20.12.2010

Aloittelijan kynsilakkapakkaus / Osa 3: nail art juttuja

Kolmas ja viimeinen postaus aloittelijan kynsilakkapakkaukseen. Olen kirjoittanut nämä kaikki saman päivän aikana ja ajastanut, ja mitä pidemmälle pääsen, sitä typerämmältä toi otsikko alkaa kuulostamaan. Ehkä mä kuitenkin selviän tästä.

Jatkan samalla linjalla kuin aiemminkin. Kaikenlainen kynsien koristelu voi olla todella hauskaa ja mitä luovempi osaa olla, sitä vähemmillä tarvikkeilla pärjää hyvin. Ehkä olen tällä saralla niitä kahta asiaa, mitä äitini ja siskoni aina väittää mun olevan. Äiti väittää konservatiiviseksi, koska en halua asioiden usein muuttuvan ja sisko haukkuu hienoperseeksi aina kun riidellään, koska korjaan aina ihmisten virheitä. (Ja sanokaa please joku, että tekin riitelette vielä siskojenne kanssa, jos ne on pahimmassa mahdollisessa teini-iässä? Mä aina väitän, että en ole koskaan ollut paha teini-ikäinen, minkä äitini kerran kuittasi sanomalla, että olen ollut yhtä jääräpäinen kolmevuotiaasta saakka. Oh well, takaisin asiaa...). Pointtina oli siis se, että itse tykkää käyttää oikeita nail artiin tarkoitettuja työkaluja, vaikka halvemmilla korvaavilla asioilla pääsisi varmasti pitkälle.

Siveltimet


Helpoin ja yleisin tapa nail artin kanssa on varmasti erilaiset siveltimet. Ne mahdollistavat jos jonkinlaisten kuvioiden tekemisen esimerkiksi kynsilakoilla ja akrylliväreillä. Siveltimet myös auttavat mm. kynsinauhojen ja ranskalaisen manikyyrin tippien siistimisessä. Käyttötarkoituksia siveltimillä on hurjasti, mutta jo yksi sivellin on mielestäni erittäin hyödyllinen jokaisen lakkaajan kaapeissa. (Ja jos niitä siveltimiä muistaisi putsata vaikka aina kun käyttää kynsiliimaa, ei niitä tarvisi uusiakaan usein *viheltelee* Ne ei onneksi ollut kuin halpoja - ja huonoja - askartelukaupan siveltimiä)

Pihistä: Näitäkin voi jokainen löytää jo ihan kotona olevista materiaaleista. Kuivahtaneen nestemäisen eyelinerin sivellin toimii loistavasti myös nail art tarkoituksiin ja erilaisista vesivärisiveltimistäkin saa loisto kavereita kynsille, etenkin jos niitä trimmaa vähän kapeammiksi. Muistan myös muutama vuosi sitten törmänneeni GOSHin mainokseen, jossa kehotettiin käyttämään nestemäisiä eye linereita nail art linereina. Itse en ole tätä kokeillut, mutta pitääkin testata miten se toimii.

Panosta: Jos oikeasti tahtoo panostaa, voisi ostaa ihan rajaussiveltimen kaupasta nail art tarkoituksiin. Se ei kuitenkaan mielestäni ole tarpeellista, koska ebaystä saa 15 siveltimen pakkauksen halvimmillaan kahdella eurolla. Tarkistin juuri maksaneeni omistani 2,13 euroa. Pakkaus sisältää hurjasti erilaisia vaihtoehtoja, joilla saa varmasti monipuolisia asioita aikaan.

Dotting Tool


Työkalu, jossa on pallo päässä auttaa huomattavasti erilaisten pisteiden, pilkkujen ja myös viivojen tekemistä. Monet pitävät dotting toolia vain pisteiden tekemiseen käytettävänä työkaluna, mutta itse esimerkiksi teen aina leoparditäplät tällä. Dotting tool käy siis myös kaikenlaiseen piirtämiseen. Mä ainakin rakastan mun dotting tooleja, kun ne helpottaa elämää huomattavasti ja palloista tulee aina kauniin muotoisia.

