25.5.2014

24/31: inspiraationa kirja / inspired by a book / inspiré par un livre

Ensimmäisenä haluaisin sanoa pahoitteluni siitä, että eilen ei ilmestynyt postausta. Tiesin, että jossain kohtaa onnistun sähläämään jotain niin paljon, etten saa postattua, ja näköjään se oli sitten eilen. Hyppäsin nimittäin eilen suoraan töistä taas rattiin ja huristelin mökille jännäämään saako suomi nujerretua tsekin ja siltä reissulta palasin kaupunkiin vasta lähempänä yhtätoista. Siinä vaiheessa kun muistikortti, jolla nämä kuvat oli, oli päättänyt tehdä mystisen katoamistempun, päätin että tänään voi sitten olla kahden postauksen päivä. Olettaen, että löydän sen toisen muistikortin, jolla muut kuvat on... Miten voinkaan olla näin tuskaisen epäjärjestelmällinen aina välillä? 


Haasteessa kuitenkin kahdennenkymmenennen neljännen päivän kohdalla lukee inspiroituminen kirjasta, ja oma pää löi taas kerran vähän tyhjää. Mä olen viime aikoina lukenut itseasiassa yllättävänkin paljon, mutta lähinnä kirjoja, joiden teema on ollut dystopian, joista koin vähän vaikeaksi inspiroitua. 

(dystopia is a community or society that is in some important way undesirable or frightening. It is the opposite of a utopia.) Lähteenä wikipedia. Hunger Gamesit taisi olla ensimmäiset tällaiset kirjat, joita olen lukenut, ja sen jälkeen mm. Divergent, Delirium, The Selection ja muutama muukin kirja on tullut luettua, ja jonossa olisi vielä useita. Suurin osa noista kirjoistahan on teemaltaan kirjoitettu vähän nuoremmalle sukupolvelle oikeasti, mutta ovat omasta mielestäni sopivan kevyttä ja viihdyttävää lukemista vähän vanhemmallekin, sen perinteisen lukemani chick litin sijaan. Mä olen ehkä maailman pelokkain ihminen minkään pelottavan suhteen, joten nuo dystopian kirjat on mulle juuri hyviä. 

Nyt sitten tottakai loogisesti saan sanoa, että nämä kynnet ottivatkin inspiraationsa juuri niistä chick lit kirjoista, nimittäin Sophie Kinsellan Himoshoppaaja sarjasta. Myönnettäköön että melkein kaikki Kinsellan kirjat luettuani, on niissä hirveästi samankaltaisuuksia ja päähenkilöt on usein hyvin vahvasti samasta puusta veistettyjä, mutta Himoshoppaajat ovat silti mieleeni. Näistä kynsiä tehdessäni oli nimittäin pienoinen ostoskrapula hiljattain tehdyn Kikon tilauksen takia.

Kenellekään tuskin on yllätys, että rakastan erilaisia tekstuurilakkoja ja Kikon Cupcake lakoista ostin lopulta tarjouksesta kaikki. Ja mikä parasta, olematta ihan varma siitä, pidänkö näiden tekstuuriefektistä vai en. Näissä on nimittäin tekstuurin lisäksi jokaisessa muutamaa eriväristö hitulaa / hiutaletta / murusta / en edes tiedä miksi niitä sanoa, mutta kuva ehkä kertoo enemmän mitä tarkoitan. Tuollaisia pieniä partikkeleita eri väreissä siis.

Mikä sitten on tuomio kuppikakuille? Minä rakastan näitä! Tarpeeksi erikoisia ollakseen ihania ja sävyt on ihanan pastellisia. Himoshoppaaja kiittää ja kuittaa, ja on kerrankin tyytyväinen omaan kerää koko sarja menettelytapaansa.

Onko muut testanneet on Kikon Cupcake lakkoja? Tai miltä näyttää kuvissa? Uskon, että nämä on taas niitä, jotka joko miellyttävät tai eivät miellytä ihmisten silmää, joten mielelläni kuulisin muiden kokemuksia!

8 kommenttia:

 1. Hmm en tiedä tykkäänkö vai en :D hiekkalakkoja omistan muutenkin tällä hetkellä vain 3kpl ja niitäkään en hirveemmin ole käyttäny:/ ei oo oikeen mun juttu ehkä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin kesti hetken lämmetä hiekkalakoille, joten ehkä ne alkavat iskeä myös suhun :)

   Poista
 2. Ihanat! Itellekki kelpais kuppikakut, tykkään tekstuureista yleensä vaan kimaltavina mut nuo ois kyllä söpöjä :)
  Itekki lukenu aika paljon noita dystopiajuttuja... Nälkäpelistä nyt on ehkä helppo vielä repästä inspiraatio mut ne on sit melkein itsestäänselvyyksiä, joku matkijanärhi tai liekkejä.. :D Mut joku Orwellin Vuonna 1984, koitappa siitä tehdä kynnet, vois olla aika mahdoton tehtävä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, ja nälkäpelikynsiä on tehty jo se kymmenen kiljoonaa kappaletta :D hienoja suurin osa kyllä, mutta silti :)

   Poista
 3. Mä sytyn kyllä kuppikakuille. Hauskoja ovat! Kolme omistan, toovottavasti tulevaisuudessa vielä useamman. Sanoin kaverille et saa tuoda tuliaisina jos löytyy... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä näitä ainakin vielä pari viikkoa sitten oli Lontoon Kikoissa, joten toivottavasti saat tuliaisina vielä, ovat nimittäin söpösiä :D

   Poista
 4. Onhan nuo Kikot söpöjä väreiltään, mutmut.. mulle tulee mieleen tuosta seassa olevasta "rouheesta" paprikajauhe. Siispä oon ristiny nää paprikajauhelakoiks:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei, sait mut nauramaan tolle "paprikajauhelakka" nimitykselle aika makeasti :D ja kyllä, nyt alan itsekin näkemään yhtenäisyyttä mausteisiin, joten luultavasti seuraavaksi kun näitä kynsille saan, on mullakin paprikat mielessä :D

   Poista

Thanks for taking your time and commenting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...