7.5.2011

Arvonnan palautteista- negatiivista ja kummallista

Ei positiivista ilman negatiivista, vai mitä? Pyysin teitä nostamaan niitä juttuja esille, jotka teitä blogissani häiritsevät ja useimpien ihmisten kohdalla vastaukset pyörivät kahden eri asian ympärillä. Tiedän, etten voi miellyttää kaikkia lukijoitani blogin ulkoasulla tai sisällöllä, mutta pyrin pitämään blogin mahdollisimman käyttäjäystävällisenä, koska enhän minä itse niinkään blogiani lue varsinaiselta pohjalta, vaan te, ja siksi mielelläni kuuntelen muiden mielipiteitä esimerkiksi tekstin koon suhteen. 

Negatiivista

"Teksti vois olla himpun verran isompaa, ainakin niissä kun on parikymmentä riviä tekstiä, niin menee silmät sekasin."

Tämä oli yleisin "huolenaihe" ihmisillä. Kuuntelinkin teitä ja vaihdoin fonttikoon yhden isompaan, joka toivottavasti tekee tekstistä vähän helppolukuisempaa. Vielä kun käyttämäni fontti on niin tiivistä, niin ymmärrän hyvin, että tämä voi vaikeuttaa lukemista. Ymmärrän siis täysin miksi moni on tätä mieltä, itse kun harvemmin tuolta varsinaiselta blogipohjalta mitään luen, niin en ollut asiaa edes huomioinut.

"Toivoisin vielä enemmän käsin maalattuja juttuja vaikka akryyliväreillä:)"
"Tykkään tutoriaaleista, joten jonkinlaisia sellaisia olisi mukava nähdä useamminkin."

Tutoriaalit, käsinmaalaukset ja videot olivat monen toivelistalla. Varsinaista kritiikkiä näistä ei siis jätetty, vaan kommentteja "näitä olisi kiva nähdä enemmän". Käsinmaalauksista sen verran, että mulla ei edelleenkään ole sitä kolmiulotteista hahmotuskykyä niin paljoa, että voisin pingviineitä teille kynsiin taiteilla, mutta yritän noiden art lakkojeni kanssa leikkiä vielä enemmän, jos vaan ideoita syntyy. Videoita on kiva tehdä ja jos vaan mahdollisuuksia ja aiheita tulee mieleen niin ehdottomasti teen. Samoin kun tutoriaaleja. 

"Ymmärrän että blogia lukee myös muut kuin suomalaiset, mutta silti enkun kieliset tekstit pistää silmään jotenkin ärsyttävästi kun ne pilkottaa aina välissä. Mutta toisaalta asia on ihan ymmärrettävä että en sitten tiiä :D"

Tällaiset kommentit oli niitä harvoja, joilta poistin "palautearvan" kokonaan, koska tiedän, että tässä yritetään valehdella suoraan minulle, mikä on aika kurjaa. Blogissa on kuitenkin reilusti yli 300 postausta ja uskon, että niistä maksimissaan 15 on englantia ja suomea sekaisin kuvan asetteluun liittyvien seikkojen takia. Lähes joka postauksessa on selkeästi englannin osuus lopussa, eri värillä, usein kuvalla eroteltuna. Sain ehkä 10-20 kommenttia siitä, että englanti ärsyttää (muutaman jossa valehdellaan suoraan arvontapostauksen takia, että on sekavaa, kun on kahdella kielellä, ja loput ihan "miksi ihmeessä kirjoitat myös englanniksi, ihan turhaa"). Musta on oikeasti aika törkeää, että joku tulee valittamaan mulle siitä, että pidän blogia kahdella kielellä. Tiedän pyytäneeni kritiikkiä, mutta jos 97% postauksista ja sekeästi eroteltuna suomeksi ja englanniksi, ei sen kenellekään pitäisi olla ongelma, että blogissa on kahta eri kieltä. Mä teen päivittäin tupla-työn sillä, että kirjoitan sekä suomeksi ja englanniksi, minkä takia on loukkaavaa sanoa mulle, että teen turhaa työtä sen suhteen. Jos blogi toimisi yhdellä kielellä, se tuskin olisi suomi. 

