5.5.2015

#ablecs15: Paint It With Pantone


Mä taisin olla yllättävän pitkään tietämätön Pantonen värijärjestelmästä, mutta joskus vuoden 2013 aikana aloin kiinnittää huomiota siihen, että kaikki puhuivat emeraldista vuoden värinä. Niin mikä vuoden väri? Tai mikä Pantone? Wikipedia antaa viimeiseen aika hyvän vastauksen täällä ja tosiaan sama lafka valitsee aina joka vuodelle oman värinsä. Viime vuonna se oli Radiant Orchid, tänä vuonna taas Marsala. 


Mun on pakko myöntää, etten edelleenkään ole ihan perillä siitä, millainen väri marsala on. Sellainen rusehtavan punainen, vähän murrettu? Noh, safe to say, en usko, että mulla olisi yhtään lakkaa, joka sopisi täysin tuohon marsalan määritelmään. Niimpä lakkasin kynsille viime vuoden väriä, eli punertavaa violettia, Kikon 291 Orchid Pink lakkaa. Joka on muuten aivan ihana!

Halusin sitten vesimarmoroida aksenttikynnet (taas kerran) ja eilen lätkää katsoessani päätin alkaa hommiin. Istuin lattialla ja tällä kertaa jouduinkin testailemaan vähän useampia lakkoja ennen kuin löysin kombinaation joka toimi. Mulla oli marmoroinnissa pohjalakkana Barry M:n White, joka ei sitten veteen levinnyt ollenkaan. Myöskään Essien Blanc ei ollut ihan ideaali, koska en tiedä johtuiko se Essiestä vai Kikoista, mutta värit meinasivat vähän väkisinkin levitä toisiinsa. En anna sen kuitenkaan haitata, koska lopputuloksesta pidin kuitenkin. 


Tässä viime aikoina veden kanssa leikkiessä olen huomannut, että Kikon lakat tuntuu yleisesti marmoroivan verrattaen hyvin. Ja että tässäkin asiassa se harjoitus ja kärsivällisyys tosiaan auttaa... Ei ehkä vaan kannata katsoa jääkiekkoa samalla kun marmoroi, meinasin nimittäin eilen potkaista mun marmorointikupin lakkoineen kumoon laminaattilattialle kun jotenkin maali ja lakkapisaroiden tiputtelu osuivat juuri samalle hetkelle :D 


Kynsillä:
Kiko - 291 Orchid Pink
Kiko - 282 - Coral Pink
Essie - Blanc
Barry M - White 

Saanko muuten taputtaa itseäni vähän selälle ja olla ylpeä siitä, että tänään on tiistai ja sain jo toisen #ablecs15 -lakkauksen ulos eetteriin. Mulla onneksi alkaa tää tuskainen kiire vähän helpottaa tämän kevään osalta, joten nyt on taas enemmän aikaa kynsillekin :) 

2 kommenttia:

  1. Saat taputtaa itseäsi vaikka molemmille olille! Nää kynnet on tosi hienot, ja marmorointi on onnistunut mahdottoman kauniisti :) <3

    VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...