16.12.2010

Kynsilakanpoistoainevertailu!

Varmaan aika monen ensimmäiset kynsilakkakokeilut on poistettu Miramen sinisellä kynsilakanpoistoaineella, jota ainakin oman äitini ja kavereiden äitien kaapeista löytyi. Jotkut ihmiset vannovat vain ja ainoastaan tietyn aineen nimiin, toiset taas käyttävät sitä halvinta, mikä kaupasta löytyy kun muistaa lakanpoistoaineen olevan lopussa. Itse en oikein enää tiedä mihin kategoriaan itseni luokittelisin, mutta tässä kuitenkin kokemuksiani omista suosikkipoistoaineista. Jos olisin jenkeissä edelleen, voisin kirjoittaa maailman ihanimmasta ja hellävaraisimmasta poistoaineesta, joka tuoksui erittäin hyvälle. En todellakaan osaa lukea incejä sen enempää kuin että acetonin sieltä erotan, joten liian syvällisesti tässä ei mennä ainesosiin.

Asetonittomat


Maybelline - Vihreä


Tätä ainetta olen käyttänyt ehkä eniten pulloja. Ostan yleensä aina tätä 3+1 päiviltä tai Sokoksen joulualeista, jolloin hintaa on yleensä 4,5e. Normaalisti tämän hinta kai liikkuu jossain 6 euron tienoilla. Haluaisin tosin välillä kysyä itseltäni, miksi ihmeessä olen käyttänyt tätä niin paljon, koska tämä ei ole kovin kummoinen.

Ensinnäkin haju. Asetonittomat poistoaineet haisee usein aika voimakkaille muutenkin, mutta tämän haju muistuttaa mielestäni partaveden ja kynsilakanpoistoaineen sekoitusta. Hajua, minkä voi kokea jossain pahimmassa teinilapsia omaavan perheen kodissa, muttei toivottavasti muuten. Hyi mikä haju.

Poistoaine on asetonitonta ja mielestäni ihan miellyttävän hellävaraistakin. Ei tunnu kuivattavan kynsiä, mutta jää aika ok poistoaineeksi, josta ei paljon ole plus tai miinuspuolia sanottavina.

Mavalan vaaleanpunainen
Ainakin Anttiloista, Sokoksilta ja useimmista prismoista saatavilla oleva Mavalan kynsilakanpoistoaine on oma suosikkini. Hintaa tahtoisin sanoa tällä olevan 6,90e / pullo, mutta vannomaan en mene. Itse ostin tätä monta pulloa kun tämä oli kanta-asiakastarjouksessa sokoksissa ja nyt varastossa on onneksi pari pulloa.

Tämä on todella miellyttävän hellävarainen poistoaine, joka ei mielestäni kuivata kynsiä lainkaan. Tämä poistaa lakat nopeasti, mutta hellävaraisesti ja pidän tästä todella paljon. Tähän on lisätty mukaan vähän joitain öljyjä, jotka ilmeisesti toivottavasti hoitavat kynttä edes vähän. Miellyttävää on kuitenkin se, että tästä ei jää lainkaan öljyinen tunne kynsille.

Haju nyt ei ole mitään impattavaa sorttia niin kuin ei kynsilakanpoistoaineissa yleensäkään, mutta ei se myöskään ole liian pistävä ja dominoiva. Tätä suosittelisin kavereillekin.

Dependin vihreä
Monet pitävät tätä ympäristöystävällistä poistoainetta markkinoiden hellävaraisimpana ja en yhtään epäile puheita, tämä todella on hellävarainen.

Tämäkin haisee, mutta huomattavasti erilaisemmalle kuin muut poistoaineet. Hajua kyllä sietää, mutta se on lähinnä kummallinen. Ei lainkaan kynsilakanpoistoainemainen.

Tämä poistoaine sisältää paljon hoitavia öljyjä, joiden tarkoituksena on myös liuottaa kynsilakka pois kynneltä hellävaraisesti. Tällä hintaa on isolla pullolla muistaakseni jotain 8-10 euron pintaan ja tämä on todella riittoisaa. Mulla iso pullo on kestänyt jo varmaan lähemmäs vuoden, mutta käytän sitä aika harvoin.