"Tykkään nähdä mitä ihmiset ovat saaneet aikaan samoilla lakoilla joita itsellänikin on ja näin köyhänä opiskelijana ei ole varaa OPIn tai China Glazen yms tuotteisiin, joten vähän harmittaa kun blogissa niitä esiintyy blogissa niin paljon. Vaikka ovathan ne varmasti laadultaan uskomattomia (:"

Tää on asia, jonka ymmärrän, kyllä, mutta samalla välillä mietin, ymmärtääkö ihmiset miksi blogia pidän. Mä lakkaan kynsiäni, niillä lakoilla jotka omistan, siksi, että rakastan sitä harastusta. Mä pidän blogia, koska rakastan kirjoittamista ja bloggaamista asiasta, joka on mulle rakas. Mä ymmärrän hyvin, jos ihmiset ajattelevat tiettyjen lakkojen kohdalla, ettei niillä olisi siihen rahaa ja tottakai ymmärrän sen, että monesta on hauska nähdä joku "oma lakka" blogissa ja sen jälkeen käyttää sitä omilla kynsillään. Totuus vaan on se, että sen 3-5 euron markettilakan sijasta mä yleensä mielummin tilaan jenkeistä tolla samalla summalla jonkun lakan, jonka laadusta voin olla varma. Varmasti blogissa tullaan näkemään ainakin Models Owneja ja Wild & Crazyjä, koska niiden laatuun uskon ja yritän välillä kirjoitella postauksiin lakkoja, joita myydään suomessa ja jotka voisivat olla samanlaisia kuin mitä mulla on kalliimmilta merkeiltä. Mulla valitettavasti ei ole itse mahdollisuutta panostaa rahallisesti pelkästään blogin takia tiettyjen merkkien suomilakkoihin.

"Tuolla blogin vasemmassa reunassa on niin hirveästi kaikkea, että vähän sekavan näköinen :("

Tiedän, siellä on paljon kaikkea, mutta en tiedä mitä ottaisin poiskaan. Auttaisiko jos ton blogrollin heivais kuuseen...

Mitä muuta negatiivista tuli? Muutama sanoi, että tagit on liian pitkästi, mutta vastapuoleksi tuplasti enemmän ihmisiä sanoivat, että ihanaa kun tagit on selkeästi ja on helppo löytää etsimänsä nopeasti. Joitain lifestyle postauksia pyydettiin enemmän ja varmaan jos vaan saan aikaiseksi, voidaan kurkistella mun elämään tarkemminkin pienissä määrissä. Ulkoasu oli toinen dealbreaker, jolle oli sekä kannattajia, että vastustajia yhtä paljon. Monet kehuivat rauhallista ulkoasua ja toiset toivoivat räväkkyyttä. Tämä on tällä hetkellä ehkä vähän tylsä omaan makuuni, mutta kamalaa ilotulitusta en blogista aio tehdä, joten tässäkin tasapainotellaan ohuella langalla.

Kummallisuuksia

Tiesin kyllä, että hyvä palkinto arvonnassa houkuttaa varmasti monia koittamaan onnea ja osallistumaan, jotka eivät lukijoitani ennen arvontaa ole olleetkaan. En tahtonut rajata sitä, kuka voi osallistua, muuta kuin GFC:hen, jotta nekin jotka ovat anonyymeinä blogiani lukeneet, voivat tehdä tilin ja osallistua halutessaan. Mä olen kauan sitten lakannut uskomasta tuota GFC numeroa lukijamääränä, vaan seuraan ihan muuta kautta sitä. Mä en tutkinut sitä ketkä palautteen antajista olivat tuoreita lukijoita ja ketkä olivat vanhoja, vaan kaikki osallistujat lähtivät samalta viivalta. Kuitenkin seasta nousi muutama todella ihana huijausyritys, joita oli pakko kerätä tähän myös. Näiltä ihmisiltä poistin "palautearvan" koska pystyin selvästi huomaamaan, että mulle valehdellaan nyt päin näköä, mutta jätin kyllä "lukija-arvan". Näitä en viitsinyt suoraan kopioida, koska näitä oli aina 1-5 vastausta per "kritiikki", joten nämä tulevat nyt omin sanoin selitettynä.