Pihistä: Dotting toolina voi käyttää mitä tahansa pallomaista esinettä kotoa. Esimerkiksi nuppineulan lasipää, aukitaitettu klemmari, kuulakärkikynän pää tai jopa lyijykynä voivat toimia dotting tooleina.

Panosta: Tässä taas rahallinen panostus on niin päätä huimaava, ettei tosikaan. Ebaystä nimittäin saa myös parilla eurolla paketteja, joissa on 5 kaksipäistä dotting toolia, joissa on vähän erikokoisia palloja. Näitä myydään myös yksittäin siellä. Myös useimmissa yllä kuvailemissani sivellinpakkauksissa tulee mukana yksi dotting tool

Nail art lakat


Jos omistaisi paksuja lakkoja ja siveltimiä, niin nail art lakoille ei varmasti olisi kovinkaan paljon käyttöä. Mulla varmaan olisi mahdollisuus tehdä paljon nail at kuvioistani ihan normaaleilla lakoilla ja siveltimillä, mutta olen niin mukavuudenhaluinen, että mielummin käytän nail art lakkoja jotka on tarkoitettu siihen hommaan ja joissa on sivellin jo purkissa valmiina. Näissäkin on paljon eroja merkkien välillä, joten välillä voi olla vähän hakuammuntaa mitä löytää.

Pihistä: Niin kuin yllä mainitsin, helpoimmalla pääsee, jos käyttää omia lakkoja ja siveltimiä. Simple as that. Jos taas on mukavuudenhaluinen kuin minä, muttei tahdo käyttää liikaa rahaa nail art lakkoihin kannattaa surffata jälleen ebayhin, josta saa esimerkiksi 24 koristelakan settejä alle kympin hintaan. Siinä riittää varmasti sävyjä vaativallekin koristelijalle.

Panosta: Hyvät nail art lakat on ainakin itselleni se kaikkein tärkein osa lakkakokoelmaani. Color Clubin Art Club linerit on omia ehdottomia suosikkeja, joita saa kai paristakin suomalaisesta verkkokaupasta ja sen lisäksi ulkomaalaisista 8ty8beauty myy näitä halvalla. Nämä on laadultaan ehdottomia suosikkejani.

Akryllimaalit


Tässäkin on yksi asia, joka saattaa monen perheen askartelukaapista löytyä ihan ennestään jo. Akryllimaaleja voi käyttää erilaisten nail art kuvioiden tekemiseen ja mikä parasta, jos epäonnistut saa kuvion pyyhittyä vedellä pois jos alla oleva lakka vain on kuivaa, jolloin vesi ei vahingoita sen pintaa. Akryllimaaleilla tehtävät kuvioinnit siis tarvitsevat päällyslakan suojaamaan niitä, sillä muuten ne voivat kuivettuaankin sotkeutua kastuessaan. Kannattaa muistaa pitää huoli, että maalien alla on aina vähintäänkin kunnon kerros lakkaa, koska vaikka maalit eivät omille kynsilleni ole koskaan hallaa tehneet, ei niitä varsinaisesti ole suunniteltu kynsille laitettaviksi.

Pihistä: kurkista äidin askartelukaappeihin ja katso onnistaako. Myös erilaisissa lasten halvoissa askartelupakkauksissa saattaa olla pieniä akryllimaalituubeja mukana.

Panosta: Askarteluliikkeissä myydään akryllimaalipakkauksia, joissa on usein useita eri värisiä maaleja samassa. Hintahaarukkaa en edes osa sanoa, koska se riippuu varmasti paljon paikasta, maalin laadusta ja pakkauksessa olevien purkkien määrästä ja koosta. Turvallisinta on kuitenkin sanoa, että nail art ei vaadi niitä kalleimpia ja mahdollisia maalea.

