20.5.2011

Down the Memory Lane: H&M Snoopy

Jossain vaiheessa joku (ei, en yhtään oudompaa alkua keksinyt) keksi haastaa minut formspringissä esittelemään aina viikon kynsilakan, johon liittyy joitain muistoja, ajatuksia, tai joka on muuten vaan tärkeä.  Tykkäsin ideasta hurjasti, mutta toimitusaika oli taas asteen verran pitkähkö. Onneksi kuitenkin muistan suurimman osan pyynnöistä ja saan toteutettua. Nyt siis startataan Down the Memory Lane -projekti, jossa muistellaan eri lakkojen tuomia muistoja ainakin muutaman lakkapullon verran. Ehkä kerran viikossa (tai sillä tahdilla, kun näitä muistan väkertää) en tahdo kuitenkaan sitoa itseäni tiukkaan aikatauluun.

Startataan Snoopylla, jonka iloisesti tänään ristin meidän sukupolven hello kittyksi. (Saa nauraa, niin muutkin teki kun keksin tämän älynväläyksen). No olihan se ehkä vähän, Snoopy oli suosittua kun minä olin teini ja kitty on nyt. Ainoo vaan, että käyttöohjeissa ei kielletty tämän yhden parikymppisen tykästymistä Kittyyn. Mutta se ei ollut pääasia, vaan tuo kaikkien rakastama ressu.

Silloin siis kun minä olin nuori (köhköh toim. huom. ei tässä vielä vanhoja kyllä olla, ainakaan ei omalla mittapuulla) H&M:n tuotteissa oli paljon Snoopya. Tuo herttainen otus köllötteli milloin minkäkin purnukan päällä, jotka tuoksuivat vähintäänkin imeliltä, mutta eipä se silloin haitannut. H&M:n Snoopy lakan olen ostanut silloin kun olin seiskalla, eli hmm, mun sormimatematiikan mukaan 2002/2003 vuonna. Silloin oltiin kaverini kanssa kaupungilla yksi ilta ja mulla oli "shoppailurahaa" ehkä 5 euroa. Ostin Snoopy-lakan ja muotovaahdon (luultavasti en edes tiennyt, mitä muotovaahto on, mutta that's beside the point). Olin aika ylpeä ostoksistani samana iltana kun testasin tuotteita (muotovaahtoa kuiviin pesemättömiin hiuksiin... hyvin menee) olin niin onnellinen uudesta lakastani.

Lila oli meidän koulun tyttöjen kesken aika pop väri 6-7 luokilla. Ehkä coolein oli se tyttö, joka sai meikata kouluun ja käyttää lilaa luomiväriä ripsirajasta kulmakarvoihin saakka. Olin niin kateellinen. Itse en saanut, joten kompensoin kynsilakalla. Oh my! Vielä kun ottaa huomioon, että tuolloin pureskelin kynsiäni, eikä lakat kyllä pysyneet kynsissä ikinä. Ehkä tämä sai aikaan suuren kammoni liloja / laventelinvärisiä lakkoja kohtaan, mutta nyt kun katselen tätä lakkaa, saattaa olla, että heitän tämän kynsille jo tänä iltana, Kyllä, lakan, joka viettää kohta 10-vuotis synttäreitään. Parilla pisaralla kynsilakanohjentajaa (ei ikinä sitä lakanpoistoainetta!) tämäkin elpyi kuin uuden veroiseksi ja pitää tämän  hetken kokoelmassani ansaittua isoisoisoisoäidin paikkaa.

Siinä olisi ensimmäinen muistelo. Lupaan yrittää vähän tiivistää tulevia juttuja, kun ei tarvitse ideaa uudelleen selitellä. Miltäs kuulostaa? Jaksatteko lukea näitä tulevaisuudessakin? Ja tärkeimpänä, mikä on teidän vanhin lakkanne?

(Mä puhun omista lapsuusvuosista välillä ironiseen sävyyn kun muistelen mitä on tullut tehtyä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että leimaisin tän hetken seiskaluokkaaisia millään tavalla. Päinvastoin, omaa 12-vuotiasta siskoa katsellessani toivon, että olisin ehkä elänyt ne teinivuodet tällä vuosikymmenellä, enkä viime. Jos vielä saisin ne legginssikammotukset kitkettyä siskoni vaatekaapista niin kaikki olisi hyvin.)
A few months ago someone on formspring challenged me to have a weekly nail polish post about a polish with which I have a lot of memories. I really liked the idea but actually starting the posts weren't that quick. Now I thought that I'd finally start doing these. I'm not gonna tie myself down to posting these once every week ('cause I'll probably forgot) but I do these when I feel like telling a story behind a certain polish, or polishes. 

I'm starting out with Snoopy which I declared to be the hello kitty of my generation today. (Yes, go ahead and laugh, my co-worker did too :D). When I was a teenager we didn't have Hello Kitty but I think at least in here, Snoopy had a similar status as Hello Kitty does now. Hello Kitty is maybe more popular than Snoopy, but still, Snoopy was a big deal back then.