Niin ja muuten. Arvoin ensiksi voittajan ja lähdin tarkistamaan löytyykö hän GFC listaltani ja kävin listan läpi viiteen kertaan, eikä löytynyt, joten arvoin uuden voittajan. Mukava juttu ihmiselle, jolle tuo palkinto olisi siunaantunut, jos vain olisi viitsinyt painaa tota lue nappia, eikä yrittää huijata!

"Ärsyttää, kun koko ajan joutuu hyppimään suomen ja englannin välillä"

Tähän kommentoin jo. Jos olisit lukenut sen arvontapostauksen yli edes yhden postauksen, tietäisit ettei joudu. 

"Kiva kun kerrot kokemuksia aina esim noista naamioista, joita arvonnassakin on, saadaan kaikki niistä hyviä vinkkejä"

Johan ne kerran aiemmin onkin esiintyneet siinä Hong Kongin ostospostauksessa... 

"Kaikkia sun kynsitutoja on niin ihana katsella kun näytät niin selkeästi kuvilla mitä teet"

niin no, tässähän vaiheessa ainut tuto koko blogissa oli tuo nettikauppa-versio...


"Kaikki meikkipostauksetkin on kivoja, kun osaat meikata"


On se kiva, että joku vakoilee pelin takana mun meikkaustaitoja, koska eipä naamaa ole tässä blogissa nähty...


"Tää blogipohja on niin kaameen levee, että ei sitä pysty vaan lukemaan"


Niin no, muistaakseni se luki siinä arvontapostuksessakin, että arvontalomakkeen takia blogipohjan pitää olla megaleveä -.-''


Nämä tulivat nyt ekana mieleen, ja ehdin poistamaan suurimman osan niistä kummallisuuksista ennen kuin aloin näitä postauksia kasaamaan. Huijareita oli yhteensä ehkä se 15-20, mutta onneksi suurin osa ihmisistä olivat aivan ihanan mahtavia tyyppejä, jotka osallistuivat arvontaan rehellisesti! Katsellaan seuraavaa arvontaa sitten viimeistään syksyllä, kun blogi täyttää 2 vuotta!

11 kommenttia:

 1. :D aikas hauskoja noi kummallisuudet ;)

  VastaaPoista
 2. Täytyy kyllä sanoa, että pistää pahasti silmään tuo sun vastaus kaksikielisyyden kritiikkiin. Ei voi valehdella mielipidettään, ihan yhtä oikea se on, vaikka olisikin vain sen arvontapostauksen nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Höhö, hassuja juttuja ihmiset ovat kirjoitelleet :) On toki hyvä että saa sitä negatiivistakin palautetta, mutta itelläni ainakin on se periaate että jos jokin blogi ei miellytä niin miksi sitten seuraan sitä. Mutta kaipa meitä on niin moneksi. :D Ainoa asia mikä minua sinun blogissasi "häiritsee" on se, että teet niin hienoa jälkeä lakkauksissa että ihan itteä hävettää omat tekeleet. :D Minäkin tahon osata koristella käsin noin hienosti ku sinä!

  VastaaPoista
 4. :D En osallistunut kyseiseen arvontaan, mutta annan itekkin vähän palautetta.

  Mun mielestä tää tausta on kiva, nimittäin esimerkiksi Charming nailsin (ei ole tarkoitus loukata) tausta on mun silmille liian räväkkää.

  Myös nuo tagit oikealla puolella on kivoja. Löytää selkeästi haluamansa & jos on suunnitelmissa ostaa esimerkiksi uusi hololakka tai vaikkapa vihreä kynsilakka, voi kurkkia josko olisit joskus postannut jostain kivasta lakasta.