Leimasinsysteemit / Konad


Viime vuosien aikana erilaiset leimaamislaatat ovat tuleet todella suosituiksi. Konad oli tietääkseni ensimmäinen, joka alkoi tuottamaan laattoja, tai jos ei ensimmäinen niin ainakin ensimmäinen metodin patentoinut yritys. Konad ei aloittelijallekaan ole vaikea opeteltava asia ja moni suositteleekin leimaamista ihmisille, jotka tahtovat alkaa koristella kynsiään. Itse en lukeudu näihin ihmisiin, sillä mulla meni yli vuosi ennen kuin tykästyin konad laattoihini. Myönnän kyllä, että aloittelijakin voi näillä saada kaunista tulosta aikaan.

Pihistä / panosta: Suosittelisin pysymään ainakin aluksi vain aidoissa konadeissa, sillä ne laatat ovat varmasti laadukkaita ja toimivat niin kuin pitääkin. Näiden kanssa voi melkein varmaksi aina sanoa, että vika oli käyttäjässä, ei tuotteessa. Kannattaa aluksi ostaa vain stamper ja scraper sekä korkeintaan pari kolme laattaa. Ihan vaan testatakseen tykkääkö konadeista, ettei muillakin viruisi sitten kymmentä laattaa, paria lakkaa ja työkalut yli vuotta laatikossa... Jos omistat paksun valkoisen ja mustan lakan niin kuin aiemmassa postauksessa suosittelin, niitä voi usein käyttää huoletta leimailussa. On vaikea kertoa mitään merkkiä, joka toimisi oikeiden konad lakkojen korvikkeena, kokeilemalla löytää aina parhaat.

Vesimarmorointi


Kaikki nail art tyylit eivät edes tarvitse sen kummempia työkaluja. Marmoroimista voi koittaa ja luoda sen avulla jännät kynnet. Tarvtset vain kupin huoneenlämpöistä vettä, ainakin kaksi lakkaa ja jonkun terävän, esimerkiksi hammastikun, jolla piirtää lakkaan kuvioita. Tämä vaatii hetken, että tekniikan oppii, mutta marmoroimalla voi saada ihmeitä aikaan.

Liukuvärjäys


Liukuvärjääminen on toinen idiootihelppo keino kynsien koristeluun. Liukuvärjäyksen voi toteuttaa niin monella värillä kuin vain tahtoo ja saada aikaan mitä kummallisipia juttuja. Tässäkin voi onneksi käyttää mitä yksinkertaisimpia välineitä. Pesusienen, keittiösienen tai meikkisienen pala käy loistavasti liukuvärjäykseen, eikä tarvitse edes panostaa välineisiin.

Pihistä: Mulla on ollut kohta 1,5 vuotta viiden keittiösienen paketti kapissa, josta kahdesta olen tainnut paloja leikellä. Hintaa oli ehkä euron koko paketilla ja jos jatkan samalla mallilla käyttöä eli 1 sieni kahdessa vuodessa niin nämähän kestäisivät mulle kymmenen vuotta...

Panosta: Konadilla on oma sienipaketti, jota rehellisesti sanottuna en ole koskaan ymmärtänyt. Olen nähnyt tutoja sen käytöstä, mutta come on, jos saman asian ajaa mikä tahansa muukin sieni niin miksi pitäisi ostaa tuollainen kalliilla. Tämä taitaakin olla se ainut kohta missä oikeasti suosin halpaa ja hyvää korvaajaa enemmin kuin "oikeita" välineitä.

Strassit / glittermuodot, glitter, yms


Kivaa blingiä kynsiin tuo kaikki erilaiset koristeet, joita niille voi laittaa. Erilaisia timantteja ja glittermuotoja on ebay täynnä, mutta samoja asioita voi löytyä jokaisen askartelukaapista tai viimeistään tiimarista.