Tämän kanssa kannattaa ottaa huomioon, että tällä lakkojen poistaminen kestää vähän normaalia kauemmin, mutta hellävaraisuutensa ansiosta kannattaa odotella tämän kanssa ne hetket. Tosin vaikka lakkojen poisto kestää, ei tämä haihdu vanulapusta samalla tavalla kuin moni muu poistoaine, joten samalla vanulapulla voi työskennellä pidempään. Jos siis sinulla on helposti liuskottuvat ja lohkeilevat kynnet, tätä kannattaa harkita.

Cien poistoaine Lidleistä
Tämä on asetonittomat kategorian halvin poistoaine, olisiko hinta 1,29e luokkaa.

Tässä tosiaan ei ole asetonia, mutten tiedä loppujen liuottimien parhaudesta kynsille. Tämä on selvästi vähän enemmän kuivattava kuin muut poistoaineet. Kyseessä ei siis ole yhtä hellävarainen aine kuin muut, mutta pahimpia asetonipommeja parempi vaihtoehto.

Tykkään pitää tätä ainetta aina kaapissa messissä, kun tämä on aika yleispätevä, jota voi käyttää moneen hommaa. Käytän tätä mielellään myös niiden lakkojen kanssa, jotka ovat poistamisen suhteen vähän itsepäisempiä, koska tämä on kuitenkin vähän tujumpaa.

Suurin haittapuoli tässäkin on haju. Hyi pirulainen kuinka pahalle huone löyhkääkään tämän käytön jälkeen.

Jos siis joutuu shoppaamaan opiskelijabudjetilla tai muuten vain ei ole valmis pistämään lakanpoistoaineeseen yli viittä euroa, kannattaa tätä koittaa.

Asetonilliset


Extra
Hintaa tällä löytyy 1,39 ja oma suosikkini asetonillisista poistoaineista. Nappasin tämän kaupassa käydessäni mukaan kun muistin konadeille omistetun poistoaineeni olevan lopussa. En kuitenkaan huomannut pullossa isolla lukevaa tekstiä "sisältää suojaöljyä". Eli tätä ei siis voi käyttää konadien kanssa. Mitä mä sitten teen pullollisella kynislakanpoistoainetta, jota en tykkäis käyttää mihinkään?

Pullo pyöri mun pöydillä pitkään kunnes yksi ilta tahdoin poistaa lakat ja en jaksanut raahautua etsimään muuta poistoainetta ja koitin tätä. Kokeilua seurasi järkytys. Minä, joka en ollut pariin vuoteen kuvitellutkaan pistäväni asetonipitoista poistoainetta kynsilleni, pidinkin tästä hankinnasta. Ja pidin ihan kunnolla.

Tässä todella on öljyä, joka jättää mukavan kevyesti öljytyn pinnan kynnelle poistettuani lakat, eli öljy kumoaa asetonin kuivattavaa vaikutusta. Tietysti kynnet pitää tämän jälkeen pestä ja öljytä uudelleen, mutta silti tämä kynsilakanpoistoaine on todella mukavaa. Poistaa lakat nopeasti ja jättää jälkeensä öljytyn tunteen.

Tätä tulee varmasti löytymään aina kaapistani ja tulen tätä myös paljon käyttämään. Suosittelen siis lämpimästi.

Pinkki epämääräinen / Mikä tahansa muu asetonillinen halpis


(Mun pullo on hukassa, mutta kyseessä on vapaa valinta / tokmanni / yms ketjuista saatavilla oleva pinkki iso pullo (250ml) joka maksoi euron)


Ostin tämän ison pullon eurolla vapaa valinnasta ajatuksena käyttää tätä varpaan kynsille, kun niille kyllä saattoi käyttää asetonia. Nopeasti tämä päätyi konad aineeksi ja muutamat pahimmat glitterhirviöt olen tällä myös poistanut.

Tämä on todella tehokasta ja poistaa lakat supernopeasti. Olettaisin tämän sisältävän paljon asetonia ja siten olevan myös melko todella kuivattava. En suositteli käyttämään tätä päivittäin kynsille, mutta esimerkiksi konadien kanssa tämä on loistava.