  Joskus munkin päätä särkee, kun tekstiä on paljon, mutta eipä se suuremmin haittaa :)

  Kaikin puolin mukava blogi, nopea postaustahti ja tykkään muutenkin lukea aina uusista kynsistä pidemmältikin. Rinnastan sut taas Charming nailsiin, nimittäin tykkään enemmän oikein perinpohjaisesta selostuksesta, eikä vain parista kuvasta + lauseesta.

  ps. odotan täysin kärsimättömänä Transdesignin tilaustani, paketti lähti Amerikasta liikkeelle 28. päivä huhtikuuta, oliskohan se postilaatikossa maanantaina... :) Kyselin noin viikko takaperin sitä, löytääköhän se paketti perille, kun laitoin postitoimipaikan sijasta kaupunkini. No, toivotaan! (:

  VastaaPoista
 5. Ano 1: niin oli joo :D

  Misguided ghost: sanos muuta

  Ano 2: mä en mielestäni väittänyt kenenkään valehtelevan mielipidettään. Mä väitän, että ihminen, jonka vastauksesta voi päätellä, että hän kirjoittaa vain jotain sontaa laatikkoon, jotta saisi paremmat mahdollisuudet arvonnassa, valehtelee. Varmasti hänen mielipiteensä oli arvontapostauksen perusteella muodostettu, mutta ei blogini perusteella, niin kuin pyysin. Tiedän, että vastasin aika ilkeästi tuohon, mutta itse perirehellisenä ihmisenä musta oli erittäin ikävää, että joku joko valehtelee taikka kyseenalaistaa sen työn, jonka blogin eteen teen tietämättä kuinka paljon väkeä hyötyy päivittäin siitä osuudesta blogissani

  Nunnu: oi kiitos (: ja samalla periaatteella mäkin blogeja luen, enkä yritä ketään täällä lukemassa väkisin pitää

  Ano 3: kiitos kovasti palautteesta, vaikka sen vasta tässä annoit (: ja toivotaan kovasti, että TD paketti odottaisi lakkoineen uutta omistajaa jo maanantaina (:

  VastaaPoista
 6. Minä en usko, että tuo kielikritiikki oli mikään huijausyritys vaan ihan aito mielipide. Vaikka englanninkielinen osuus on merkinnän lopussa, niitä tekstejä joutuu kelailemaan yli että pääsee kommenttiosioon - sillä "hyppimisellä" on voitu tarkoittaa myös tuota eikä sitä että ne tekstit olisivat sekaisin. Se voi ihan varmasti tuntua joistakin ärsyttävältä ja ainakin minusta se on aito palaute. Minua se ei häiritse ja minusta on vain kiva että blogi palvelee myös englanninkielisiä lukijoita :)

  VastaaPoista
 7. Mut Salla hei, kyllä toi sun vappumeikki oli kyllä tosi kiva! ;D

  VastaaPoista
 8. Kaksikielinen kirjoittaminenhan on ihan huippu juttu! Mahdollistaa blogin lukemisen paljon suuremmalle määrälle ihmisiä, ja saahan siinä oma englanninkielen kirjoitustaito aina reeniä. Kyllä pitää olla hankala ihminen jos kaksikielisyys häiritsee. :(

  VastaaPoista
 9. Papu: siis joo, taisin ilmaista itseäni vähän huonosti, kun ei tarkoitus ollut väittää kaikkia kielikritiikkiä antaneita huijareiksi, mutta pari ihan selkeää siellä oli (: ja tottahan tuo voi ihmisiä ärsyttää, minkä kyllä ymmärrän

  Sanna: se oli kyllä ihan omaa luokkaansa :D

  Maryah: niimpä, mutta ei kaikkia voi aina miellyttää (:

  VastaaPoista
 10. Ihan ääneen nauroin noille kummallisuuksille!:)kivaa piristystä päivään.

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...