21.9.2012

Hopealiljat


Pakkohan eilen oli päästä kokeilemaan uusia lakkoja ja uutta xl-stamperia. En vakuuttunut aivan täysin noista Golden Rosen mattalakoista, mutta toivotaan, että mielipide muuttuu, kunhan saan käytettyä noista niitä paria muutakin. Tämä sininen oli ihan ok, mutta jos sinistä suede-lakkaa haluan, kääntyisin kyllä mielummin OPIn Russian Navy Sueden puoleen kuin tämän puoleen. 


Hyvää tässä lakassa oli se, että tämä peitti jo yhdellä kerroksella. Huonoa taas se, että tämä tahtoi aika agressiivisesti juosta kynsinauhoille ja tämän siistiminen oli to-del-la ärsyttävää. Ei sitten millään meinannut lähteä. 
Näissä kynsissä pohjana siis tuo Golden Rosen sävy nro 10 kertaa kaksi (kun edelleen kieltäydyn uskomasta, että joku lakka olisi peittävä jo kerroksella), minkä jälkeen heitin Sechen päälle kuivattamaan, koska poiketen monista muista mattalakoista, ei tämä ollut kovin nopea kuivaja. Kun mielestäni olin kuivatellut tätä tarpeeksi, leimasin Flormarin hopealla 436 lakalla kuviot xl laatasta C. Oli jännä kokeilla leimaamista kerrankin xl-stamperilla, jolla tekniikka on täysin eri, mitä konadin omalla stamperilla. Ihan hyvin onnistui mielestäni ensikokeiluksi. 
Vasen käsi meni ihan ongelmitta, mutta oikean kanssa törmäsin siihen ongelmaan, että scrapatessa kuvio ei puhdistunut sillä tavalla miten sen piti, vaan kuvioista tuli tuhruista mössöä. Yritin siis peilikuvaa tästä kuviosta oikeaan käteen ja ei onnistunut millään. Äksyilin aikani kuviolle, kunnes päätin leimata myös oikean käden tällä samalla kuviolla. Lakat viimeistelin Rimmelin mattalakalla, koska sonnen kynsissä tuo sininen näytti niin kivalta matattuna. Itse en ole maailman suurin mattakynsien fani, mutta tykkäsin näistä kyllä ihan. Ei täydelliset, mutta ihan hyvät kuitenkin.

Tuosta x-leimasimesta voin tosiaan sanoa, että se kyllä ansaitsee kaikki saamansa kehut. Sillä oli tosi helppo ja vaivaton leimata, vaikka kärsimättömänä ihmisenä nyt joudunkin kuivattelemaan lakkoja pidempään kun konadin leimasimella (olen oppinut aika hyvin pyöräyttään konadin leimasinta kosteidenkin lakkojen päällä ruttaamatta niitä, mutta tähän kun painetaan kynsi sisään, pitää pohjalakan olla oikeasti kuiva!). Tuosta xl-laatasta taas: mun laattani on jostain syystä hiukan kupera. Eli jos yrittää noita tietyn rivin kuvia leimata ja pitää laattaa ihan normi asennossa, siitä ei pysty scrapaamaan lakkoja pois oikealla tavalla. Jos taas pitää käden laatan alla ja painaa sitä ylöspäin suoraksi, pystyy kuviot scrapaamaan ja sen jälkeen leimaamaan ihan ongelmitta. En tiedä saisinkö tuota suoristeltua jos pistäisi sen kovan painon alle hengailemaan hetkeksi, mutta ehkä opin elämään tuonkin faktan kanssa, nyt kun keksin, millä tavalla tuota laattaa pitää taivuttaa, että ne kuviot toimii. 
Onko jollain muulla ollut samanlaisia kokemuksia noiden xl-laattojen kanssa? Kun mietin, että pitäisikö asiasta mainita cesarsille, jos kyseessä on joku toistuva ilmiö vai onko tuo oma laattani vain ollut epäonnekas ja ottanut iskua jossain vaiheessa vähän liikaa ja päässyt taittumaan? 

4 kommenttia:

  1. nätti tuo kuvio. en ole itse testannu xl-laattoja mutta aina harkinnu niitten ostamista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mua ei hirvesti ne kuviot muissa laatoissa sytytä, mutta tästä c-laatasta pidän kovasti!

      Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...