-

Normaalilla ihmisellä tuskin lojuu kuutta eri poistoainetta aktiivisesti nurkissa, mutta mä tykkään käyttää vähitellen kaikkia, olen kokenut sen omille kynsilleni parhaaksi vaihtoehdoksi, koska siten kynnet ei totu/ärry liikaa tiettyen aineiden tietyistä ainesosista.

Ennen suostuin tosiaan käyttämään pelkkiä asetonittomia lakanpoistaneita ja annoin kunnon saarnan kaikille kavereille asetonin kuivattavista vaikutuksista, mutta nyt kantani on vähän muuttunut. Asetonissa on tottakai omat hyvät puolensa, se liuottaa lakat nimittäin todella nopeasti pois. Nykyään melkein suosittelen jopa puhdasta asetonia, jos poistaa lakkoja noin kerran viikossa, koska se saa lakan nopeasti pois. Asetonillisen poistoaineen käytön jälkeen pitää tottakai käyttää aina kynsiöljyjä ja rasvoja, mutta niitä nyt pitäisi käyttää muutenkin.

Lakkoja poistettaessa kannattaa myös muistaa se, että hankaaminen ei ole hyväksy kynnelle, vaan olisi parempi painaa vanulappua kynttä vasten ja odottaa lakan liukenemista. Pieni hankaaminen ei tietenkään haittaa, mutta kynnen pinta vahingoittuu, jos sitä hankaa liikaa.

Nyt kun olen kertonut sen, miten kynsiä pitäisi kohdella, voin vielä kumota omat sääntöni sanomalla, että kyllä mäkin hankaan välillä sillä vanulapulla kynsiä iloisesti ja en öljyä ollenkaan niin usein kuin kannattaisi. Vaikka rakastan kynsiäni, jaksan ajatella, että ne kyllä selviää ja sitten on oma vikani kun ne liuskottuu yms. kun en jaksa hoitaa niitä niin täydellisesti.

Vähitellen olen myös alkanut uskoa siihen, ettei sillä kynsilakanpoistoaineella ole niin suurta merkitystä, kun se aika vähän aikaa on kynnen kanssa kosketuksissa. Jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee, mutta olen varma, että mun asetonikammo on nyt jo voitettu ja jatkossa käytän monia eri hellyysasteiden aineita kynsilleni.

26 kommenttia:

 1. Isadoran vihreä, ja alla on dependin poistoaine (:

  VastaaPoista
 2. Minullakin pyörii luonnoksissa putsarivertailu, haa :D.

  Tämä oli kyllä mainio vertailu ja näistä on ihan kiva lukea, kun noita putsareita on nykyisin vaikka miltä eri merkiltä o_O.

  VastaaPoista
 3. Ite olen tykästynyt Konadin pinkkiin vähän mansikantuoksuiseen putsariin <3. Hellävarainen, mutta lakat lähtevät ihan älyttömän hyvin pois kynsiltä!

  VastaaPoista
 4. oi hei, mahtava vertailu, en edes tiennyt noin monia erilaisia kynsilakan poistoaineita olevan! Voisi kyllä kokeillakin noita muita, itsellä kun on ollut aina tuota miramen ihan perus kynsilakanpoistoainetta :'D

  VastaaPoista
 5. Tuota Cienin poistoainetta on pitänyt jo pitkään kokeilla, tällä hetkellä käytössä opiskelijabudjetin x-tra...

  VastaaPoista
 6. Minä oon kyllä ihan tyytyväisenä käyttäny tuota X-tran ainetta Konadien kanssa. Joku kerta vaan päätin kokeilla että toimisko eikä ne öljyt haitannu ollenkaan. Pyyhkäsen vaa leimaamisen jälkeen levyn puhtaalla vanulla(jos tuntuu öljyiseltä)ja hyvin toimii :)

  VastaaPoista
 7. Musta toi Dependin vihreä haisee aivan HIRVITTÄVÄLLE. Löyhkää ihan oksennukselle. Hyi hemmetti! En olis ikinä olisin ostanut, jos olisin sen hajun tiennyt. :S Lakkojen poistaminen myös kestää omaan makuuni ihan liian kauan, ja sit se helkutin vanulappu lemuaa vielä roskiksessakin. Yh!

