Nykyään Suomestakin saa ihan kivoja lakkoja kohtuu hinnoin. Niin kuin ehkä tämän postauksen pohjalta tuli selväksi, Wild & Crazy valmistaa mielestäni todella kivoja lakkoja, jotka ovat hinta-laatu suhteeltaan aivan loistavia. Myös seppälöissä myytävät Models Ownin lakat on todella kauniita ja heiltä löytyy vähän jännempiäkin sävyjä valikoimista. Merkki jota en taas suosittelisi on Mavala, jossa mielestäni on todella kaamea hinta pieneen pulloon ja melko kehnoon laatuun verrattuna.

Panosta: Nettikaupat on oikeasti kynsilakkailijan unelmapaikkoja. Tein juuri nopean laskutoimituksen Transdesignin sivuilla, josta 9 China Glazen lakkaa saisi postikuluineen Suomeen ja hintaa jäi 35 euroa. Yhdeksän todella laadukasta lakkaa tuohon hintaan on mielestäni todella hyvä diili. Jos siis haluaa panostaa lakkoihinsa suosittelisin merkkeinä ainakin China Glazea, OPIa, Color Clubia, Nfu Oh:ta, Essietä ja Zoyaa.

Ihminen ei siis todellakaan tarvitse samanlaista sairaanloista kynsilakkokokoelmaa kuin mikä itselläni on, vaan panostamalla esimerkiksi pariinkin kymmeneen itselle rakkaaseen lakkaan, voi kokoelma olla jo todella kaunis ja vakuuttava, jolla saa ihmeitä aikaa. Itse todella tykkäänkin lukea sellaisia blogeja, joissa lakkakokoelma ei ole maailman suurin, mutta jossa sitä sovelletaan monipuolisesti.

6 kommenttia:

 1. Ah, onneks taas joku joka ei tykkää Mavalan värilakoista. Ne tuntuu olevan niin suosittuja.. Mulla Mavalan lakka pysyy max 20h kynnellä ja sit repeää pahasti. Pullo on myöskin pieni ja korkit jumittuu kiinni, vaikka säilyttää pystyasennossa. (onneks on silikoonilaput, mut silti)

  VastaaPoista
 2. En mäkään tajua miksi jotkut tykkää mavalasta. Ainut Mavalan hyvä tuote, on Mavalan pikakuivattaja.

  VastaaPoista
 3. Musta Mavala on semmonen ihan ok, jota ostan kyllä vain tarjouksista. Lempparivärejtä ostan yleenä suosiolla isomma pullot ja muutenkin Mavalalla on aika tylsiä värejä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas:DD Itsekkin suosin Wild&Crazy lakkoja, lempparini on vahva ja kirkas vihreä, muttta se on silti tumma:'DD En muista nimeä.

  VastaaPoista
 5. Itsekkään en enää löydä lähi-Seppälästä Montanaa, perkule! :( Enkä tykkää Mavalastakaan.. :

  VastaaPoista
 6. Laura: joo, mä en ymmärrä sitä mavala-hypeä, mikä monissa blogeissa on aina meneillään. ne on aika kamalia lakkoja, joia kyllä välttelen viimeiseen saakka

  elisa: joo, mä tykkään myös siitä toisesta kynsilakanpoistoaineesta ja kynsilakanohennusaineesta, mutta värilakkojen kohdalla pysyn mielelläni mahdollisimman kaukana mavalasta

  norppa: kyllähän niillä aina välillä on ihan jänniäkin värejä joo, musta vaan tuntuu välillä, että jos saisi samalla hintaa laadukkaampaakin niin miksi tyytyä mavalaan (:

  KarzU: saatan tietää mitä tarkoitat, itsekin olen tainnut sitä lakkaa joskus himoita

  Sonne: mä löysin tänään Montanan! ja sen musta mikä on kanssa aina ollut loppu ja en tajua miten joku voi innostua näin ihan vaan mustan ja valkoisen lakan ostamisesta :D

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...