Pihistä: käytä askartelukaapin jäänteitä äidin kätköistä. Meillä ainakin on ollut paljon erilaisia glittereitä ja glittermuotoja vuosien varrella. Niistä varmasti saisi sovellettua vaikka mitä.

Panosta: Erilaiset nail art hässäkät eivät oikeasti maksa paljoa. Ebaystä saa helposti 1800 strassin pakkauksia alle eurolla. Samoin glittereitä ja muita. Lähimmän tiimarinkin valikoimat kannattaa tarkistaa. Itse ylipäätään aina liikkuessani askartelukaupoissa tai tehden töitä pienten yksityiskohtien kanssa mietin, voisinko käyttää jotain juttuja luovasti.

Nail artin kanssa siis kannattaa vain olla luova niin työkalujen kuin itse kuvioidenkin suhteen. Oman kodin asioista voi helposti tehdä kynsiystävällisiä nopeasti ja helposti ja niillä aikaan saatu jälki ei varmasti poikkea kunnon työkaluilla tehdyistä, jos et kerro kenellekään. Kannattaa siis olla luova ja kokeilla rohkeasti erilaisia ideoita ja toteutustapoja. Epäonnistuneet kuviot saa aina kynneltä pois ja yksinkertaisimmatkin jutut saattavat piristää yksiväristä manikyyriä hurjasti.

Tämä postaus päättää mun kolmiosaisen aloittelijan kynsilakkapakkaus sarjan. Toivottavasti joku edes tykkäsi lukea näitä kun naputtelin näitä kolmea postausta yhteensä varmaan ainakin neljä tuntia ellen ylikin...

13 kommenttia:

 1. Sen verran voin vinkata noihin akryylimaalien hintaan, että ainakin Sinelli myy 60ml purkkeja hintaan 3,60€ ja 250ml purkkeja 8,90€.
  Värivalikoima on todella laaja ja väreissä on myös kulta ja hopea.

  VastaaPoista
 2. Just katselin viime viikolla Lidlissä myynnissä olevaa akryylimaalisettiä, hintaa taisi olla jotain 5 euron paikkeilla ja 12 väriä. Ja sen kokoiset tuubit että niillä koristelisi kynsiä loppuikänsä ;-) Ostin itse pari vuotta sitten jostain askartelutarvikkeita myyvästä nettikaupasta näyteakryylimaaleja parí-kolme eri settiä, eivät maksaneet juuri mitään ja tuollainen pieni 5 ml näytekoko sekin riittää loputtomiin, kunhan ei pääse kuivumaan.

  VastaaPoista
 3. Itse juuri mietin, että hankkisin sellaisen sponge-setin, ihan vaan siksi, että siinä tulisi se alusta mukana (ei tarvitsisi liukuvärjäyksessä aina sotkea feikkikonadien kuvatonta puolta. :D) ja koska siinä on se ihme nypykkä josta saa kiinni! Olisitpa nähnyt minut tekemässä liukuvärjäystä eräälle halukkaalle kun 2/3 ajasta meni siihen kun takkusin sen sienenpalan kanssa.. :D

  VastaaPoista
 4. Olin aivan innoissani lukiessani kolmiosaista sarjaasi. Siinä kerrottiin monia perusasioita, joista ainakaan minulle ei ollut tietoa, tai jotka eivät olleet tulleet mieleen. Kiitoksia kovasti!

  Marmorointi herätti uteliaisuutta. Pitääpä alkaa googlettamaan.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva sarja, sai pieniä ahaa -elämyksiä näitä lukiessa!