  VastaaPoista
 8. Tykkään myös tuosta Xtrasta! :) Ei minusta kuivata läheskään yhtä paljon kuin monet muut.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: kiitos kun korjasit virheeni :D aivot näköjään eivät olleet ihan toimineet kun kirjoitin... dependiä tarkoitin kuitenkin

  Panda: toivottavasti saat sen valmiiksi, koska haluaisin lukea jonkun toisenkin vertailun :D ja mä oon pitänyt tota konadin putsaria pitkään vähän hienosteluna ja miettinyt mihin sitä hajustettua tarvii. olen kuitenkin kuullut paljon hyvää siitä, joten aion kyllä testata sitä

  Raika: mä luulen, että mullakin ois sitä, jos olisin ihan normaalilla tasolla kiinnostunut kynsistä :D

  35 kiloa: joo, mä luulen, että tälläkin opiskelijabudjetilla joudutaan pian siirtymään pelkästän noihin kahteen :D mielummin käytän extrarahat lakkoihin kuin hienoihin putsareihin

  plaz: kiitos tiedosta, mä en ole uskaltanut kokeilla, mutta pitääkin testata jossain vaiheessa, jos se toimii

  Maija: ikävää, että se haisee susta noin pahalle. onhan se aika persoonallinen haju, mutta itse sitä onneksi siedän

  Sonne: totta, olen todella positiivisen yllättynyt miten joku aine voi olla noin halpaa ja hyvää

  VastaaPoista
 10. Hei!

  Ihana blogi sinulla. Onko sinun kyntesi ohentuneet lakkailusta tai kynsilakanpoistoaineesta? Itse huomasin ilmiön tänään, kääk! Olen nyt pari, kolme viikkoa aika suruttomasti vaihtanut lakkaa jopa kolme kertaa per viikko. Lakan poistamiseen olen käyttänyt Mavalan sinistä lakanpoistoainetta, joka sisältää asetonia ( tietysti olen hangannut ihan kunnolla, kun en tajunnut, että niin ei saa tehdä).

  Lakan poiston jälkeen olen rasvannut kädet ja joskus laittanut Mavadermaa kynsien alle värilakan ollessa päällä. Juuri tuota Mavadermaa olen siis käyttänyt hoitoöljynä yleensä myös kynsinauhoille.

  Lakkailutavoistani sen verran, että laitan aluslakan, pari värikerrosta ja Mavadryta.

  Nyt huomasin, että kynteni ovat ihan ällyttömän ohuet verrattuna siihen, mitä ne olivat ennen kuin aloitin lakkailun. En enää uskalla lakata niitä. Ajattelin pitää ainakin kuukauden tauon.

  Mikä sinun salaisuutesi on, kun pystyt lakkailemaan noinkin usein ja kynnet pysyvät vahvoina? Miten vältän tämän ohentumisilmiön ensi kerralla? Mistä tämä muuten johtuu? Lakanpoistoaineesta vai lakoista yleensäkin?

  /Niina

  VastaaPoista
 11. Niina: mun piti oikein miettiä mistä tuollainen voi johtua, mutta en kyllä mitään täysin vedenpitävää selitystä edes keksi.

  Onko kyntesi mielestäsi ohentuneet ihan "fyysisesti" vai onko kyseessä enemmän kynsien pehmeneminen. Koska jos ne on oikeasti ohentuneet paljon, kuulostaa siltä, että joku asia kynsihoito-rutiinissasi kuluttaa niitä paljon ja pääsee ohentamaan.

  Käytätkö ihan tavallista aluslakkaa, vai kynnenkovettajaa? Itse nimittäin omistan kanssa aika ohuehkot kynnet, joita on vuosien saatossa rasitettu paljon, joten kynnenkovettaja on mulle ehdoton kaveri lakkailussa. Yleensä kynnenkovettaja + erilaiset kynsinauhaöljyt ja -rasvat on mulle se salaisuus, millä saan kynteni pidettyä vahvoina, mutta myös kosteutettuina, koska jos kynnet on kuivat, ne napsahtelee muuten helposti poikki.