Another thing I don't know about is what kind of cosmetics lines H&M's in other countries do have. In Finland, the stores provide a pretty large variety of products that are by the brand H&M (I know in some other countries H&M's may sell other brands too). Back in seventh grade (I think it was like 2002/2003 back then) I went shopping with one of my friends one night and we went to H&M. I had maybe 5 euros with me and I bought this polish and a bottle of styling mousse. I was so proud of my purchases back then.

Lilac was the 'it' color back when I was in grades 6-7. I think the girl who wore lilac eyeshadow from lid to eyebrow was the coolest and prettiest girl ever and I was so bummed when I wasn't allowed to do the same. (Thank you mom, for not letting me do that!). I tried to compensate the fact that I wasn't allowed to wear purple eyeshadow with the lilac polish. That probably wasn't the best idea either. I was really bad with biting my nails and I'm pretty sure my nails looked hideous back them with left over pieces of lilac polish. Luckily I've learned a trick or two after that and keeping my nails polished, I also avoid biting my nails (if I'd have bare nails, I would probably go back to biting! ew!). Now I think I wanna use this polish today and see how it is on my nails. A couple drops of nail polish thinner made it as good as new again. This definitely is the great, great, great grandma of my polish collection. Almost ten years old and still kicking! 

So, how do you feel about this little project. Would you be interested in reading more stories like this? And the thing of which I'm most curious about: what is the oldest polish in your collection?

13 kommenttia:

 1. En pidä seuraavasta lausahduksesta, mutta jotenkin tästä vaan tuli ekana mieleen "aaaaw!" :D

  Kyllä mä ainaki tykkään ja jaksan lueskella tämmösiä enemmänkin!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana postaus! Oon sua muutaman vuoden nuorempi ja muistan kyllä sen ala-asteajan kun vaatekaapit tursus Snoopy vaatteita ja silmät meikattiin juurikin H&M:n vaaleanpunaisella Snoopypaletilla kulmakarvoihin asti. Sitten kun tajusin, miltä oikeasti näytin silloin, en uskaltanut käyttää mitään luomiväriä yli viiteen vuoteen. Kammo vaaleanpunaiseen on perua samoilta ajoilta :D

  VastaaPoista
 3. Voitko näyttää miltä toi lakka näyttää kynsissä? Ihan vaan kiinnostaa, ku se näyttää söpöltä pullossa...

  VastaaPoista
 4. Kyllä se on totta että Snoopy oli meidän lapsuus- ja teinivuosien Hello Kitty. Enää en ole törmännyt koko Snoopyyn Hennesissä vaan nehän pursuavat nimenomaan noista Hello Kitty-tuotteista. Itse en tykkää Hello Kittystä mutta ostin silti kännykkääni suojasukan jossa on Hello Kittyn kuva, koska se oli kaikista halvin mitä vain sai. :D
  Snoopy on parempi!
  Mun vanhin lakka on varmaan semmoinen oranssi Anytimelta - en saa edes korkkia auki ja sitä on kuitenkin melkein täysi putilo jäljellä. :D

  VastaaPoista
 5. Ihana idea tälläinen sarja! Mistä saisin hankittua tuota kynsilakanohentajaa?

  VastaaPoista
 6. Ihana kynsilakkatarina, näitä lisää vaan. 8] Minäkin muistan miten kaikki oli silloin joskus Snoopya!

  VastaaPoista
 7. I am a Peanuts/Snoopy-aholic! Love this!

  :B
  ~Tiffani

  VastaaPoista
 8. That Snoopy polish is utterly adorable! I'd love to see others you have!

  VastaaPoista
 9. On muuten aika osuva tuo meidän sukupolven hello kitty, koska niinhän se oli. :D Muistan kanssa kun mikään muu ei ollu niin siisti juttu kuin snoopy hajuvedet suihkusaippuat kynsilakat korut rintsikat reput kassit yms.. huh. :D

  VastaaPoista
 10. Mulla oli toi lakka vaaleanpunasena! Käytin sitä mm. yläasteen ekana koulupäivänä! <3 söpööööö

  VastaaPoista
 11. Ihana idea! :) Meni iho ihan kananlihalle tuosta "Down the Memory Lane" -nimestä. :D

  VastaaPoista
 12. kyllä, tää oli ehottomasti kiva idea, mukava ois lisää lukea muistoja kynsilakoista. :)

  VastaaPoista
 13. kiitos kaikille, jotka innostuivat ideasta (:

  ja shekerim: suomessa mavala taitaa olla ainut, jolla on tota ohentajaa, mutta niillä pieni pullo maksaa maltaita, joten jos mahdollista niin suosittelisin melkein ebaytä ostopaikaksi

  VastaaPoista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...