  Itse löysin muuten dotting toolinikin askartelukaupasta, hintaa oli joku 3€, mikä on vielä vähemmän kuin joillakin suomalaisilla kauppaajilla, vaikkei eBay hintoja voitakaan. En tiedä yhtään, mitä sillä askartelupuolella tehdään, mutta opinpahan sen, että askartelukaupoissa kannattaa tosiaan pitää silmät auki kynsitaiteilun kannalta! ;)

  VastaaPoista
 6. Titti: oi, kiitos tiedosta, pitää tutkia sinellin valikoimaa

  Amabile: joo, just jotain tollaista settiä mäkin olen haeskellut, koska kynsissä tosiaan pienikin määrä riittää niin pitkälle

  Sonne: oot kyllä oikeassa siinä, että noi taloussienen palat voi joskus olla vähän ärsyttäviä. mä nykyään yleensä sipaisen suoraan lakkapullon sudista lakkaa sieneen ja tuputan sitä vähän paperiin ennen kynnelle laittamista, mikä on ainakin itselleni toiminut hyvin

  Anonyymi: ihana kuulla että auttoi (: mietin tätä kirjoittaessani, että onko tämä kaikille ihan kamalaa luettavaa, kun aika perusasioissa pysyin, mutta ihana tietää, että jotkut kokivat tämän hyödylliseksi

  Lumi: mukava kuulla että pidit (: ja noi askartelukaupat on aina hauskoja paikkoja etsiä juu, niistä löytää mitä mielenkiintoisimpia asioita. Mä oon itse joskus kierrellyt vaan tiimarissa miettien, että haluaisin löytää jotain uutta ja jännää kynsille, mutten yhtään tiedä mitä :D

  VastaaPoista
 7. Kiva, että olet jaksanut kirjoittaa tälläisen tekstisarjan! Sain tästä paljon irti, vaikka osa olikin tuttua. Mukavaa luettavaa. :)

  Akryylimaaleista tuli mieleen, että Tiimarista saa (tai ainakin joskus sai) monipuolisen paketin muutaman euron hintaan. Edullisin mihin olen törmännyt. Yksittäinkin ne ovat siellä tosi halpoja. Tauluja en niillä lähtisi maalaamaan (koska siinä tarvii jo kunnon runsaat välineet), mutta kynsien koristuksiin ne pienet tuubit välttävät varmasti hyvin.

  VastaaPoista
 8. Hei kiitti hei!
  Oon tosi iloinen, että pääsin tänään törmään sun blogiis :) Oon nähny kaikkee tosi kivaa ja oppinu paljon uutta, saanut myös uusia ideoita valtavasti. En voi sanoin kuvailla tätä kiitollisuutta ja iloa :)

  VastaaPoista
 9. Moikka! Osaatko tälleen kylmiltään heittää mistä päin blogiasi löytyy/(löytyykö?) dotting toolilla tehtyjä leopardikynsiä?

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvistä vinkeistä!
  Itse hurahdin vasta pari viikkoa sitten kynsien koristeluun (aiemmin en voinut edes kuvitella laittavani värillistä lakkaa itselleni, vaikka muilla niitä ihailin). Nyt on kova harjoittelu päällä, ja oli ilo löytää tällaisia ohjeita ja ideoita, joita en todellakaan tiennyt. Jään seuraamaan blogiasi suurella mielenkiinnolla!
  -Moon

  VastaaPoista
 11. ihania vinkkejä! Haluaisin kysyä että mihin kaikkeen akryylivärejä käytetään ja että voiko ne korvata tavallisella kynsilakalla?

  VastaaPoista
 12. Heippa.
  Mä käytän liukuvärjäyksessä teräväkärkisiä pinsettejä, joilla pidän sienestä kiinni. Saa tukevan otteen ja muut kynnet ei sotkeennu.
  Tosi käteviä ohjeita oot koonnut tänne, kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
 13. Heippa.
  Mä käytän liukuvärjäystä tehdessäni teräväkärkisiä pinsettejä joilla pidän sienestä kiinni. Saa tukevan otteen ja muut kynnet ei sotkeennu.
  Tosi käteviä vinkkejä oot kerännyt tänne, kiitos siitä. :)

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...