  Mulla itselläni kynnet ohenee lähinnä sen takia, että ne liuskottuu kärjistä ja en millään malttaisi olla repimättä niitä liuskoja irti. Muuten musta tuntuu, ettei mulla pahemmin kynnet pääse ohenemaan. Enemmän on kyse siitä pehmeydestä, joka joskus tulee kynsienhoidon laiminlyömisestä.

  Tällä hetkellä siis ainoat neuvot jotka mieleen tulee on tosiaan jos kynnet on pehmeämmät, kynsinauhaöljy + kynnenkovettaja ja jos ne on oikeasti mielestäni fyysisesti paljon ohuemmat niin suosittelisin vaihtamaan aluslakkaa ja kynsilakanpoistoainetta.

  Tottakai kynnet on yksilölliset ihan henkilöstä riippuen, mutta itse kuitenkin vaihdan lakat melkein joka päivä, joten tuntuu hassulta, että kyntesi pillstuisivat kuitenkin puolella siitä rasituksesta, jota omat kynteni läpikäyvät viikottain

  VastaaPoista
 12. Hei!

  Unohdin aiemmin sanoa, että onnistuneiden lakkauksien lisäksi on jokaiseen viikkoon osunut yksi tai kaksi epäonnistunutta lakkauskertaa, jolloin olen poistanut lakat ja laittanut pikaisen rasvauksen jälkeen melkein heti uudet.

  Kynsiä en ole nyt vähään aikaan leikannut, kun hankin Trindin lasiviilan.

  Aluslakkana käytin aluksi Sokoksen Natural Coden vaaleanpunaista lakkaa, joka kynnellä näytti ihan läpinäkyvältä. Sitten hankin Lumenen aluslakan ja satunnaisesti olen käyttäny Mava-whitea.

  Mielestäni kynnet ovat ihan fyysisesti ohentuneet ja pehmenneet, koska ne tuntuvat aremmilta kuin aiemmin =(. Voiko tuota kynnenkovettajaa laittaa nyt, kun kynnet ovat ohentuneet ja pehmenneet, vai pitääkö ne säästää enemmiltä kemikaalicocktaileilta? Jos kynnenkovettajaa kuitenkin laitan niin onko pelin henki se, että odotan, että se lähtee itsestään vai voiko sitä poistaa sitten kun se on jo asteittain lähtenyt?

  Olen nyt epätoivoissani levitellyt paljaalle kynnelle tuota Mavadermaa kynnen ylä- ja alapuolelle. Suositteletko hankkimaan jotain eri öljyä? Käykö tavallinen oliiviöljy, olisi opiskelijabudjetilla niin hemmetin hyvä, vai onko nuo kynsiöljyt ihan eritasoista tavaraa?

  Kiitoksia vastauksesta.

  /Niina

  VastaaPoista
 13. Periaatteessa muutamankaan epäonnistuneen lakkauskerran ei pitäisi kovin paljon vaikuttaa, koska tiedän monta ihmistä, jotka kuitenkin useammin poistavat lakkojaan.

  Jos sulla tuntuu kynnen tippi ja tavallaan "vapaa reuna" ohentuneen, niin sillehän ei oikein voi tehdä enää mitään muuta kuin yrittää pitää sitä kynttä kosteutettuna ja kovana.

  En tiedä oletko halukas, mutta yksi vaihtoehto olisi ehkä viilata kynsiä lyhyemmiksi ja aloittaa esim Trindin kynnenkovettaja-kuuri. Uskon, että ne kemikaalit voisivat olla ihan hyviä, koska olen kuullut paljon hyviä käyttökokemuksia siitä aineesta, samoin kuin itselläni on hyviä kokemuksia.

  Toinen tulevaisuuden kannalta on hyvä tarkistaa omaa ruokavaliota ja jos olet halukas, voisit alkaa syödä biotiineja ja kalkkia, jotka auttavat kynttä kasvamaan vahvemmin jo alusta saakka.

  Kynsiöljystä sen verran, että uskon, että oliiviöljykin kävisi, tai sitten jatkat vaan sitä mavalan version käyttöä. Itselläni on yksi mavalan öljy, joka on tosi kivan oloinen, joten uskon, että toi mavaderma voi olla myös tosi hyvää.

  Mikään näistä mitä olen sanonut ei tietysti ole mitenköään idioottivarmoja asioita koska en ole koskaan kuullut muilla olevan tuota samaa ongelmaa.

  VastaaPoista
 14. Hei!

  Kiitos tosi paljon vinkeistä. Taidan alkaa kalkkikuurille ja vetäistä kynnenkovettajaa kynsille. Kynnet ovat jo nyt melko lyhyet, joten en niitä edes kamalasti voi viilailla.

  Tuon Trindin laitan harkintaan ja öljyilyä jatkan nyt varmaan joka päivä.

  /Niina

  VastaaPoista
 15. Oma suosikkini on tuo Maybellinen vihreä, miksi oi miksi en ollut sitä aiemmin löytänyt. Dependin vihreät on jääneet käyttämättä, kyllä tuo Maybelline sen voittaa. :) Nyt kun vaa tietäs kuka haluis ostaa ison pänikän tota Dependiä kun jäänyt laatikkoon pyörimään..

  VastaaPoista
 16. Celia: mullakin se vihreä on jäänyt lähinnä pyörimään, muistan aina sillä muutamat lakat poistaa ja vaihdan taas uuteen poistoaineeseen...

  VastaaPoista
 17. Mulla on Konadeille ihan puhdasta asetonia, mutta en ole uskaltanut kyllä kynsille käyttää.

  Nyt pitäisikin ostaa kynsille ihan oma poistoaine (tällä hetkellä sitä kamalaa Miramen sinistä, kun ei muuta ollut) ja tuo X-tra sekä Mavala kyllä sai mut vakuuttumaan (kuullut kehuja muualtakin). Ehkä ostan kuitenkin Mavalaa, koska kyllä se Miramekin menee aina välillä, niin olisi sitten asetoniton ja asetonipitoinen, molemmat. (:

  VastaaPoista
 18. Mä käytän tota Xtraa ihan kynsille ja konadeille, ja molemmat tuntuu voivan ihan hyvin. :] just joku kaveri ihmetteli et hyi, miten sä voit laittaa asetonii kynsille, mut mä tykkään tosta tosi paljon. :d

  VastaaPoista
 19. Voiko noita Malavan poistoaineita käyttää konadeille? Mulla on meinaan sellanen sininen, ja mietin että voinko käyttää sitä.

  VastaaPoista
 20. Conleche: Mavala on kyllä hyvää

  Lotta: juu, mäkin oon rakastunut tohon

  Rins: mä en ihan tarkkaan muista sen sinisen sisältöä / öljyisyyttä, koska en ole sitä koskaan omistanut, mutta periaatteessa mitä tahansa poistoainetta voi käyttää konadeille, jos siinä ei ole paljoa öljyjä

  Ann: postauksessa olikin kyse omista suosikeistani, mirame ei valitettavasti lukeudu niihin...

  VastaaPoista
 21. Depend on ehkä hellävarainen, mutta puhdistusteho minimi. Ihan surkea poistamaan lakkaa.

  VastaaPoista
 22. Ano: se vaatii vaan kärsivällisyyttä, harvemmin saa äärimmäistä hellävaraisuutta ja superpuhdistustehoa samassa paketissa ja jostain on pakko karsia... :(

  VastaaPoista
 23. Harmittaa tuo vanha kynsilakan poistoaineeni :( Divello yks lemppareistani.. mutta nyt käytän miramea, joka kuivattaa kynttä huomattavasti enemmän kuin Divello ja silti Divello oli parempi

  VastaaPoista
 24. haluisko joku nyt valaista mua siitä että voiko tota x-traa käyttää konadeille vai ei :D ja et miten toimii niillä (:

  VastaaPoista
 25. Ano: itse käytän ainakin, mutta esimerkiksi mustalla lakalla leimaillessa ei ole paras mahdollinen vaihtoehto

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...